Jump to content

Moto Zajednica

Kove 450 Rally

Recommended Posts

• Drug član, 2959 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
6 hours ago, h0use said:

Ja se još uvek lomim šta da bude sledeći.... 450 rally ili crf300l nabudžen (suspenzija, rally tower, itd)

Dupe i karanfil. Eto tolko su slični. 

Probaj ti oba. Posle 790, nema trika da ćeš da kupiš crf. 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1862 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Nešto mi ostalo u sećanju da je obično rim lock preko 200 grama, pa sam zato napisao to što sam napisao. Ispada da su dosta lakši.

• Advanced Member, 1955 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
Pre sat vremena, živke je napisao:

Nešto mi ostalo u sećanju da je obično rim lock preko 200 grama, pa sam zato napisao to što sam napisao. Ispada da su dosta lakši.

Sad sam izmerio Kove rimlok, ima 90g. I to ispada izuzetno teško u svetu rimlokova. Nije da marim.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally

Maa, preuzeo sam i ja još u četvrtak, nego... Vozam, slavim, vozam, slavim... 🤣 a umoran i mamuran ne vidim slova na tastaturi😂 eto škrti' par fotki, biće još, i biće i mojih detaljnijih utisaka, samo da se oporavim...

Ovako na brzinu, zamalo sve što je Gliga napisao potpisujem... Ogibljenje se mora malo razmekšati, sag naštelovati spram težine, ABS ne diraj, nema potrebe, balansirati točkove pod hitno, mada, kad sam pritegao rim lockove i izduvao gume na 1bar, prednji je smanjio "poskakivanje"( ne smeta i da sedneš malo prema napred), snage fali jer ne idem preko 6soma obrtaja(rešićemo Coober-om i filterom posle prvog servisa), pratiti šrafove jer je već bilo par popuštenih, nagli downshift je moj stil vožnje i jbg(mada i tako sad ne odu obrtaji preko 6soma), naštelovati farove da ne traže avione po nebu, i to je okvirno to...

Šta bi' naglasio da je posebno pozitivan utisak, među gomilom pluseva je:

1. Još imam tablicu i nosač tablice, što je čudo jer mi je to na dosadašnjim motorima "za prašinu" gotovo odma' otpadalo(ako je standardno)...

2. Motor je toliko dobar na ovom našem Vojvođanskom "terenu", da me plaši koliko mi samopouzdanja uliva. Ciklistika, geometrija, pičke mamine, da se sad ne razbacujem inženjerskim pojmovima, ali suština je da je osećaj na njemu, bilo da sediš, ili da stojiš, jednostavno komotan dok sa 100kmh prelećeš preko vagaša, vupseva, rupa i kolotragova. Sad prvi put čujem da se ogibljenje razrađuje, pa ok, onda se to najverovatnije odnosi na tu inicijalnu tvrdoću koja se stvarno samo oseti na sitnim i čestim neravninama, čim uđeš u malo naočigled zajebaniju situaciju, motor to ispegla i izdominira 😀

Negativnog utiska, za sada, skoro da nema, što je za zlojeba poput mene, prosto neverovatno.

Međutim, da nisam svašta pročitao unapred pre kupovine, ipak bi me neprijatno iznenadila činjenica da ovaj motocikl uoopšte, ali, UOPŠTE nije za lokal(selo, ne daj Bože grad), te varijantu Džet kaciga, papuče pa na kafu ili u perionicu slobodno zaboravite. Nadam se da su svi u pravu koji kažu da se ta nervoza na konstantnom gasu reši kad se, na bilo koji od par ponuđenih načina, poništi EU5 filter, cdi i katalizator... Ukoliko si iole agresivan, ubrzavaš, usporavaš, sve je super, čim odabereš konstantnu brzinu, a da si ispod 5ooo obrtaja, problem... I to problem za nekoga poput mene ko je imao 3 Ktm-a Lc4, što 640, što 690, a kao turing motor zadnji 12 godina vozi već drugu Ducatijevu 900+ mašinu sa suvim kvačilom sa kraja 20og veka (sinonim za nervozu na malim obrtajima)...  Što će reći, ako živcira mene, odavno oguglalog na tu"nervozu" i zvukove kuckanja metala o metal, nekome ko je u tome nov, biće veoma moguć dilbrejker. Posebno što i na leru radi bolesno kao kakav veći EXC, krči, lupka nepravilno i uteruje strah u kosti da samo što nije prolupao 🤣

Za sada sam ubeđen da se nisam zajebao, jer će Kove kod mene provoditi 30-40 na asfaltu, a sve ostalo van, a mislim da su ga dizajneri upravo za tu namenu i napravili. Specijalno što je moje off uglavnom lenija ili već neka vrsta neasfaltiranog puta, a ima jako malo tzv. "single treka", dok me vododerine, pentranje po stenama i hard uopšte ne privlače... U fazonu, ako tuda ne bih išao ni peške, ni motor tuda ne teram.

Toliko za sada, jes da je trebalo biti u par reči, ali, jbg, ljubav je velika pa se lako otme :D 

IMG_20240908_124448_008.jpg

IMG-5429ce6bd3b9e7c257d230ca5ccb3780-V.jpg

• Sviđa mi se 10

• Svrati ponekad, 119 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure

Au šta mi radite 🤣 Moram da blokiram ovu temu da mi ne izlazi više

Sjajni utisci, hvala na deljenju! 

Promenio član alexanto
Nema potrebe citirati 1. post iznad
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l
2 hours ago, h0use said:

Au šta mi radite 🤣 Moram da blokiram ovu temu da mi ne izlazi više

Mislim da je samo 1 ostao na stanju u Burnout-u... 😅

Išao sam danas da odradim prvi servis. Taman bilo 497km na satu kada sam uš'o u salon :) Morao sam dužim putem do tamo...

eXr13dg.jpeg

Novo ulje, filteri. Majstor kaže da je ulje bilo k'o novo, bez tragova opiljaka na sitima/filterima. Pregledano šta već treba da se pregleda. Podešen ugao poluge menjača. I to je to. Cena? Besplatno! Kupcima motora iz prve ture će prvi servis biti besplatan. Jako lep, i u našim okolnostima neočekivan gest :care: Nevezano za ovo, i od mene ide pohvala za odnos Burnout ekipe ka kupcima/klijentima. Za poželeti.

Dok sam čekao da odrade moj motor ponovo sam provozao njihov demo primerak. On ima otvoreni airbox i ECU sa drugom mapom. Sada sam zapravo mogao da ga uporedim sa fabričkom Euro 5 verzijom. Razlika je osetna. Bolje povlači, mirnije radi na niskim obrtajima. Zapravo može da se vozi na konstantnih 4000 ili malo manje ukoliko je potrebno. Kako i @Baron-Čurug reče, u fabričkom izdanju to baš i ne funkcioniše. Primetio sam da mog po gradu držim na oko 5000 kada održavam brzinu. Ispod toga jednostavno ne radi lepo. Za otvorene puteve, poput atarskih u Vojvodini, ovo stvarno nema uticaja. Videću uskoro koliko smeta kada se uđe u neki zahtevniji teren.

Ogibljenje na njihovom motoru je osetno mekše. Znam da su pozadi smanjili preload (realno je već suviše mekano, na terenu ljulja), ali ne i da li su nešto drugo radili.

fPJfFxZ.jpeg

RxIMJ1Q.jpeg

Utisak o mom motoru nakon servisa? Kao da je menjač malo grublji. I dalje ne zavrćem u visoke obrtaje jer ono, i nema neke specijalne potrebe za tim. 80-90 svakako ideš posle par sekundi.

I jebiga, kući sam isto morao da se vraćam dužim putem...

SxIKId4.jpeg

3byCgRq.jpeg

Izuzev 30km od pre par dana, sve ostale kilometre sam napravio na relaciji NS-BG-NS 😆 

• Sviđa mi se 13

• U prolazu, 28 postova

@Gliga ako imaš tu tvoju rutu Ns-Bg, da li bi bio ljubazan da je podeliš ovde sa nama. Planiram izlet za mene i ekipu u Bg na moj prvi servis, te bih donde da idemo Tiskom i Dunavskom dolmom, direkt do Pupinovog mosta, a za nazad nam treba nešto drugi put...

• Sviđa mi se 2

Nije glupo pitanje. Mora, to su tri fizički odvojena rezervoara. Na kraju se sve to slije u prednji levi, u njemu je "odvod". 

Prednji se napune lako i brzo, ne stvara se vakum, nema problema sa odzračivanjem. Skinem oba poklopca i udri. Zadnji još nisam punio. I da, čepovi su bez bravice ali nemojte to nikome da kažete :D

• Haha 4

Stigla i saobraćajna! Nema vožnje do sledeće srede/četvrtka, kada se vratim sa mora. A onda pravac BiH, CG i možda još ponešto

• Sviđa mi se 2

• Pažljivo prati, 615 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro
On 9/9/2024 at 10:41 PM, Gliga said:

Išao sam danas da odradim prvi servis. Taman bilo 497km na satu kada sam uš'o u salon :) Morao sam dužim putem do tamo...

eXr13dg.jpeg

Novo ulje, filteri. Majstor kaže da je ulje bilo k'o novo, bez tragova opiljaka na sitima/filterima. Pregledano šta već treba da se pregleda. Podešen ugao poluge menjača. I to je to. Cena? Besplatno! Kupcima motora iz prve ture će prvi servis biti besplatan. Jako lep, i u našim okolnostima neočekivan gest :care: Nevezano za ovo, i od mene ide pohvala za odnos Burnout ekipe ka kupcima/klijentima. Za poželeti.

Dok sam čekao da odrade moj motor ponovo sam provozao njihov demo primerak. On ima otvoreni airbox i ECU sa drugom mapom. Sada sam zapravo mogao da ga uporedim sa fabričkom Euro 5 verzijom. Razlika je osetna. Bolje povlači, mirnije radi na niskim obrtajima. Zapravo može da se vozi na konstantnih 4000 ili malo manje ukoliko je potrebno. Kako i @Baron-Čurug reče, u fabričkom izdanju to baš i ne funkcioniše. Primetio sam da mog po gradu držim na oko 5000 kada održavam brzinu. Ispod toga jednostavno ne radi lepo. Za otvorene puteve, poput atarskih u Vojvodini, ovo stvarno nema uticaja. Videću uskoro koliko smeta kada se uđe u neki zahtevniji teren.

Ogibljenje na njihovom motoru je osetno mekše. Znam da su pozadi smanjili preload (realno je već suviše mekano, na terenu ljulja), ali ne i da li su nešto drugo radili.

fPJfFxZ.jpeg

RxIMJ1Q.jpeg

Utisak o mom motoru nakon servisa? Kao da je menjač malo grublji. I dalje ne zavrćem u visoke obrtaje jer ono, i nema neke specijalne potrebe za tim. 80-90 svakako ideš posle par sekundi.

I jebiga, kući sam isto morao da se vraćam dužim putem...

SxIKId4.jpeg

3byCgRq.jpeg

Izuzev 30km od pre par dana, sve ostale kilometre sam napravio na relaciji NS-BG-NS 😆 

Gde je ovo Gligo?

• Sviđa mi se 1

Prva fotka je na potezu od grebenskog puta prema  manastiru Veleka remeta. Ti i ja smo tuda prosli u kontra smeru.

Krivudavi asfalt/makadam je od rakovackog kamenoloma pa prema grebenskom putu.

Suma uopste nije put, samo sam sisao sa asfalta za potrebe fotkanja (ovo nemoj nikom da kazes).

Njiva je ovde:

MAPS.APP.GOO.GL

• Sviđa mi se 2

On 10. 9. 2024. at 12:00, Gliga je napisao:

Imam, poslaću kada uhvatim malo vremena :D

Uzasan sam. U frci oko posla, priprema za more i oriorema za put posle mora sam skroz zaboravio na ovo... A nemam trekove uz sebe.

Opisno:

Od grebenskog puta na FG presecem do manastira Velika Remeta, odatle do Krusedola. Odmah pored Krusedola ima neka mala kros staza... Od Krusedola do Indjije atarskim putevima pored jezera (Selevrenac i Jarkovacko). Indjija-Novi Karlovci-Petrovic salas-Surduk. Surduk-Belegis kroz njive pa dalje do Banovaca. Od Novih Banovaca do naselja 13. maj opet kroz njive (pogled na kartu i bice jasno koji je out u pitanju)

Mozda bi @Boban EN mogao da posalje/okaci, njemu sam nedavno slao delove ovoga.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 28 postova
Pre 19 sati, Gliga je napisao:

Uzasan sam. U frci oko posla, priprema za more i oriorema za put posle mora sam skroz zaboravio na ovo... A nemam trekove uz sebe.

Opisno:

Od grebenskog puta na FG presecem do manastira Velika Remeta, odatle do Krusedola. Odmah pored Krusedola ima neka mala kros staza... Od Krusedola do Indjije atarskim putevima pored jezera (Selevrenac i Jarkovacko). Indjija-Novi Karlovci-Petrovic salas-Surduk. Surduk-Belegis kroz njive pa dalje do Banovaca. Od Novih Banovaca do naselja 13. maj opet kroz njive (pogled na kartu i bice jasno koji je out u pitanju)

Mozda bi @Boban EN mogao da posalje/okaci, njemu sam nedavno slao delove ovoga.

Hvala Buraz, veći deo sam skontao kuda i kako ide, a ostalo ćemo pronaći na licu mesta, jer, šta je avantura ako nismo barem jednom zalutali😀 

• Haha 1

To je duh. Uostalom, tako sam i ja sve te puteve pronasao. Upalis navigaciju da prikaze mapu i gledas kuda najkrace da se spoje dve tacke.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Pažljivo prati, 615 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro
On 9/10/2024 at 9:50 AM, Baron-Čurug said:

@Gliga ako imaš tu tvoju rutu Ns-Bg, da li bi bio ljubazan da je podeliš ovde sa nama. Planiram izlet za mene i ekipu u Bg na moj prvi servis, te bih donde da idemo Tiskom i Dunavskom dolmom, direkt do Pupinovog mosta, a za nazad nam treba nešto drugi put...

Evo i mene nisam stigao ranije da pošaljem ali nikad nije kasno

2024-04-25-15_45_26.gpx

• Hvala 1

• U prolazu, 28 postova

Evo još par informacija i sličica za one koje to intresuje.

Kao što Gliga reče, prednji rim lock 83g + 6g matica, ukupno 90g. Nije najlakši, ali imamo i jedan fensi aftermarket, koji je 60i kusur, tako da nije strašno obzirom da je fabrički rim lock odličnog kvaliteta... Zadnji isto izgleda vrhunski, međutim ima 122g. Težak jeste, međutim, sve se to da izbalansirati.

Eee, sad postaje zanimljivo. Nakon balansiranja oba točka, motor mi je postao toliko pitom da ga ne prepoznajem. I dalje postoji problem sa Eu5 ubrizgavanjem, ali je to toliko manje osetno u vožnji da ne mogu opisati. Jednostavno, drugi motor... Što će reći, topla preporuka svakom ko ga kupuje, momentalno izbalansirati točkove😀

I da, ako nekom trebaju fabričke gume CST EX01, na prodaju su. Nepunih 400km su prešle, otvoren sam za ponude...

IMG_20240919_172720_775.jpg

IMG_20240919_174205_923.jpg

IMG_20240919_180100_382.jpg

IMG_20240920_084355_137.jpg

IMG_20240920_084403_998.jpg

• Sviđa mi se 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja