Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 675 SR

Recommended Posts

• Integrisan, 7489 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
18 minutes ago, Luka9905 said:

@Nightrider Z propustio si od CBR600rr, izbacio pre dve nedelje...

Isto bi se desilo i sa 636, jos gore, samo je vozio iz 6. brzine... Posto su ga ljudi napusili, onda je uradio realniju recenziju sa 600rr...

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7840 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Ne kapiram kakve veze sa bilo čime ima to što se providi oko mašine i što su se svi uhvatili za to :stabre: isti je slučaj sa mnogim Japancima pa im ništa ne fali, bolje i da se providi nego da se tu nabaca gomila nepotrebne plastike

• Podržavam 3

• Malinar u pokusaju, 1864 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Meni se zvuk ovog cf-a baš svideo i verujem da je nešto poput triumph street treeple-a po specifikacijama.

Sad o kineskim motorima ne znam apsolutno ništa i ne želim da komentarišem, nisam čak ni provozao nijednog od milion novih adv-a kineske proizvodnje, jer nemam u planu da kupujem iste još uvek, a da zakazujem test vožnju i da cimam prodavce bez ikakve namere da kupim motor, mi i nema nekog smisla.

Ono što mi se nije svidelo je sadržaj sa YT gde su konkretno rasturili agregat voge dsx-a 900 i videlo se oštećenje ležajeva radilice posle samo 17 000 km, skinuo se onaj finalni sloj. Sad jedni viču kriv je japanski ležaj, drugi loš je agregat nema tu adekvatno podmazivanje i sl. Mada koliko su uopšte i merodavni ti klipovi po YT.

Vidim da ih ljudi voze i da su zadovoljni, a znam par njih koji su pre terali japance (tipa bandit 600, fazer 600 i sl.) i zadovoljni su kinezima. Samo ne treba očekivati od trk 500 da bude poput gs-a za 6 puta manje para, a znam da su ih pojedinci uporedjivali.

Promenio član milomir22
  • Sviđa mi se 4

pre 44 minuta, milomir22 je napisao:

Vidim da ih ljudi voze i da su zadovoljni, a znam par njih koji su pre terali japance (tipa bandit 600, fazer 600 i sl.) i zadovoljni su kinezima. Samo ne treba očekivati od trk 500 da bude poput gs-a za 6 puta manje para, a znam da su ih pojedinci uporedjivali.

U svakom slučaju više verujem ljudima sa više iskustva koji su pre kineza vozili Japance, (naravno pod uslovom da su otvorenog uma i bez predrasuda), nego početnicima koji su kao prvi motor uzeli kineza, nisu baš merodavni jer neretko nemaju mnogo pojma o mehanici... što nije nikakav problem, sve dok se ne late YouTube-a i krenu da prave klipove i ocenjuju...

• Sviđa mi se 4

• Zainteresovan, 477 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Meni deluje dosta zanimljivije NK 675 , malo lakši, uska silueta iako je ista platforma.
Kome treba za grad, provlačenje , kratka ispucavanja mislim da je pun pogodak.Deluje okretno i živahno.

Da sada uzimam motor za svaki dan i vožnju po gradu , sigurno bi ušao u razmatranje.
Za taj novac teško da neki Japan nov nudi slično.

Kada sam bio u " fazi " kupovine novog motora, par modela mi se svidelo u test vožnji , ne bežim od Kineza, ali potrebno je vreme da pokaže stanje stvari u smislu zrelosti i kvaliteta proizvoda.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5267 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Mislim da treba još jedna generacija da se dotera taj 675. Generalno je agregat okej, mene je jedino kod 675NK nervirao ABS koji kad se aktivira na zadnjem točku, popusti stisak i sa prednje čeljusti.

Kod tog trocilindraše me iznenadio miran rad.

Za SR ne znam, ali NK gubi na snazi o gornjoj četvriti obrtaja, sem toga povlači sasvim okej.

Razmatrao sam 675SR za trke u AA šampionatu u sportbike kategoriji, najviše zbog cene i solidne snage, ali sam odustao jer treba dosta toga da se uradi da bi bio po pravilniku, a najkomlpikovanije bi bilo izvesti ugraditi "ride - by - wire" pošto je doziranje gasa prekoj sajli.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1263 postova
  • Motocikl: Lep

Posle Dujine recenzije, svi ce "influnseri" biti u fazonu pa dobro "kinez je, nije savrsen", a ovamo hvalili 100%. Dobiju neke popuste, kintu i citaju kako im je napisano, sta da nahvale sve i sta ne smeju da kazu. Zato i ne pratim nase, svaki kinez im je wow. Brate, budite realni, koliko para toliko muzike, ali ne treba reci super, kida! Treba nabrojati mane, pogotovu u poredjenju sa japancima jer se oni najvise i najduze voze, barem kod nas i onda reci ok, ali zato je cena ta i ta, pa kome ne smeta, odlicno.

Sto se mene tice neka kinezi guraju R-ove i voleo bih da dostignu vrhunski nivo, ali svaki review "strava, kida, wow", ma daj...

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• Integrisan, 8481 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sve klase koje su japanci napustili, kinezi su popunili. Što je dobro. E sad tu ima dve oštrice, da li će "stari proizvođači" da se bore po klasama ili će jednostavno da se isele u premijum klasu i tresnu cenu. Pa ko ima, on se klati. 

Za ove kvazi recezente/jutjubere pisano je puno puta. Treba biti objektivan i preneti utisak gledaocu, šta je taj motocikl. kome je namenjen... Odnosno da nam prenese zamisao proizvođača po kojem je konstruisao motocikl. Mnogo je primera što automobila što motocikala kroz istoriju, koji na papiru nisu bili ništa posebno. Uprkos tome postali su globalni uspeh i postali čak i kultni. Naravno to je gotovo nemoguće predvideti. Ovo pišem zbog toga da, ako X motocikl poseduje nešto što motocikl Y nema, ne znači da se radi o boljoj spravi. Često bude najbolje ono što nema istaknute mane ali nema ni istaknute ni vrline. Od ovih jutjubera takav pristup je nemoguć.

Za kraj da budemo iskreni, oni rade ono što ljudi žele i hoće da čuju. Te "recenzije" su samo reklama i služe kao nečija potvrda da je napravio dobar izbor. Nekada je motociklizam uključivao i pasiju prema mehanici. Danas ljudi plaćaju da im se očisti i podmaže lanac. Uopšte ih ne zanima na čemu se voze.

• Sviđa mi se 2

pre 16 minuta, Alekre je napisao:

Danas ljudi plaćaju da im se očisti i podmaže lanac. Uopšte ih ne zanima na čemu se voze.

Istina, to je vrhunac današnjeg pomodarstva, fura se kao neki adrenalin fazon, "ja sam zajeban.." ovo ono, prvo se kupuje GoPro, pa onda kaciga, tik tok, insta... a na motor se gleda kao na novi frižider, mikro talasnu... potrošna roba.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1463 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Ima i toga... Ali kad smo vec kod nasih jutjubera a nema ih puno. Ako si placen od nekog brenda da ih reklamiras , plus si na njihovom standu za vreme sajma itd

.. Onda kada hvalis taj brend a provlacis ga kroz recenziju kao i svaki drugi motor a nisi istakao placena reklama, kao sto neki rade u drugim sverama jutjuberstva, to se zove obmana kupaca. Dozvoljeno jeste ali nije ljudski... Svesno dovodis ljude u zabunu da tebi kao javnoj licnosti veruju za taj proizvod i onda kada ga kupis shvatis da imas magarece usi. I svesno gadjaju pocetnike, ljude kojima je to prvi motor i koji nemaju puno iskustva. No, svako na kraju krJeva odlucuje kome ce verovati i gde ce uloziti novac. Za kineske proizvodjace, sto da ne. Treba probati i voziti do iznemoglosti, prodati pa dalje. Sigurno ih nece ljudi cuvati da bi bili oldtajmeri. 

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 435 postova
  • Motocikl: MT 07

CF moto ima veliki salon i servis u Splitu.

Nisu mu oni htjeli dati motor na test jer im je rekao da će napraviti recenziju i realno sve reći o motoru.

Tako da ...

Nemam ništa protiv te kinezologije, ali hvala.

• Podržavam 1

• Malinar u pokusaju, 1864 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Ja gotivim st moto i sve, ali i on se malo uzdigao, vredjao je predstavnika cf moto-a što nije dobio primerak na test, ali gledano iz ugla distributera, zašto bi neko dao motocikl da ga drugi opljuje javno, jbg taj motor košta koliko košta i sigurno da nije vrh klase, ali nije ni logično očekivati da bude japanski kvalitet i dugotrajnost za znatno manju cenu. Svi mi kao potrošači volimo da čujemo neko objektivno mišljenje, ali iz ugla prodavca, jasno mi je što nije dobio motor na probu. Marketing je čudo.

• Zainteresovan, 566 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Meni je nekako i ta informacija dosta znacajna sa njegove strane. Posto drugi proizvodjaci daju motor i dozvoljavaju realnu recenziju, a ovi odredjuju recenzentu sta ce da prica ukoliko dobije motor, to mozda takodje govori nesto.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Drug član, 1463 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Ne znaci da je motor los. Realno mnogi drugi proizvodjaci imaju neugladjen gas pa se niko nije zalio na to kao nesto nepremostivo. Ali je zgodno reci u recenziji. Pa i na tv u kad prave recenziju pa kazu negativne strane i zamerke, logicno je da ne moze biti sve vau i super. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 490 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

I Šonetu i Duji bih zamerio to direktno poređenje sa četvorocilindarskim motorima - ti agregati jednostavno nisu za poređenje. Njihove performanse su suštinski različite i besmisleno je isticati bilo šta kao prednost ili manu u odnosu na drugi tip.

Šone je naveo da ovaj motor bolje ubrzava iz niskih obrtaja, dok Duje kaže da mu ponestaje snage na visokim, što je potpuno očekivano i logično za ovakav koncept.

Mnogo smislenije poređenje bi bilo sa nekim modelom poput Triumpha.

GSX-R, ZX-6R i CBR600RR jednostavno ne spadaju u isti rang sa ovim motorom.

Koncept tri cilindra uopšte nije loš, pruža možda i najupotrebljiviju snagu za svakodnevnu gradsku/međugradsku vožnju sa povremenim vikend turama.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 2076 postova
  • Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2
11 minutes ago, Motorcyclist said:

Eto mene zanima 450MT, ja cu da citam ovaj forum i pitam forumase... Necu sigurno cekati Shoneta ili nekog da napravi review...

450MT odličan, 675SR vrlo dobar. Zapratite me za još lajfkouč saveta.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 2

• Drug član, 490 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
38 minutes ago, Motorcyclist said:

Eto mene zanima 450MT

Ista priča, ili on, ili 675nk/sr.

Kupuju me primamljivom cenom sa Akrapom 😁

Promenio član Luka9905

• Drug član, 1450 postova

Nisam gledao recenziju ali ako ga nije uporedio sa Triumphom Trident-om, onda fali materijala u recenziji. 

Možda nije imao prilike da proba Triumpha ali to Ima smisla porediti.

• Podržavam 1

• Integrisan, 7489 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
26 minutes ago, Luka9905 said:

Ista priča, ili on, ili 675nk/sr.

Kupuju me primamljivom cenom sa Akrapom 😁

Ja bih radije uzeo japanski polovni naked za te pare. Ako nisi kupljen izgledom i primarne su ti performanse.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5267 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Pošto je to nova kategorija motocikala, što je i po FIM-u prepoznato kao Sportbike kategorija (jedini uljezi u toj kategoriji su ZX6R i CBR600RR), u tu klasu spadaju sledeći motori i zato se ti moraju porediti:

CFMOTO 675SR
Suzuki GSX-8R

Aprilia RS660
Triumph Daytona 660
Yamaha R7

Van onog što je homologovano, slobodno bih u tu kategoriju svrstao i Kawasaki Ninja 650.

Kawasaki ZX6R 636 i CBR600RR imaju dopuštenje da se trkaju u Sportbike, da bi se malo izvadili iz kanala u koji su upali uvođenjem SSP NG gde ne mogu da priđu ostalim konkurentima.

Pošto sam tu klasu proučio da tančanina da posložim to na sledeći način:

Aprilia RS660 najbolji motocikl u toj klasi. To što kupiš i tako serijski već možeš da isteraš na stazu i da budeš konkurentan.

Triumph Daytona 660 odlična što se agregata tiče, ali treba malo uložiti u ogibljenje, doduše Daytona koja je neki dan predstavljena za 2026. godinu ima podešavanje ogibljenja, ali opet potrebno je malo uložiti (za ulicu je okej)

Suzuki GSX-8R najveći biser u ovoj klasi. Kratak, sladak, agilan, ali i najslabiji. Međutim ima izuzetno velik potencijal, mene jedino nervira što je airbox takav da crpi vazduh od nazad, te je za neke prerae malo nezahvalniji, ali za 10.000 $ ima jedan kit sa elektronikom, hladnjakom i još nekim stvarima koji ga pretvara u konkurentan motor.

Yamaha R7 - najslabija, najlošija na ogibljenju, za moje parametre motor za zaobilažnje.

CFMOTO 675SR dobar paket za tu cenu. Miran rad trocilindraša, solidna snaga na niskim i srednjim (gubi snagu na visokom obrtajima). Ono što bi mi smetalo i što bih uradio da ga uzimam za trke je otvaranje agregata i ubacivanje ležajeva radilice sa bakarnom presvlakom. Fabrički dolazi sa aluminijumskim ležajevima, što nije loše za svakodnevnu eksploataciju, ali ne znam da li bih im verovato za trkačke uslove).

Sad videh cenovnik, ode 675SR na 8.000 EUR. Još uvek je najjeftiniji u klasi i za taj novac mogu mu se oprostiti neki nedostaci.
GSX-8R mu je trenutno najbliži cenom sa 9.290 EUR za M5
Daytona 660 2024- 2025 košta 9.790/9.890 EUR
Daytona 660 2026 - košta 10.290/10.490 EUR
Yamaha R7 - 11.490 EUR, ubedljivo najlošiji motor iz ove klase, a i najskuplji

Aprilia RS660 - moja nikad prežaljena ljubav - 11.800 EUR

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

Pre 1 sat, Luka9905 je napisao:

I Šonetu i Duji bih zamerio to direktno poređenje sa četvorocilindarskim motorima - ti agregati jednostavno nisu za poređenje. Njihove performanse su suštinski različite i besmisleno je isticati bilo šta kao prednost ili manu u odnosu na drugi tip.

Šone je naveo da ovaj motor bolje ubrzava iz niskih obrtaja, dok Duje kaže da mu ponestaje snage na visokim, što je potpuno očekivano i logično za ovakav koncept.

Mnogo smislenije poređenje bi bilo sa nekim modelom poput Triumpha.

Upravo to, "stara" Daytona 675 je imala 128ks, i nije se ni malo plašila 4cilindraša, a i na trkama se to pokazalo.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja