slobasuper9 2151 Napisano Octobar 31, 2023 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da proverim sa kolegama u servisu, ali verovatno da je slaba vajda...Opcija je jedino da se nađe takav Suzuki sa brojem šasije pa da kao tražiš za njega to što ti treba pa da vidimo kakve su opcije ako je ikako moguće. Kolege iz servisa se pri poručivanju kače za model po broju šasije i kataloške brojeve delova za isti i to je to.Proveriću kad uhvatim malo vremena pa javljam da li mogu šta pomoći.Послато са ŽaoMi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Octobar 31, 2023 Ne silazi, 6514 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Za tako neke moje pretrage, koristim često sajt CSMnl..prvenstveno zbog nalaženja originalnih pozicija i kataloških brojeva. Tu može da se vidi sve lepo u detalje.....sve je i dalje dostupno (ista klipnjača ide i u motor jednog Atv-a)....i sve zajedno što je potrebno za radilicu dođe oko 200€. Original! Pored svakog dela se nalazi njihov interni i originalni kataloški broj, po kojem je moguće obratiti se i matičnoj kući. Trebalo bi pretražiti malo i dostupnost zamenskih setova za klipnjaču....ima firmi koje to jako kvalitetno rade. Kod nas je možda najpoznatiji ProX...ima ih još. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Octobar 31, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, kole24 je napisao: @slobasuper9 Sloba=Eurosumar Hvala, kontaktiram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Octobar 31, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, pronto je napisao: Za tako neke moje pretrage, koristim često sajt CSMnl..prvenstveno zbog nalaženja originalnih pozicija i kataloških brojeva. Tu može da se vidi sve lepo u detalje.....sve je i dalje dostupno (ista klipnjača ide i u motor jednog Atv-a)....i sve zajedno što je potrebno za radilicu dođe oko 200€. Original! Pored svakog dela se nalazi njihov interni i originalni kataloški broj, po kojem je moguće obratiti se i matičnoj kući. Trebalo bi pretražiti malo i dostupnost zamenskih setova za klipnjaču....ima firmi koje to jako kvalitetno rade. Kod nas je možda najpoznatiji ProX...ima ih još. Mislim da mi je na netu u potrazi za klipnjacom izasla i ova za koju ovaj prodavac ne navodi da je za dr 350 Klipnjača SUZUKI LT-A 400 2002-2010 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM VA-3010 U ponudi imamo mnogo modela klipnjača klipova ležajeva semeringa dihtunga koji su... Pretpostavljam da i ti na nju mislis. Vec sam mu poslao upit ua dwlove ali jos ne odgovara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Octobar 31, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, slobasuper9 je napisao: Mogu da proverim sa kolegama u servisu, ali verovatno da je slaba vajda... Opcija je jedino da se nađe takav Suzuki sa brojem šasije pa da kao tražiš za njega to što ti treba pa da vidimo kakve su opcije ako je ikako moguće. Kolege iz servisa se pri poručivanju kače za model po broju šasije i kataloške brojeve delova za isti i to je to. Proveriću kad uhvatim malo vremena pa javljam da li mogu šta pomoći. Послато са ŽaoMi To je model agregata kakav su imali Dr 350 od recimo 95-99 godine. Taj model je imao anlaser i ugradjivao se u Betu kao moju i jos neke druge. Hvala na trudu, isplivace ovde vec i kataloski brojevi, a mozda i broj sasije neko pozajmi ali ima takav model Dr-a. Ako dodjemo do konkretnih podataka rado cu ti se obratiti. Hvala jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Octobar 31, 2023 Ne silazi, 6514 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, malitomic je napisao: Mislim da mi je na netu u potrazi za klipnjacom izasla i ova za koju ovaj prodavac ne navodi da je za dr 350 Klipnjača SUZUKI LT-A 400 2002-2010 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM VA-3010 U ponudi imamo mnogo modela klipnjača klipova ležajeva semeringa dihtunga koji su... Pretpostavljam da i ti na nju mislis. Vec sam mu poslao upit ua dwlove ali jos ne odgovara Da..to je Motomax, radnja koja se ne pominje tako često kao neke druge. Iskreno ni ja nisam dugo tamo ništa uzimao, otkako sam napustio uslužni rad za druge...ali smo lepo sarađivali. Za naše uslove, prilično specijalizovani za kros svet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Octobar 31, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan U kontaktu sam sa Motomaxom i imamo dogovor da im posaljem radilicu, pa ce kada je rasklope da po merama koje imaju za klipnjacu kvada da uporede, pa ako je odgovarajuca da je ugrade. Za tu njihovu VA-3011, Versah proizvodjac, nemaju podatke da li ide i za Dr350. Na netu nailazim da mnostvo oglasa koji kazuju da upravo ona ide i za kvad i za Dr350 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Octobar 31, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 6514 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Biće da je to upravo to što ti treba... Promenio Octobar 31, 2023 član pronto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Octobar 31, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, pronto je napisao: Biće da je to upravo to što ti treba... I ja mislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Novembar 3, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Radilo se malo juce. Skinuo sam masinu sa rama i krenuo sam parcanjem. Sve je islo glatko,ali sam stao kod magneta. Za njega mi je potreban radapciger 35x1.5 kakav ne mogu da nadjem da kupim. Videcu danas u komsiluku kod Milosa, pa ako ni tamo nema napravicu kod strugara. Manual koji imam, a i video zapisi koje sam gledao pokrivaju Dr350 sa kurblom. On sa desne strane ima visak delova i zupcanika(mehanizam kurble), a sa leve manjak (mehanizam anlasera). To malo komplikuje stvari ali cu se izboriti sa tim. Vise me brine kada ga raspolutim, kakvih azdaja tamo ima i ko ce to sve da vrati na mesto 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 176 Napisano Novembar 3, 2023 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj dali ti odgovara neki od ovih https://www.uniorteos.com/catalog/alat-za-demontažu-zamajca-sa-unutrašnjim-navojem-3054-4/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Novembar 3, 2023 Ne silazi, 6514 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego što pošalješ radilicu na zamenu klipnjače, izmeri njenu širinu. Širinu u smislu, koja je mera od kraja do kraja gde se bočno naslanja na ležajeve. Majstori, oni pravi, to znaju...i trebalo bi da obave posao tako da, kada se upresuje nova klipnjača ta mera bude identična. To sa sobom povlači i razne druge stvari...kao na primer, da aksijalni zazor ostane identičan. To je negde moguće korigovati debljinom dihtunga....tamo gde se upotrebljava. Kod spojeva koji se silikoniraju to nije moguće! Debljina centralnog dihtunga (gde se primenjuje) određuje i aksijalni zazor u menjaču! Verujem da nemaš alat za vađenje (i vraćanje) radilice.....ne zabijaj šrafciger u spoj kućišta (i deklova) i ne lupaj radilicu čekićem...ni plastičnim, bakarnim ili kakvim već. Grej kućište fenom (ili gasnim brenerom). Neka izađe i sa ležajem, to se posle lakše rešava. Moguće je izvaditi radilicu i skinuti polutku kućišta da menjač ostane i dalje na svom mestu. U tvom slučaju, to možda i nije dobro, jer bi trebalo pregledati i oprati svaki detalj. Ne daj da te ponese želja da sve brzo završiš i biće dovoljno za početak....polako, slikaj, crtaj....vidim da si već napravio nešto pametno (nacrtao dekl i pozicionirao šrafove). 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Novembar 3, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Niske je napisao: Pogledaj dali ti odgovara neki od ovih https://www.uniorteos.com/catalog/alat-za-demontažu-zamajca-sa-unutrašnjim-navojem-3054-4/ Hvala na predlogu, nemaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Novembar 3, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, pronto je napisao: Pre nego što pošalješ radilicu na zamenu klipnjače, izmeri njenu širinu. Širinu u smislu, koja je mera od kraja do kraja gde se bočno naslanja na ležajeve. Majstori, oni pravi, to znaju...i trebalo bi da obave posao tako da, kada se upresuje nova klipnjača ta mera bude identična. To sa sobom povlači i razne druge stvari...kao na primer, da aksijalni zazor ostane identičan. To je negde moguće korigovati debljinom dihtunga....tamo gde se upotrebljava. Kod spojeva koji se silikoniraju to nije moguće! Debljina centralnog dihtunga (gde se primenjuje) određuje i aksijalni zazor u menjaču! Verujem da nemaš alat za vađenje (i vraćanje) radilice.....ne zabijaj šrafciger u spoj kućišta (i deklova) i ne lupaj radilicu čekićem...ni plastičnim, bakarnim ili kakvim već. Grej kućište fenom (ili gasnim brenerom). Neka izađe i sa ležajem, to se posle lakše rešava. Moguće je izvaditi radilicu i skinuti polutku kućišta da menjač ostane i dalje na svom mestu. U tvom slučaju, to možda i nije dobro, jer bi trebalo pregledati i oprati svaki detalj. Ne daj da te ponese želja da sve brzo završiš i biće dovoljno za početak....polako, slikaj, crtaj....vidim da si već napravio nešto pametno (nacrtao dekl i pozicionirao šrafove). Bravo, kad ovakav tip nadgleda radove i ovakve savete daje tu nema greske Gledam da svojim skromnim znanjem i alatom minimalizujem greske koje mogu nastati, pa da bar dobrom pripremom doprinesem tome. Svaki skinuti sraf sa deklova je dobio svoje mesto na iscrtanom kartonu, svaki skinuti sklop svoju posebnu kutiju, sve detaljno slikam da imam kad zagusti. Dosta gledam klipova oko rastavljanja o sastavljanja. Izmedju ostalog i remont radilice i zamenu klipnjace, koja se na kraju balansira "čekićem". To na samo potvrdjuje tvoj savet da se po njoj nikako ne mlati jer moze da se debalansira, zar ne? Premericu njenu sirinu, ali to recimo uopste nisam razmatrao kao bitan faktor, ali je sad vidim jako bitno. Kod sklapanja ovog motora ide dihtung izmedju blokova, a i macka se diht masa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Novembar 6, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Od duduka za internet kupovinu, postadoh ekspert preko noci Porucio sam klip sa ebaya iz amerike i poklopac dekle magneta koji sam rzjbo, iz Kine. i dalje radapciger nisam nasao, komsija nema, nemam gde ni da kupim, strugar prehladjen, pa sve malo stoji. Ovaj klip ce tek za par nedelja posto je free shipping, cep nije ni bitan, a ni on nece skoro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2382 Napisano Novembar 6, 2023 (promenjeno) Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Za kovani Wiseco ide veća tolerancija nego inače, bar tako pišu po forumima. Pasuje klip od Stroma/SV650 fi 83mm. Vidim da ih i tako prodaju ! Promenio Novembar 6, 2023 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Novembar 6, 2023 Ne silazi, 6514 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nema smisla da se stavlja klip velikog promera...ne sprema za trke, plus klipnjača će, iako nova, da bude dodatno opterećena. Gubi se i nekoliko međumera, eventualno ako ikada više bude potrebe da se radi cilindar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Novembar 6, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan @srbacJeste, za Wiseco a verovatno i sve kovane klipove ide veca tolerancija izmedju klipa i cilindra. I ja sam o tome dosta citao kad sam radio motor na Xl600 pre podosta godina. Mislim cak da uz ovaj klip dodje i uputstvo sa merama i tolerancijama za obradu. Klip je u plusu 1mm od standarda i nisam naisao da ga prave na 0.50recimo. Busenje na jos 2-3 mm nisam ni razmatrao jer to donosi osim problema koje je @pronto naveo i pretpostavljam problem sa karburatorom koji bi trazio vece dizne. Pored trenutnih glavobolja samo bi mi i to falilo. Da sam hteo divljacki motor uzeo bih nekog Ktm-a, ovako, Beta je savrsena i sa svojih 27 ponija 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Novembar 6, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Piston-To-Wall Clearance: Myths, Mysteries, And Misconceptions Explained | Wiseco WWW.WISECO.COM Piston-to-wall clearance is a crucial measurement for any engine, but different applications can require... Evo malo pojasnjenja u vezi zazora izmedju klipa i cilindra koga intresuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2382 Napisano Novembar 6, 2023 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, pronto je napisao: Nema smisla da se stavlja klip velikog promera...ne sprema za trke, plus klipnjača će, iako nova, da bude dodatno opterećena. Gubi se i nekoliko međumera, eventualno ako ikada više bude potrebe da se radi cilindar. Nije strašno, imao bi 35 kubika više sa 83mm, 385cm. Standard je 79mm ovako sa 80mm će imati 8 kubika više . 358ccm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Novembar 9, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Radilica je izvadjena i spremna za slanje Strugar je napravio radapciger, pa je i to zavrseno. Samo rastavljanje blokova je proslo neocekivano lako, te sam resio da izvadim ceo menjac i lepo sve operem jer ima dosta taloga i opiljaka. Ne znam sta se toliko pojelo(klip verovatno) ali ga ima dosta. Sve ostalo, zupcanici menjaca, viljuske i lezajevi izgledaju netaknuto, ali cu ih detaljno zagledati prilikom pranja. Ovde na motoru nije bilo dihtunga izmedju blokova(samo!silikon), ali sam na jednom klipu video da lik stavlja dihtung, pa me to malo buni. Videcu sta ce doci u garnituri koju porucim.. Lezajeve radilice menjam svakako ali ne znam da li lezajeve menjaca da diram, deluju super. Vise me brine da ih ne izbijem a da ne mogu da nadjem posle da kupim 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Novembar 9, 2023 Ne silazi, 6514 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nema šta tu da te buni. Ako nema dihtunga, nećeš ga ni ti stavljati. Uostalom u radioničkoj knjizi je sve lepo nacrtano i objašnjeno. Aftermarket garniture ne važe! Piljevina je verovatno od klipnjače i šajbni koje idu između nje i polutki radilice. Što se tiče pranja ležajeva najbolja će biti nafta. Benzin isušuje površine, pa će ti delovati da ležaj nije dobar. Kada ih opereš i izduvaš, preporučujem da ušpricaš malo WD izduvaš i probaš prstom da ih okrećeš. Ne sme da zapne nigde! Silikon da nađeš dobar....ne one po farbarama za 300 dinara. Izvadi vođice iz kućišta (ono šuplje okruglo) i dobrom ravnom turpijom pređi preko cele površine, uvek gledajući da se turpija što više oslanja na površinu...može i preko praznog prostora. Sve to da se obavi PRE pranja ležajeva. Obavezno odmašćivanje nalegajuće površine brake cleanerom ili nitro razređivačem...pa onda silikon BEZ PRETERIVANJA. Kada su površine koje naležu jedna na drugu dobre, toga treba jaaako malo, jer one sav višak istisnu. Taj višak kada ostane u motoru, može dobru zajebanciju da napravi, lako je obrisati onaj spolja. Odsečeš vrh onog plastičnog čepa što je obično u pakovanju i kao poslastičar iscrtaš dihtung tanko po sredini. Da...važna stvar. Pre nego što kreneš u konačno sklapanje, ubaci radilicu u kućište BEZ MENJAČA, da vidiš da neće kojim slučajem nova situacija da napravi zajebanciju, pa da bude tesno! Nema ništa gore nego kada sve složiš na note, zategneš...a ona ne mrda. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano Novembar 9, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, pronto je napisao: Nema šta tu da te buni. Ako nema dihtunga, nećeš ga ni ti stavljati. Uostalom u radioničkoj knjizi je sve lepo nacrtano i objašnjeno. Aftermarket garniture ne važe! Tacno tako, taman za tu debljinu dihtunga si poremetio zazore menjaca ukoliko stavis na svoju ruku, pa osovine mogu vise da setaju, birac, iskreno nisam siguran kako bi se ponasao u tom slucaju, verovatno efekat kao da su kanali u biracu pojedeni jer sve seta za debljinu dihtunga vise u bloku. Nije slucaj za taj agregat, ali primera radi slazes donji polublok nekog veceg motora koji je i nosac letecih lezajeva. Sta bi se desilo kad bi stavio dihtung tamo gde ide silikon strogo manualom odredjenom "rutom"? Napravio si luft od milimetra na lezajevima koji su precizni u stotu, znaci prolupavanje na prvom paljenju Tako da sa tim nema igre, dobro proveri sta je fabrika rekla. Promenio Novembar 9, 2023 član MarkoMoto 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1656 Napisano Novembar 9, 2023 Drug član, 1202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, pronto je napisao: Nema šta tu da te buni. Ako nema dihtunga, nećeš ga ni ti stavljati. Uostalom u radioničkoj knjizi je sve lepo nacrtano i objašnjeno. Aftermarket garniture ne važe! Piljevina je verovatno od klipnjače i šajbni koje idu između nje i polutki radilice. Što se tiče pranja ležajeva najbolja će biti nafta. Benzin isušuje površine, pa će ti delovati da ležaj nije dobar. Kada ih opereš i izduvaš, preporučujem da ušpricaš malo WD izduvaš i probaš prstom da ih okrećeš. Ne sme da zapne nigde! Silikon da nađeš dobar....ne one po farbarama za 300 dinara. Izvadi vođice iz kućišta (ono šuplje okruglo) i dobrom ravnom turpijom pređi preko cele površine, uvek gledajući da se turpija što više oslanja na površinu...može i preko praznog prostora. Sve to da se obavi PRE pranja ležajeva. Obavezno odmašćivanje nalegajuće površine brake cleanerom ili nitro razređivačem...pa onda silikon BEZ PRETERIVANJA. Kada su površine koje naležu jedna na drugu dobre, toga treba jaaako malo, jer one sav višak istisnu. Taj višak kada ostane u motoru, može dobru zajebanciju da napravi, lako je obrisati onaj spolja. Odsečeš vrh onog plastičnog čepa što je obično u pakovanju i kao poslastičar iscrtaš dihtung tanko po sredini. Da...važna stvar. Pre nego što kreneš u konačno sklapanje, ubaci radilicu u kućište BEZ MENJAČA, da vidiš da neće kojim slučajem nova situacija da napravi zajebanciju, pa da bude tesno! Nema ništa gore nego kada sve složiš na note, zategneš...a ona ne mrda. Okeee, sve mi je jasno u vezi dihtunga, necu ga stavljati jer i manual kaze da samo silikon ide na tacno odredjenim mestima na obe polutke. Uzeo sam Victor Reintz, on mi se super pokazao. Premerio sam sirinu radilice, o ona je takodje u tolerancijama po manualu, tek neka stota preko 60mm. Nadam se da ce takva i da se vrati. Pomenucu to ovom majstoru iz Motomaxa. Pitanje u vezi dihtunga Da li uzimati garnituru upitnog kvaliteta(prilicno skupa) ili ostaviti stare originalne. Dihtung glave i cilindra su limeni, a deklova papirni, ali potpuno sacuvani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Novembar 9, 2023 Ne silazi, 6514 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Uh... Nemoj da budeš silikondžija i da praviš dihtunge od korica sveske, nije valjda tolika neimaština?! Što se tiče bočnog dihtunga, to možeš da iskrojiš od klingerita, koji može da se nađe u tabli..na meru. I originalni je od istog materijala. Vraćanje starih dihtunga...jbg....mora li? Oni su već, da tako kažem, uzeli otisak onoga štu su dihtovali i prilično je teško namikeriti da to opet legne na isti način. Ako i uspe isprva, vrlo brzo..sto kažu, počne da "flisuje" (šta god da znači ta reč...al' eto koristi se). Nekada "majstori" propuste dihtung kroz malo masti ili silikona...i to radi, ali...jbg... Dihtunzi cilindra i glave...to je već malo ozbiljnija stvar. Znam, reći će sad neki...stavi to i teraj...ali to je sranje. Kada se stvari "prave za prodaju" TO se radi. Zamisli sledeće, verujem da znaš ili možeš da sebi to ilustruješ u glavi... dihtunzima može, a negde je i obavezno...da se šteluje kompresija. Ista priča kao i za zazore bočno. Zvuči čudno, ali prosto...što je klip bliže glavi, praviće i veći pritisak. Verovatno si propustio (možda i nisi), da izmeriš ili prosto primetiš kada je klip u GMT, koliko je udaljen od ivice cilindra. Negde je u ravni, a negde ispod ili čak malo iznad. Debljim dihtunzima ga odaljuješ, tanjima približavaš. Imaj na umu opet i to da su, kao i ovi po karterima, već uzeli otisak...a nakon skidanja, teško da može da ostane baš u potpunosti ne oštećen. Da ne tupim više...da mora, ja bih sve što je od klingerita pravio, eventualno iskoristio dihtung (ispod) cilindra (+ tretman)...a za glavu, obavezno nov....sa ručnim poravnavanjem gornje površine cilindra i glave (šmirgla na staklo i da lepo "obeli") 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...