N.F.S. 22385 Napisano Februar 20, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam da namontiram i radijalnu pumpu, nece da moze! Crevo se srafi odozdole i holender uhvati neki cudan ugao, nisam hteo da rizikujem. (A poseban osecaj je kada stiskas/ kocis radijalnim cilindrom, jos su i na tigru radijano postavljena kljesta). Naleteo sam na link gde je covek ugradio bas istu pumpu, istu i Pazzo rucicu stavio, odusevljen silom kocenja a jednim prstom! Posle tek videh da je njegov model bez ABS-a, creva idu direktno na kljesta a kod mene na abs pumpu. Tako da, ako nekoga zanima, mora reducir za prihvat holendera ako se zeli radijalna pumpa, bilo nissin ili brembo, obema je prihvat odozdole. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 20, 2024 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan I ja dajem sulude predloge. Zaboravih sa kim pricam.. Ti si stvarno next level detaljista Inace da ti njihovi trocilindrasi bas imaju divlji karakter. 800 takodje lepo povlaci u svakoj brzini. Verujem da na 1050 je to jos izrazenije. Na zalost usled nedostatka iskustva mene je to kostalo pada ali dobro naucilo se nadam se nesto. Ja sam nastavio da ga vozim kao sto sam vozio malu naked Hondu ne uzimajuci u obzir da je ovo totalno drugacija zverka. Tako pri izlasku iz krivine zavrnuo gas pre nego sto sam ispravio motor i proklizao mi je zadnji tocak. Jeste asfalt bio jako klizav ali bilo je i do mene svakako. Honda bi mi oprostila ovakvu gresku ali Tiger nije . Sreca u nesreci je da smo super prosli i tigar i ja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 20, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sve se nauci, ja sam "82 godiste ali vozim od osnovne skole, vec sam u srednjoj (prva godina) vozio 1000 kubika i 4 klipa. Sve sam ucio na tezi nacin, i kako se koci i kako dodaje gas Sada mi je smesno kada cujem da bilo koji savremeni motor npr. lose koci, ili da je ciklistika losa (savremen= od 1995 na ovamo). Ako neko pita za savet a da koncizno bude, obicno glasi, Rano saltuj! Bolje dodati vise gasa u trecoj ili cetvrtoj nego za malo omasiti u prvoj ili drugoj brzini (stepenu prenosa). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 20, 2024 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam takodje "82. Poslednja generacija pionira I ja sam u osnovnoj krenuo na Tomos Tori-u pa APN4 ali sam posle napravio veliku pauzu do poznih tridesetih kada sam se vratio na dva tocka. To iskustvo mi je pomoglo da odmah mogu da vozim motor sa brzinama (ziveo APN4 ) ali daleko od toga da mi je znacilo mnogo u samoj tehnici voznje. Od kada sam polozio svakodnevno sam na motoru cele godine ali svakako jos uvek sebe smatram za pocetnika i pored skoro 50k predjenih u poslednjih par godina. Ja sam od onih streber tipova i pogledao i procitao tonu svega vezano za motore ali teorija je jedno a praksa drugo. I dalje sebe hvatam kako pravim glupe poteze u voznji ali dobro sve je to proces ucenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1908 Napisano Februar 20, 2024 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Jbt, bacim pogled na temu a ono strane se samo nizu. Nema, gde se @N.F.S. pojavi tu tema raste bogato. Definitivno Nesu za viteza! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 20, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nema vece titule od one... ..." Ovo tvoje mi je bilo od pomoci" ili " Resili smo problem". 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Februar 20, 2024 Svrati ponekad, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, N.F.S. je napisao: Nema u maxmomentu vizira za 1050 Neso, malo oni takvih stvari imaju na stanju... jesi li pitao da li mogu da poruce? Pusti im poruku na Viber, samo sa sifrom proizvoda npr za providni vizir: REF. 4359W, da ti jave cenu i kad bi stigao u Srb. Touring Screen for motorcycle TRIUMPH TIGER 1050 2009 - Puig Hi-Tech Parts PUIG.TV Discover more about our product: Touring Screen for TRIUMPH TIGER 1050 2009. Information on mounting... Ima na sredini stranice vizuelno poredjenje poredenje sa fabrickim. Ne znam da li je to dovoljno da eliminise tu buku kao sto zahtevas. Cena je 95e bez poreza, znaci ovde ce biti oko 14.000 din. Oni porucuju jednom mesecno i tacni su uglavnom sa rokovima. Meni je tako stigao vizir za Tigrica, ali meni nije bilo nesto hitno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 20, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Napisah i drugu Lestri na PP, prvo hvala svima sto pomoc nude, drugo, u interesu mi je da vizir "radi" a za to cu ipak morati kod Ivana. Za jedan poruceni mogu da eksperimentisem kod njega sa tri! Ovu sliku sam licno uslikao (kada sam trazio tigra da kupim), vizircina pola metra a kaciga se sa njom/njim trese samo tako, muti se vid pri 90kmh. Tako da svaki vizir koji nadjem moram o njemu da iskopam utiske a oni su svakakvi! I drugacije dozivljeni... Jedino da pravim pa on (Ivan) da na licu mesta koriguje a ja da isprobavam 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 20, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uhhh pokisao skroz ali ne i Tigar (to je bitno) Uhvatila me je zelja pa sam Hondom krug napravio (i crvena cbf1000 je kod mene ali ove sam se uzeleo). Ni jedan agregat ne radi kao njen a cuo sam ih 1000... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 20, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2160 Napisano Februar 20, 2024 Drug član, 801 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, N.F.S. je napisao: Uhhh pokisao skroz ali ne i Tigar (to je bitno) Uhvatila me je zelja pa sam Hondom krug napravio (i crvena cbf1000 je kod mene ali ove sam se uzeleo). Ni jedan agregat ne radi kao njen a cuo sam ih 1000... Код тебе иде песма: Нећу један нећу два…хоћу три мотора… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 20, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Tri motora hocu jaaaaa, necu jedan, necu dvaaaaa..... Koliko je samo cbf pitomiji od Triumpha, da ne poverujes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2160 Napisano Februar 20, 2024 Drug član, 801 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, N.F.S. je napisao: Tri motora hocu jaaaaa, necu jedan, necu dvaaaaa..... Koliko je samo cbf pitomiji od Triumpha, da ne poverujes. Верујем. Нисам пробао Триумха али је вероватно пргав због три клипа… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2160 Napisano Februar 20, 2024 Drug član, 801 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Скоро сам нашао слику, када сам био пре 2г да гледам један Триумх Експлорер 1200. Тад ми непто кврцнуло па ми дошло да мењам али на крају нисам. Одвратило ме је то што је мотор био ушинут у репу, можда је пао у месту можда имао неко лагано клизање али… није било шансе да га пазарим. Иначе, изгледа као Оптимус Прајм из трансформерса… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4879 Napisano Februar 20, 2024 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. uh bre kad vidim ovako 3 rasna motora ispred kuce, uhvati me tuga sto nista nemam. Jel trazis nekog pomocnika da dodjem da perem barem 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 20, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Meni konacno stigli delovi. Iskreno mislio sam da ni danas nece stici ali ispunili su obecanje i danas stvarno stigose delovi. Kad ih prosli put napljuvah za neprofesionalno ponasanje red je i da ih pohvalim kad su se poneli profesionalno. Danas svratih do SNOW-a i tamo haos Stigli im Scrambler 400 i Speed 400 i pripremaju se za promociju koja je bila danas popodne. U svom tom haosu ljudi ostavljaju zapoceti posao i odlaze do magacina da raspakuju i nadju moje delove jer su obecali da ce biti danas. Kako im terminal za kartice nije radio rekoh aj skoknucu do nekog bankomata (kojeg verovatno nije bilo u krugu od 5km ) ali su oni u fazonu da se ne bih cimao napravice predracun pa da im uplatim online. Iscimao se covek lepo dok je prekucao sve delove i preracunao svaki ponaosob. Cene delova su preracunavali po srednjem a ne najgorem kursu. Vrlo korektan potez br 2 Dok cekamo da mi prodje uplata provere mi servisnu istoriju motora. Naravno kilometraza vracena (ocekivano i nisam se ni najmanje iznenadio jer cene preko i cene kod nas dovoljno govore u prilog tome) ali do 2019 motor redovno odrzavan u ovlascenom Triumph servisu u CH sto je ok. Kao izvinjenje za cekanje dobijam triumph privezak i majcu. Lep gest. Sve u svemu jako prijatno iznenadjenje koje sam zeleo da podelim sa vama kad vec podelih i nezadovoljstvo. Izvini @N.F.S. sto ti spamujem temu ali kako nema Triumph podforuma kao sto ostale velike marke imaju (sto mislim da bi admini trebali da isprave) niti drugih Triumph tema ova tvoja postade glavni Triumph thread na forumu. Promenio Februar 20, 2024 član DeusExMachina 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3486 Napisano Februar 20, 2024 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Bar znas koliko je vracena pa mozes da odrzavas u skladu sa pravom kilometrazom. Sada se setio da se po willhaben-u vrteo jedan 1050 sa preko 200kkm kome je bila potrebna zamena dihtunga glave. Citam temu i zao mi je sto se bar nisam posteno provozao sa tigrom a obecavao je zabavu sa sva tri klipa 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 21, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan To jeste ali na zalost nemaju podatke sta je radjeno na tim servisima. Vidi se smo kad je motor bio u ovlascenom servisu i bar po tome izgleda da je bio lepo odrzavan. Svakako sam planirao da mu promenim lanac bregaste i da proverim ventile. To su mi i u SNOW-u danas savetovali. Vec danima mi se mota ta misao i pretrazujem forum vec neko vreme da vidim iskustva ljudi. Voleo bih da to neko odradi kako treba jer planiram da zadrzim ovaj motor neko vreme. Na zalost nisam nasao ni jednu preporuku gde bih to mogao da uradim i vidim da su ljudi bas sumnjicavi prema majstorima kada su ventili u pitanju. Koliko sam ispratio to nije kvantna fizika ali zahteva da se neko malo posveti tome kako bi bilo uradjeno kako treba. Bojim se da vecina majstora danas ima prepune ruke posla i motori im prolaze kroz servise kao na traci pa pitanje je koliko vremena imaju da se posvete tome. Razmisljam se cak da to uradim u ovlascenom servisu. Kako nema previse Triumph-a na ulicama mozda ce oni imati vremena da se tome posvete kako treba a i imace odgovarajuci alat za to. Ako neko ima bolju preporuku gde bih to mogao da odradim pisite.. Inace meni je Tiger Explorer brutalan motor. Steta sto ga nisi bolje upoznao pa da podelis sa nama utiske. Kao sto rece @Немања kao Optimus Prime je. I ruzan i prelep u isto vreme Na zalost mojim potrebama vise odgovara manji motor jer dosta vozim po gradu pa je za provlacenje izmedju automobila u spicu prevelik. Ako napustim Beograd sto mi svakim danom sve vise deluje kao dobra zivotna odluka bice visoko na listi za sledeci motor. Promenio Februar 21, 2024 član DeusExMachina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Snow je polaris srbija? Da im se obratim, valjda ce hteti da odrade i meni tu servisnu proveru pa po tim informacijama da radim dalje...Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ...i tema nije moja, vec nasa! Svakog forumasa, na ravne casti. Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 21, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, N.F.S. said: Snow je polaris srbija? Da im se obratim, valjda ce hteti da odrade i meni tu servisnu proveru pa po tim informacijama da radim dalje... Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Tako je. Oni su zvanicni distributeri za Polaris, Indian i Triumph. Ljudi su stvarno gotivci pa vrlo verovatno hoce da izadju u susret ako imaju vremena. Ako si im musterija onda sam siguran sam da hoce. Treba im samo poslednjih 6 cifara VIN-a. Jedino je steta sto se ne vidi sta je radjeno na servisima vec samo kilometraza i datum kada je motor bio u zvanicnom servisu i ko je radio servis. Ja ih bas pitao da mi odstampaju celu listu ali ne moze cela lista vec svaka poseta posebno a bilo ih je dosta pa nisam hteo da ih cimam. Mogli smo realno da uradimo print screen i da stampamo sve na jednoj strani ali nije mi to palo na pamet tada. Promenio Februar 21, 2024 član DeusExMachina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nov sam sa ovom markom a musterija cu svakako biti, poslao sam jutros ceo broj sasije pa ako mi odgovore lepo Zanima me samo kilometraza, bas da vidim slaze li se sa stanjem motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Februar 21, 2024 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, DeusExMachina said: Ako neko ima bolju preporuku gde bih to mogao da odradim pisite.. Alternativa: naš drugar i serviser, Mile Kalčo i sam vozi Explorera 1200 i menjao je lanac na svom motoru. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Februar 21, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, doktor said: Alternativa: naš drugar i serviser, Mile Kalčo i sam vozi Explorera 1200 i menjao je lanac na svom motoru. Hvala @doktor Gde se nalazi Mile Kalco? Prosledi mi broj telefona ako imas. 14 minutes ago, N.F.S. said: Nov sam sa ovom markom a musterija cu svakako biti, poslao sam jutros ceo broj sasije pa ako mi odgovore lepo Zanima me samo kilometraza, bas da vidim slaze li se sa stanjem motora. Aj sa srecom. Nadam se da ce izaci u susret i da ce kilometraza da se poklopi sa stanjem na terenu Jedno pitanje za iskusnije u vezi lanca bregaste. Jel pored broja link-ova jos nesto treba gledati pri kupovini? Vidim da moj Tiger800 ima lanac od 128 linkova. Npr DID je 6500 dinara a originalni je 130e. Promenio Februar 21, 2024 član DeusExMachina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22385 Napisano Februar 21, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 063351251 Kalco Vozio je lepu cbr1100xx 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...