Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLX 250
On 2/24/2026 at 7:05 PM, Yanco said:

I ja sam se lomio dal da uzmem CFMOTO 750MT, 450MT, ili NX500. I prelomilo je to što za skoro iste pare (malo skuplja Honda), kupujem motor koji ima neku vrednost kada ga budem prodavao. Za kineze nisam siguran. Drugo, pouzdanost, verujem u Honda brend, uvek sam Hondu vozio. Kinez možda više pruža za manje para, ali ipak je to Kinez, pa nek je i najbolji...

Pa nije problem u parama, nego dal ti taj motor odgovara. Gabaritno i ergonomski... džaba Honda bred (sve je ovo tačno što pominješ!) ako mi je motor mali i neudoban, nema tu onda od vožnje ništa koliko god da je on brendiran 😉... a drugo nisu baš iste pare, Honda je najmanje 1.000e skuplja pa i više🫤 To je razlika sa kojom možeš kompletno opremiti motor dodatnom opremom! Nije za podcenjivanje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Slow rider, 997 postova
  • Motocikl: Honda NX500 2026, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
3 hours ago, chief.fire said:

Pa nije problem u parama, nego dal ti taj motor odgovara. Gabaritno i ergonomski... džaba Honda bred (sve je ovo tačno što pominješ!) ako mi je motor mali i neudoban, nema tu onda od vožnje ništa koliko god da je on brendiran 😉... a drugo nisu baš iste pare, Honda je najmanje 1.000e skuplja pa i više🫤 To je razlika sa kojom možeš kompletno opremiti motor dodatnom opremom! Nije za podcenjivanje.

Svakako menjam motor na godinu-dve, tako da i da mi ne odgovara, prodaće se 😊

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 68 postova
17 minutes ago, Yanco said:

Svakako menjam motor na godinu-dve, tako da i da mi ne odgovara, prodaće se 😊

eh.... lepo za tebe ali ne kupuju motor svi sa tom idejom u glavi, ja kad nešto kupim (a pogotovu novo!) to se vozi ihaahaaaj ... inače  bih kupio polovno, malo se navozao i izgustirao pa menjao. Ali da kupim novo pa da ga zamenim za 2-3 godine, tu ne vidim ni rezon ni isplativost, pričam za sebe naravno 😶 

• Sviđa mi se 2

• Slow rider, 997 postova
  • Motocikl: Honda NX500 2026, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987

Kako nema isplativosti, kad vidiš da se polovni motori prodaju skuplje nego novi 😁

• Haha 4

• Ne silazi, 3611 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
11 hours ago, Yanco said:

Kako nema isplativosti, kad vidiš da se polovni motori prodaju skuplje nego novi 😁

Ne samo to, nego se i podmlađuju dok se voze. Moj vfr uvežen sa 85.000, ja ga prodao sa skoro 130.000, video sam ga u oglasima nema ni 70.000km...

Planinski vazduh je čudo

• Haha 2

• Drug član, 3072 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Realno ja koji i nisam nesto vozio imam 25k, gde su ovi sto se voze svaki dan, eto kolega s njegovim cb ubio za 2-3g, skoro 70k po sumama i gorama, ne verujem u te km.

• Svrati ponekad, 202 postova
  • Motocikl: NC 750 X
4 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

Ne samo to, nego se i podmlađuju dok se voze. Moj vfr uvežen sa 85.000, ja ga prodao sa skoro 130.000, video sam ga u oglasima nema ni 70.000km...

Planinski vazduh je čudo

Kilometraza kod polovnog vozila, koji je nakon ovlascenog servisa odrzavan pod stepenistem i u parkovima,  najnebitnija stavka prilikom kupovine😄

• Drug član, 1334 postova

A ti si ga uzeo?

Mi trebali sutra da dođemo da pogleda drugar motor i danas nam jave da ga je budući vlasnik ipak oterao danas (bilo je "možda hoće-možda neće) 😀

Super. Srećno bilo.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 424 postova
  • Motocikl: Apn 6

Hvala puno Zeljko mi je danas rekao da mu stizu 6 komada naredne nedelje,Ako ste u Nisu poslacu vam broj pa se javite I dobrosli ste da ga pogledate van salona Ako zelite.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Piaggio free, Aprilia Atlantic, NX500

Lepo vreme pa ajd da postavim nosač zadnjeg kofera sa temua. I kako marfi zapoveda sve imbuse imam sem 5 mm. Pronađem imbus ali vidim da će me 5 mm pratiti...

Kad se stavi nosač ispod ručki gde su dva vijka mislim da su m8 ključ 12, napred gde je imbus 5 se podigne ručka za debljinu nosača. Nosač je 5mm. Nisam dobio podlošku. Probao sam da malo zategnem prednji vijak ali vidim da se ručka nateže.

Duži vijci su na imbus i nemaju oznaku kvaliteta. Zameniću ih sa 8.8

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3038 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

I obavezno locktite na sve šrafove koji drže nosač. Takođe i na sve šrafove na samom nosaču - proveri ih i zategni.

• Sviđa mi se 1

Znam I ja sam na starom motoru Ali su bile glatke,ove su nekako na nx da kazem izrezbarene nisam siguran dal ce se Dobro zalepiti.

• U prolazu, 68 postova
1 hour ago, Bobni said:

Gde lepite registracionu nalepnicu?

Ako nećeš negde na motoru (ja isto na vile lepim dok ne napravim pločicu😉) onda napraviš malu pločicu veličine nalepnice sa jednom rupom (ili dve) pa ušrafiš gde ti zgodno (kod fara, ispod vila, na mašini, gde god nadješ zgodno i vidno mesto.... prednost pločice je što ne oštećuješ nigde lak ili bilo šta na samom motoru, skidanje nalepnice je bezbolno itd.

Neću da tvrdim ali čini mi se da sam vdeo da to ima i na AliExpresu ali svakako možeš to sam napraviti nema ništa prostije od toga, najbolje je od neke Aluminium pločice, večita stvar 😇

Promenio član chief.fire
  • Sviđa mi se 1

@chief.firetako Sam nesto I mislio,Ali rekoh ajde da pitam za iskustva,gledao Sam one nosace sto prave na 3d stampace Ali nisam bas odusevljen.nije druze to komplikovano napraviti ipak Sam kao neki majstor,😂hvala

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 920 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Ja je nisam ni lepio, nosim je sa stvarima za motor u koferu, ili negde. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 920 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Nisu, na granicama isto nista za sada, pre 3 god sam negde bezveze zalepio  i propala od kise. Mislim da ne bi pravili problem ali ko zna.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: Piaggio X9, Honda NX500
Pre 5 sati, Bobni je napisao:

Gde lepite registracionu nalepnicu?

Jedna jednostavna plocica od lima 0,5mm ispod vetrobrana, sa jezickom sa rupicom stegnuta vijkom za vetrobran.Jeyicak bukvalnoi rukom savijen da plocica isprati profil i nalegne uz plastiku iza nje.Koga ne mrzi da potrosi pola sata i da ima parcence lima, makaze za lim i busilicu, ali je nalepnica potpuno zasticena.

nalepnica.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja