Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 4151 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Kad na motoru ne mogu podesiti vjetrobran da mi vjetar ne mlati i tuče u glavu onda ga ljepo skratim i milina…..
Draže mi je tako nego fosna od 1m dužine isprid nosa

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 426 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Duvanje vetra u kacigu je normalna stvar i meni nije nikad smetalo. Problem je kad počne vetar da udara kacigu levo desno, kao kad te neko šamara. Onda ili skraćuješ vizir ili podižeš. Preveliki viziri su ok dok nema vetra na putu a kad ima onda on postaje ko jedra od ladje, pa ljulja motor samo tako...

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: QJ Motor SVT650x

Ja sam pazario 650x, trebalo bi da stigne sredinom Aprila. Ujedno ce to biti moj prvi motor. Rekli su mi da se servis radi na 5k km i da ce kostati oko 60e. Tu informaciju sam dobio u autoprometu.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 39 postova

Meni se, licno, motor previse svidja u toj zuto, crno, beloj boji. Jedino sto vidim kao potencijalnu stvar koja ce me nervirati je odsustvo centralnog stendera, ali dobro. U ostalo se ne razumem previse, zato sam i uzeo ovaj motor da se naucim da vozim i da naucim ostale stvari dok traje garancija pa da vidim sta posle. 

Zanima me, ako neko zna da mi kaze (nisam pitao u APali cu svakako pitati kada odem da im donesem novac) kako se razradjuje taj motor? Da li se zaista vozi 1k km do 100km/h i ne preko 5-6k obrtaja. 

Hvala unapred i drago mi je da sam nasao ovaj forum :).

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X
33 minutes ago, mick said:

@Jovan Ristic da li su ti možda u AP dali neki info oko servisnih intervala? Ja nailazim na oprečne informacije pa me malo sve to nervira... 

Naravno da će kod nas da traže mali servis na 5000 km, čudo i to ne smanje na 3000 km, da bi bio u garanciji.

U user manual-u lepo piše na 12000km, ali šta zna fabrika...

oil change QJ.pdf

• Haha 1

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: Bmw R1150RT

Pozz Pirkee, javljaj kad uzmes motor da obrnemo krug. 

I da, na pravom si mjestu.

Promenio član drazenye

• Ne silazi, 4878 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 2 minuta, lukaimasa je napisao:

Naravno da će kod nas da traže mali servis na 5000 km, čudo i to ne smanje na 3000 km, da bi bio u garanciji.

U user manual-u lepo piše na 12000km, ali šta zna fabrika...

oil change QJ.pdf 142.82 kB · 1 download

SV i V-Strom se rade na 6.000 km, tako da verujem da je info za 5.000 km tačan, proverim sutra.

@pirkee

Izvoli tekst na temu kako se razrađuju novi motori, imao sam prilike na desetine da ih razrađujem:

BJBIKERS.COM

A šta znači to pažljivo i kako pravilno razraditi nov motocikl, kao i zašto je to bitno objasnićemo vam u daljem tekstu. Najsrećniji dan u karijeri

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 39 postova
pre 1 minut, Jovan Ristic je napisao:

SV i V-Strom se rade na 6.000 km, tako da verujem da je info za 5.000 km tačan, proverim sutra.

@pirkee

Izvoli tekst na temu kako se razrađuju novi motori, imao sam prilike na desetine da ih razrađujem:

BJBIKERS.COM

A šta znači to pažljivo i kako pravilno razraditi nov motocikl, kao i zašto je to bitno objasnićemo vam u daljem tekstu. Najsrećniji dan u karijeri

Super, hvala puno! Imas pivo od mene :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2328 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 8 minuta, Motorcyclist je napisao:

Ima li neko manual, koliko traje razrada motora i na koliko km se steluju ventili?

AP traži servis na 5000km a u fabričkom manualu piše 12.000km zamena a na 6.000 provera. Naglašeno je 15W-50 ulje i nije naveden proizvođač ulja već samo gradacija i vrsta (full sintetika).

AP daje na USB-u manual na Srpskom u kom ne navodi servisni interval već usmeno govore kad je. 

To me malo nervira...

• Zbunjen 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 3 minuta, mick je napisao:

AP daje na USB-u manual na Srpskom u kom ne navodi servisni interval već usmeno govore kad je. 

U izvornom, fabričkom uputstvu ne stoji interval zamene ulja, to znam jer sam gledao original fabrička korisnička uputstva.

pre 7 minuta, pirkee je napisao:

Super, hvala puno! Imas pivo od mene :)

Bitno je da ne voziš na konstantnom gasu (tipa na auto putu konstanto na 6.000 obrtaja) niti da naglo ubrzavaš ili naglo kočiš. idealno je da voziš po putevima sa blagim uzbrdicama i nizbrdicama tako da motor ima konstantno, ali ne preveliko opterećenje. 

• Drug član, 2328 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 8 minuta, Jovan Ristic je napisao:

U izvornom, fabričkom uputstvu ne stoji interval zamene ulja, to znam jer sam gledao original fabrička korisnička uputstva.

Evo ti stranica održavanja iz User manual-a koji mi stoji u repu motora...

QJ.jpg

QJ_001.jpg

pre 4 minuta, mick je napisao:

Evo ti stranica održavanja iz User manual-a koji mi stoji u repu motora...

QJ.jpg

Dobio sam direktno iz QJ-a korisničko uputstvo u elektronskom obliku u PDF-u (identično onom koje dobijete na Srpskom) i tamo nema ove stranice. Možda su u međuvremenu napravili izmene

pre 1 minut, Motorcyclist je napisao:

Otkud da mora full sintetika u taj motor?

Please use high-purity and high-performance totally synthesized engine oil meeting the requirements of SN grade. The factory recommended model is SN15W-50.

Tako stoji u uputstvu.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja