Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha i CFMOTO udružuju snage u zajedničkom projektu

Recommended Posts

• Ne silazi, 4809 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Još jedan veliki projekat i priznanje za CFMOTO. Yamaha je rešila da promeni proizvođača motocikala u Kini i prepušta poverenje CFMOTO fabrici. Za sad nije još potvrđeno da li će raditi samo motocikle manje radne zapremine, ali je pretpostavka da će verovatno raditi i ATV vozila za Yamahu.

BJBIKERS.COM

Potvrda za odlično poslovanje CFMOTO je i poslednji dogovor koji su postili Yamaha i CFMOTO oko udruživanja snage u zajedničkom projektu.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7331 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pa i mi radimo gomilu komponenti u Srbiji. Ništa ovo nije čudno ni specijalno.

Ostaje samo jedan period motociklizma koji je iza nas a to su motocikli čije su fabrike bile u matičnim državama i koji su razvijani i konstruisani sa drugačijiom filozofijom.

• Ne silazi, 4809 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 47 minuta, Alekre je napisao:

Pa i mi radimo gomilu komponenti u Srbiji. Ništa ovo nije čudno ni specijalno.

Ostaje samo jedan period motociklizma koji je iza nas a to su motocikli čije su fabrike bile u matičnim državama i koji su razvijani i konstruisani sa drugačijiom filozofijom.

To se samo u početku možda pravilo u Japanu. Npr. Hodna NSR125 je da bloku ili librici uredno imala ispisano: made in Italy. A reč je o devedesetim godinama....

• Ne silazi, 6525 postova
  • Motocikl: konzerviran

Japanci su iznad svega pragmatici i promišljaju svaki potez (reklo bi se ponekad i previše)...pa pošto je Italija izuzetno veliko tržište, dobro je imati fabriku odmah tu gde se sprava i prodaje. Atala se, čini mi se, zove mesto gde se to nalazi....i odatle je izlazilo svašta...pa čak i Transalp, Hornet...itd.

Svašta su žabari radili za druge...ali istina, sada je neko drugo vreme i puno toga više neće biti isto. Ni bolje, ni gore....jednostavno drugačije.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7331 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, Jovan Ristic said:

To se samo u početku možda pravilo u Japanu. Npr. Hodna NSR125 je da bloku ili librici uredno imala ispisano: made in Italy. A reč je o devedesetim godinama....

Bilo je, čak i Honda Montesa u Španiji. Yamaha je sklapana u Francuskoj, MBK. Mislim da je XSR i Tracer 700 odatle.

Honda Goldwing, možda je više američki motor nego japanski. Proizvodi se valjda još uvek u Ohaju. 

Ima mnogo takvih primera. No svakako, nekada si zavezanim očima mogao da ispipaš i po zvuku prepoznaš proizvođača. Sad je sve isto sranje isto pakovanje.

Početkom osamdesetih, Yamaha je na ostacima nekadašnje firme "Motobecane"...sagradila svoju najvažniju evropsku kuću...MBK.

Najpoznatiji su možda iz perioda kada su uporedo sa Yamahom, imali liniju skutera koji su se razlikovali samo po imenu (bilo je i nekih sitnih tehničkih razlika)...pa je ako dobro pamtim Majesty, bio Skyliner..Neos se zvao Ovetto...Maxter je bio Thunder....itd.

Moderni skuteri na3 točka su najprodavaniji u Parizu...pa ko od proizvođača može to sebi da priušti, pravi poteze koji "na dužem štapu" donose profit...jbg. para na paru ide.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 2201 postova
  • Motocikl: Benelli

Nece liciti na frankestajna.Sve velike firme u svetu od Apple pa do vodecih u ostalim oblastima proizvode u Kini.Kaze da je Yamaha i do sad tesno saradjivala sa Kineskim fabrikama.

Danas, najvažniji proizvod te Honde Italia...je skuter SH. Uz Liberty 125, koji njihova pošta uzima na stotine, to je već godinama najprodavaniji skuter u Italiji.

• Drug član, 1781 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Mislio sam da su  CF i Yamaha otvorili zajednicku firmu zbog kvadova, ali izgleda da ce motore praviti.

Usput je i CF otkupio 100% evropsku fabriku GOES koja je proizvodila kvadove.

IMG_3282.jpeg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja