Jump to content

Moto Zajednica

Voge 900DSX

Recommended Posts

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Eto, neko nek prijavi inspekciji

Sent from my 23078PND5G using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4690 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa može, al ako su ovi platili "članarinu" izvesnoj mafijaškoj organizaciji, đaba. Pa nećemo se valjda držati zakona ko pijan plota?

• Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Pa onda, koji se oseća prevarenim, nek bije u tarabu ili šerpe, lonce i poklopce

• Drug član, 1506 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Slicno je bilo i za CF 800MT, bi 11.500 cini mi se kad se pojavio, navr' godinu dana cena 9000. Mozda sam omasio malo za koju stotinu al tako nesto bi.

• Ne silazi, 4690 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Cena naravno sme da se menja, niko to ne zabranjuje. Nova tura, novi uslovi, nova kalkulacija... sve je to OK.

Ne smeju potrošači da se dovode u zabludu - da se nešto reklamira kao akcija (tačno je definisano zakonom kako se to izvodi, koliko sme maksimalno da traje, da važi samo za robu na zalihama itd), a redovna je cena, da se pravi akcija na akciju i vara narod...

I kao što je već primećeno, stari brendovi i prodavci uglavnom ne prave takve gafove. Znaju da se poverenje ne gradi na naopak način, a em uzgred nije ni po zakonu. 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 5151 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 4 sati, mick je napisao:

Ja videh baner na forumu...sad ne znam ko tu koga :D 

image.thumb.png.69d43bdecde2a957387933437b81e951.png

Nisu još zamenili banere, dugo im stoji ovaj baner.

EDIT: Upravo mi javiše da su vraćene stare cene, pošto sam ih pitao za to neslaganje.

Promenio član Jovan Ristic

• Ne silazi, 5151 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 4 sati, mick je napisao:

Pa zamisli koliki su promašaj napravili kad im je ostalo 40 komada? Zamisli kakav im je marketing...do duše ti i ja znamooo kakav je :lol3: onu bruku sa onim nesrećnim kao youtuberom iz Pazara mislim da sebi ne mogu da oproste :moto2: 

Možda misle za poslednje dve godine. Podatak koji sam izneo je od januara ove godine, mada i taj podatak nije 100% tačan, možda koji komad gore dole, ali za ovu godinu to je okvirni broj.

• Drug član, 2904 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 5 sati, Jovan Ristic je napisao:

Možda misle za poslednje dve godine. Podatak koji sam izneo je od januara ove godine, mada i taj podatak nije 100% tačan, možda koji komad gore dole, ali za ovu godinu to je okvirni broj.

Ne znam....samo vidim baš loš posao i povlačenje loših marketiških poteza. 

Promenio član mick

• MK Obrenovac, 614 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS

Ljudi ja mislim da nema potrebe da se ljutite.

Kao prvo kod bilo kog proizvođaca kad izađe nov model on ima punu cenu !

Jer je nešto najnovije i najaktuelnija na tržištu.

I do corone je bilo potpuno normalno da  uvek modeli koji su već dve ili tri godine na tržištu imaju akcije za prodaju modela.

Od corone se tržište poremetilo i velika je inflacija pa imamo situaciju da su kod većine proizvođaca motori svake godine 300, 400 ili 500e skuplji nego prethodne godine iako su u pitanju "stari" modeli , tj modeli koji su već par godina na tržištu i ništa se nisu menjali .

Čist primer su vam Strom 650 XT koji je 2017god koštao oko 7000e a sad je dogurao do 8850e

Isto i NC750X i brdo drugih modela.

Još jedan trend koji pre nije bio.

Pre su se uvek čekali sajam motora i automobila i tu su se grabile "akcije" za kupovinu.

Zadnjih godina svi proizvođaci daju smešne akcije za sajam jer znaju da kreće sezona i da prodaja kreće u punom jeku, skoro nikakve popuste ne daju, uglavnom daju gratis nešto od opreme .

Najveće akcije i popuste daju na kraju godine da bi se oslobodili starog lagera i da bi imali što bolje prodajne rezultate.

Jer retko ko hoće da kupi u januaru , februaru ili martu motor godinu dana star , svi bi da bude najnovije godište.

Vi koji ste kupili po većoj ceni kupili ste uglavnom početkom sezone i već ste vozili punu sezonu.

Ko sad kupi motor ima već tako reći godinu dana star motor a neće ga ni voziti do sledeće godine tako da mu je već motor jeftiniji nego onaj 2026god pri sutrašnjoj prodaji.

Tako da sve je to igranka ko prati tržište godinama zna da su ove akcije postale normalne.

A i kakvo je vreme došlo ljudi kupe nov motor voze 4-5godina i prodaju ga za 1000 ili 2000e manje nego nov.

Nekada je bilo čim kupiš motor i isteras iz salona on gubi 20%vrednosti a sad polovni motori drže čemu i što je najgore raste im svake godine....

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 484 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

I da dodam, pišemo o Kineskim motociklima koji još uvek traže svoje mesto na pretrpanom tržištu. 

• Podržavam 1

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 11 sati, NIKOLA 1 je napisao:

Čist primer su vam Strom 650 XT koji je 2017god koštao oko 7000e a sad je dogurao do 8850e

Isto i NC750X i brdo drugih modela.

Još jedan trend koji pre nije bio.

Da ali koja je vrednost tog novca bila 2017. i sada 

Posle perioda korone cene svega su otisle gore ne samo motora

Promenio član Rider000

Da, ali...

Sve je ovo normalno u 2025oj...
Onaj ko se bavi prodajom razume i zna šta se radi... Onaj koji bi da qqa, neka kupi polovno nešto staro 15+ godina i neka uživa...
Popravlja
Održava

Možda i proda skuplje nego li je platio...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1301 postova

Realno su u najvećem gubitku ljudi koji planiraju da voze stalno nov motor. Godinu-dve-tri pa prodaja i kupovina novog (ili staro-za novo). 

Ko je kupio da vozi duži period, njemu je svejedno. 

• Sviđa mi se 1

Upravo to

• Svrati ponekad, 412 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

Sad bar svaki naredni novi kupac zna da su ga prodavali za 8300€, akcijske cene su prosle... hoces novog 900DSX ponudi im 8400-8500€, ako im ne odgovara kupi neki drugi brend... sad bar znas koliko sami prodavci cene taj motocikl i na toj ceni opet imaju zaradu.

• Podržavam 3

• Drug član, 1577 postova
  • Motocikl: Nemaaa
1 hour ago, OgiBG said:

Sad bar svaki naredni novi kupac zna da su ga prodavali za 8300€, akcijske cene su prosle... hoces novog 900DSX ponudi im 8400-8500€, ako im ne odgovara kupi neki drugi brend... sad bar znas koliko sami prodavci cene taj motocikl i na toj ceni opet imaju zaradu.

Ne mora da znaci da imaju trenutnu zaradu, i u minus malo da odu je dobro na duze staze

Novi klijenti, nova odrzavanja, veca mreza ljudi koji ce da hvale prozivod

• Svrati ponekad, 412 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

Ja iskreno mislim da su sve cene mnogo vece od realnih zato i imaju toliko lufta da spustaju... Ko se upeca cim stigne novi model jbg taj placa full cenu da vozi prvi primerak u Srbiji.

A sto se tice ovog modela moje misljenje je da ih izadje oko 6500€ 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Ja iskreno mislim da su sve cene mnogo vece od realnih zato i imaju toliko lufta da spustaju... Ko se upeca cim stigne novi model jbg taj placa full cenu da vozi prvi primerak u Srbiji.
A sto se tice ovog modela moje misljenje je da ih izadje oko 6500€ 
Ja sam taj, i nemam problem...

Platio 9200...
Prešao 20.000 za dve sezone, s tim da ovu sezonu 2 meseca nisam vozio zbog loma ključne kosti... Bilo bi više...

Dok drugi čekaju, neki vozimo i uživamo u novome...

U tom momentu je bio najbolja kupovina novog vozila. Sada opet moguće u 8200 je bio najbolja kupovina.
Koliko uvoznika dođe, no ne razmišljam, jer nemam 3 miliona eura da uložim i budem distributer.

Pritom, nije Distribucija propisala cene, cene su postavljene globalno i one se kreću u nivou 9990 +/- 300eura

Francuska recimo je na nivou 11.000
Koliko tamo leše?

Lako je tuđim o0o koprivu/gloginje mlatiti...

Moj sledeći u nišanu je MotoMorini XCape 1200... Meni prelep, 1200ccm, V2... Skoro pa L agregat...
Nemam problem da ga platim 12999 ali samo da se pojavi...
Zvanično...
Ali mi se čini da MM kao priča propada, brže nego li se pojavljuje...

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC

Evo jedne stvari za poređenje - kad fizičko lice ode da kupi neki rezervni deo plati ga na pr. 1200 din. u tu cenu je zaračunata marža i PDV. Taj isti deo kad kupuje vaš majstor recimo dobiće popust na pr. 20% jer stalno kupuje u toj radnji pa će platiti 1.000 din. Ako saberemo ovaj popust i PDV koji se uvek naravno prevaljuje na kupca lako se dolazi do računice da je cena rezervnog dela znatno niža od one koju mi kao fizička lica plaćamo ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja