Jump to content

Moto Zajednica

The one and only, Ghost Rider, the black legend...

Recommended Posts

• Malinar u pokusaju, 1717 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Pojavom adsl i bržeg interneta, neke davne 2007 ili 2008. godine sam počeo da gledam snimke Ghost Ridera na Youtube-u. Lik iz Švedske, odeven u komplet crno, kožno moto odelo na komplet crnom gsxr-u 1000 (najčešće, mada je vozio i turbo hayabusu i turbo gsxr 1000 k5) izaziva i ismejava policiju, kako u kolima, tako i na motociklima, vozi na žilet, provlači se izmedju automobila na autoputu pri 250 km/h i brže, vozi na zadnjem,... Pritom se vidi da namerno popušta gas i čeka organe reda da ga sustignu u više navrata, kako bi opet ubrzao i na kraju im konačno pobegao.

Nije ga dugo bilo, mnogi su komentarisali kako je poginuo, počeo je da izbacuje ponovo klipove posle ko zna koliko godina, ali niko nije siguran da li je to pravi GR ili neki od fanatika pod lažnim imenom. 

Postoje razne špekulacije o tome ko je zaista Ghost Rider, neki tvrde da je bivši trkač i moto mehaničar Patrik Fürstenhoff, ali se zvanično još uvek ne zna. Ono što se zna je da je čovek od ilegalne vožnje napravio biznis, da je izbačeno 6 filmova sa klipovima bežanja policiji i sulude vožnje, kao i da je čovek (ili žena) dobio silne donacije preko neta od svojih "navijača" i fanova za ismejavanje saobraćajne policije.

Osim na suzukiju, GR ima snimke i u kolima, crna subaru impreza wrx tačnije, u kojima takodje beži od policije, ili vozi stazu.

Legenda ili otpadnik od zakona, čovek koji od 2002. ismejava Švedsku saobraćajnu policiju, a i policiju drugih evropskih zemalja, zvanično nikada nije bio uhapšen niti otkriven. Malo nerealno, obzirom na tehnologiju kojom policija raspolaže. Da li nisu želeli da obelodanjuju ili im jednostavno nije dovoljno "stao na žulj" da bi se time bavili, uglavnom legenda o Ghost Rideru i dalje živi.

Ghostrider The Real One - YouTube

Kanal sa svih 6 filmova o Ghost Rideru.

P.S. nisam ovo pisao da bih se divio dotičnom, niti ohrabrujem ludovanje u saobraćaju, budimo odgovorni, bandera, stub, znak, žardinjera i ostale tvrde prepreke kojih ima na ulici i u javnom saobraćaju ne praštaju greške, a i suludo je osakatiti ili ubiti sebe ili drugoga zarad malo adrenalina

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4163 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Meni također nije jasno ono kao ne znaju tko je on…
Danas, kad imaju na raspolaganju tehnologije za koje niti čuli nismo, zvuči malo nestvarno.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Zainteresovan, 746 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Ovaj tip zna šta radi.

Ovo je nivo veštine, koji niko ne bi trebao pokušati kopirati na ulici.

Tačka.

Video na kojem, kultni lik, juri Stokholmom na svom Suzukiju GSX-R velikom brzinom.

Sada već davne 2002. godine se pojavljuju (i brzo šire) prvi Ghost Rider filmovi.

Zahvaljujući, umetničkim, vratolomijama, velikim brzinama na javnim putevima i prkosnom ponašanju prema policiji, Ghost Rider ubrzo postaje poznata ličnost i privlači pažnju motociklista širom sveta.

U pitanju je ceo tim, koji radi pod ovim umetničkim imenom.

Njegov pravi identitet, dugo vremena, ostaje nepoznat.

Nakon prvog DVD-a "Ghost Rider, The Final Ride" (iz 2002.), ubrzo slede:

"Ghost Rider Goes Wild" (2003), "Ghost Rider Goes Crazy in Europe" (2004) i "Ghost Rider Goes Undercover" (2005).

mini-bike2.jpg

Do 2005. godine milioni ljudi su videli njegove filmove ili njihove fragmente, a Ghost Rider je postao sastavni deo evropske moto kulture.

Te iste godine, troje bivših radnika PayPal-a osniva vlastitu internet kompaniju: You Tube.

Udarni talas prolazi kroz sve audiovizuelne medije i DVD postaje zastareo.

Drumski gusar iz Stockholma gubi veliki izvor prihoda.

Izlaze još 2 DVD-a: "Ghost Rider: Back to Basics" (2008) i "Ghost Rider 6.66: What the F**k" (2012).

U Stockholmu, nakon toga, dolazi do zatišja.

Ili bolje rečeno: nema novih objava na službenoj web stranici Ghost Ridera (a ni na You Tube-u se ne pojavljuju novi video zapisi).

U međuvremenu, radoznali, mediji su istraživali fenomen Ghost Ridera.

I nije prošlo dugo, pre nego što su svi znali pravi identitet hrabrog đavola:

Patrik Von Fürstenhoff.

hqdefault.jpg?sqp=-oaymwEmCOADEOgC8quKqQ

Bivši švedski trkač, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, sa rekordom za najbrže "točkarenje" ikada.

Kada su novinari počeli da traže vozače Hayabuse (sa sa turbopunjačem) iz Stokholma, nije prošlo mnogo vremena pre nego što su ga pronašli.

Nikada nije postojalo službeno objašnjenje zašto se filmovi o Ghost Rideru više ne snimaju (iako je internet špekulisao o tome).

Von Fürstenhoff je privukao pažnju nekoliko moto foruma, kada je doživeo tešku nesreću na Nirburgringu.

Ghostridersbikeafterwards.jpg

A prema insajderima, Ghost Rider se sklonio, nakon velikog sukoba, sa švedskom policijom u svom filmu (2012).

Tokom završne scene 'Ghost Rider 6.66: What the F**k', Ghost Rider je zamenio svoje dvotočkaše trkačkim automobilom Subaru Impreza, kojim se snažno zabio policijski auto.

Ghost Rider je jedva uspeo pobeći sa teško oštećenim vozilom.

carcrash-12.jpg

Ostavio je poruku agentu koji mu je bio za petama.

Schermafbeelding-2016-08-08-om-09.35.51.

Izvor:

WWW.MAXXMOTO.BE

Tegen +350km/u wheelies trekken op de openbare weg, van Rotterdam naar Amsterdam rijden met een gemiddelde van 250km/u, een rondje op de Parijse Périphérique in minder...

Postoje, među nama, ljudi koji, upražnjavaju ovakav vid, "hoda po ivici" (na opšte zgražavanje forumskih moralnih gromada).

To je naš "paralelni" svet.

Bilo bi licemerno suditi o tome.

Jer, ne reaguju svi isto, pri istoj brzini (neko se "zaledi",neko se "provuče").

Postoje i oni, na kojima prirodna selekcija odradi svoje (nekada zakače još nekog, pa ta selekcija i njega povuče).

Samo budimo realni (da nam nikada ne budu "oči veće od mogućnosti").

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Drug član, 1047 postova
  • Motocikl: Lep

Secam se tamo negde '02 cini mi se kada je bilo ono skidanje svega i svacega "satelitom", zove me drugar i kaze gledaj sta se skinulo nocas i pusta mi ghost ridera... do tada nije bas bilo takvih snimaka i gledali smo u neverici. Inace, prvi je Black Princ na SRAD-u, snimci dal sa kraja '80tih ili pocetak '90tih. Novi GR je napisao "old and crazy" i sada je tu i junior, samo vremena su se promenila, retko kome je to strava danas, pogotovu medju mladjima.

Promenio član Abi
  • Podržavam 1

Gledam ovaj klip na kome vozi do Uppsale autoputem, ima nekih 70 km, čovek tera od 240-299 km/h po satu, obrtaji su mu uvek tik do blokade, bez obzira da li je u 4. 5. ili 6. brzini, po tome bih rekao da često tera trke ili stazu. 

Inače, ovaj Black Prince i Ghost Rider mi imaju dosta sličnosti, obojica komplet u crnom, obojica na suzukiju i poigravaju se sa policijom, moguće da je isti čovek ispod kacige, samo su različite generacije motora.

Imali smo i mi srpskog Ghost Ridera, Beogradski Fantom, doduše samo na 4 točka, ali cilj im je isti, puno zabave i iritiranja policije.

• -, 1766 postova
  • Motocikl: /
Pre 6 sati, milomir22 je napisao:

Imali smo i mi srpskog Ghost Ridera, Beogradski Fantom, doduše samo na 4 točka, ali cilj im je isti, puno zabave i iritiranja policije.

To onaj sa Carrerom sto ga se udba resila na kraju?

• Hronični Motociklopata, 7397 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder
Pre 7 sati, Motorcyclist je napisao:

Niko da prokomentarise da li su neki snimci stvarni ili iscenirani? Ono kao sudaras se sa policijom i nikom nista? To samo ima u Svedskoj?

Tamo je policija kurton probušen, političari su im dali minimum ovlaštenja, pogledaj šta im uvezeni mudžosi rade po zemlji a ovi ništa... 

U SAD bi od Ghost Ridera prvi dan neka budaletina u kolima (mislim na one njihove pandure) napravila palačinku samo ako bi uspeo da se zaleti dovoljno.

1 hour ago, ser said:

To onaj sa Carrerom sto ga se udba resila na kraju?

Aha, baš taj, bela carrera.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Baš htedoh da primetim, da je sve to jako velika ludost...ali i veština....ali i moguće jer je Švedska u pitanju. Red, rad i disciplina. Ima i tamo verovatno sranja u saobraćaju...ali svakako policija nema posla sa bahatim, ozbiljno alkoholisanim ili drogiranim učesnicima u saobraćaju...koji pride nemaju ni vozačku dozvolu. Takav ovde završava ispod neosvetljenog traktora iz par pokušaja.

• Ne silazi, 7512 postova
  • Motocikl: TDM 900

Godišnje 0 dece nastradale u saobraćaju. Smejali im se kad su krenuli u projekat. Sad rade na 0 nastradalih u vozilima. Izuzetno društvo. Naša statistika na tom polju je katastrofalna.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 4

• Svrati ponekad, 235 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s

Tada je Svedski zakon bio drugaciji, zbog njega je i promenjen, kako sam citao davno nesto. Bio je fazon da moraju da te uhvate na delu, oni su vozili neregistrovana vozila i ako se desi da se slupaju, ostavljaju ga tu gde jeste i pali. Bio je intervju sa Patrik Von Fürstenhoff-om, na drivetribe.com ali je link ugasen. Tu je pricao i kako su se dovijali u to vreme sa kamerama, koje su bile pozamasne, o tome kako je i murija dolazila na gajbu, ali bez uspeha.....
image.png.b9492a37a7fc475e86ef758026c93993.png
Ako neko uspe negde da iskopa...

Promenio član Drinkero
  • Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 7397 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Taj Ghost Rider je jedna debilčina naopevana, sramota me što sam se nekad divio tom liku, kupovao njegove dvd-e... jbg nekad sam bio mlad i glup, sad sam malo manje mlad i malo manje glup... :oda2: :zvizduk:

• Haha 1

• -, 1766 postova
  • Motocikl: /
Pre 7 sati, milomir22 je napisao:

Aha, baš taj, bela carrera.

E a imamo i sad ghost ridera na 4 tocka. Menja cesto vozila, sad je na narandzastom lambu.

Bas se juce zabio u nekog i pobegao.

Posle nasli nekog klinca da se prijavi kao vozac.

• Podržavam 5

• Zainteresovan, 746 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Ovo su praktikovali i oni koji su živeli pre nas.

Dok nismo imali kompjutersku animaciju, natprosečni su zaslužni za vrhunske filmske scene.

Ovako se uvežbati je najbolje.

Da li je i ovo opasno?

Jeste.

Neki to doživljavaju na ovaj način.

Da li će odustati od ovakvog načina vožnje?

Odgovor vam je na 1.20 snimka.

Nemoj se zamarati uviđavnošću prema ostalim učesnicima u saobraćaju.

Ni oni ne razmišljaju o tebi.

Bolje rečeno zabole ih za tebe, mene, nas.

1187964_1624425081.jpg

Vožnja se ne uči, vožnja se uvežbava (iako si prirodno nadaren za to).

Većinu pravila saobraćaja ne možeš, tako dobro, ispoštovati kao što to može četvorotočkaš.

Ako već radiš ovo

20060702102147-0-8191.jpg

radi to sa razlogom.

Ili nemoj.

Ako ti je problem, obični, prolazak kroz krivinu, nemoj voziti motocikl.

Neki od nas su nadprosečni.

Većina smo prosečni.

Neki od nas su ispod proseka.

Slika nije ovakva

WhatsApp-Image-2023-07-25-at-18.09.36-66

Slika mora da bude potpuna

WhatsApp-Image-2023-07-25-at-18.09.36.jp

To je tako.:takoje:

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1304 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Ima nekoliko referenci pomenutih koje me sećaju na dan kada sam sa drugarima putovao busom is Stokholma za Uppsalu na Walpurgis, tradicionalnu Švedsku prolećnu proslavu poslednjeg dana aprila, i dočekivanje prvog maja uz logorsku vatru.

Nezvanično sam imao info da je to dan kada se tek punoletni švedi/šveđani opiju po prvi put. :D

Sednemo ti mi na bus, prvi red u double-decker-u, ko na ekskurziji. :D Kupili nešto sitno piće za usput. Ma kako ko uđe u bus, ono zvecka staklo, beše nas sramota onako nespremne…

Ispada bus na auto put, kad ne lezi vraže, patrola zaustavlja bus. Kontrola “nedozvoljenih supstanci” za nepunoletne. Mi imali 25+, legitimisali nas, sve ok. Ostalima, skoro celom busu oduzeto maltene svo alkoholno piće. Vozač zatvara bus, ali ne kreće… Sledi šok za sve… Dvoje policajaca iz patrole otvara ispred busa sve do jedne konfiskovane flaše, isipa sadržaj istih pored puta, pakuje prazne flaše u vreće za smeće. Tek kad su sve završili krenuli su, a onda je i bus nastavio dalje. I sve normalno, priča kreće dalje… :D

U Uppsali situacija izmiče kontroli. :D U tom Ekonomikum parku se navodno okuplja i do 100 000 ljudi tog dana, muzika, piće, posle se lože velike logorske vatre… Policija i tu redovno patrolira kroz gužvu, od grupe do grupe, oduzima šta može, prosipa na licu mesta…

Svakako, veoma zanimljiv doživljaj. :D Eto, totalno irelevantno za temu, ali rekoh da pomenem kad se već prisetih… :D

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 376 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660

@vasa.93

Ja citam, i sve cekam kad ce pored busa i onih drotova, dok prosipaju Somersby iz staklenih flasica u jarak pored puta, da proleti The Ghost Rider!! :oda2:

Promenio član cikamike
  • Sviđa mi se 2
  • Haha 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja