Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6247 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@Andrej_Hotstepper

Ja sam fotkao plan održavanja koji daje uvoznik a Ivan je fotkao kako je navedeno u knjižici koja se dobije sa motorom od fabrike. Sećam se kad je bilo prepiske oko servisnog intervala od 6 meseci ili 5K km šta pre dodje pa je uvoznik pojasnio da je godinu dana i da oni daju plan održavanja koji bi trebalo da je iznad tog navedenog u knjižici "zbog vremenskih uslova, uslova ekploatacije, kvaliteta goriva, bla, bla..."

Uglavnom, kako neko navede, nema od te garancije ništa pa što se mene tiče, Ranko će dobiti jednog MT-a za dalje održavanje, samo što toga nije još svestan :hej:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 85 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450 MT

@alexanto aj napiši ovde šta sutra budu rekli. Baš me zanima pošto ja taj papir nisam dobio, samo zvaničnu servisnu knjižicu. A niko nije ni spomenuo da to iz servisne knjige ne važi 😂 uglavnom servis ti je urađen po servisnoj knjizi. 

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450mt

Konačno stiže update.

Bez veze bacio pare za crpuride.

IMG20250528204806.jpg

Promenio član dzevadnp
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Iskreno, sad kad opet vidim čitavu tu tarapanu oko tih servisnih uputstava i intervala, ne mogu i neću da se raspravljam već ću se zahvaliti na daljoj saradnji jer ne vidim smisao da me neko dere kao vola u kupusu a ništa veliko ne podleže garanciji. 

Naravno, napomenuću im da u ovom papiru koji je dao uvoznik u prvom pasusu stoji da "planirana održavanja MORAJU biti uradjena po ovoj tabeli... bla, bla, bla... i održavanje vozila po zadatim intervalima je od vitalnog značaja i ne sme se zanemariti..."

Sa ovim sutra kad platim, ja servisu ostavim 71K dinara za 10K predjenih km... Brate, ne teram Ferari. Što je mnogo, mnogo je...

Verujem da ih zabole ali možda neko nekad stavi prst na čelo kad im ljudi masovno budu otkazivali zvanično servisiranje posle 5-10K predjenih...

EDIT: prebrojao sam se, živke me opomenuo: 56K dinara. 2x po 15K i sad 26K dinara

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 1134 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

A za hayabusu duplo jeftiniji servis, stvarno da se covek zapita cemu ta skupoca. 

• Drug član, 2403 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@alexanto kako 71 hiljada ? Dva mala servisa i sad ovo sa svećicama. 55 - 60 hiljada. Ali opet je mnogo ako mene pitaš.

@živke Jeste, moja greška. Ja računao 3 mala servisa <_< Misli su mi na desetoj strani pa brljavim...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1134 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Gotovo, vec ste uplasili 😅 Da li bi zvrtvovali garanciju zbog skupih servisa? 

• Haha 1

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450mt
pre 23 minuta, alexanto je napisao:

@dzevadnp

Nemoj biti tako mističan... Koji update?

Firmware. Slučajno proverim malopre i poče da se update-uje.

IMG_20250528_211719.jpg

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2403 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
14 minutes ago, Zarkela said:

Gotovo, vec ste uplasili 😅 Da li bi zvrtvovali garanciju zbog skupih servisa? 

Nije samo skup servis nego bezobrazno skup servis. Takođe za moj stil vožnje 5000km je dug interval - menjam ulje na 3500 - 4000km. Ali nije to jedini razlog, ja volim sam da održavam ono što mogu i imam više poverenja u sebe nego u neke majstore o kojima ne znam ništa. Pa potom loša iskustva ljudi kod nas sa garancijama itd. A pošto do sada nisam video da su prijavljivali neke veće probleme na netu, a i kod mene za posle 8000km i godinu dana bez naznaka bilo kakvih bitnih problema, a nije da sam ga štedeo - rešio sam da na dalje sam održavam sam ono što mogu.

0-02-05-919f6ccb7fcb797976989962f8d1727d46b76642cf30e847ee293acbfe6b4e9b_28b2b6de4b9.thumb.jpg.b9855996144b6b8039793266c53e5bc5.jpg

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 10
  • Podržavam 1

• Advanced Member, 2075 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Više ćeš plaćati servise nego što ćeš izgubiti na ceni :D

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Nemanja Stojanović, 1655 postova
  • Motocikl: CRF1000L Africa Twin

Ja se danas vraćao sa ture koja je umesto planiranih 1500 npr imala recimo 1800km (nisam seo da sračunam još sve), i na Tari skapiram da ću prebaciti 10k km dok stignem do Beograda.

Okrenem Gevaru, pitam dal je ok da dođem sa 10100 i nešto km (na kraju bilo 10112) ili dal da se snalazim u Arilju itd.

I kažu mi da idem u Arilje jer oni to sve slikaju, kontroliše kinez, tolerišu do 100km preko itd...

A i spremaju se za nešto i gužva im je, pa ne bi mogli skoro da me prime.

Reko ok, čisto da se zabavim, pozovem Arilje, naravno ne mogu ni danas ni sutra da me prime.

I evo me sad u Beogradu i čitam ovo i mislim se...

Promenio član Skittles
  • Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: biće

Bilo bi dobro da neko od vlasnika, obzirom da su uz motor dobili tabele za održavanje, okvirne cene malih servisa i onih malo "većih" su poznate, izračuna koliko para se ostavlja, u garantnom roku ovlašćenim servisima,

Ubeđen sam da suma za ovaj motor nije mala. Štaviše, mislim da je poveća.

ČItam i ne verujem...26.000 dinara, pa još mimo km predviđene za tako nešto...hajde da razumem da su neki otežani uslovi ekspolatacije, ali ovo..obična vožnja i ti sad njima ostaviš za dva mala servisa i zamenu svećica 500 EUR.

Pa tako nešto može samo u ovoj "zemlji međ šljivama". Bilo bi dobro proveriti, na primer u okolnim zemljama na kojoj km je predviđen kakav servis i čega. Naprosto nije normalno da u nekim zemljama važe jedni aršini a kod nas u Srbistanu drugi.

A ovo tek sa prekoračenjem servisa od 100km i razmišljanja da li će mi garancija važiti ili ne, da li će mi se uvoznik i ovlašćeni serviser smilovati da mi uvaži to minorno prekoračenje, pa tako sve vreme dok garancija traje trebaju korisnici da drhte za sve i svašta...pa gospodo uvoznici, motor je kupljen da ti bude sredstvo za umanjenje stresa, zadovoljstvo, uživanje, ćeif a ne novo sredstvo stresa i brige, da li oko važenja garancije da li oko klepanja po ušima oko cene servisiranja...užas.

Ti sad, umesto da se voziš i uživaš, ti moraš da kalkulišeš koliko smeš da se naredne 4 godine voziš, gde da vijaš ovlašteni servis, da li će da ti istrese zadnje pare iz džepa za neku minornu uslugu koja će sa istim tim uljem i svećicama i filterima kod neovlašćenog servisera da te izađe duplo jeftinije.

Da li će taj "veliki gazda", Kinez, Srbistanac da stavi prst na čelo pa shvatiti da tako rigidnom politikom samo gura od sebe korisnike ka neovlaštenim serviserima i koliko će to para na kraju godine biti manje, jer su korisnicima uskratili pravo na garanciju i to za motorče od 450ccm, doduše veoma popularno u EU i svetu, ako je sudeći po YT klipovima.

Ovu zemlju će definitivno ubiti to da neko može sve i svašta da radi, da se ponaša kako hoće, samo ako je "brat i prijatelj".

Čitam i ne verujem, što za cene servisa, što za ovo "prekoračenje km" i tamo nekog "veliog ( ili malog ) brata koji o ovome odlučuje.

U tim njihovim tabelicama fali samo još jedna kolona. Cena za svaki servis u ovlašćenom servisu, sve vreme trajanja garancije, po trenutno važećim cenama, mada će te cene ići svakako gore što vreme bude odmicalo ( dole sigurno neće ), pa sa svako od zainteresovanih zna šta ga čeka za 4 godine servisiranja kod ovlašćenog servisera, pri prosečnom korišćenju motocikla.

Bruka i sramota.

Promenio član ficha007
  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 4

• Svrati ponekad, 393 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Imam druga koji ima 450sr dve godine i kuka na 17000din za servis. Imao je i neki problem kad mu se zagreje da se gasi na semaforu.

Mali off- nije mi jasno (znam da nije isti tip motora, ali da ne pisem u drugoj nekoj temi kad se ovde vodi polemika), zasto ljudi pored suzane SV i SV X, valjda X bese, od 6990€ kupuju evo da poredim sa NK modelom, razlika je nekih 1000e ako se ne varam? Od kvaliteta se jos niko nije zasitio, da li je zelja za necim novim (led, tabla, modovi) pa se ide na kineza, dok prvi SV 25 god star i dalje prkosno pegla kilometre...
Jos ako dodamo da je zanemarljiva razlika ukoliko ide na kredit u rati i ucescu, stvarno mi nije jasno. Slazem se apsolutno sa kolegom iznad, treba da bude zadovoljstvo, a ne stres i briga pogotovo za 100 km. Sta treba, da zove slepku da ne prebaci kilometrazu? Bezobrazluk sa njihove strane.

Moj neki zakljucak- isplativa je kupovina pede tek za 2300-400 nov motor, znam da je kinez i nije mi zao. 4000 din je servis u garantnom roku. A ovo, das 6 soma i sure te na svakom servisu- pa kupac treba da bude ispostovan.

A ako bi prestali ljudi da teraju kod njih na servise, to bi verovatno poteglo jos manji i sporiji dotok rezervnih delova i uopste zalaganja servisa za iste.

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1136 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Izgleda da moraju negde da se uzmu pare, ako ne na mostu ono na ćupriji. Mada od ovih servisa fabrika nema ništa (filtere, ulja i svećice oni ne proizvode), ima samo serviser.

Čisto kao primer, u Delti je zimus servis za KTM 790/890 adventure bio oko 17,000 dinara (dali su neki popust, ali i bez toga je oko 20.000 mislim), a servisni interval je 15.000 km.

Možda računaju da je ovo mali motor i da će većina da prelazi do 5k godišnje, pa je to jedan servis, da se progutati.

Ralno garanciji na pokriva skoro ništa bitno, ali  ja bih lično izdržao bar godinu dana, ako do tada ne crkne nešto krucijalno, neće ni kasnije.

• Ne silazi, 4241 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Da bi bilo po pravilima, zakonima, kako se to već zove, ovlaščeni servis nije taj koji samo menja delove i nabavlja ih od fabrike. Mora i da plati fabrici godišnju licencu za podršku, obuke i sertifikate za servisere, alate i teh. dokumentaciju, dijagnostičke uređaje, softver... Tako da, bar u teoriji, zato su servisi skupi. Da dobiješ vrhunsku uslugu, od obučenih servisera koji su kadri da brzo reše svaki problem. U garanciji pogotovo 🙃

Promenio član boza_kg
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: biće

@boza_kg

To je tačno kolega, ali ako si pogledao koliko je za 10.000km na ovom motoru platio kolega Alexanto ( 56.000 dinara ) a koliko košta  servis za KTM 790/890 adventure ( 17,000/20.000 din ), uz servisni interval na 15.000 km, onda je to, ja ipak mislim, deranje. Jer i taj ko drži ovlašteni servis KTM ili bilo kog drugog evropskog, japanskog brenda isto tako mora da plaća servisere, tehniku, licence, pa ipak cena servisa nije tolika kolika je za CF Moto. 

A jedan KTM 790/890 adventure je, mehanički sigurno, složeniji sklop u odnosu na CF MT 450.

Dakle, politika servisera CF-a je veoma naopaka ovde kod nas i sigurno će dovesti do toga da će neko, posle prve godine ekspolatacije motora, bataliti ovlašćenog servisera i preći kod nekog neovlašćenog.

A o ovom prekoračenju servisnog intervala za 100/200km ne vredni trošiti reči, svaki komentar je suvišan. Dam ti 6000 EUR za motor, a ti ćeš da me uslovljavaš da svaki put kad ga upalim treba da uzimam digitron u ruke i bavim se aritmetikom i geometrijom, planiram, kalkulišem, oduzimam i dodajem, delim i množim kada me spada servis i da li će gospodin serviser da me napuši što sam okasnio, da drhtim pred odlazak u servis, u kojem treba da mu svaki put ostavim 150 EUR za neke trivijalne stvari, da li će u opšte hteti da mi uzme motor na servis.

A još bolje kad kaže..izvini, prebukirani smo, ti prekoračio servis za 100km, napolju lepo vreme, tera te da voziš, a ti ne smeš, jer ćeš biti u problemu sa garancijom ( ako već nisi ) i čekaš danima da se ukaže momenat da oteraš motor u servis.

Jbt, sve u životu postalo planiranje neko, i sad kad treba da pustiš mozak na pašu i oduvaš malo od svakodnevnog stresa pojavio se novi u liku i delu ovlašćenog servisera😀

Promenio član ficha007
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 4241 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Sve navedeno, na žalost dovodi u sumnju da tu nije nešto kako treba. Po svoj logici, nema razloga da ovlašćeni servis preti ukidanjem garancije za takve sitnice. Servisi i dugoročno vezivanje kupca za sebe su isplativi. Ovo ponašanje dovodi da se pitamo da li uopšte imaju podršku od fabrike, jer liči kao da jedva čekaju na razlog da prekinu svoju obavezu. A dok traje dranje, da traje, da ćape što više dok mogu.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Mali off

Ali samo da se nadovezem

Setite se kako je 800mt sa 11-12 brzo pao na 9000€

Matematika je ocigledno za njih jednostavna.

Oni su prodavci i odrzavanje ih ne zanima. Ocigledno je da imaju dobru zaradu i ne zele da se bave odrzavanjem i resavanjem problema. 

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Bezobrazno su skupi servisi,meni je bilo do isteka garancije ostalo 3 meseca I ja sam sam zamenio ulje,u ovlascenom me zadnji put kostalo 10500 dinara znaci litar ulja I filter.radni sat je bio 5500 dinara realno vreme zamene 15 minuta ipak su 4 srafa za odvrnuti I zavrnuti.posle godinu Dana mi je riknuo aku I naravno garancija na aku je samo 6 meseci Tako da sam sam kupio aku.nije cf Moto Ali to je moje iskustvo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja