Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 134 postova

@JevtaNS Pa, pre par dana sam bio na serivsu, videh da je podmazan lanac, al nisam ga nešto proveravao. Računam znaju šta rade, al dobar savet, proveriću sutra. :takoje:

@Scholesy198, pa ne, klasično smenjenje brizne i šaltanje u nižu. Mislim, na Benelliju TRK 502x to nije bilo

toliko izraženo. Ovo baš je primetno, pa sa gasom ili bez gasa ne bi svakako smelo tako. 

Dajem sebi još mogućnost da ipak nisam prešao još punu 1000 km od kad sam ga uzeo, pa možda još malo treba da se razradi, ali opet...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 215 postova
  • Motocikl: Nemam
Pre 6 sati, vladags je napisao:

Da li je još nekom bučan menjač pri promeni brzina na niže?

Na gore je ok, ali na dole prilično često se čuje, pa ajd da kažem kao kad ubacuješ u prvu.

Ne baš toliko jako, ali izraženije.

Dobro nisam još prešao 1000 km al je odradjen taj prvi servis i sipano normalno ulje.

Kvačilo je meko naravno, ima ručica i prazan hod nije sad nešto nategnuto.

Nije normalno. Bar ne na Hondinim modelima. Proveri dal ti pozicija poluge menjača odgovara i zategnutost lanca. 

Menjač kao menjač verujem da nema nikakav problem/kvar.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2646 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Probaj kad saltas da kvacilo malo zadrzis i da li ga u opste stiskas do kraja, desilo mi se par puta da od rukavica ne stisnem do kraja pa ima jak udarac, pomerio da hvata dalje i sve super.

• Sviđa mi se 1

Stiskam uvek kvačilo do kraja. Ručica jeste mekana i ima prazan hod nije pretegnuta, ali moj neki 

subjektivni osećaj je kao da mu recimo fali još neki milimetar hoda kad stisnem do kraja. Probao sam rukom da držim ručicu do kraja i da dole polugu menjača gurem još malo da vidim ima li još hoda ali nema, došao je do kraj.

A opet na više kad se menja nije problem i to ide baš lepo i glatko.

Proverio sam sad i lanac nije pretegnut, vizuelno tj na pritisak ima neki normalan hod ne gore.

Svakako ću zvati servis u Delti pa da vidim da im oteram. Ok novo je možda tu ima još štelovanja.

Mada, sad kad sam bio na servisu, pomenem da mi ručica gasa ima previše praznog hoda.

Onako u žurbi, čovek na prijemu mi kaže, to se ne šteluje, gas je elektronski. 

Ja pomenem da ne kažem za gas nego prazan hod koji je preveliki, mora baš da izvrnem ruku i sam osećaj 

nije dobar kad ubrzavam. On i dalje pri tome ostane i kao samo se kvačilo šteluje.

Ajd ja odem, kako sam žurio i sve mislim ajd prihvatiću tako je kako je. Drugi motor, druga marka, bem li ga.

Sednem tako sa drugarom kaže ma daj, pa nije to neki haj tek motor, a da ima neke sisteme ne znam kakve. 

Pogledamo, naravno da ima sajlu koja pokreće taj gas i šraf za štelovanje. 

Namestimo za bukvalno minut i gotova priča.

Sad, ljut sam i na sebe jer mi je to poznato ali onako u brzini ja nasednem na priču čoveka sa prijema.

Mesto da sam insistirao da se to reši jer može. 

Tako da i ovo, videćemo šta će reći...

Honda je Honda, a Delta je... pa dopisati po želji...

Promenio član vladags

Svakako ću ja to oterati njima pa nek otpuštaju. 

Ipak nije ni mesec dana star, pa nek reše.

Hvala svakako na savetu, lakše je posavetovati se pre neke intervencije.

• Drug član, 2646 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Nemoj se nervirati, odes kod nekog majstora ovako da baci pogled, slavim dan kad sam izasao iz garancije i da ih ne gledam, sve sam sam stelovao i sa iskusnim kolegama, u delti samo mali servis i vozi dalje.
@markommarko Kako se kod tebe ponas asve ovo?

Promenio član RankoBg87
  • Sviđa mi se 1

1 hour ago, Bojan_Jgd said:

@vladags

Čekeaj, šta ste vi zapravo štelovali/dotezali? NX500 bi trebao da ima ride by wire i nema sajlu. Ne bi trebalo da ima nešto da se doteže mehanički.

Ima sajlu koja ide do te ajda da kažem klapne tj mehanizma ubrizgavanja. Klasična sajla, nju smo malo dotegli kao i na većini motora i smanjio taj prazan hod ručice.

• Sviđa mi se 1

1 hour ago, RankoBg87 said:

Nemoj se nervirati, odes kod nekog majstora ovako da baci pogled, slavim dan kad sam izasao iz garancije i da ih ne gledam, sve sam sam stelovao i sa iskusnim kolegama, u delti samo mali servis i vozi dalje.

Vidim ja slučnu sudbinu. Videću još malo, ajd što se mora zbog garancije ali...

• Zainteresovan, 684 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

U kom delu hoda rucice ti kvacilo hvata? Negde na sredini bi trebalo, malo i blize pocetku pritiskanja. Ako je tako, onda kvacilo tu nema veze, ti cujes skljoc kada je skroz stisnuto kvacilo, ne kada hvata? - kao da je nesto drugo u pitanju.

Nisam ni na jednom cb500x/nx to skljocanje primetio, naravno samo kada se salta u prvu brzinu na dole.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Da kad se pritisne do kraja.

Čuo sam se i sa servisom, kažu da ipak vozim još nekih 500 km da se još malo razradi, pa da onda vidim ako nastavi tako da dodjem.

Kako mi reče do 2000 km čak može da bude taj period razrade kvačila.

Doduše tako mi i jeste bilo na Beneliju kad sam ga uzeo, al opet ovde nekako to baš nisam očekivao. 

Svakako javljam kako bude, čisto i zbog ostalih koji će možda uzeti motor pa da se ima neki info.

Hvala svima na odgovorima, znači kad se podeli sa nekim, pa dobije još neko mišljenje. 

Promenio član vladags
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja