Jump to content

Moto Zajednica

Benelli TRK702 i 702X

Recommended Posts

• prisutan, 1295 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

112 linkova ima lanac ,ako sam dobro našao i X i cestovni motor.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: Beneli Trk 702x
On 1/28/2026 at 2:19 PM, mali_zmaj said:

Vjeruj mi da nemam pojma koji je lanac, JT sprocket je mislim, ili su lančanici.. to mi sve serviser nabavlja, a ulje su mi do sad mjenjali u ovlaštenom servisu, šta su sipali nemam pojma, kažu Motul, ladno ti ne daju da uđeš u servis kad rade,Mislim da ti podaci o lancu pišu u user manualu, tako i gradacija ulja.

Ali motor ubrzo izlazi iz garancije, pa ću voziti kod svog servisera. 

SAE 10W50 gradacija, evo našao.. ne mogu naći podatke za lanac i lančanike.

Da shvatam,ja sam nesto nasao po internetu i preko AI,kaze da je Motul 7100 (crveno) ulje full sintetic 10-50w ide 2.4l bez filtera a sa filterom 2.6l.

• Drug član, 2936 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
On 28. 1. 2026. at 14:19, mali_zmaj je napisao:

Vjeruj mi da nemam pojma koji je lanac, JT sprocket je mislim, ili su lančanici.. to mi sve serviser nabavlja, a ulje su mi do sad mjenjali u ovlaštenom servisu, šta su sipali nemam pojma, kažu Motul, ladno ti ne daju da uđeš u servis kad rade,Mislim da ti podaci o lancu pišu u user manualu, tako i gradacija ulja.

Ali motor ubrzo izlazi iz garancije, pa ću voziti kod svog servisera. 

SAE 10W50 gradacija, evo našao.. ne mogu naći podatke za lanac i lančanike.

Na trk500x su pakovali japanski lanac...što se tiče ulja i servisa...meni je bez problema serviser u ovlašćenom servisu sipao šta sam ja hteo za moj DSX. Taj Motul sam i ja sipao...dobra opcija. Nikakav problem nije bio, uredno je sve napisano u servisnoj a što se tiče gledanja servisiranja...malo je bez veze da se stoji iznad glave serviseru. Ako nemaš poverenja onda menjaj...nema svrhe razmišljati.

WWW.INSTAGRAM.COM

237K likes, 3,212 comments - jjmotoservice on January 29, 2026: "Qual sua opinião? 🤔".

• Sviđa mi se 2

15 hours ago, mick said:

Na trk500x su pakovali japanski lanac...što se tiče ulja i servisa...meni je bez problema serviser u ovlašćenom servisu sipao šta sam ja hteo za moj DSX. Taj Motul sam i ja sipao...dobra opcija. Nikakav problem nije bio, uredno je sve napisano u servisnoj a što se tiče gledanja servisiranja...malo je bez veze da se stoji iznad glave serviseru. Ako nemaš poverenja onda menjaj...nema svrhe razmišljati.

WWW.INSTAGRAM.COM

237K likes, 3,212 comments - jjmotoservice on January 29, 2026: "Qual sua opinião? 🤔".

Reci mi jel se moze oprati lanac petrolejom? Meni su na prvom servisu ovaj sto radi u ovlasceni servis namazao lanac mascu sve mi je bilo nagrdjeno od masti na motor,posle sam to nekoliko puta prao onim sprejom za diskove cistac onaj ali lanac se cio ukrutio i ako ga redovno podmazujem sprejom za lanac pa sta mislis jel ok opcija petrolejom ga sad natopiti da se unutar valjcica opusti i onda tek namazati? 

pre 11 minuta, montenegrovision365.com je napisao:

Reci mi jel se moze oprati lanac petrolejom? Meni su na prvom servisu ovaj sto radi u ovlasceni servis namazao lanac mascu sve mi je bilo nagrdjeno od masti na motor,posle sam to nekoliko puta prao onim sprejom za diskove cistac onaj ali lanac se cio ukrutio i ako ga redovno podmazujem sprejom za lanac pa sta mislis jel ok opcija petrolejom ga sad natopiti da se unutar valjcica opusti i onda tek namazati? 

Ako si za te stvari onda je Kerozin to što ti treba za čišćenje. Nemoj previše natapati sam lanac...koristiš srednje mekanu četku. Zavisi koji je lanac u pitanju...najviše zbog gumica na spojevima. 

Pogledaj u kakvom su stanju gumice...ako je lanac krut to je zbog toga što gumice propadnu usled nedovoljnog podmazivanja, lošeg održavanja. Ja sam samo na jednom motoru imao taj problem...sprejeve izbegavam ako ne moram, kad sam kući koristim menjačko ulje za podmazivanje a kad sam na putu ide sprej za lanac. 

P.S. Brke cleaner ti nije dobra opcija za pranje lanca...kupi isključivo sredstvo za pranje lanca ili Kerozin.

Promenio član mick

48 minutes ago, mick said:

Ako si za te stvari onda je Kerozin to što ti treba za čišćenje. Nemoj previše natapati sam lanac...koristiš srednje mekanu četku. Zavisi koji je lanac u pitanju...najviše zbog gumica na spojevima. 

Pogledaj u kakvom su stanju gumice...ako je lanac krut to je zbog toga što gumice propadnu usled nedovoljnog podmazivanja, lošeg održavanja. Ja sam samo na jednom motoru imao taj problem...sprejeve izbegavam ako ne moram, kad sam kući koristim menjačko ulje za podmazivanje a kad sam na putu ide sprej za lanac. 

P.S. Brke cleaner ti nije dobra opcija za pranje lanca...kupi isključivo sredstvo za pranje lanca ili Kerozin.

Aha shvatam sad,lanac je nov nisam sa njim presao 3000km i generalno kad sam kupio nov motor vidio sam da lanac nesto nije bas kako treba pri malim obrtajima mi kao cima motor kao da je lanac dugo negdje stajao i ukrutio se...probacu sa kerozinom onda da ga ocistim dako se opusti hvala na predlogu 

1 hour ago, mick said:

Sad sam vidio petrolej je isto sto i kerozin :D

pre 1 minut, montenegrovision365.com je napisao:

Sad sam vidio petrolej je isto sto i kerozin :D

Negde je drugi sastav a zove se jedno ili drugo...ako je isti sastav gruvaj! Očisti lepo spolja i unutra i kad očistiš osuši krpom lanac pa pogledaj u kakvom su stanju gumuce.

Vazi pogledacu jer samo 3000km sam presao sa tim lancem a da ti iskreno kazem u ovlasceni servis kad su mi radili prvi servis posle 500km ovaj majstor mi namaze mascu lanac to i dan danas nmg da ocistim po motoru i sve je nagrdilo :D

• Podržavam 1

• Drug član, 1635 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Kad se lanac ukruti, nema mu pomoći, mora da se menja i stavi nov.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Tužan 1

• prisutan, 1295 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Lanci su im loši generalno..  I računaj da ćeš ga mijenjati. Što se tiče servisera , ne visim ja nad glavom nikom, ali i ne vjerujem nikom, loših iskustava sam imao, a ako ti meni insistiraš da ja ne mogu biti u servisu dok ti radiš nešto, znači nešto i kriješ. Svi mi volimo te motore, i volimo malo pogledati šta se radi. Imaju sprejevi za čišćenje lanaca, a naravno može i petrolej. 1729171212880.thumb.jpg.09dc50c08c96ae2c52a5d3759653dc65.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja