Motorcyclist 21641 Napisano Utorak u 07:25 Integrisan, 6785 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8522 Napisano Utorak u 07:33 Drug član, 2894 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist ajde ne budi lenji Šta kaže ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21641 Napisano Utorak u 07:45 Integrisan, 6785 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, živke said: @Motorcyclist ajde ne budi lenji Šta kaže ? Sada sam pustio ali nzm kako da stavim engleski auto dub. Citam komentare prevedene na engleski. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8522 Napisano Utorak u 07:46 Drug član, 2894 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislio pogledao si već. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21641 Napisano Utorak u 07:50 Integrisan, 6785 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, živke said: Ja mislio pogledao si već. Jok,iskocilo mi je na nekoj grupi od clana pa da podelim posto ne bih lako pretragom nasao na yt. Ono sto citam: problemi sa izduvnim ventilima ili vodjicom koje je fabrika resavala zamenom glave, voda u ramu, isto reseno, lezajevi tocka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6513 Napisano Utorak u 08:47 Advanced Member, 2330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan E, gde to ulazi voda na ramu? Da rešim na vreme, ako nije već proš'o voz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8522 Napisano Utorak u 08:54 (promenjeno) Drug član, 2894 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, pa to nisi smeo da dozvoliš! To ti je najveći i najopasniji problem na ovom motoru, ahilova peta takoreći. Sad će da se dezintegriše, samo je pitanje trenutka! (Takav utisak se stiče čitajući online o ovom problemu . Zanimljivo da se o realnim problemima, pogotovo oko agregata - ni izbliza toliko ne piše . U fazonu: "ma dobro hoće agregat da pokida ventile ponekad, kakve veze ima, nego ušla mi voda u podram, šta da raaaaaadiiiiim !?! " ) Promenio Utorak u 08:56 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6513 Napisano Utorak u 09:00 Advanced Member, 2330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je na Tuaregu najveći problem bilo što prilikom pada u mestu zna da pukne šraf/osovina poluge menjača. I što pokazivač nivoa goriva ume da brljavi. Doduše, Tuareg i nije imao ozbiljnih stvarnih problema 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 40 Napisano Utorak u 09:12 U prolazu, 27 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Voda ulazi u pod ram, odnosno u one dve sipke sto drze zastitni pleh, kinezi nisu napravili drenazne rupe na prvim serijama pa su se busile male rupice od 5mm. Kasniji modeli vec imaju te rupice, to je inace normalno na vecini slicnih motora u kategoriji. Jeste propust ali nije uopste veliki problem kao sto se provlaci po internetima. Drugi i najveci problem koji je bratko rus imao je sa spanerom lanca masine, i to zato sto se opruga na spaneru zaglavila i nije dobro zatezala lanac, ako se desi treba samo skinuti spaner i odglaviti oprugu kad je motor hladan ili naravno zameniti spaner. Isto pominje lezaj zadnjeg lancanika, kaze da "cizma" nije dobra i da je treba zameniti, veruje da je upitanju fabricka greska na prvim modelima. Ostalih problema nije bili, cak kaze da svecice netreba menjati 100K km. Najveci probem koji je mene zatekao je da se poklopac ventila nemoze skinuti bez spustanja masine, tako da je provera i podesavanje ventila dosta veliki posao. Ali mi je drago da bratko nije imao nikakvih problema sa samom masinom, niti vodjicama ventia i sl. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21641 Napisano Utorak u 09:21 Integrisan, 6785 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Neko je to za poklopac ventila stavljao na fb grupe i ljudi su demantovali kaceci slike gde su skidali poklopac ventila bez vadjenja masine. Meni je neverovatno da je tako dizajnirano jer to nikada nisam video ni cuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8522 Napisano Utorak u 09:41 Drug član, 2894 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, mandrak_ said: Drugi i najveci problem koji je bratko rus imao je sa spanerom lanca masine, i to zato sto se opruga na spaneru zaglavila i nije dobro zatezala lanac, ako se desi treba samo skinuti spaner i odglaviti oprugu kad je motor hladan ili naravno zameniti spaner. Kako se ovo manifestuje, kako je primetio ? 28 minutes ago, mandrak_ said: Isto pominje lezaj zadnjeg lancanika, kaze da "cizma" nije dobra i da je treba zameniti, veruje da je upitanju fabricka greska na prvim modelima. Ovo je već opšte poznato, ja sam već menjao ležajeve pozadi, pisao sam. Pod "čizma" se misli na bočne distancere. Već postoje zamenski da se naruče negde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 40 Napisano Utorak u 09:58 U prolazu, 27 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, živke je napisao: Kako se ovo manifestuje, kako je primetio ? Cuje se kako lupa lanac, najvise kad se turira ili dodaje gas ali i na leru se cuje. Zvuk zveckanja metala o metal. (spaner lanca) Ovo je već opšte poznato, ja sam već menjao ležajeve pozadi, pisao sam. Pod "čizma" se misli na bočne distancere. Već postoje zamenski da se naruče negde. Kod tog distancera kaze da nije problem u samom distanceru vec je problem da je postavljen naopako i da veruje da je okrenuo distancer odmah pri kupovini da problema ne bi bilo ni sa fabrickim. pre 12 minuta, živke je napisao: I eto nekako mi i nije ispalo ovo citiranje bas najbolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8522 Napisano Utorak u 10:01 Drug član, 2894 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, mandrak_ said: Kod tog distancera kaze da nije problem u samom distanceru vec je problem da je postavljen naopako i da veruje da je okrenuo distancer odmah pri kupovini da problema ne bi bilo ni sa fabrickim. Hm nisam primetio da može nešto da se okrene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 40 Napisano Utorak u 10:02 U prolazu, 27 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Motorcyclist je napisao: Neko je to za poklopac ventila stavljao na fb grupe i ljudi su demantovali kaceci slike gde su skidali poklopac ventila bez vadjenja masine. Meni je neverovatno da je tako dizajnirano jer to nikada nisam video ni cuo. Ima dosta motora tako dizajniranih, jednostavno je gornji deo rama uzi od poklopca i mora da se spusti cela masina da bi se podigao poklopac, opet to nije nista specificno za emtejca ali ljudi jako retko otvaraju masine zbog stelovanja ventila, pogotovo kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 40 Napisano Utorak u 10:09 U prolazu, 27 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, živke je napisao: Hm nisam primetio da može nešto da se okrene. samo prenosim sta momak prica u prilozenom klipu, ja licno nisam jos ni lanac podesavao, samo proveravam stanje na 300-400 km i za sada je sve ok Prica o tome na tacno 20:42, kad je stavio novi fabricki distancer vise nije imao problema 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8522 Napisano Utorak u 10:15 Drug član, 2894 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ok vrlo loš prevod, baš se teško razume. Čizma dakle nije distancer nego semering. Zamenio sam semeringe i ležajeve, baš ovo što on kaže, nije to nešto skupo a ni teško da se uradi. Videćemo koliko će sada da traju, fabrički su prosvirali na 12 hiljada jer je prolazila voda i prašina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 89 Napisano Utorak u 10:43 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam menjao ležaj zadnjeg lančanika i semering, smešno je jeftino. Riknuo je na 6000. Nisam imao potrebe da menjam ležajeve na točku. Problem sa španerom lanca u motoru se manifestuje tako da motor lupa i više se čuje od auspuha. Ja sam ga skidao jednom iz znatiželje jer su dva šrafa, pa vratio. Takođe imam na prodaju ako nekoga zanima vizir kojeg sam radio kod Ivana, ako nekog interesuje, neka mi se javi porukom. Negde u temi je i slika 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6513 Napisano Utorak u 14:00 Advanced Member, 2330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Prekontrolisao sam ležajeve zadnjeg točka. Ležaj u lančaniku je odličan, lako i glatko se okreće. Ležajevi u točku se rukom teže okreću ali sve ide glatko. Kada točak zavrtim u vazduhu okreće se lepo i dugo, ne deluje da nešto zapinje. Bio sam spreman da proglasim da su ipak za zamenu, ali onda sam i na Kove odradio istu stvar. Potpuno jednako se ponašaju. Da li je moguće da ih semering toliko blokira? Nisam hteo da skidam semeringe jer nemam druge pri ruci, a ne znam da li bi se oštetili prilikom demontaže I posao bi time bio gotov. Međutim, potrošio sam skoro sat vremena na vraćanje zadnjeg točka! U životu nisam imao tako neprijatno iskustvo oko jednostavnog zahvata... U nekom momentu je motor uspeo i da spadne sa ove dizalice Srećom nekako je ostao da stoji na točku koji je bio uglavljen ali bez ubačene osovine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7058 Napisano Utorak u 14:35 Enduraš, 6631 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Mene čeka zamena semeringa lancanika, a u istom trosku ću zameniti i ležajeve točka. Čitao sam da za ležaj lančanika treba da se skine neki seger osigurač, gde se on tačno nalazi ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 89 Napisano Utorak u 14:37 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam prvi put na MT skidao točak, vratio sam ga za 1min. Drugi put sam ga vraćao pola sata i nisam uspeo. Ostavio sve, zapalio cigar duhana, odmorio malo i vratio ga za 30 sekundi. Što bi se reklo I feel your pain. Mora da bude baš baš ugao i sve zvezde da se poklope da bi ušao. Lagerod mog lančanika se čuo i pod rukom se videlo da zapinje. Ali bez lančanika točak se na osovini mogao okretati dva minuta i nečujno kad ga okreneš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8522 Napisano Utorak u 15:13 (promenjeno) Drug član, 2894 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, aca-pn said: Čitao sam da za ležaj lančanika treba da se skine neki seger osigurač, gde se on tačno nalazi ? Do ležaja . edit: pa zar nisi ti to beše već menjao ? Promenio Utorak u 15:14 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7058 Napisano Utorak u 15:18 Enduraš, 6631 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Nisam, samo proveravao kad sam menjao gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8522 Napisano Utorak u 15:35 (promenjeno) Drug član, 2894 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se požalim - gde ću ako ne ovde. Juče mi Baki Doo javi da u fabrici imaju enduro trail XT+ na stanju! Rekoh super, poručuj, već sam smislio kako ću sam za sebe da ih ostavim ispod jelke Al stativa, javlja mi čovek danas ipak je greška, nemaju ih u fabrici ?!, neće ih biti do početka februara Propade mi sezona... Ili da stavljam unutrašnju ... A imam TL felnu jebiga. Promenio Utorak u 15:36 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1510 Napisano Utorak u 16:01 Zainteresovan, 822 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Zar ih nema negde u EU, moze onda i povoljnije izaci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8522 Napisano Utorak u 16:09 Drug član, 2894 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Uzimao sam jednom tkc 80 iz nemacke, i jeste povoljnije izašlo nego ovde. Ali na tom sajtu nema ovih, a ne znam gde još bih mogao da gledam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...