Jump to content

Moto Zajednica

Preporuka za gume i gde ih kupiti u Srbiji

Recommended Posts

• Zainteresovan, 683 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650
Pre 19 sati, Mr_Wolf je napisao:

Stariji se možda sećaju scene gde lik traži savršenu kutiju jaja iz filma Clerks. Ovo me malo podseća na tu priču. Jedini način da ostvariš zamišljeno je da ideš od prodavca do prodavca, nađeš gume sa DOT-om koji ti odgovara i kupiš ih.

Pazi, ovo bi pilo vodu da gume mogu da kupim bilo gde, ali činjenica da ih u celoj Srbiji imaju 3 prodavca, od kojih nijedan na lageru, mi malo otežava taj posao. Drugo, ne tražim idealno jaje, samo tražim najbolje gume koje mogu da dobijem za svoj novac, i ne vidim apsolutno ništa pogrešno u tome. Naposletku, svi smo takvi, zar ne?

Promenio član Lone rider

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 810 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

U potpunosti je tvoja stvar. Ja sam ti dao moje mišljenje kako mislim da možeš da dođeš do najsvežijih guma, a cela priča me zaista podseća na situaciju iz Clerksa.

Ako te zanima moj stav, a ne zanima te, bliži sam mišljenju kolega nego tvom, ali opet ponavljam, apsolutno je tvoja stvar gde ćeš i pod kojim uslovima kupovati gume. Imaš nekoliko, verovatno korisnih, predloga i nekoliko, rekao bih, dobronamernih saveta. Što bi se reklo - odrastao si čovek, sam donosiš odluke po osnovu sopstvenih prioriteta.

Promenio član Mr_Wolf

Sve bi bilo ok da tvoje mišljenje nije pomalo uvredljivo i što osim saveta "kupi najbolje gume koje nađeš na prvom mestu" (ili "nemoj da menjaš nove gume" što je doduše neko drugi napisao) nisi baš puno pomogao. Da mogu da kupim gume bilo gde, uradio bih to i ne bih uopšte pokretao temu i objašnjavao bilo kome razloge za zamenu novih guma. 

A što se tiče tvog mišljenja, ni tvoje ni mišljenja ostalih koju su isključivi u njemu i ubeđeni da su jedino oni u pravu, nevezano od ove teme, me ni najmanje ne zanima. U tome si bio u pravu u potpunosti. :)

• Drug član, 810 postova

Tvoj problem je ustvari što malo slabije čitaš, a izgleda i kapiraš.

Do mog prethodnog posta si od mene isključivo dobio savet kako možeš doći do najsvežijih guma. Ni u jednom jedinom momentu nisam ni tebe niti ikog drugog posavetovao da kupiš "najbolje gume koje nađeš na prvom mestu". Ja kupujem najbolje gume na proverenim mestima, ali isto tako ću biti srećan ako mi gume izdrže dve sezone pa mi apsolutno ništa ne znači da li će biti nedelju dana starije ili mlađe.

Ali nema veze, nisi ni prvi ni poslednji na ovom forumu koji slabije shvata napisano, tako da možeš slobodno da nastaviš da se svađaš sa drugima.

Promenio član Mr_Wolf
  • Podržavam 1

Pre 20 sati, Mr_Wolf je napisao:

Ovo su gume koje sam kupio preko X Moto 7.7. Za te četiri nedelje koliko su bile na stanju su mogli da ih tapkaju kao košarkašku loptu, i ne bi ih deformisali.

AIL4fc8oijKjEdUqwDveOGlgFWpK8tzQhR6FeahNox9kchzSILXp5AP4R-ZBJuZ6sa3vmqgy4dVlw2LtQ_usTOfMGDqsha5JuOdkc7ctvrhC5N50NhiM2iujKbDflBay9irn6wE_5QkXA2MNQRLZyimYBHysaw=w714-h953-s-no?authuser=0

Poenta - kupi od onih koji prodaju u najvećim količinama. Imaju najveći promet pa se time povećavaju šanse da dobiješ sveže gume.

Stariji se možda sećaju scene gde lik traži savršenu kutiju jaja iz filma Clerks. Ovo me malo podseća na tu priču. Jedini način da ostvariš zamišljeno je da ideš od prodavca do prodavca, nađeš gume sa DOT-om koji ti odgovara i kupiš ih.

Hajde pročitaj još jednom šta si napisao pa posle pričaj o tome kako neko slabije kapira, ako uopšte ukapiraš šta si hteo da kažeš. I uprkos svemu, nisam te nazvao glupim niti slabokapirajućim, kako god. I ti neki drugi likovi ovde dajete sebi previše za pravo (i to vam iz nekog razloga prolazi) ali u tom slučaju treba da budeš svestan da neće svaki odgovor koji dobiješ biti prijatan, jbg, što ne znači by default da se svađam sa bilo kim. 

• Drug član, 810 postova
Pre 20 sati, Mr_Wolf je napisao:

Ovo su gume koje sam kupio preko X Moto 7.7. Za te četiri nedelje koliko su bile na stanju su mogli da ih tapkaju kao košarkašku loptu, i ne bi ih deformisali. Gume sam kupio u 27. nedelji proizvedene su u 23. Kako god da su ih čuvali, ne mogu da se deformišu u tako kratkom roku.

AIL4fc8oijKjEdUqwDveOGlgFWpK8tzQhR6FeahNox9kchzSILXp5AP4R-ZBJuZ6sa3vmqgy4dVlw2LtQ_usTOfMGDqsha5JuOdkc7ctvrhC5N50NhiM2iujKbDflBay9irn6wE_5QkXA2MNQRLZyimYBHysaw=w714-h953-s-no?authuser=0

Poenta - kupi od onih koji prodaju u najvećim količinama. Imaju najveći promet pa se time povećavaju šanse da dobiješ sveže gume. Kupovinom guma u firmama koje imaju veći promet ćeš povećati šanse da dobiješ sveže gume.

Stariji se možda sećaju scene gde lik traži savršenu kutiju jaja iz filma Clerks. Ovo me malo podseća na tu priču. Jedini način da ostvariš zamišljeno je da ideš od prodavca do prodavca, nađeš gume sa DOT-om koji ti odgovara i kupiš ih. Nerealni su ti zahtevi. Jedini način da ostvariš te zahteve je da obiđeš sve moto-radnje i vulkanizere koje prodaju gume u dimenzijama koje ti odgovaraju i od proizvođača koji ti odgovaraju, da uživo vidiš kako ih čuvaju i da nađeš dotove koji ti odgovaraju. Srećno sa tim.

Evo, u crvenoj boji, boldovano i podvučeno pojašnjenje napisanih rečenica.

E sad, ti sigurno možeš sa istom ovom preciznošću da navedeš gde sam te posavetovao da "kupiš najbolje gume na prvom mestu"

Promenio član Mr_Wolf

Pre 2 sati, Lone rider je napisao:

Pazi, ovo bi pilo vodu da gume mogu da kupim bilo gde, ali činjenica da ih u celoj Srbiji imaju 3 prodavca, od kojih nijedan na lageru, mi malo otežava taj posao. Drugo, ne tražim idealno jaje, samo tražim najbolje gume koje mogu da dobijem za svoj novac, i ne vidim apsolutno ništa pogrešno u tome. Naposletku, svi smo takvi, zar ne?

Odgovorio sam ti ovde ali si ti ili propustio da pročitaš ili si pogrešno razumeo nakon čega si postao prilično bezobrazan tako da nemam nameru da nastavljam ovo glupavo prepucavanje sa tobom i sam off-ujem sopstvenu temu.

Promenio član Lone rider

• Drug član, 805 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Jesu ti malo nezgodne dimenzije pa nije ni cudno sto na nasem malom trzistu imas problem da ih nadjes.

Od uvoznika kod nas imas sledece firme:

- Kompp  -  Michelin

- Motobox NS  -  Continental

- Baki doo  -  Mitas

- Plattner -  Pirelli    radila je i Guevara, ali ne znam da li je to aktuelno

- Dum doo  -  Dunlop

Kemoimpex radi Bridgestone, mada je prvenstveno auto program u pitanju. Na sajtu IPG ima par guma u tim dimenzijama. Mislim da ces ipak morati telefon u ruke i sam da saznajes da li guma ima na stanju.

• Podržavam 2

Zvao sam Plattner jutros, ali Pireli Phantom Sportcomp zadnja u dimenziji 130/70/18 postoji samo u RS verziji koja košta 34.000 RSD tako to najverovatnije otpada. Čekam da mi iz Pilot Sporta jave da li mogu da mi uvezu Bridgestone BT46, pa ću videti. Možda na kraju ipak budem morao da odem do Hrvatske kao što je neko od kolega predložio. Hvala  svakako za info.

Promenio član Lone rider

• Ne silazi, 4889 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Bridgestone i Michelin ti radi Moto Bike. Trenutno nemaju neki veliki lager, ali rade na tome da ga povećaju. 

Pirelli i Metzeler - Plattner

A ako hoćeš baš gumu koju želiš i da znaš da će DOT biti svež i da će ti stići za max 10 dana, poručiš preko motogume.rs

WWW.MOTOGUME.RS

Povoljne moto gume, besplatna dostava za kupljene dve ili više guma potražite na motogume.rs

Oni su konglomerat firme i posluju po celom svetu. Izuzetno ozbiljna firma. Ako npr. postoje samo 2 gume negde na svetu na stanju, oni će povući jednu iz npr. Britanije, drugu iz odakle bilo. Provereno da rade dobro.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

@Jovan Ristic Hvala! Motogume.rs mogu da mi nabave samo Pirelli ali mi je cena za zadnju previsoka, tako da ću proveriti sa Moto Bike u ponedeljak da li mogu da uvezu Bridgestone BT46.

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 8 minuta, Lone rider je napisao:

@Jovan Ristic Hvala! Motogume.rs mogu da mi nabave samo Pirelli ali mi je cena za zadnju previsoka, tako da ću proveriti sa Moto Bike u ponedeljak da li mogu da uvezu Bridgestone BT46.

U servisu smo ugradili nekoliko BT46 u poslednjih par meseci. Proveri na njihovom shopu da li imaju na stanju.

Na shopu imaju, ali su mi u emailu odgovorili da ih zapravo nemaju i da mogu da ih poruče ali da nisu sigurni kada će stići. :) Kakvo je tvoje mišljenje o ovim gumama? U Britaniji su pored Avon Roadrider guma prvi izbor za zamenu stock guma na Interceptoru ali kod nas niko ne uvozi Avon.

Bridgestone ima odlične prednje gume. Vozio sam S20F koja je fantastično držala  i po  suvom i po mokrom. Naročito je prednja odlično držala.  BT023R sam isto vozio, takođe odlična guma, kao i BT046.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 447 postova
  • Motocikl: BMW S1000R '15
Pre 17 sati, Jovan Ristic je napisao:

Bridgestone ima odlične prednje gume. Vozio sam S20F koja je fantastično držala  i po  suvom i po mokrom. Naročito je prednja odlično držala.  BT023R sam isto vozio, takođe odlična guma, kao i BT046.

Samo da se nadovežem na ovo u vezi kvaliteta Bridgestone guma.

Ja zadnjih godinu dana odnosno oko 5000km vozim na setu Bridgestone Battlax S22 guma.

Vozio sam na svojim motorima do sada Michelin, Pirelli, Dunlop i Mitas. Ovo je moj prvi susret sa Bridgestone gumama i mogu sa sigurnošću da kažem da je konkretno Battlax S22 najbolja guma koju sam ja do sada imao na svom motoru. Osećaj i povratnu informaciju koju ova guma šalje i pruža je na maksimalnom nivou. Kakva je i kako se ponaša na kiši i mokrom asfaltu ne znam niti me zanima jer mi to totalno nije bitno iz mnogo razloga, ali po suvom vremenu guma nerealno drži. Kada je bila nova nikada neću da zaboravim osećaj sigurnosti koju mi je ulivala u krivini. Ja na limitu, motor na falcu i ona mi tačno govori šta se dešava ispod mene. U pojedininim krivinama i na lokalnim putevima sa poprilično klizavim asfaltom gde mi je bukvalno SVAKA guma do sada puštala i bežala S22 je na njoj poznat način uspevala da održi grip. Čak i danas posle nešto više od 5000km nakon njenog montiranja i već blizu kraja svog životnog veka S22 perfektno drži.

Ko ne vozi auto-put, ne prelazi velike relacije i kilometre po pravcima a hoće ozbiljnu sportsku gumu za ulicu Bridgestone Battlax S22 je guma za njega. Na mene je ostavila fenomenalan utisak i ko god me pita za komentar od mene može da dobije samo odgovor "Najbolja guma koju sam do sada vozio." :takoje:

Promenio član SkoMy
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Honda CBR 650R 2022MY

Hvala @SkoMy na preporuci. Meni su na CBR650R fabricke Dunlop, ali nisam neki fan tog brenda. Razmisljao sam da sledece budu Michelin ili Bridgestone (ili ako dobijem preporuku za neke druge), ali ovaj tvoj komentar mi dosta znaci. Vidim da Kemoimpex ima na stanju…

• Podržavam 1

• Drug član, 477 postova
  • Motocikl: V2- americki
Pre 9 sati, SkoMy je napisao:

Samo da se nadovežem na ovo u vezi kvaliteta Bridgestone guma.

Ja zadnjih godinu dana odnosno oko 5000km vozim na setu Bridgestone Battlax S22 guma.

Vozio sam na svojim motorima do sada Michelin, Pirelli, Dunlop i Mitas. Ovo je moj prvi susret sa Bridgestone gumama i mogu sa sigurnošću da kažem da je konkretno Battlax S22 najbolja guma koju sam ja do sada imao na svom motoru. Osećaj i povratnu informaciju koju ova guma šalje i pruža je na maksimalnom nivou. Kakva je i kako se ponaša na kiši i mokrom asfaltu ne znam niti me zanima jer mi to totalno nije bitno iz mnogo razloga, ali po suvom vremenu guma nerealno drži. Kada je bila nova nikada neću da zaboravim osećaj sigurnosti koju mi je ulivala u krivini. Ja na limitu, motor na falcu i ona mi tačno govori šta se dešava ispod mene. U pojedininim krivinama i na lokalnim putevima sa poprilično klizavim asfaltom gde mi je bukvalno SVAKA guma do sada puštala i bežala S22 je na njoj poznat način uspevala da održi grip. Čak i danas posle nešto više od 5000km nakon njenog montiranja i već blizu kraja svog životnog veka S22 perfektno drži.

Ko ne vozi auto-put, ne prelazi velike relacije i kilometre po pravcima a hoće ozbiljnu sportsku gumu za ulicu Bridgestone Battlax S22 je guma za njega. Na mene je ostavila fenomenalan utisak i ko god me pita za komentar od mene može da dobije samo odgovor "Najbolja guma koju sam do sada vozio." :takoje:

Ja Batlax ne smatram gumom. Imao na dva motora losa iskustva sa istom.Na K6 sam ih skinuo odmah po kupovini jer su bile sve osim. Pirelli Diablo Rosso ili Corsa vrh za sport mod, Dunlop Sportmax  roadsmart za drum ok .

Promenio član vex

• Svrati ponekad, 369 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E

Proveri da l ima Bridgestone exedra max u tvojim dimenzijama

Odlična guma

• Sviđa mi se 1

Koliko sam video na brzinu nema, ali naći će se već nešto. Malo mi je smešno to što svi sve imaju na sajtovima i u cenovnicima, ali kada ih pozoveš onda nisu sigurni ni da li mogu da uvezu. Kapiram da je dimenzija vrlo specifična i da se nikome ne isplati da drži ove gume na lageru, ali bih bio neizmerno zahvalan čak i za okvirni rok isporuke. Ne bi mi bilo smešno da mi gume trebaju za odmah, ali na sreću ne trebaju, tako da sam skroz opušten. :)

• Drug član, 556 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

Čak i da ih imaju na lageru, ti imaš određene uslove koje bi morali da ispune, mislim na datum proizvodnje i način lagerovanja. Tako da, ili prihvati njihove ponude, ili idi u Hrvatsku ili Mađarsku.

Moj jedini uslov je da dobijem nove gume bez defekata. Čak sam video da neki prodavci uz doplatu nude gume sa ovogodišnjim DOT-om što je krajnji bezobrazluk (doduše auto gume su bile u pitanju), pa ako neko može da prodaje gume po takvim uslovima, mislim da s pravom mogu da smatram da su moji uslovi razumni.

• Drug član, 556 postova

To je zato što ima ljudi koji su spremni da doplate za tako nešto. Iskreno, mislim da i ti malo preteruješ po tom pitanju, ali to je tvoja stvar. Svako od nas ima neku opsesiju.
Onaj daje 20000 evra za automobil sa fabričkom greškom, ali mu ne smeta.
Zadovoljstvo nema cenu.

• Haha 1

Poenta je da ne bi smeli da ti traže doplatu za tako nešto. A što se tiče preterivanja, možda, ali kao što si rekao, moja stvar. Mislim, ne tražim gume sa određenom kombinacijom brojeva u DOT-u, samo da ne bude mator zbog razloga koje sam već naveo iznad. 

• Drug član, 556 postova

Sad ću malo da filozofiram, nemoj da se uvrediš jer ne mislim ništa loše.
Zašto misliš da ne smeju da naplaćuju skuplje svežije gume? Njihova roba, mogu kako hoće. Mogu da kažu da su skuplje one što stoje levo na rafu, od onih desno. Kao što i ti možeš da kažeš da nećeš starije, iako fabrika kaže da su dobre i da nemaju nikakve nedostatke.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja