mick 3259 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Milanezi je napisao: Nije mi motor u fokusu, više volim original nego kopiju Ako se sretnemo negde na vožnji, rad sam da se zamenimo sa mopedima... E sad jbg…imamo problem. Mi koji vozimo i volimo kopije, ne volimo da vozimo originale. Ali hvala na ponudi!!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirkee 26 Napisano Maj 5, 2024 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Motor SVT650x Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Milanezi je napisao: Ako možeš da pojasniš koji je to limeni ram i zašto je bolji čelični u odnosu na druge ramove? U vezi kočnica, u kom smislu su 3 klase bolje? Pošto imaš i 2 stroma u kući, mogao bi da odradiš uporedni test kočenja sa nekim vrednostima 50-0, 100-0 da imamo tačne vrednosti i direktno poredjenje na papiru. I u vezi vibracija me zanima gde tačno osećaš vibracije na stromu u odnosu na qj, tj gde su dosta manje izražene na qj? A jbg sad, ako treba da objasnjavam razliku izmedju ramova, imate google za to pa trazite. I nisam rekao da je celicni bolji od drugih, vec da je MOJE misljenje da je bolje sto su stavili celicni zbog gabarita i centralnog tezista (kapiram da je to sa ciljem odradjeno, ali ne mogu da tvrdim) i zato i jeste motor tako dobro vozan. Sto se tice kocnica, svi koji smo vozili Stroma znamo da odnos potiska rucice i kljesta nije bas najbolji. Brembo kocnice, imas svakako celu specifikaciju pa baci pigled. Iskreno, nisam vas u fazonu za te testove, moj osecaj kocenja na QJu je neuporedivo sigurniji i nekako mnogo laksi u odnosu na Stroma. Vibracije, fuzasteri i kolena. E sad, ako zaista mislis da je QJ kopija Stroma, ja ne mislim. To sto ima njegov agregat ne znaci nuzno da je kopija. Potrudili su se da odrade posao i smatram da je za te novce odlican (da ne kazem nesto drugo, ispascu pristrasan). Ja uzivam od kada sam ga uzeo i predobar mi je ovaj QJ. Vrlo verujem, a i nadam se, da ce se pokazati kao dobar motor. P.S. Danas ga je provozao jedno 50ak km prijatelj koji je u 60tima i ima ozbiljno iskustvo iza sebe, a i ozbiljnu garazu (izmedju ostalog i starog Stroma) i odusevio se. Meni licno njegovo misljenje vise znaci nego da mi je licno Rossi to rekao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirkee 26 Napisano Maj 5, 2024 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Motor SVT650x Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Milanezi je napisao: Nije mi motor u fokusu, više volim original nego kopiju Ali mi je zanimljivo kad pročitam neke utiske, pa moram da tražim pojašnjenja jer ne mogu da razumem šta je pisac 'teo da kaže. Čini mi se da ga je najrealnije opisao kolega kome je došao sa manjkom ulja... Ako se sretnemo negde na vožnji, rad sam da se zamenimo sa mopedima... A sto se tice ulja, ja iskreno sumnjam da je kolega lepo izmerio. Ja sam vodjen tim od prvog dana gledao i ulje je tacno kako treba da bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6413 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 1826 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod rama i v-stroma meni opasno bode oci onaj var na sred rama kod stroma, razumem i normalno je spojiti dve sipke pod uglom varom ali nastavljati jednu sipku i ostaviti onakav var. Onda malo zagledas i vidis da su i zadnju viljusku nastavljali i ima isti var. kao da su konstrukciju motora sklapali od nekog otpadnog gvozdja koje su imali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2577 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Normalno je da tebi bode oči, vozio si bicikl i tricikl pre kineskog mopeda. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1885 Napisano Maj 5, 2024 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan @pirkee i meni je motor fenomenalan - već sam pisao o tome, ali onaj ukras od vizira ti može prebaciti kacigu jedino ako si visok 1,50. Bukvalno ne služi ničemu osim da bude lep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirkee 26 Napisano Maj 5, 2024 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Motor SVT650x Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ironhorse je napisao: @pirkee i meni je motor fenomenalan - već sam pisao o tome, ali onaj ukras od vizira ti može prebaciti kacigu jedino ako si visok 1,50. Bukvalno ne služi ničemu osim da bude lep. Ja sam 187 i ne znam kako, ali meni ok. Mozda se pogrbim kad sedim, jebem li ga :). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, ironhorse je napisao: @pirkee i meni je motor fenomenalan - već sam pisao o tome, ali onaj ukras od vizira ti može prebaciti kacigu jedino ako si visok 1,50. Bukvalno ne služi ničemu osim da bude lep. Pa gde si video da na novijim motorima pakuju ful turing vizir??? Pogledaj vizir novog stroma...Tenere 700? Afrika? GS 900? Tracer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17165 Napisano Maj 5, 2024 Integrisan, 5045 postova Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, Sharky - Alex said: Kad smo kod rama i v-stroma meni opasno bode oci onaj var na sred rama kod stroma, razumem i normalno je spojiti dve sipke pod uglom varom ali nastavljati jednu sipku i ostaviti onakav var. Onda malo zagledas i vidis da su i zadnju viljusku nastavljali i ima isti var. kao da su konstrukciju motora sklapali od nekog otpadnog gvozdja koje su imali. To i meni nikada nije bilo jasno zasto? Nije strom jedini model ima ih na gomili motora, trkalica itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17165 Napisano Maj 5, 2024 Integrisan, 5045 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo 2 vara na gsxr ramu, zasto??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Motorcyclist je napisao: Evo 2 vara na gsxr ramu, zasto??? Taj ram na tom motoru je taaaako očajno urađen a opak agregat. Gototvo svaki je tu lomljen. Bukvalno podrazumeva onu izreku ''jaja u procepu''!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17165 Napisano Maj 5, 2024 Integrisan, 5045 postova Prijavi odgovor kao problematičan Just now, mick said: Taj ram na tom motoru je taaaako očajno urađen a opak agregat. Gototvo svaki je tu lomljen. Bukvalno podrazumeva onu izreku ''jaja u procepu''!!! Ovaj iza sam vidjao i na drugim motorima al cemu onaj prvi var? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Motorcyclist je napisao: Ovaj iza sam vidjao i na drugim motorima al cemu onaj prvi var? Ne znam nije mi jasno. Suzuki je od III generacije Stroma baš krenuo u čudnom pravcu što se tiče konstrukcije i dizajna i još lutaju, nikako da se trgnu. Baš razočaravajuće...takvu su prvu seriju i drugu napravili da ne znam da li bi imali konkuranciju da su uspeli da reše kočnice i menjač. Prosto neverovatno...sve loše su preslikavali na druge modele. Nije mi jasno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Maj 5, 2024 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Varovi se nekad stavljaju ne samo da bi se spojila šasija, već i da bi se "ojačala" u smislu da se dobija (ili gubi) na fleksibilnosti ili krutosti šasije. Ozbiljne su to stvari. Neko pitao za poređenje kočnica na SVT650X i na V-Strom 650. Ozbiljna razlika u korist SVT-a. Da pojasnim: Brembo čeljust, četvoroklipna (naspram Tokico dvoklipne plivajuće). Četvoroklipna fiksna kod SVT-a odmah hvata i mnogo je linearnija i jača, jer niti ima kašnjenja i plus idu klipovi sa obe strane pločica, dok je kod dvoklipnih na V-Strom-u to drugačije. Drugo, veoma je bitno za kočenje i kočiona pumpa, koja je kod SVT-a većeg prečnika u odnosu na onu na V-Strom-u. Čim se stisne poluga kočnice, veći je pritisak na čeljusti, plus je osećaj doziranja linearan od početka do kraja. Dok ko V-Strom-a mora da se stiska jako poluga da bi čeljust "grizla" jače. Pumpa je manjeg prečnika, čeljusti su slabije, itd. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Maj 5, 2024 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, mick je napisao: Ne znam nije mi jasno. Suzuki je od III generacije Stroma baš krenuo u čudnom pravcu što se tiče konstrukcije i dizajna i još lutaju, nikako da se trgnu. Baš razočaravajuće...takvu su prvu seriju i drugu napravili da ne znam da li bi imali konkuranciju da su uspeli da reše kočnice i menjač. Prosto neverovatno...sve loše su preslikavali na druge modele. Nije mi jasno... Trgnuo se Suzuki. Novu generaciu V-Strom 800 i V-Strom 800DE su odlično uradili, kao i GSX-8S - GSX-8R. Ostaje žal što to nisu upakovali sa V2 agregatom, ali im je računica bila da je jeftinije proizvoditi redne motore (jedna glava, cilindri izjedno, jedan razvodni lanac, više mesta u šasiji za ram, samim tim više mogućnosti da se "igra" sa uglom agregata u šasiji, čime se dobija na rasporedu mase i upravljivosti, itd). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12888 Napisano Maj 5, 2024 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan E jbg, Strom se pojavio 2004 i manje više nije pretrpeo ozbiljne modifikacije i takav će u penziju posle 20 godina. Svojevremeno je bio najpovoljniji sa cenom a nije ni imao neku konkurenciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Jovan Ristic je napisao: Trgnuo se Suzuki. Novu generaciu V-Strom 800 i V-Strom 800DE su odlično uradili, kao i GSX-8S - GSX-8R. Ostaje žal što to nisu upakovali sa V2 agregatom, ali im je računica bila da je jeftinije proizvoditi redne motore (jedna glava, cilindri izjedno, jedan razvodni lanac, više mesta u šasiji za ram, samim tim više mogućnosti da se "igra" sa uglom agregata u šasiji, čime se dobija na rasporedu mase i upravljivosti, itd). U pravu si...čekam da srede papire pa da probam ovog novog GSX-S-a ali nisam nešto oduševljen konstrukcijom i dizajnom što se tiče spoljnog dela VStroma. Nekako mi to nije to...nakon onakvih dizajna u prošlosti ovo sad i u poslednjih 7 godina meni lično nije to to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Maj 5, 2024 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, mick je napisao: U pravu si...čekam da srede papire pa da probam ovog novog GSX-S-a ali nisam nešto oduševljen konstrukcijom i dizajnom što se tiče spoljnog dela VStroma. Nekako mi to nije to...nakon onakvih dizajna u prošlosti ovo sad i u poslednjih 7 godina meni lično nije to to. Vidi, ako misliš na izgled, trudim se da žmurim dok ne sednem na neki motor, ako mi se na slikama nije svideo. Npr. MT09 mi je blago rešeno ne baš lep, ali kad sedneš da ga voziš, oprostiš mu sve. Deluje mi da je i V-Strom 800 takav, nahvališe ga svi. GSX-8S mi je takođe ružan do bola, ali kažu da je dobar. Imaću uskoro prilike da ih probam, do tad nemam pravo glasa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Jovan Ristic je napisao: Vidi, ako misliš na izgled, trudim se da žmurim dok ne sednem na neki motor, ako mi se na slikama nije svideo. Npr. MT09 mi je blago rešeno ne baš lep, ali kad sedneš da ga voziš, oprostiš mu sve. Deluje mi da je i V-Strom 800 takav, nahvališe ga svi. GSX-8S mi je takođe ružan do bola, ali kažu da je dobar. Imaću uskoro prilike da ih probam, do tad nemam pravo glasa. Ne znam...ja nekako ne mogu da svarim tu razliku koja je ooogroomna I i II generacija vs. ovo sad da nekako nisam imao želju ni da probam novog Stroma. Ovo sad mi je u domenu TRK 702X i sličnih a realno za tu cenu mora biti sve pojačano, nije više samo agregat dovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1326 Napisano Maj 5, 2024 (promenjeno) Drug član, 871 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se da je Suzuki odavno trebao da osvezi V-Strom 650, otisli su u nekom pravcu da im skoro svaki motor izgleda kao insekt. No na stranu to, nemojmo zaboraviti da ce stromic orbnuti 300-400k km bez sekiracije a u tome je sustina. Sad postalo najbitnije da l motor ima TFT ekran i da l se moze povezati telefon na isti Cini mi se da ljudi vise piskaraju svoje odusevljenje o motorima po forumu nego sto ih zapravo voze. Promenio Maj 5, 2024 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3259 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Rider000 je napisao: Slazem se da je Suzuki odavno trebao da osvezi V-Strom 650, otisli su u nekom pravcu da im skoro svaki motor izgleda kao insekt. No na stranu to, nemojmo zaboraviti da ce stromic orbnuti 300-400k km bez sekiracije a u tome je sustina. Sad postalo najbitnije da l ima TFT ekran i da l se moze povezati telefon na isti Cini mi se da ljudi vise piskaraju svoje odusevljenje o motorima po forumu nego sto ih zapravo voze. Što se tiče TFT displeja ne znam čemu od jednom takav hejt...ne vidim ništa loše u tome. Šta više dosta svrsishodnih informacija dobiješ digitalnim delom. Ako misliš da se ne voze motori...evo recimo ekipa sa jednim SVT-om je upravo prešla Durmitor i vraća se kući. Ja sa svojom ekipom odoh za desetak dana na turneju BiH, CG, Srbija...oko 1200km. Nema poente uzeti nešto a ne koristiti...makar u nekom mom svetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Maj 5, 2024 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Apropo šasije. Honda je na testu u Herezu testirala novu šasiju. Pogledajte varove na šasiji. Tu su samo zbog traženja ekvilibrijuma između krutosti i fleksije šasije- 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Maj 5, 2024 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Rider000 je napisao: Slazem se da je Suzuki odavno trebao da osvezi V-Strom 650, otisli su u nekom pravcu da im skoro svaki motor izgleda kao insekt. No na stranu to, nemojmo zaboraviti da ce stromic orbnuti 300-400k km bez sekiracije a u tome je sustina. Sad postalo najbitnije da l motor ima TFT ekran i da l se moze povezati telefon na isti Cini mi se da ljudi vise piskaraju svoje odusevljenje o motorima po forumu nego sto ih zapravo voze. Uz dužno poštovanje prema V-Stromu, neće baš obrnuti 300 - 400 k. Viđali smo primerke sa 150k, ali sa 300 - 400 k, teško biće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1326 Napisano Maj 5, 2024 (promenjeno) Drug član, 871 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @mick Ma citam forum pa generalno pricam, ne upirem prstom ni u koga... Sto se tice TFT ekrana, ne znam, meni je to nebitna stvar totalno. Daj mi obrtaje, brzinu, gorivo i temperaturu vise mi ne treba. Isti trend je u auto industriji, televizori od 40" jos malo ce biti, a ne smes da telefoniras Promenio Maj 5, 2024 član Rider000 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6413 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 1826 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Treba ti i indikator brzine tj stepena prenosa, pogotovu po gradu Pa onda nije lose ni pritisak u gumama, nije mi trebalo, pa sam dobio na zadnjem autu i shvatio da je odlicna stvar. Pa onda temperatura gume, kad god krenem negde motorom podseti me da su mi jos uvek hladne gume i da se ne zajebavam…. Pa sve to spakovano lepo na jedan tft i sve to lepo izgleda na lepom motoru Jovan rece da zazmuri pa sedne i onda bude super motor. Ja to ne bi mogao, volim moj motoric da gledam i kad je parkiran, lep je, i sto ga vise gledam jos je lepsi. Da mi izgled nije bitan vozio bi multiplu 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...