nafetS 3817 Napisano Septembar 7, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam gde bih smestio temu. Ukratko: drugara (Srb tablice) je udario u Budvi rent-a-car Hr tablice, vozač Australijanac (Kengur-zemlja). Australijanac 1/1 kriv, drug je stajao da propusti pešaka na pešačkom, ovaj ga pokupio od pozadi. Motor je u poluvoznom stanju, došao je do smeštaja, al se ne bi usudio da krene kući sa njim. Popunili su evropski, jer je bila policija, i policajac je ODBIO da uradi uviđaj, kaže mnogo je to papirologije zbog inostranog rent-a-car-a, a nema mnogo štete niti povreda. Za sad je situacija da je našao agenciju u Pg koja se bavi naplatom štete, ali je caka što bi morao da vozi motor za Pg i da ga ostavi tamo dok sve ne urade (naručivanje delova, zamena), što će potrajati i cimanje njemu oko prevoza, morao bi se vraćati po motor, itd... Treba nam savet, kontakt nekih agencija u Srbiji, da vidimo mogućnost da prešlepa motor kući / ovlašćeni u Srbiji, pa da sa tim računima naša agencija se naplati od Hr osiguranja. Ekipa, hvala unapred svakome ko podeli neki info Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1108 Napisano Septembar 7, 2023 Drug član, 382 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da mora da se inicira preko njegovog osiguranja, prvo njih pozove i onda oni jure da se naplate od osiguranja HR rent-a-car. U tim situacijama osiguravajuće kuće vole da dokazuju nadmoć nad drugom kućom. Ja sam imao situaciju u Bečićima pre dve godine kada sam omastio neke Nemce (malo garavije ) u novoj S klasi na nemačke table. Isto izašla policija na lice mesta i rekli da nije velika šteta, nema povređenih i napravili su evropski, gde sam priznao da sam kriv jer jesam bio 1/1. Vidno su izbegavali uviđaj i odlazak kod sudije za prekršaje u Podgorici, što je meni realno odgovaralo. Kad sam se vratio u Bg, bukvalno nije prošlo dve nedelje, stiže mejl od moje osiguravajuće kuće da se javim u određenom roku, opišem nezgodu i nacrtam skicu samog mesta nezgode. Premijski stepen naredne godine skočio malo, samim tim i premija i tako se završila situacija. Kapiram da će i drugar isto proći, samo neka pozove njegovo osiguranje i oni će ganjati dalje. Dobro je da nema povreda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Septembar 7, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Njegovo osiguranje, iako ima smisla to što si rekao, se pravi mrtvo Izgleda nije dovoljno visok stepen ugradnje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7896 Napisano Septembar 7, 2023 Solo Rider, 3104 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Valjda se Evropski zapisnik popunjava da policija ne izlazi, a što se tiče zapisnika ne znam o kakvoj se papirologiju radi jer policija samo konstatuje stanje na terenu i ne donosi bilo kakve odluke niti veštačenja( iskustvo iz prve ruke). Dal' ti je drugar baš sve preneo šta je bilo ili je ovo njegova verzija? Uzgred ne spominjemo nigde polisu osiguranja....Rent a car...ima kasko. Uzgred žena moja je ogrebala auto sa crnogorskim tablicama, evropski zapisnik uradite i posle 15-20 dana dobila pismo od delta generali da je šteta naplaćena sa njenog osiguranja te gubi bonus.....eto neki info kako stvari funkcionišu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4216 Napisano Septembar 7, 2023 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan To se radi preko Zelene karte i Udruženja osiguravača Srbije. Oni ti isplaćuju, a kasnije njima refundira osiguranje iz Hr. Moj savet ti je da okreneš uos.rs i da se posavetuješ sa njima...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Septembar 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan ja sam preneo šta mi je rekao. Ako on laže mene - ja lažem vas, policija je odbila da radi uviđaj jer je mala šteta i nema povređenih, savet im je da popune evropski. Kasko rentacara služi da rentacar naplati štetu na svom vozilu, ne da nadomesti nekome drugom štetu. A ova info da može evropskim izveštajem da se odradi bez problema uliva nadu, hvala! mf, hvala i za ovo, udruženje nam nije palo na pamet Promenio Septembar 7, 2023 član nafetS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4755 Napisano Septembar 7, 2023 Ne silazi, 5548 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobar drugar sa kojim sa izvezao mnoge ture, @nevoljica se baš bavi naplatom štete u saobraćaju u zemlji i inostranstvu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Čudno je i ovo “nema povredjenih” Zar je policajac “vidovita Zorka” ?! Odredjeni vid povreda moze se manifestovati i kasnije….za tako nešto , u ITA bi lepe pare uzeo…. A i ta njegova “osiguravajuća kuća”….zar je moguće da ne zele da zastupaju klijenta?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno su svi rekli da im ne treba medicinska pomoć. A osiguranje koje mi svi plaćamo prilikom registracije je za štetu koju mi napravimo trećim licima, tako da tehnički, treće lice je njima klijent, tehnički, ne mi Da je kasko, pa na keca bi platili popravku i potraživali novac od inostranog osiguranja. Nažalost, ali tako je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4861 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1873 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ajde javi šta je uradio. Jedan moj kolega se gotovo isključivo bavi time. Ne bi trebalo da bude posebnih problema 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Septembar 11, 2023 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 9. 2023. at 14:00, doktor je napisao: Dobar drugar sa kojim sa izvezao mnoge ture, @nevoljica se baš bavi naplatom štete u saobraćaju u zemlji i inostranstvu. Meni naplatio štetu iz Mađarske. Preporuka za njega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Octobar 2, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan @Skyrunner da ne ostanem dužan. A i ostalima koje zanima tema.. U Podgorici su ga osposobili za put u servisu, i neka agencija iz Pg će da taj deo (i sebe) da naplati od osiguranja štetnika. Drugar se vratio za Srb, motor ide u Sumar, naručuju se oklopi i svi ostali delovi pa ide montaža. Procenjena šteta sa radom servisera, (bez auspuha) reda veličine 3 hiljade eur, za sad ništa ne ukazuje da će biti problema sa naplatom, sve ide preko servisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...