živke 7276 Napisano Subota u 13:13 Drug član, 2469 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Aco neka je sa srećom mašina, u zdravlje da se voziš! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel333 2 Napisano Subota u 19:55 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CF Moto 450mt Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, Zarkela je napisao: Svi motori se sklapaju kod nas, dolaze u delovima. Ili dolaze vec svi sklopljeni u kutijama? Mislim da su delimicno spojeni, da se ovde montiraju plastike i tockovi. Pre 23 sati, Danijel333 je napisao: Posle nekih 170 km pocelo nesto da zveci napred i osete se vibracije. Zagledao sta je, ali nisam mogao da skontam. Da li je neko imao slican problem? Jutros krenuo u Tago, ali kako sam poceo sa voznjom, nista se ne oseti. Vozao malo okolo, opet nista. Isao danas iz NS do Backe Topole, i zvecanje se opet pojavi. Sta li je, nemam pojma. Cak sam i gledao ako naleti neko sa MT-jcem da mu dam svoj da provoza i uporedimo, i na Fruskoj Gori naletim na dva, od kojih jednog uspem zaustaviti Uglavnom kolegin MT se nalazi na oglasima, iz Rume je, nije na forumu. Dam mu moj motor, kaze cuje se i oseti nesto. Svakako cu proveriti u Tago sta se desava. Jos ga razradjujem, na 400 km sam, mozda se sve to resi sa prvim servisom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5091 Napisano Subota u 20:18 Advanced Member, 2119 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan A da ti lepo pregledaš i proveriš dostupne šrafove da ne čekaš servis? Verovatno je neka sitnica, ali ako je sitnica šraf koji drži kočionu čeljust može biti neprijatno... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 95 Napisano Nedelja u 13:04 U prolazu, 55 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li uspeo da utvrdiš odakle tačno dolazi to 'zvečanje'?Jel čuješ i kad si pod kacigom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel333 2 Napisano Nedelja u 13:42 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CF Moto 450mt Prijavi odgovor kao problematičan @batica87 Nisam uspeo. Juce parkirao kod mojih i nisam danas ni isao do motora. Sve mi se cini da se vise cuje pri nizim obrtajima. Videcu od sutra da ga oteram u Tago. Cuje se i pod kacigom. Nevezano za moj problem, danas sam naleteo na ovo: Lik spominje da sve vise njih prijavljuje ovaj problem. Evo i service manual ako je nekome potreban: 2024-cf-moto-450mt-sm.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6660 Napisano Nedelja u 15:20 Enduraš, 6507 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Upozorenje ! Prelistao malo owners manual za MT-a koje imam i nadjem da je propisan hod lanca 30-40 mm Pošto je lanac imao veći hod od toga nastelujem ga po uputstvu iako mi se to činilo premalo. Zato po stelovanju za svaki slučaj sabijem ogibljenje da proverim i kad se sabije lanac bude zategnut kao struna !!! Isprobavanjem sam došao do zaključka da je oko 55mm hoda ok za lanac, sve manje od toga je lanac suviše zategnut kad se sabije viljuška. Prvi put nailazim da je kod nekog motora korisničko uputstvo pogrešno napisano, pa sam sad u rebusu kako da verujem ostalom što piše ??? Uvek sam održavam svoje motore, pratim servisno ili korisničko uputstvo i nikad nije bilo greške ili problema. Izgleda da kinez nije odgovoran kao japanac.... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 125 Napisano Nedelja u 15:27 (promenjeno) Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan A šta misliš o tome kad ti u ovlašćenom servisu zategnu lanac koji nema ni 2 cm hoda bez opterećenja? Promenio Nedelja u 15:30 član ivannadjalin 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6660 Napisano Nedelja u 16:09 Enduraš, 6507 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor je bio na redovnom servisu pre 10tak dana, zato me i čudilo što nisu nastelovali lanac po specifikaciji, ali izgleda da znaju da je informacija u manualu pogrešna, lanac je bio nastelovan ok. Mozda neko od servisera samo slepo prati uputstvo I ne proverava da li je to ok, zato i ostave pretegnut lanac. Savetujem svakog da proveri svoj lanac jer pretegnut moze mnogo štete da napravi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duta_91 94 Napisano Nedelja u 16:35 U prolazu, 36 postova Lokacija: Despotovac Motocikl: Suzuki K5 1000, CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nakon 6.000 kilometara, a zbog česte vožnje van asfalta i predstojećeg događaja u Plužinama odnosno ADV Samita rešio sam da zamenim gume na motoru, iako su fabričke još mogle da izdrže. Odluka je pala na Continental TKC 80 Twinduro, pre svega zato što sam u inostranstvu pronašao komplet (obe gume) za 21.000 dinara, a zatim i zato što je TKC 80 dobro poznat i proveren pneumatik. Umesto TL pneumatika dobio sam TT pneumatike (Tube Type), greškom, tj. one kojima je potrebna unutrašnja guma. Iako znam da se TT gume mogu montirati i na tubeless felne, na nagovor vulkanizera i poznanika koji ozbiljno voze off-road, odlučio sam da probam sa unutrašnjim gumama čisto da vidim kako će to da funkcioniše. Naravno, sa ovim kramponima na asfaltu ima vibracija, a preko 140 km/h oseća se ona neprijatnost, kao da prednji kraj lebdi. Ali to je očekivano i žrtvuje se zbog boljih performansi van asfalta. Što se tiče vožnje van asfalta tu nema šta posebno da se priča. Prijatno sam iznenađen prohodnošću po raznim terenima. Ozbiljno napravljen pneumatik, sa dugom tradicijom. Što se tiče izdržljivosti u kombinovanoj vožnji (asfalt i off-road), javiću utiske nakon još pređenih kilometara. Evo i slike, čisto za one koji ne znaju kako izgleda TKC 80: Da se odmah razumemo – ni u kom slučaju ne savetujem niti podržavam kupovinu ovih ili sličnih pneumatika samo radi kupovine. Ovo definitivno nije idealno rešenje za putovanja po asfaltu. Dimenzije koje sam kupio su: Prednja: 90/90 R21 Zadnja: 140/80 R18 Zadnja guma je nešto deblja od fabričke, odnosno ima par centimetara više u ukupnom obimu (28 mm), što daje redukovani prenos pa na istom broju obrtaja motocikl ide malo više kilometra na sat. Evo i sličica koje prikazuju odnos brzine i obrtaja, čisto za poređenje onima koje to zanima, oprostite zbog lošeg kvaliteta, fotografisano u vožnji telefonom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1032 Napisano Nedelja u 16:46 (promenjeno) Zainteresovan, 586 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Danijel333 said: @batica87 Nisam uspeo. Juce parkirao kod mojih i nisam danas ni isao do motora. Sve mi se cini da se vise cuje pri nizim obrtajima. Videcu od sutra da ga oteram u Tago. Cuje se i pod kacigom. Nevezano za moj problem, danas sam naleteo na ovo: Lik spominje da sve vise njih prijavljuje ovaj problem. Evo i service manual ako je nekome potreban: 2024-cf-moto-450mt-sm.pdf 65.33 MB · 4 downloads Nadamo se da su izolovani slucajevi, cuo sam od majstora za jedan slucaj ranog crkavanja cf450Mt motora isto skoro, ne znam detalje. je l' ima neko vecu kilometrazu, tipa 25-30k+ bez problema? Promenio Nedelja u 16:51 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel333 2 Napisano Nedelja u 19:01 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CF Moto 450mt Prijavi odgovor kao problematičan @Blackened Koliko se secam problem mu se pojavio oko 14k. Ali opet gledam po YT likove koji gaze 15-20k i sve ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 654 Napisano Nedelja u 19:35 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Skoro u isto vreme je i ovo izašlo Iz ovog videa: https://youtu.be/7tu8vt_NEdQ?si=bzl0ym6XMM0c85xv&t=775 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7488 Napisano juče u 00:11 Drug član, 2139 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sto se lanca tice, labav lanac koji se ne cuje da kaci negde je odlicno zategnut lanac. Sto se cfmoto servisa u beogradu tice, mislim da ne prate uputstvo za lanac. Pogledao majstor lanac, pita da li se vozim pretezno sam ili sa jos nekime, rekoh sam. Sedi da proverimo lanac, pogledao i rekao ne diraj nista. Presao sam oko 13000km sa svojim 800mt i od kupovine novog jos nisam nijednom zatezao lanac. Seta sigurno 5-6cm od najvise do najnize tacke kad ga pomeram ali ne kaci nige i ne cuje se u toku voznje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1893 Napisano juče u 07:04 Drug član, 1276 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Bolje malo labav nego pretegnut svakako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7276 Napisano juče u 08:01 Drug član, 2469 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga štelovao po spec, nisam primetio neki problem do sada. Proveriću. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 95 Napisano juče u 09:36 U prolazu, 55 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Taman sam se okuražio da sam malo pritegnem lanac, kad...Kada merim (po uputstvu) imam 'hod' od nekih 4.5cm (što je van reference) i sad se pitam dali da dotežem (jer čujem da malo struže o onoj vođici) - ali sam u dilemi jer sam uvek sa saputnikom, kada sam na relacijama od preko 10km (lepša polovina odmah utrčava)Uopšte ne olakšavate nama amaterima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7276 Napisano juče u 09:57 (promenjeno) Drug član, 2469 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @ivannadjalin Imam jednu molbu: da li bi mogao da mi izmerš koliko je dužina ovih odbojnika na tvojim nosačima ? Zadnji koji sam obeležio a i prednji. I kolika je debljina alu lima ? Hteo sam na pvt, ali tamo ne mogu da pošaljem sliku edit: Pretpostavljam da je simetrično, tj da su isti odbojnici sa obe strane. Promenio juče u 10:30 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6660 Napisano juče u 15:15 Enduraš, 6507 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Treba li ovde gde pokazujem prstom da idem neki gumeni deo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 125 Napisano juče u 15:19 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @aca-pn da to poispada odmah ako ne zalepiš. Ja sam naručivao nove od uncle wanga. @živke nije mi motor pri ruci al čim odem do garaže ću izmeriti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6660 Napisano juče u 15:40 Enduraš, 6507 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Još nešto, da li u fabričkom alatu dolazi neki ključ za točkove ? U mom ima produžetak, ali nema ključa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 125 Napisano juče u 15:45 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @aca-pn 450MT Shock Absorber Adjuster Spanner (original) UNCLEWANG.NET We only provide high-quality and cost-effective products. Ovo ti fali i to bi trebalo da bude nakačeno sa unutrašnje strane sedišta. Koliko sam uspeo da vidim kod svih primeraka u Tagou nije bilo zakačeno u sedište. Za ostale salone ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6660 Napisano juče u 15:50 (promenjeno) Enduraš, 6507 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan To je ključ za stelovanje preloada, njega imam, mislio sam na kljuc 21 i imbus 14 da se odviju tockovi. Promenio juče u 15:50 član aca-pn Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 4036 Napisano juče u 16:03 Zainteresovan, 816 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, aca-pn said: To je ključ za stelovanje preloada, njega imam, mislio sam na kljuc 21 i imbus 14 da se odviju tockovi. Kada je @Skittles svraćao do mene, hteo je da dotegne lanac. U njegovom alatu nije bilo tog ključa ( 21), a nisam imala ni ja, sećam se da smo od mog rođaka pozajmili. Tako da verovatno nema, ali bolje će Nemanja znati, @Skittles. I da, čestitam kupovinu novog motora , da se sa njim lepo navozaš i budeš zadovoljan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 125 Napisano juče u 17:24 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @živke debljina lima 5mm. Kraći odstojnik 4cm, duži 8cm. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 125 Napisano juče u 17:32 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @aca-pn ovo je alat koji je došao uz motor. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...