Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Drug član, 2768 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Brale najbolje da sam vidiš, tj da barem sedneš - jer si tu negde na granici. 

Ja sam oko 193 i bio oko 90kg kad sam ga uzeo, isto sam smatrao da jedva prolazim sa njim. Pa sam odmah uzeo više sedište, podizače kormana, blago spuštene pegove. I meni je sad super.
Ako su ti duge noge može da se desi da ti smeta rezervoar, širok je, smetaće ti za kolena.
Takođe, na 90kg ja sam stavio preload napred na max, nema više gde. Znači prednje opruge nisu za tu težinu. 
A opet malopre sam razgovarao sa kolegom koji ga je skoro uzeo, 195, 98kg - kaže prezadovoljan. Individualna stvar.

edit: mt-x je ogroman motor, a na solidnom sniženju trenutno.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 2256 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ne sećam se da li sam ranije spominjao. Motor je sa 80 pređenih kilometara imao bušan rezervoar za gorivo. Verovatno je takav izašao iz salona jer se miris benzina osetio od prvog dana. To što nam je trebalo 3 meseca da pogledamo je neka druga priča...

u75jFjr.jpeg

Guevara je garanciju odobrila na osnovu fotki i video snimka, bez da su uživo videli motor. To je bilo krajem jula ili početkom avgusta. Prošle nedelje sam odvezao motor na zamenu jer je tek sada stigao drugi rezervoar. Zamena je bila gotova već narednog dana 👍

U međuvremenu je epoksi radio posao, motor prešao 3500km.

• Sviđa mi se 5

Jel podešavao neko visinu snopa kratkog svetla ?
Znam gde je šraf za podešavanje, koristim krstasti šrafciger za podešavanje, i okrećem šraf u oba smera, ali se visina snopa ne pomera :( 
Jel imao neko isti problem ?

Promenio član živke

• BJB Maxi Scooter Club, 6581 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Imam ja problem kad sam sa svim koferima i stvarima u njima + nas dvoje - MT-ejac dodje kao PVO sredstvo <_<

I ja sam probao da čačkam taj šrafčić ali nisam imao uspeha po pitanju visine snopa... Iskreno ne vidim da li ga uopšte pomeram (šraf) :jok:

Pa moraš baš da se zavučeš ispod tj legneš, ili nekako da probaš telefonom da snimiš, ali ja vidim da se šraf pomera. E sad ne znam ni u kom smeru šta treba da radi jer ne piše u manualima, pa sam probao oba smera, ali ne menja se visina snopa.

Servis manual je baš loše urađen.

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450 MT
pre 2 minuta, živke je napisao:

Pa moraš baš da se zavučeš ispod tj legneš, ili nekako da probaš telefonom da snimiš, ali ja vidim da se šraf pomera. E sad ne znam ni u kom smeru šta treba da radi jer ne piše u manualima, pa sam probao oba smera, ali ne menja se visina snopa.

Servis manual je baš loše urađen.

Pozdrav, na osnovu mog iskustva kratak snop ne moze da se podesava. Zatezanjem srafa se podesava dugo svetlo, podize se zatezanjem a popustanjem se spusta snop. Mozda se malo podesava "rasipanje" kratkog snopa ali to se primecuje samo kad se direktno gleda u far, ne primecuje se razlika sa pozicije vozaca, ona "cut-off" linija uvek ostaje na istom mestu.

• Sviđa mi se 2

@mandrak_ hvala za info. Dugo svetlo nisam ni palio da proverim, moraću da vidim. 
Mada možda mi imamo neki kvar. Mislim da je obavezno da se podešava kratak snop po visini, baš zbog ovoga što alexanto piše. 
Ajde meni manje više, ali stavi putnika i kofere na motor, i ima da bije u nebo.

edit: Mada dobro, za tu situaciju postoji prelaod na zadnjem, a ovo je za fino podešavanje, ali opet, mislim da je obavezno.

Promenio član živke
  • Podržavam 1

• U prolazu, 4 postova
pre 1 minut, živke je napisao:

@mandrak_ hvala za info. Dugo svetlo nisam ni palio da proverim, moraću da vidim. 
Mada možda mi imamo neki kvar. Mislim da je obavezno da se podešava kratak snop po visini, baš zbog ovoga što alexanto piše. 
Ajde meni manje više, ali stavi putnika i kofere na motor, i ima da bije u nebo.

Moze da se podesava "rasipanje" svetla da ne smeta drugim ucesnicima u saobracaju, to mora da ima svako vozilo ali ja nisam uspeo da pomerim "cut-off", samo rasipanje i dugo svetlo. Moguce je da je u pitanju neki defekt ali dosta LED svetala tako funkcionisu. Ja sam uglavnom visinu svetala na motorima uvek podesavao sa preloadom pa ovo nisam dalje resesavao sa srafom. Meni je knap ali se uvek vozim sam (80kg sa opremom).

Jasno. Ja sam oko 85 - 90, ali sad skoro stavio centralni kofer i fino ga napunio, i u par navrata su mi ablendovali na putu.

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT

@živke spustio sam svetlo okretanjem šrafcigera u smeru suprotnom od kazaljke na satu. Treba samo biti uporan i okrenuti više krugova. Sad kad sam solo na motoru svetlo je baš nisko (ume da smeta u krivinama) i uglavnom vozim sa dugim. Kad je vožnja u dvoje onda je taman i niko ne blica. Nije neki kvalitet tog točkića i zubi se lako izdeformišu pa ne bi trebalo baš često podešavati.... Jednom sam podesio i više ne diram. 

Naravno i preload na zadnjem je podešavan kada se vozi dvoje. Dok nije spušteno svetlo preload sam okretao 4 kruga i motor je bio kao da sedim na drvenoj klupi ispred kuće. Poprilično bolno iskustvo. Sad kad je spušteno svetlo preload je okrenut 2 kruga i tako se vozi bez obzira da li imam suvozača ili ne. Dosta bolje se pokazalo na asfaltu čak i kad sam solo. 

Promenio član ivannadjalin
  • Hvala 2

• U prolazu, 4 postova

Po meni je uvek bolje da ti ableduju nego da bude "nisam te video" a imam takvih iskustava dosta. Naravno, treba biti kulturan i namestiti svetlo da ne smeta drugima koliko god da je to moguce ali ne tako da se zrtvuje sopstveni komfor i bezbednost. Na osnovu mog zapazanja vidim da je na ovom motoru svetlo dizajnirano tako da pri odgovarajucem preloadu bude na optimalnoj visini, ako je previse spusteno ili previse bije gore onda preload nije optimalno podesen uslovima exploatacije motocikla.

Na 450MT mi je fabricki bilo knap ali sam hteo malo da podignem dugo svetlo jer u nocnom off roadu je malo nize zbog cestog nabijanja prednjeg kraja a to mi je smalnjivalo vidljivost na daljinu. Cini mi se da je ona linija (cut off) prouzrokovana gornjom ivicom kratkog svetla i da zato ne moze da se podigne, podesavanjem se menja samo rasipanje.

Nezgodno je kad se sa solo voznje cesto prelazi na 2up voznju + prtljag, sa tim sam uvek imao problema na svakom motoru sa oklopima, odnosno sa fixiranim farom. Zato su svabe napravili onaj ESP na bembarama.

• U prolazu, 4 postova

Vozi ga drugar kao da je 2.0 dizel tdi sa crvenim i 😅

Nego da li neko gleda na radne sate masine ako ga vozite off? Ja imam mizernu kilometrazu ali dosta radnih sati za tu kilometrazu

• Advanced Member, 2256 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Ako baš mnogo voziš van asfalta, nije loše da skratiš interval zamene ulja. Mada, realno, ni ovih 5000km nije posebno dug interval za dva cilindra.

Ostale stavke ćeš svakako rešavati u slučaju potrebe. Retko kada preventivno.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja