Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Beverly cruiser 500, KTM EXC 200, CFMoto 450 MT

Drugari potrebna mi je pomoc prijatelja koji su narucivali preko deprevoz.com i uncle-wang-a

Cuo sam se sa njima i dobio podatke za slanje i adresu.

Medjutim u razgovoru sa Ivanom iz deprevoz i SMS koji sam od njih dobio stoji da obzirom da roba stize van EU mozda mora da se plati carina / taksa Nemackoj i da oni vise ne placaju tu taksu (ukoliko podleze) vec samo ukoliko je moguce platiti taksu online. To takodje zavisi da li paket stize direktno iz Kine ili iz nekog magacina u Evropi.

Ivan mi je takodje rekao da probam da proverim sa prodavcem - uncle wang da li podleze nekoj taski ili ne i da li salju mozda i nesto iz magacina u Evropi.

Obzirom da je cela porudzbina negde oko 1000usd i da nemam nikakvo iskustvo sa narucivanjem (od unclewanga, a ni sa deprevoz) da li mozda znate da li podleze taksi i da li je mozda bolje onda podeliti pakete na manje vrednosti tj vise posiljki.

Eventualno ako je potrebno kako i gde se ta taksa placa online?

Hvala, jedva cekam da dobijem crush barove pa da se opustim off-road jos malo vise.

Promenio član Nova

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 4937 postova

Nisu mi jasni ovakvi likovi... Kupis pa prodas posle razrade...

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

CFMOTO 450 mt, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 2200 km, Kaluđerica. Cena 5.500 € - Motori - Polovni Automobili

• Zainteresovan, 500 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Makar nije skuplji od novog kao sto je bivalo pre godinu-dve po oglasima. Mozda se smorio covek, ili zakljucio da takav, ili bilo kakav motor nije za njega. Nije da sam jednom tako nesto cuo. Ko nece da ceka isporuku novog mozda i nije losa prilika, a ima i prostora za cenkanje verovatno

Sent from my iPad using Tapatalk

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Drug član, 1068 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

Biće ovoga još sugurno, nije ovo skup motor pa ljudi kupe da probaju. Možda je vozio nešto jače ranije pa se smorio, ili mu prvi motor pa video da nije bajkerski život za njega (leti toplo, zimi hladno, kiša...).

Ja lično ne bih da sugurno ovoliko novca za polovan. Nov je 6.000. Sve sa koferom koji je 200eur, to je ušteda 700 eur, a dobijaš polovan motor u koji ćeš sve vreme da sumnjaš da li je pravilno razrađen, da se nije pojavila neka skrivena mana i sl, ne biraš boju...

Sa druge strane ne bih ni bežao od ovakve kupovine, ali po razumnoj ceni koja mora biti bar 20% niža nego  salonu

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1885 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
18 minutes ago, lemy said:

Nov je 6.000. Sve sa koferom koji je 200eur, to je ušteda 700 eur,

Moraš da uračunaš i registraciju i prvi tj. nulti servis što je još 300 eur, ako kupuješ nov motor. Dakle 1000 evra razlika. Šta znam, nije trenutak jer je kraj sezone, ali da se ovako nešto pojavilo kad sam ja uzimao - dobro bih razmislio. Pogotovo što sam već imao isplaniranu turu i nisam bio siguran da li će nov motor da stigne, i da li ću uspeti da stignem da ga razradim i servisiram pre ture.

A druga stvar - ako neko kupuje samo da proba - opet je bolje ovakav polovan, jer ako odluči da ga proda izgubiće vrlo malo.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450 MT
pre 6 minuta, živke je napisao:

Moraš da uračunaš i registraciju i prvi tj nulti servis što je još 300 eur, ako kupuješ nov motor. Dakle 1000 evra razlika. Šta znam, nije trenutak jer je kraj sezone, ali da se ovako nešto pojavilo kad sam ja uzimao - dobro bih razmislio.

Ja sam uzeo sad na kraju sezone nov jer novo je novo. 1000e dođe i prođe a motoru ti skidaš foliju, ti ga razrađuješ i znaš posle na čemu si.  Ove polonjake ne bih ni pogledao sa tim cenama. Nisi pogrešio. 

17 minutes ago, admiki said:

Koliko je blizu viljuške?

150/70 je malo niža, trebalo bi da nudi više gripa po cijenu malo sporijeg obaranja. I naravno skuplje je 20%

Prebacujem diskusiju u odgovarajuću temu :)

Dakle Trailmax Raid, 140/80 , viša je osetno u odnosu na fabričku, ali meni to baš i odgovara. Mesta u odnosu na viljušku deluje da ima dovoljno, ali videćemo kad budem vozio po blatu da li će biti problema. Mogu da izmerim ili slikam, ako ti znači.
Inače sa ovim gumama visina fabričkog sedišta iznosi oko 840 - 845 mm. #450mt#

0-02-05-3f83d7bbc9a090ea1594bc2c32723fcc55d7dc573e36825496501b0ef6df149a_291dda7d381.thumb.jpg.7831d9fa053bfad9cc48fb9b811e9d59.jpg

0-02-05-6d972122dcdda4e5e6a59618994945bd43cfdf5bf82918d48aabf54ff9923de5_291dda7c266.thumb.jpg.2cd84228632509102b124d04bcf5aae6.jpg

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: CF MOTO 450MT

Jeste videli ovo?

Navigacija preko telefona na ugrađenom displeju...

Pitam se, ako bi ugradio taj t-box da li bi to radilo i kod nas? :? 

• Malinar u pokusaju, 1693 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
Pre 14 sati, Motorcyclist je napisao:

CFMOTO 450 mt, 2024. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 2200 km, Kaluđerica. Cena 5.500 € - Motori - Polovni Automobili

Mislim da se smore ljudi kojima je 99% vožnje asfalt, jer, ruku na srce, za vožnju isključivo asfaltom, ima boljih opcija od ovog motora.

Inače, meni se ovo motorče veoma dopada i ako ikada bude nekog viška para, a pokažu se kao izdržljivi u eksploataciji, uzeo bih ga kao drugi motor u kući, naravno kao polovnjaka, da mogu da eksperimentišem po off-u i da mi ne bude žao da ga ispustim ili padnem sa njim.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: CFMoto 450MT
pre 29 minuta, milomir22 je napisao:

da mogu da eksperimentišem po off-u i da mi ne bude žao da ga ispustim ili padnem sa njim

Nema nikakvih razloga da ti bude zao motocikla koji je za to i dobrim delom namenjen :) To ti je kao da kupis Land Cruiser-a, a da ne vozis van asfalta da se "ne ogrebe" :) 

Bitna je tvoja bezbednost, a njemu nista nece faliti... 

@Nova Ja sam narucivao od "Uncle Wang"-a, ali jeftin paket (rucice) gde su mi za Srbiju naplatili nesto dodatno za dostavu (mislim 10$), ali mi je stiglo za 4 radna dana (poslat paket FedEx-om i sve oko dostave i usluga je pokriveno od njih )

• Hvala 1

• U prolazu, 36 postova
Pre 15 sati, Motorcyclist je napisao:

Svakakvih teorija... a mozda covjeku samo treba novac hitno? 🤐

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Da mu trebaju hitno novcu, bila bi i cena drugačija. Ko zna, ako mi se svidi na probnoj vožnji možda ga i pozovem, da ga sad ne kudim previše :)

• Sviđa mi se 1

Teško da može da ti se svidi ako si navikao na KTM 790. Prevelika je razlika u snazi. Zašto razmljaš o promeni?

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Nije sve u snazi. Meni se 450 MT baš jako svideo, i to kada sam sa Tuarega seo na njega. Mislim da je samo pitanje očekivanja i planirane upotrebe. Za neke uzane, krivudave, asfaltne puteve ova klasa od 450 kubika je baš zabavna. Lako se vozi a nije lenja na gasu.

• Sviđa mi se 1

Baš to, godine me sustižu :). KTM mi se jaste svideo nema govora, ali i dalje više uživam po planinskim putevima i lokalnim putevima sa DRZ 400 koliko to god zvučalo čudno.

Takođe, učinio mi se 450mt značajno lakši i mršaviji u mestu od ktm mada na papiru nije tako, tako da mi deluje podesnije za neke manje avanture i solo vožnje po offu, uz dosta veću udobnost od DRZ 

Generalno za sada se mt razmatra kao zamena za DRZ a ne KTM, ali sa ozbiljnom ambicijom da postane jedini motor u ergeli. Smorio sam se od više motora, registracije, održavanja... Godinama sam imao po tri komada, vreme je za racionalizaciju.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Ok, sad mi je jasnije, i to ima smisla.

Imaj samo u vidu pri probi da Alexantov (ako njegov probaš) ima 15t lančanik u odnosu na fabričkih 14t.

Naručio sam i ja 15t čisto da probam, ali za off je fabrički odličan, i na dosta mesta sam pročitao da se prelaskom na 15t gubi dosta na tim manjim brzinama.

Promenio član živke

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Beverly cruiser 500, KTM EXC 200, CFMoto 450 MT
On 1. 10. 2024. at 19:06, Nova je napisao:

Drugari potrebna mi je pomoc prijatelja koji su narucivali preko deprevoz.com i uncle-wang-a

Cuo sam se sa njima i dobio podatke za slanje i adresu.

Medjutim u razgovoru sa Ivanom iz deprevoz i SMS koji sam od njih dobio stoji da obzirom da roba stize van EU mozda mora da se plati carina / taksa Nemackoj i da oni vise ne placaju tu taksu (ukoliko podleze) vec samo ukoliko je moguce platiti taksu online. To takodje zavisi da li paket stize direktno iz Kine ili iz nekog magacina u Evropi.

Ivan mi je takodje rekao da probam da proverim sa prodavcem - uncle wang da li podleze nekoj taski ili ne i da li salju mozda i nesto iz magacina u Evropi.

Obzirom da je cela porudzbina negde oko 1000usd i da nemam nikakvo iskustvo sa narucivanjem (od unclewanga, a ni sa deprevoz) da li mozda znate da li podleze taksi i da li je mozda bolje onda podeliti pakete na manje vrednosti tj vise posiljki.

Eventualno ako je potrebno kako i gde se ta taksa placa online?

Hvala, jedva cekam da dobijem crush barove pa da se opustim off-road jos malo vise.

Ukoliko jos nekog interesuje za ubuduce dobio sam odgovor od uncle-wang-a tj njihovog supporta: 

Good afternoon, sorry for the slow response. Yes, we ship from China, it takes about 18-22 days. Our shipping is tax-inclusive, no extra charge, no need to split into multiple small orders.

Tako da deluje so far so good....

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 45 postova

Očigledno da rade po DDP parotetu - tj oni pokriju troškove (špediterska kuća tipa FedEx, DHL njima sve fakturišu). Sasvim je sigurno da imaju neki povraćaj sredstava u samoj Kini - ali i cenu delova formiraju na osnovu toga gde isporučuju

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Meni upravo za neku sitnu porudžbinu traže dodatnih 10$ za dostavu. A dostava će biti skuplja nego delovi koje uzimam :D Svakako mi se ne isplati ni da cimam Nemačku kombinaciju.

Ja se ne bih usudio ništa skuplje od 50$, ili veće od koverte, poručiti direkt za Srbiju (ovo naravno ne važi ukoliko se šalje regularnom poštom). 

• Sviđa mi se 1

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Ja sam od Wanga poručivao prvo za DE kombi kreš bar i skid plate a posle i blatobran, jer je bila neka velika doplata za SR, i sigurno bi mi carinili.

Kada je išlo za DE, nije bilo nikakvih dodatnih troškova (osim samog kombija).

Sada sam poručio kratku polugu kvačila i još neku sitnicu za SR i tražili su mi 10$ za shipping.

Videćemo kad stiže.

Za onu navigaciju na tabli, koliko sam ja ispratio to radi samo u Kini, mislim da ne bi pomogao T-Box ništa.

Promenio član Skittles
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450MT

Posle 4.000 km, misleći da je sve pod konac, naišao sam na par YouTube klipova sa vodom u subfrejmu. Ne utiče na funkcionalnost, ali stvarno, kada prospeš zarđalu vodu, osećaj je grozan. Oba subfrejma na 450MT imaju otvorene rupe na vrhu i sa strane, gde ulaze plastične žabice koje drže kablove, i voda lako ulazi unutra. Danas sam skinuo oba subfrejma sa mog 450MT — u levom je bilo dosta vode, dok u desnom nije, ali je desni kraj zarđao tamo gde je cev presovana. Ko ne želi da gleda proces skidanja, neka premota na 6. minut. Takođe, u opisu videa ubacio sam i 3 druga iskustva.

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

• Drug član, 4124 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Apsolvirali smo već, Zagore ne pratiš nastavu.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

@zagor-te-nei lep video. Ali da, čak je bio opoziv, promaklo ti je verovatno. Na servisu su bušili rupe dole nisko u tom delu da bi voda mogla da izađe, nisu ni skidali sa motora.
U suštini pored toga, planiram da kad imam vremena očistim to antirostom, i naspem nešto da zaštitim. Kako ti planiraš da rešiš ?

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja