Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Voge 525dsx
Pre 7 sati, kick88 je napisao:

Inace, Mitsubishi znaci ono kako im je logo nacrtan.

Značilo je sinonim za određenu zajebanciju (igru rečima), kad se pojavilo ovde nekada davno. Sad se niko s tim ne sprda.

A to što bi prosečni srpski konzumenat i da prdne i da stisne, a da se istovremeno ne usere, e to ne može. Zakoni fizike ne dozvoljavaju. 😉

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7331 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mitsubishi ti je bio za sprdnju? Zero AM bio sprdnja i kompanija koja je uspela da napravi avion i to ne billo kakav?

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Vespa LML T-5 i GTS 300 ie

Kolege, kako vas služe vaši motori?

Juče sam imao priliku da probam ovaj motor i iskreno sam prijatno iznenađen sa motorom.

IMG-b9c4242c945920dfef0751039d7f0fc9-V.jpg

IMG_20241019_125821.jpg

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 313 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125 2021

Bio sam pre dva dana u salonu Atv & Nautica na autoputu za Zagreb. Sve pohvale za momke koji tamo rade, bili su izuzetno ljubazni i stoje na raspolaganju za sva pitanja.

Odmah sam dobio DSX 525 na probnu vožnju i mogu vam reći da sam se vratio sa voznje sa kezom od uveta do uveta.

Motor se izuzetno lepo i lako vozi, pravo zadovoljstvo. Sa svojih 48ks vuče neverovatno dobro. Davno sam imao Kawasaki ER-5 koji ima 50ks ali Voge ide neuporedivo bolje. U 6. brzini pri 100 na sat odvrnem gas i motor lagano izvuče do 140. Fabrički vizir ne pruža neku posebnu zaštitu od vetra čak ni u višem položaju tako da bih tu sigurno stavio neki povišen, doduše ja sam visok 190cm pa je možda takav moj utisak.

Motor ima neke sitne vibracije u vožnji ali to je po mom mišljenju zanemarivo.

Menjač radi savršeno, kvačilo izuzetno mekano. Nisam vozio motor sa mehaničkim menjačem zadnjih 5 godina i čim sam seo na ovaj motocikl, odmah mi je legao.

Ono što mi se nije dopalo je kvalitet mat  plastika na rezervoaru, nekako baš deluju jeftino. Ključ skakavac mi takodje deluje nekako klimavo. Test motor je imao oko 3000km na satu kad sam ga probao i kad sam zagledao kreš barove i nosač kofera koji su farbani u crno,  već mi se čini da je boja počela da matira.

Sedišta mi deluju malo jeftino tapacirana ti materijal mi baš ne uliva poverenje na dodir i kad sam gurnuo ključ u bravu, malo sam se namučio da odbravim sedište suvozača.To su neke sitnice ali se postavlja pitanje kako će to sve izgledati nakon dve tri sezone upotrebe.

Sve u svemu, i dalje sam pod pozitivnim utiskom i malo mi fali da prelomim da li da ga kupim.

Probao sam i Benelli TRK 502 i Voge 525 DSX definitivno ide mnogo bolje.

• Sviđa mi se 3

A da, citam da se ljudi žale na vidljivost displeja. Nije tako strašno kako se priča, brzinomer se lako čita, jedino nisam mogao da vidim lampice od žmigavaca na tabli kad mi je sunce bilo iza leđa. Generalno, nemam nekih većih zamerki na displej.

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Stigli nosači bočnih kofera...
U sledecu sezonu ulazimo spremni za bilo koje putosranje.6151ee07af0981a2eed4a484003b5373.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Benelli TRK502x
On 26. 10. 2024. at 18:03, Novak Lazovic je napisao:

Mozes li uporediti vibracije, da li ih je manje na Voge-u?

Nije neka razlika, vrlo je slicno. Jedino što sam primetio je da na Voge-u ništa ne zuji i ne cvrči dok je kod tog Benelija zujala plastika oko instrument table. Mada ni na jednom od njih mi vibracije nisu bile tolike da ih mogu navesti kao manu ili smetnju u vožnji.

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Voge 525dsx
On 26. 10. 2024. at 22:54, Don_Kihot je napisao:

Stigli nosači bočnih kofera... emoji847.png
U sledecu sezonu ulazimo spremni za bilo koje putosranje.6151ee07af0981a2eed4a484003b5373.jpg

SHAD? Gde si poručio i pošto? I jel desni zakrivljen, zbog auspuha?

Porucio u Platneru, nosaci su 24.800 i po specifikaciji desni je isturen zbog auspuha. Kupio sam kod njih i bočne kofere na akciji, nosaci su mi ostali na razlici u ceni, toliki je popust bio. 4P sistem je.

• U prolazu, 38 postova
On 26. 10. 2024. at 18:03, Novak Lazovic je napisao:

Bio sam pre dva dana u salonu Atv & Nautica na autoputu za Zagreb. Sve pohvale za momke koji tamo rade, bili su izuzetno ljubazni i stoje na raspolaganju za sva pitanja.

Odmah sam dobio DSX 525 na probnu vožnju i mogu vam reći da sam se vratio sa voznje sa kezom od uveta do uveta.

Motor se izuzetno lepo i lako vozi, pravo zadovoljstvo. Sa svojih 48ks vuče neverovatno dobro. Davno sam imao Kawasaki ER-5 koji ima 50ks ali Voge ide neuporedivo bolje. U 6. brzini pri 100 na sat odvrnem gas i motor lagano izvuče do 140. Fabrički vizir ne pruža neku posebnu zaštitu od vetra čak ni u višem položaju tako da bih tu sigurno stavio neki povišen, doduše ja sam visok 190cm pa je možda takav moj utisak.

Motor ima neke sitne vibracije u vožnji ali to je po mom mišljenju zanemarivo.

Menjač radi savršeno, kvačilo izuzetno mekano. Nisam vozio motor sa mehaničkim menjačem zadnjih 5 godina i čim sam seo na ovaj motocikl, odmah mi je legao.

Ono što mi se nije dopalo je kvalitet mat  plastika na rezervoaru, nekako baš deluju jeftino. Ključ skakavac mi takodje deluje nekako klimavo. Test motor je imao oko 3000km na satu kad sam ga probao i kad sam zagledao kreš barove i nosač kofera koji su farbani u crno,  već mi se čini da je boja počela da matira.

Sedišta mi deluju malo jeftino tapacirana ti materijal mi baš ne uliva poverenje na dodir i kad sam gurnuo ključ u bravu, malo sam se namučio da odbravim sedište suvozača.To su neke sitnice ali se postavlja pitanje kako će to sve izgledati nakon dve tri sezone upotrebe.

Sve u svemu, i dalje sam pod pozitivnim utiskom i malo mi fali da prelomim da li da ga kupim.

Citavo ljeto sam trazio neki 525 da ga vidim uzivo i prije neki dan naletim na covjeka.Motor je bio na nekih 500km i iako mi je nudjeno nijesam htio da ga provozam,jos je u razradi.Motor prelijepo izgleda uzivo onako skroz crn.Onda sam sjeo iiiii....šok.Sa moje stare Afrike kao da sam uzjahao neki skuter.Tvoje sam visine i noge vise,kuda sa njima.Guvernal mi preblizu a ruke nekako nisko.Motor kratak a sjediste posebno nisko.Siguran sam da i ide i koci i da je u svemu bolji od stare Afrike ali brate malen da sam se odmah ohladio.Kako se tebi velicina njegova ucinila??

Meni lično volan nije delovao preblizu, baš naprotiv, ruke su mi bile poprilično ispružene. Što se nogu tiče, nisam primetio ništa loše pogotovo što hoće koleno da me zaboli kad je dosta savijeno ali nisam imao takvih problema. Sedište vozača je dobre veličine, možda je suvozačevo nešto manje. Svakako motor nije veliki kao Vstrom, i deluje na oko kraće ali daleko od toga da je malen. Stvarno ne znam kako ja sa 190cm visine izgledam na njemu, nisam se setio da ih zamolim da me slikaju. Ali kad sam seo na motor i provozao ga, jednostavno mi se toliko dopao i baš sam se lepo zabavio tokom vožnje da nisam ni primetio neke mane osim ovih koje sam već naveo a tiču se kvaliteta sedišta i farbe na pojedinim mestima.

S druge strane, znam da procenim kad mi nešto ergonomski ne odgovara ali to je po mom mišljenju već individualna stvar.

• U prolazu, 2 postova

Cao svima,

vozim 525dsx oko mesec dana, black knight. prvi mi je motor tako da nisam neko ko bi mogao da pravi ne znam kakva poredjenja, sem toga da sam na obuci vozio skoro nov nc750 i da mi je utisak da je 525 u svakom smislu udobniji i prijatniji za voznju. ubio sam oko 900km tako da me ceka taj inicijalni servis sledece nedelje, a jedina glupost koju sam imao je da mi je otpala guma sa levog footpad-a, pukla po sredini tako da je metal koji je unutra ostao na metalnom nosacu a srecom sam gumu primetio da je ispala pri silazenju pa sam je zalepio i vratio.

on osto definitivno planiram je da uzmem malo veci vizir, posto sa 140-150 subjektivni osecaj je kao voznja na krilu aviona (sto je ok za naked a ne i za ovaj tip motora)

ono sto nije toliko bitno ali je glupo da nisu napravili neko integrisano resenje je sistem kontrole fabricki ugradjene kamere na koju se kacis preko wifi i neke budjave aplikacije, a mogli su da rese to da snima loop i da se kontrolise preko glavnog displaya. ovo nije toliko vazno naravno.

e da, za one koji ga probaju preko dana, utisak voznje nocu je odlican jer svetla kidaju bukvalno, posebno kada se upale i maglenke koje su u standardnom paketu opreme

image.thumb.jpeg.d2720aa33e2ee6e0aa614bfdcbafecc1.jpeg

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 250 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350

Imam jednu dilemu, kao buduci vlasnik 525-ice, naime zagledao sam ga dobro pre par dana u Novom Sadu u prodajnom salonu i buni me deklarisana max brzina od 160 km/h. Kasnije sam u svim drugim prodajnim salonima proverio na netu iste su specifikacije, a u ostalim predstavljanjima ( po drugim zemljama ) deklarise se 190 km/h za taj model. Moze li neko dati stvarni podadatak iz iskustva i da objasni o cemu se tu radi i koliko je ta max brzina upotrbljiva na auto putu i koliko mu prija duza relacija vozeci 130, 140 ?

Evo moj utisak. Generalno ne volim i izbegavam autoput. Kada sam isao u Rumuniju do rudnika soli smo isli autoputem. Po meni motor nije za nekoga ko preferira autoput ali apsolutno moze da posluzi za to. Ne bih rekao da mu ne prija, pre bih rekao da nije odusevljen. Za sebe bih vec rekao da mi definitivno ne prija. Ima tu do motora ali ima i do vozaca jos vise. Ja kad idem u Crnu goru motorom daj mi Moracu, kakav autoput. Doduse ja i kolima sam kad idem za Bg najradije idem preko Divcibara.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• U prolazu, 2 postova

iskreno za mesec i kusur koliko ga vozim nisam presao 165 (dotle ubrzao cisto da probam na obilaznici), na toj brzini se oseca da ima jos nesto snage. mozes da pogledas test koji je radio shone, isao je 190 na testu... po meni za tim nema potrebe al svako bira sebi sta i kako voli

• Sviđa mi se 1

Hvala na podeljenim iskustvima. Nisam ljubitelj velikih brzina, volim interesantne lokalne puteve,  obicno vozim po dozvoljenim ogranicenjima u javnom saobracaju, ali volim da znam precizno sta moze motor da pruzi - to jest dal ima jos dovoljno snage koju cu jednom godisnje ili nikad upotrebiti u par sekundi. A i nervira me to neprecizno i nelogicno deklarisanje nekih specifikacija od strane trgovaca .

Dragi prijatelji, juce sam prelomio i podneo zahtev za uclanjenje u klub vlasnika 525 DSX  😉 i zeljno iscekujem kraj januara 2025 da to clanstvo postane punovazno. Naime, juce sam bio do ATV Nautike , vozikao demo vozilo pola sata, gnjavio jos satic ( sa mojim pitanjima i potpitanjima 🙃) prodavca Dejana - koga ovde moram javno da pohvalim i da mu se javno zahvalim na strpljenju i razumevanju, jos od prvog kontakt telefona ! Sve moje nedoumice su lako razjašnjene i uz prijatan i poslovni razgovor odlucih da kaparišem plavi primerak Voge 525 DSX koji bi trebalo da stigne do kraja januara

Promenio član VELJA YZ 250
Ispravka reci
  • Sviđa mi se 7

• Drug član, 1928 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Bravo Veljo, neka je sa srećom!

Što se brzine tiče obično su euro5 verzije za naše tržište po par konja slabije i sporije. Tako je i sa 450mt, možda si gledao testove van evrope.

Pozdrav!

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav dragi ljudi. Relativno sam nov na forumu pa vas molim za razumevanje ako moja pitanja budu smešna 😀. Naime, vozio sam CFmoto NK300 skoro 3 godine ali sam prešao samo 8000 km za 2-2,5 godine. Uglavnom je sve bilo gradska vožnja pa mi je motor bio dovoljan. To mi je bio prvi motor iako nisam klinac, imam skoro 40. Sad se dvoumim između Voge 525 DSX (isto plavi kao Velja 😄) ili Honda NC 750X (manuelac). Realno, novim motorom bi više gradsku vožnju uz eventualno vikend odlasci od 200-400 km jednom mesečno. Hondu sam testirao, dobro ide (jedino što je bio automatski menjač u test motoru). Taman je motor, praktičan je, onaj lažni rezervoar je super za prtljag. Nisam probao Voge, video sam u Nautici i pohvale za prodavca. Možda sutra probam ako bude ok vreme. 

E sad, imam dilemu, Japanac je ipak marka ali 2000 evra više. Voge mi je ok jer je 4 godine garancija i nekako ima skoro sve što treba, malo toga od dodatne opreme bi se dokupilo. Honda nema ni crash pad, ni nosač za kofer i slično. 

Da li vredi Voge, da li može da bude bolji izbor u ovoj dilemi? Hvala svima na priči u forumu... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja