DraganNS 8958 Napisano Septembar 24 Drug član, 1870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan @keš Gledam na Aliju ove sijalice: https://a.aliexpress.com/_Ew04gfG Jel su to kao ove tvoje? Na KP ih nudi neki lik po ceni od 4.900 rsd, i to je jedina ponuda za ovaj tip sijalice. Jel si uspeo da našteluješ snop? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 589 Napisano Septembar 24 Svrati ponekad, 358 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu to moje, moje su na motoru. Namestio sam snop, nije tu bilo problema u vezi sijalica, isto je visoko udarao i sa halogenkama, samo je trebalo farove nastelovati na pravu visinu i to je to. Inace led rade vrlo dobro. Reklamirali su da ce biti jos jace, pa su mi i ocekivanja bila takva, zato se u startu nisam bas odusevio. Realno onako odokativno svetlo je jace 50%, i puno je lepse od zutog. Drugari oko mene kazu da sija duplo bolje, ali meni licno ne deluje tako. Probao sam da vratim halogenke ali brze-bolje sam ipak vratio led. Jedino na tehnickom da ne zezaju, ali nije mi problem da vratim halogene na brzaka. Moram veceras uslikati kako prave liniju na zidu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 589 Napisano Septembar 24 Svrati ponekad, 358 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam video taj oglas na KP. Da, moje su kao te sa alija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5432 Napisano Septembar 25 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 9. 2025. at 23:59, demo0007 je napisao: Ubacih i ja danas womax h4, imam jednu ako neko hoce da kupi 900 din Ili ako neko uzme h7, pa ima jednu vise, moze zamena Lepse mi tvoje na snimku, al moracu u neki mrkli mrak da testiram.. A i moja h7 nije nesto, moracu i nju. Jel ti jos sijalica slobodna? , da ne uzimam dve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8958 Napisano Septembar 26 Drug član, 1870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Čitam na Benchmark forumu temu o LED sijalicama, i u nekoliko komentara spominje se da se svetlosni snop ne može dobro naštelovati da ne rasipa na reflektorskim farovima, već jedino na projektima. U fazonu, ako se već hoće staviti LED sijalica u običan far onda birati one koje imaju malo sočivo na vrhu, poput ovakvih: Da li je neko poredio ova dva tipa sijalica u praksi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5432 Napisano Septembar 26 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa generalno socivo i jeste za to sve, xenon ili led, jace su dosta pa da se svetlost ne rasipa, stavio sam led u dugo na autu, dan pravi, drugar je na starom autu imao led ovako kao proektor i super bilo, nije smetalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1986 Napisano Septembar 26 Drug član, 1361 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @DraganNS Ja sam na Stroma stavio LED istih dimenzija kao halogena 1:1. Odmah na regloskopu testirao rasipanje svetlosti i tacno je onako kako treba da bude, savrsen snop. Ne smeta drugim vozacima. Nisam pipao stelovanje sijalice. Drugar na svom motoru ima onakvu H4 sa tim projektorom isto dobar snop ne smeta drugim vozacima ali je uzak i ostar. Pa kad se motor obori u krivini, ne vidis bas najbolje jer odseca naglo snop. Mislim da je vise predvidjen za automobile. Kod mene zamenom na LED se u sustini promenila samo boja svetla i malo jaci intenzitet ali i sa halogenom je bilo odlicno, ovaj suzukijev far ima bas dobar reflektor, dosta sirok snop svetla a opet ga pri vrhu odseca ali ne agresivno kao ovi novi farovi, te u krivinama nema problema + maglenke su tu da dodatno popune tu rupu. Volim dobro osvetljenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5432 Napisano Septembar 26 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam set iz Wobia, tako da ima jedna visak a ima i kolega pa kome treba da ne kupuje set. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...