Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova
pre 34 minuta, alexanto je napisao:

Vaskršnji zeka je bio vredan i doneo raznih djakonija za motorić... 

Posle zaštite koč čeljusti i slajdera za centr štender, pre dva dana pristigle ručice za kočnicu i kvačilo...

Juče pristiže platforma za kačenje nosača navigacije/telefona. Vrlo kulturno rešenje, lagano - aluminijum. Danas pristigoše sam nosač i Handguard-ovi. Ceo dan neka frka i trka pa večeraske pristigoh da to sve lepo namontiram kako već dolikuje...

IMG_20250414_114920_347.jpg

IMG_20250415_184709_309.jpg

IMG_20250416_104642_236.jpg

Gde si narucio delove ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6158 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

U dalekoj ali pre svega bratskoj i slobodarskoj  Kini kod sabraće sa aliexpress-a :care:

• Haha 1

• Drug član, 2278 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Budi oprezan sa tim ručicama, jesu lepe ali bilo je slučajeva da puknu (viđao sam po FB grupama).

edit: I to ne mislim pri padu, svaka može da pukne tu, nego u vožnji, pri jakom kočenju.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 288 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX
59 minutes ago, Bobni said:

@živkebas sam to hteo da ti napisem.ok je kupiti nosac za Telefon sa alija Ali rucice I neke takve stvari koje su da kazem vitalne izbegavati sa alija.

Slazem se da treba izbegavati vitalne delove ali nizeg cenovnog ranga, mene su ovakve iste odusevile, stigle pre motora 😁 i secam se da nisu bas malo kostale ( bilo slicnih u ponudi i za 1/4  cene ovakvih )  i evo vec  1700 km odlicno sluze, a bilo je i zestokih, test kocenja. 

• Sviđa mi se 1

Takođe sam gledao kako je na xt660z puknuo nogostup sa aliexpres pri nekom doskoku.  Ma to ti je više u glavi, kad jednom vidiš tako nešto - više se ne zezaš.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6158 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@živke @Bobni

Ovo ako pukne ima lično o svom trošku da nosim u Kinu da reklamiram. Za jedno 5 klasa bolje, kvalitetnije nego ove OEM što sam skinuo. Druga dimenzija kvaliteta skroz...

Inače se slažem da treba paziti šta se "meće" na motor. Pri narudžbinama uvek vodim računa o rangu prodavca i gledam da ima ocena sa fotkama i to podosta. Pre ću uzeti deo i neka je skuplji sa dosta ocena i top rate prodavcem nego na oko isti takav bez toga. Do sad nisam omašio...

• Sviđa mi se 2

• ODUSTO OD DIJETE, 2764 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Ovakav tip ručica sam koristio na Suzukiju, mislim 7-8god minimum.

Dosta oštrih kočenja i nikakve zamerke niti problema sa njima. Jednostavna i laka montaža.

Prezadovoljan sa njima.

Planiram i na Yamahu da ih montiram.

Ja sam moje tada platio malo jače od 30E, ako se dobro sećam.

Drugari ja znam da će teško neko nekog ovde da ubedi da promeni način razmišljanja. Svi donosimo svoje odluke i snosimo posledice.
Ja najviše pričam za novije vozače koji razmatraju da stave ovakve ručice na motor.

Ne pričam napamet, ja sam kupio iste ovakve, samo bez podešavanja dužine i ovog zgloba jer sam mislio da su te ipak jače od ovih Alexantovih. Isto sam ih platio 20 ak evra. I mislim da nema nikakve veze da li su 10 evra jeftinije ili skuplje, to samo zavisi od prodavnice. Sve se prave na istom mestu, štampaju se samo različiti natpisi i to je to. Evo moje porudžbine.
image.thumb.png.5295257795c6d1bb09355637332070d3.png

Čak su mi i na oko delovale ok kad su stigle. Ali su mi drugari skrenuli pažnju, uradio sam istraživanje, pogledao malo yt itd, i čak na FB grupi našao čoveka kome su pukle u vožnji same od sebe. Trenutno ne mogu da nađem taj post.
Meni je to bilo dovoljno da ih ne stavljam. Prosledio sam ih uz motor novom vlasniku, rekao mu sve ovo, on je ipak odlučio da ih stavi jer su lepše od fabričkih. I vrlo verovatno neće ništa da se desi. Ali opet - ja ne bih mogao da ih koristim na svom motoru. Kao ni one kapice za senzorima pritiska itd. I onako nam je rizičan hobi. Ima razloga zašto slične ovakve u nemačkom šopu koštaju 100 evra:

image.thumb.png.fdba3824ba32615105db505ab44d85c3.png

Elem , svako ko razmatra ove ručice, neka prvo pogleda ova dva videa i neka dodatno istraži, pa neka sam odluči.

p.s: Izvinjavam se Alexantu, stvarno ne želim da ti kvarim sreću, ali želim da podelim ovo sa svima, mnogima jednostavno i ne padne na pamet ovako nešto.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Integrisan, 10017 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Ja ih skidam drugarima sa motora, licno sam video par slomljenih, na jacem kocenju otkine se materijal do srafa rucice, ovaj deo gore iznad poluge za stelovanje visine.

Jedan pad zbog zgloba na rucici, preko rupe vrv. ostala je u gornjem polozaju rucica kocnice, drugar nije to primetio i kada je hteo da stane, nema sta da uhvati! :D Centar grada, semafor, zveknuo u auto ispred...

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

I samo da dodam još nešto:
ovo pišem konkretno za ove modele, lako se prepoznaju.
Ja na svom motoru takođe koristim aftermarket kraću kinesku ručicu kvačila. Ali stvarno je mnogo jednostavna, iz jednog dela, teža je i deluje kvalitetnije od ovih o kojima pričamo. Takođe sam uradio istraživanje, i nisam našao neka negativna iskustva, mada je nov model. Tako da tu svesno preuzimam rizik.

Što se fabričkih i njihovog kvaliteta tiče: da se desi da neka ovako pukne ili se pokvari, brujao bi ceo moto svet u roku od odmah. Iskreno jedva se čeka tako nešto na kineskom motoru. Ali onda znaš ko je kriv, imaš garanciju, možeš da tužiš itd.
A pogledaj komentare na ovim klipovima. Očigledno je da to nisu usamljeni slučajevi otkazivanja ovih ručica ? Ali kome se žaliti, koga tužiti ?

edit: Hvala @N.F.S. činilo mi se kao kroz maglu da sam i tebe video da si pisao o ovome, ali nisam uspeo da nađem.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 2

• Nemanja Stojanović, 1578 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Ja sam progledao kada sam stavio skraćenu na kvačilo, preporučujem to svima.
Ali ko što kaže @živke nek bude iz jednog dela i nema onda tu šta mnogo da zakaže.

Kod Ujke su oko 20ak €, poručio sam skoro i za kočnicu skraćenu.

Ako je nekome smor da čeka evo ustupiću svoju da stavi na kvačilo, pa nek naruči drugu za mene :) 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 4192 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Duje iz Splita na YT ST Moto je doživio pucanje kočione ručice, zamalo glavu nije izgubio.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 471 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

A zasto menjate fabricku, je l' se lakse koristi ta kraca? Zar ne moze lepo da se koriste fabricke, i sa jednim/dva prsta?

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650

Ja sam polugu kvacila promenio u kracu, jer kada stisnem sa dva prsta, udari mi u malic i domalic poluga, a ne bih sa sva cetri prsta da stiskam kvacilo.

• Zainteresovan, 685 postova
  • Motocikl: SV650A

Fabricki idu u repnu torbu kad idem na put, a kineski, sa preklopom, na upravljac. Testirani jednom, nisu se slomili. Stitnik za rucice za moj motor, 150 eura, preskupo. 

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Sve vas razumem nikada covek ne moze biti siguran pa cak I u fabricke Ali svako ima pravo da uradi kako zeli.ja sam samo napisao ono o cemu sam citao a I par video.ja koristim kvacilo I kocninu prednju uvek sa dva prsta fabricke rucice,noznu retko Ali bas retko kada, Tako sam navikao.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja