Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1

Pozdrav drugari, danas preuzet iz Skuter centra u Beogradu, sve pohvale i preporuke za saradnju sa Ivanom iz Skuter centra, inace i clan foruma @ivan. Ukoliko razmisljate o kupovini ovog motora nazovite Ivana i sve ce vam biti jasnije, imate mogucnost i test voznje, sve pohvale i preporuke, jos jednom... Pozdrav

P.S. Motor je ispunio sva moja ocekivanja...

IMG_20240908_144613.jpg

IMG_20240908_144620.jpg

IMG_20240908_144645.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Pokazivanje nivoa goriva nije baš najpreciznije. Ja sam juče prevalio cifru od 7000km. Upao sam na deo baš lošeg puta oko Zlatibora, išao sam deonicu makadama namenski ali nisam se nadao kamenjaru, ispranom putu. Malo frka, ali samleli smo ga na kraju. Nije baš Vodžina najsrećnija na takvim deonicama ali opet je dobro znati da se ne mora okretati motor kada se naidje na takav teren. Stvarno puno nudi za malo novca. Žbica se drži.ee3cb611388a2f4de7d47a6733a84e9f.jpg19e8c22a8588ea1721806b10c16059c7.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Sviđa mi se 11

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Voge 525dsx

Odradio prvi servis kod Miloša u Nišu (9.maj/Novo selo) na 1050 km, lagano se dogovorili, gotovo sve za sat i po. Za to vreme kafana "Zaki" nekih kilometar i po odatle u centru naselja, klopa vrh a cene i više nego pristojne. Sad kreće prava vožnja.

Za vikend malo peglali krivine po Zaplanju, ma milina, jako me prijatno iznenadio do kojih granica ide njegova upravljivost i to čak i po kišnom vremenu i mokrom kolovozu.

IMG-cabb9beb0bf34a0b3765e0568e44a61b-V.jpg

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 1

• Drug član, 1932 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Juče me na autoputu prestigao jedan plavo-siv voge sa 3 alu kofera. Stranac. Stao na naplatnoj rampi pored mene. Jbt kako to moćno izgleda!!! Rezervoar širok. Dok nisam skontao da je voge 525 pomislio sam da je 900-1000cc neki nov model. 

Ps: Lik cepa 140kmh na autoputu lagano sto je po meni i više nego dovoljno za bilo koji motor. Sad,ne znam koliko obrtaja, vibracije itd ali ovako sa strane izgleda perfekt.

Promenio član bopk
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 24 postova
Pre 19 sati, bopk je napisao:

Lik cepa 140kmh na autoputu lagano sto je po meni i više nego dovoljno za bilo koji motor. Sad,ne znam koliko obrtaja, vibracije itd ali ovako sa strane izgleda perfekt.

Posle servisa mi se opustila rukica bila na autoputu malo, NP Doljevac-NP Leskovac sever 170 km/h, bilo je još snage ali nisam hteo više jer je vetar bio prejak. To je nekih 8K o/min. Terali su ga Grci i 190, imaš na YT.

130-135 km/h ide na 6-6,5K o/min, troši 3.9-4 l na 100 i ima malo vibracija, osete se i na upravljaču i na nogostupima, ali nisu strašne. Pričam o mom motoru koji je maltene nerazrađen još, a i još sam s njim uvek bez iskustva duže vožnje autoputem (izbegavam, nezanimljivo).

Onaj ludi Grk na YT koji je maltene obrnuo igricu s ovim motorom kaže da su mu posle 30-40K km pređenih sve vibracije nestale.

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V
E, a lanac? Nervira me mnogo što zveči. Zatežem, podmazujem, i opet se čuje...

Jel ima neko rešenje?
Ja negse procitao da je fabricki lanac los i da treba zameniti sa nekim krstenim

• U prolazu, 6 postova
1 hour ago, Tribun_Populi said:

E, a lanac? Nervira me mnogo što zveči. Zatežem, podmazujem, i opet se čuje...

Jel ima neko rešenje?

Baš ovaj Grk ovde spominje to, da je fabrički lanac dosta loš, i da je on to odmah zamenio 

• U prolazu, 24 postova

Grk je priča za sebe. Lik je promenio displej, dao 350 evra za novi (onaj TFT sa 900dsx), promenio celu izduvnu granu i dao 450 eura za novu, skinuo sva tri katalizatora i izvukao još 6-7 KS i promenio sve što je promeniti mogao, i to izgleda jer je tako u mogućnosti... Plus za godinu i po dana napravio 40.000 km s motorom, i sad ga prodaje jer je shvatio da mu treba jači. Pri svemu, on za motor do sad ima samo reči hvale.

Mene to ne interesuje, interesovalo me od ovih što voze neko ako ima neki savet oko lanca a da nije zatezanje svakih 200-300 km. :)

• Ne silazi, 7321 postova
  • Motocikl: TDM 900

Baciš taj lanac i staviš Reginu, RK, AFAM, Enumu, nešto tako dobro i to je to. Osim ako nisu fabrički loše centrirali točak pa lančanik nije u ravni sa lancem.

Promenio član Alekre

• prisutan, 1119 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702
On 21. 9. 2024. at 21:28, Bega994 je napisao:

Baš ovaj Grk ovde spominje to, da je fabrički lanac dosta loš, i da je on to odmah zamenio 

A jblo. mater da izvinete izgledaju svi imaju istog dobavljača lanaca!!!  :D

• Haha 1

• Svrati ponekad, 94 postova
  • Motocikl: Piaggio MP3 300

Ako smem da prokomentarisem, iskreno svi mi bi da za manje para dobijemo nesto sto vredi puno vise, ili ti da platimo manje a bude svee savrseno.  Realno nisu vise ta vremena, nekad je bilo par evropskih proizvodjaca motorcikala a danas dominiraju kinezi tj njihove fabrike. Ko je isao na sajam u Milano EICMA , video je da je 60% izlagaca bilo iz kine. 

Realno koliko sam pratio forum osim impresija ,,grka,, nisam primetio da se iko zalio, Za te lance i lancanike, iskreno sumljam da je fabrika napravila neki veliki propust, bice da je to ONO Euro 5++++ standard gde mi mislimo da je samo ekologija, a ima tu verovatno puno usteda na materijalu tj tezini motora. 

Pa danasnji automobili koji kostaju 100K+ eura ne sastave ni 1/6 kilometraze koju su imali nekada stari automobili.

tako da ako je lanac jedini problem , narucite neki ,,kvalitetan,, i to je najmanja investicija u motor.

Za sada moje skromno misljenje je da za ove novce motor pruza vise od cene

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 3635 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

A nemojte se čuditi. Kad kupiš povoljni laserski štampač recimo, može da odštampa samo oko 500 strana. Da bi morao ubrzo da kupiš novi toner jelte. Daju ti popust na mostu, da bi ti naplatili na ćupriji. To su već stare oprobane cake.

Ne vidim baš korelaciju...nije ovo plaćanje na ćupriji nego ne može za ove novce sve da dubi. A uz manja ulaganja, može. Odnos uloženo/dobijeno za mene je vrlo visok. A vreme ostaje da se dokaže naravno.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3635 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

To je stvar gledišta, rekao bih. Mogao je motor možda da košta 50-100€ više, i da ima kvalitetniji lanac za prvu ugradnju. Ali ovako se više isplati servisu. Isto kao i produžena garancija. Lepo zvuči, pruža ti sigurnost, ali u stvari služi dilerima\servisima da vežu kupca na duži rok za sebe.

Ja opet kažem, meni lanac nije nikakav problem. Možda i jeste bučan, ne znam. Da mi smeta ja bih kupio drugi i stavio. Nije da lanac puca i slično, to bi već bio problem.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 24 postova

Ne puca, zveči kao da nije održavan, a mene iritira. 🙃 Ništa što utiče na funkcionalnost, samo estetika.

Bruka mi onako lep motor, kad prođem zvučim ko napaljeni klinac što vozi R motorče od 125 ccm s jednim cilindrom i bušenim auspuhom, i s rancem na leđima za u srednju školu; al zato lanac nikad očišćen i podmazan.

edit: drugari, ako mu je mana u potrošnim delovima samo, a za sad (2K km pregaženih) to sam jedino našao, onda to dovoljno govori. DID lanac 520-118 koji njemu pasuje je 70 evra, zameniću na narednom servisu i ćao.

Inače, pre nekih 10ak dana stojim i pričam s likom koji vozi Voge 900dsx, i nailazi dečko koji radi kao prodavac kod lokalnog BMW dilera. I ovaj ga na moje oči pita, pokazujući na svoj motor, jel to isto sa BMW F900GS, a ovaj odgovara "u šraf". Razlika u ceni je 4K evra.

Ko pati od snobizma i ima višak para, nek plaća porez na budale. Toliko od mene.

Promenio član Tribun_Populi
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 545 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

4000 evra nije velika razlika, po mom mišljenju. Kad uzmeš u obzir nabavku rezervnih delova, održavanje, servisnu podršku. I naravno, prodaju polovnog motora. Za sad, a kako će biti u budućnosti ne znam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja