Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: biće

Ja bih iskreno razumeo da se radi o nekom KTM-u, BMW GS-u koji su skupi kao novi u nabavci, ili bilo kojem evropskom ili japanskom brendu, za novi motor, ali mi pričamo o motoru čija je cena 6.200 EUR i koji, doduše, jeste dosta popularan i ovde i preko granice ali i preko bare jer je tu small adventure kategoriju malo prodrmao ( posle 390 adventure i Himalajca, starog i novog, koji su ipak single cilindar ) i TRK-X-a, CB 500X-a i drugih dvocilindraša. I ja to pozdravljam jer je to dobro i pozitivno, čak toliko da su se i BMW, Aprilija, KTM malo razmrdali...

ALI neshvatljiv mi je nedostatak poslovnosti ovlašćenih servisera koji su u fazonu...ok, kupio si, platio ga, isterao si mi ga iz magacina da mi ne zauzima prostor, a održavanje...kako ti se zalomi...kad budem imao vremena, mesta na dizalici, samo nemoj da slučajno prekoračiš vreme za servis jer, znaš, gubiš garanciju...a i ta garancija, znaš, ne pokriva to, to i to nego samo ovo i ovo...ma užas.

Ne traži se od njih da budu mehaničari u pit stopu za Doktora ili Markeza i trče oko mene i tetošu me, ali samo malo korektnosti, poslovnosti i razumevanja situacije...ali tako je to u skoro svim branšama, vidim to i iz svoje...što si bahatiji i bezobrazniji prema strankama one trče kod tebe i opsedaju te..neverovatno ali istinito.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: biće

Ma motor je definitivno dobar, dobro urađen, vidiš da su se kolege lepo navozale sa njim. Na YT gomila klipova sa testovima u raznim uslovima ekspolatacije, tako da, za nekoga ko naginje ovakvom tipu motora, ne može da bude promašaj.

Problem je što je ovo Srbistan i mi smo prinuđeni da ovde pravimo kompromise i da dobijemo dobar motor koji neće puno da troši, i da održavanje bude jeftino, odnosno odnos uloženo-dobijeno najpovoljniji.

I tu nastaje taj kompromis o kojem stalno pričam i koji smo prinuđeni da napravimo.

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650

@dzevadnp Imas t-box? Koliko sam citao, da bi mogao da imas navigaciju na displeju, potreban je t-box?

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: CF Moto 450 MT

Danas sam bio do prodavnice CF moto u Nisu. Zatekao 1 MT tamna sema skroz opremljen (poviseni vizir, gornji rol bar crni, zadnji kofer kockasti itd).

Kaze decko, prodavac, to ga je kupac opremio pre izlaska iz salona 😃

Za pohvalu...iako je motor iz serije '24.god, nije ovogodisnji (mada i ne vidim manjkavosti, iskreno).

Jedna stvar mi je zasmetala - vizir jako prelama, narocito u gornjem delu. Na tu moju opasku, prodavac rece da to nije fabricki jer CF moto ne pravi fabricki vizir!

Malo sam se razocarao - u prodavca, jer sam u rukama drzao original CF moto poviseni vizir...ne u Srb, naravno.

Tako da, ne znam koliko smeta ili ne ta distorzija, bilo bi dobro da podelite iskustva sa povisenim vizirom - da li imate problem sa prelamanjem ili ne.

• U prolazu, 28 postova

Pratim temu povremeno, samo mi i dalje nije jasno zasto se cudite vezano za Gevaru, oduvek je bilo tako, dok su drzali samo moto delove isto su funkcionisali, kupovina na kontejner i jednom/dvaput godisnje nabavka da bi povecali marzu, radnike placali minimalno, to znam pouzdano i to i neki sa foruma mogu da potvrde jer su i radili tamo u vreme kad su bili kod Arene.
Kad god je trebalo nesto manje vise standardno, tipa prednji disk za to vreme jako cesto motor kod nas, nisu imali na stanju, moglo je da se poruci, ali, cekas mesecima.
Tada nije bio trend kao sada da se nista ne lageruje od delova, mada, mozda su oni bili ispred svog vremena :D 

samo sto sada koji god ozbiljan uvoznik ako delove imaju u glavnom magacinu moze da ih dopremi do Srbije za 7 dana, svima govore 14 jer daju sebi fore da ne moraju svaki dan da porucuju vec verovatno jednom/dvaput nedeljno, bar sam ja tako radio kad sam porucivao delove iz centralnog magacina, cak ako je nesto hitno moze da bude i za 48h na adresi.
Da se ne lazemo, CF moto sigurno ima neki EU magacin, kapiram da je skuplje ali das klijentu opciju, kazes, ako porucimo iz Kine kosta toliko i stize za 6 meseci, ako porucimo od nekog iz EU kosta toliko i stize za 2 nedelje, (nema carine ako ide direkt iz Kine mada i iz EU je snizena carina ali opet je ima) a mogu da kazu i da moze i iz Kine da se poruci ali postarina bi kostala toliko i toliko, za sve postoji resenje ako postoji zelja da se nadje to resenje

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 86 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450 MT

Stigli u Banja Luku. Devojka i ja plus nazad kofer od 65l. Nije vožen autoput. 🙂 Malo guzica utrne al negde se mora napraviti kompromis 😂

IMG-722ea33723be1f255e845d7f7d13e9bf-V.jpg

IMG-adb6ce7e4c2df1a7082605ecf371df36-V.jpg

Promenio član ivannadjalin
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• BJB Maxi Scooter Club, 628 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Stigli u Ljubljanu, 550km, malo autoputa na kraju zbog smeštaja.

Ja sam imao još torbu na sedištu uz kofer, @alexanto i gospodja fino opremljenu garsonjeru.

20250530-182826.jpg

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Bas fino motorče. CF napravio pun pogodak. Ljudi zameraju sto nije za vece brzine al zaboravljaju da je ovo A2 kategorija. Plus motor je vise predvidjen za offroad nego za voznju po asfaltu.

Samo mi nije jasan dizajnerski pravac danasnjih motora. Retko ikad da ubodu lep far. 

U sustini mala t7. 

• BJB Maxi Scooter Club, 6249 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Juče 550 km, danas 310. Ljubljana, Bled, Austrija, Italija, opet Slovenija pa Trst... Prelepota za vožnju. Motora... Svi :vlajko:

Voge 300 prati tempo samo tako... 

20250531_095047.jpg

20250531_112038.jpg

20250531_140348.jpg

20250531_140819.jpg

20250531_140409.jpg

• Sviđa mi se 10

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Honda CBR600RR

Kako se zvase onaj drugi ovlašćeni servis u BG ako mi budu zakazali kasno, na 950 km sam sad, ili u NS eventualno, tago/Togo?

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

• Advanced Member, 2075 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Odvrnete senzor brzinomera i odjednom kilometraža ostaje ista dok se ne pojavi termin za servis 😐 Na starijim motorima je moglo tako (morao sam svojevremeno zbog garancije). Ne znam kako je na novim motorima, zbog ABS

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Haha 2

• Nemanja Stojanović, 1657 postova
  • Motocikl: CRF1000L Africa Twin
On 3/24/2025 at 10:30 AM, Skittles said:

I onda stvarno ne znam šta još. Posle toga samo svake sezone nove folije

Stigle nove folije:

MLHL8o5.jpeg

I tako sam rešio problem sa servisom, ovaj je van garancije kako okreneš :) 

• Sviđa mi se 13
  • Haha 7
  • Podržavam 1

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 1000, CFMOTO 450 MT
Pre sat vremena, Danijel333 je napisao:

Pozdrav kolege, razmisljam o kupovini MT-jca. Da li znate da li je moguce zakazati probnu voznju za isti u NS ili BG?

Imaš u Beogradu model za probu.

Baš me čudi da se malo, malo ponavlja tema cene servisa, ovlašćeni servisi moraju da plaćaju servisere, ili da rade sami, da plaćaju lokale da plaćaju knjigovođe, obuke i slično, nije im isto kao komši od preko puta koj radi ispod kruške. Ne poznajem bogatog servisera :) a mnogo nam uzimanju para, pitam se što li gde li su im pare kada nas lupaju po ušima, njih država lupa po ušima i u krug.

Elem, preskupi su servisi i preskupo je gorivo za naš standard i plate, ali to je opis stanja na balkanu. (Nema veze sa politikom) Mnogo je lakše Švajcarcu da kupi motor od 6200 € sa mesečnom platom od 5000 franaka, nego nama sa platom od 500 €, tako je i sarvisima, ulje i filteri isto koštaju i u Švajcarskoj, neka bude da je radni sat i 3 puta skuplji, servis bude oko 250 € recimo što bi bilo oko 5% njihove plate, dok je 150 € kod nas 30 %, potpuno nerealno. Ne branim servisere da se razumemo i meni je skupo, niti branim državu sa ovim cenama goriva.

Druga tema ali ne mogu da ne spomenem, zovem čoveka za pumpu goriva za moj Suzuki GSX-R 1000 K5, kaže 300 € polovna, reko druže, da li je realno, do pre neku godinu bila 50 €, kaže mi čovak, pa ti kupi pre neku godinu i spusti mi slušalicu. 

• Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 628 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

@Duta_91 poteže se pitanje za CF jer je skuplji servis za 450MT nego za Hayabusu.

Svi ostali su vidno jeftiniji, za 525DSX bio oko 9000 kad sam gledao, za MTa tik ispod 15

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 394 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125
Imaš u Beogradu model za probu.

Baš me čudi da se malo, malo ponavlja tema cene servisa, ovlašćeni servisi moraju da plaćaju servisere, ili da rade sami, da plaćaju lokale da plaćaju knjigovođe, obuke i slično, nije im isto kao komši od preko puta koj radi ispod kruške. Ne poznajem bogatog servisera  a mnogo nam uzimanju para, pitam se što li gde li su im pare kada nas lupaju po ušima, njih država lupa po ušima i u krug.

Elem, preskupi su servisi i preskupo je gorivo za naš standard i plate, ali to je opis stanja na balkanu. (Nema veze sa politikom) Mnogo je lakše Švajcarcu da kupi motor od 6200 € sa mesečnom platom od 5000 franaka, nego nama sa platom od 500 €, tako je i sarvisima, ulje i filteri isto koštaju i u Švajcarskoj, neka bude da je radni sat i 3 puta skuplji, servis bude oko 250 € recimo što bi bilo oko 5% njihove plate, dok je 150 € kod nas 30 %, potpuno nerealno. Ne branim servisere da se razumemo i meni je skupo, niti branim državu sa ovim cenama goriva.

Druga tema ali ne mogu da ne spomenem, zovem čoveka za pumpu goriva za moj Suzuki GSX-R 1000 K5, kaže 300 € polovna, reko druže, da li je realno, do pre neku godinu bila 50 €, kaže mi čovak, pa ti kupi pre neku godinu i spusti mi slušalicu. 
https://share.temu.com/2Lpee298eRA

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• Enduraš, 6462 postova
  • Motocikl: CRF300L
9 hours ago, Skittles said:

Stigle nove folije:

MLHL8o5.jpeg

I tako sam rešio problem sa servisom, ovaj je van garancije kako okreneš :) 

Čestitke na novoj mašini. Video sam da si stavio MT u oglase, jel realno da je otisao za dan, izgleda je potražnja stvarno velika :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja