GhostMile 4614 Napisano Januar 21, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, sad je jasnije. A ako bi iglu iz koje kaplje ulje postavili 'iza' prednjeg lancanika, tj.sa donje strane, gde lanac napusta prednji lancanik tako da ulje kaplje odozgo na unutrasnju stranu lanca? ala na slici par postova iznad? Ulje padne na lanac i vozi se do zadnjeg lancanika i onda se zaleti u lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, sad je jasnije. A ako bi iglu iz koje kaplje ulje postavili 'iza' prednjeg lancanika, tj.sa donje strane, gde lanac napusta prednji lancanik tako da ulje kaplje odozgo na unutrasnju stranu lanca? ala na slici par postova iznad? Ulje padne na lanac i vozi se do zadnjeg lancanika i onda se zaleti u lanac. Mada ako kapaljka nije na potpuno zaklonjenom mestu od vetra a ne dodiruje lančanik, ta kap će se najverovatnije rasprsnuti u vazduhu, ili bar jedan dobar deo kapi ulja za podmazivanje čime se gubi na podmazivanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1390 Napisano Januar 21, 2009 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa podrazumeva se da je ispod dekle, zasticena. Sliku sam prevideo, da, bas kao na slici sa predhodne strane ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Januar 21, 2009 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Ne vjerujem da ste toliko toga zakomplicirali oko jako jednostavne stvari. Ovo su ljudi radili jos prije 20 godina,nije to nikakva novost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tockovi 1 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne vjerujem da ste toliko toga zakomplicirali oko jako jednostavne stvari. Ovo su ljudi radili jos prije 20 godina,nije to nikakva novost Slažem se. Zašto izmišljati toplu vodu kada je ona već u upotrebi?! Što jednostavnije to bolje! Iskoristite vakuum i rešeni svi problemi sa elektro pumpama, kontaktima, paljevinama i ostalim xxxma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 21, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne vjerujem da ste toliko toga zakomplicirali oko jako jednostavne stvari. Ovo su ljudi radili jos prije 20 godina,nije to nikakva novost Ja ne mogu da vjerujem da to ne ugradjuju standardno na motorima s lancem. Rijesenja ima puno, ali su razlike u cijeni i izvedbi. "Sakrivenih" verzija i nema bas puno, tj. nema ni jedne. Mora sam svoj majstor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 21, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma da je to extra dobro ugradjivali bi oni to fabricki u motore..... ili mozda cekaju zaradu na delove ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 21, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je u pitanju cijena. Svaki extra = visi troskovi izrade = veca cijena. A valja se klati s konkurencijom. Mozda kod R-ova i grami igraju ulogu. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Zato i mislim da je bezbedniji vakuum ventil ( a i ne troši struju). A kako izgleda taj vakum ventil i kako i na šta se kači, jel možeš da postaviš neku sliku ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan ma da je to extra dobro ugradjivali bi oni to fabricki u motore..... ili mozda cekaju zaradu na delove ??? ??? ??? Dosta motora se prodaje bez stabilizatora ili upravljaca a preko im je potreban,pa posle vlasnik dodatno kupuje i ugradjuje. Tako je i sa ovim sistemom za podmazivanje, na svaki naicn gledaju da uzmu pare pa zato neugradjuju. Moje licno misljenje je da je taj sistem odlicna stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 700 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 1731 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da i vrabci na grani znaju da kad uzmes kola mozes i na kraj sveta jer od opreme imas sve, ali je sa motorom stvar dijametralno suprotna Kad kupis motor tek onda treba da dresis kesu za opremu za sebe, za suvozaca, za ove uslove, one uslove.....i tako prodavcima i njihovoj sreci nikad kraja jer je opremanje motora zarazna bolest, a opremanje novog epidemija (kako kaze Mikulanac,a ja ga podrzavam). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zato i mislim da je bezbedniji vakuum ventil ( a i ne troši struju). A kako izgleda taj vakum ventil i kako i na šta se kači, jel možeš da postaviš neku sliku ? Izgleda slično kao i tvoja vakumska slavina za gorivo na motoru, a i kači se na isto mesto (na usisnu granu). E sad na nekim skuterima postoje izdvojene od rezervoara (idu samo na crevo) i plastične su, a imaju istu funkciju. Dakle posle nje jedan (takodje) plastični ventil za štelovanje, i udri. Jedino što bi bilo lepo, da se smisli neka mešavina ulja i aditiva , da ne kupujemo skotove ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da i vrabci na grani znaju da kad uzmes kola mozes i na kraj sveta je od opreme imas sve, ali je sa motorom stvar dijametralno suprotna Kad kupis motor tek onda treba da dresis kesu za opremu za sebe, za suvozaca, za ove uslove, one uslove.....i tako prodavcima i njihovoj sreci nikad kraja jer je opremanje motora zarazna bolest, a opremanje novog epidemija (kako kaze Mikulanac,a ja ga podrzavam). bogami jeste bolest opremanje opremom,na moj za dodatnu opremu vec potrosio 500e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 700 Napisano Januar 26, 2009 Drug član, 1731 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Jer ima neko iskustva da je ugradjivao INSIS u motor pod garancijom, jer kako vidim potrebno je zbog eletroventila seci zicice, pa se plasim zbog garancije :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno negde na motoru ima slobodna zica koja ima plus preko kontakta. Mislim da je to cak i neki standard. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 9, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jer ima neko iskustva da je ugradjivao INSIS u motor pod garancijom, jer kako vidim potrebno je zbog eletroventila seci zicice, pa se plasim zbog garancije :-\ uvek možeš naći neku žicu koja se neće videti ili je bar vešto možeš zamaskirati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Februar 10, 2009 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Jer ima neko iskustva da je ugradjivao INSIS u motor pod garancijom, jer kako vidim potrebno je zbog eletroventila seci zicice, pa se plasim zbog garancije :-\ uvek možeš naći neku žicu koja se neće videti ili je bar vešto možeš zamaskirati Kod mene (KLE) u kutiji sa osiguračima, ima jedno slobodno mesto za dodavanje potrošača, a čini mi se da većina motora ima isto. Služi da ne sečeš žice, i imaš garanciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 14, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Obrni, okreni, ja sam se smorio totalno od raznih kombinacija i trehno 180 eura za pro-oiler. Bila moto-berza, pa tome u cast malo su privremeno smanjili cijene. Prevagnula je pumpa i uska crijeva, koja anuliraju problem temperature i gustine ulja. Znaci bilo koje ulje na bilo kojoj temperaturi = uvijek ista isporuka. A i onaj +/- pri ruci nije losa stvar. Stigao mi je juce i evo sam konacno (po drugi put) procitao uputstvo i ostalo mi je malo vise u glavi nego prvi put. Ugradio sam kanticu i brizgu (probusio vilicu i narezao navoj) i sad jos treba da spojim zice i crijeva. (upravo mozgam gdje cu s pumpom) Malo je smaranje dok se ne ushteli, ali kad se ushteli, tu i tamo bacis pogled i to je to. (kaze cigo sto prodaje konja, ali i mnogi zadovoljni korisnici) Ce vam javim, za koji mjesec laze li cigo...... E da, extra prijatno iznenadjenje: U paketicu sam naletio na neke cudne plasticne piuncice. Rekoh chesh chesh, sta je ovo. Na papiricu pored uputstvo: konektor za "kradju" struje. Strasna stvar. Nije onaj klasicni koji moze i da prekine glavnu zicu, vec ima tanak spic koji se zabode u istu. A ja sam posebno bio zabrinut kako da ukradem signal sa brzinomjera...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 23, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo, prodje i par hiljada sretnih kilometara i mogu vam reci da je cigo covjek od rijeci. Lanac nisam pipno, a izgleda isto. Malo sam u pocetku imao previse fling-off-a (prskanja ulja), ali sam vremenom smanjivao i smanjivao, i sad se mislim da li jos malo da smanjim ili da ostavim ovako "malo bogatije" od dovoljnog minimuma. I sad strcne tu i tamo po malo ali je to zanemarivo i obrise se malte ne malo ljucim pogledom. ;D Sprava radi za svaku pohvalu. Najveci aduti su: - sto vise ne moram ni misliti o lancu, a kamoli dizanje na stender i mazanje svako malo. - ono sto spricne sa lanca je puno manje nego prije (neposredno nakon podmazivanja) i puuuno se lakse obrise u poredjenju sa onim ljepljvim sprejevima i mastima. - apsolutno nevidljiv. Ljudi pitaju gdje je, ja kazem tu je, oni gledaju, pa pitaju gdje tu, pa opet ja, tu tu, sagni se malo vise ... ;D Cijena mu jeste bolna tacka, ALI i skot kosta malo manje (30%) ili onaj OSCO isto tako, ali se ne mogu porediti. Dash 130 eura i opet te boli glava. Kljucni faktor je gravitacija vs pumpa, a pumpa je jednostavno TO u ovom problemu. Poz i toplo preporucujem svima koji prave puno kilometara sa lancem (par slika ugradnje, klikave ;D) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano April 23, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo, ali ne znam kakve veze ima sa INSIS-om kad je potpuno drugacije koncipiran sistem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 23, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo, ali ne znam kakve veze ima sa INSIS-om kad je potpuno drugacije koncipiran sistem ? Jeste lepo, ali ne znam zasto me to pitas? Ako mislis da je INSIS dostigao nivo perfekcije, onda je svaka druga koncepcija naravno suvisna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano April 24, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pitam te jer si malo promasio temu. Daleko od toga da je perfektan, to niko ne tvrdi. Nisam napisao da je boljii, vec da je drugaciji. Jedino zajdnicko sto imaju je da su automatski i jedan i drugi. Nema potrebe da budes ironican, ako sam te povredio svojim postom izvinjavam se. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 24, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitam te jer si malo promasio temu. Daleko od toga da je perfektan, to niko ne tvrdi. Nisam napisao da je boljii, vec da je drugaciji. Jedino zajdnicko sto imaju je da su automatski i jedan i drugi. Nema potrebe da budes ironican, ako sam te povredio svojim postom izvinjavam se. Pozdrav Niko nije povredjen. U ovoj temi se raspravljalo na 9 strana o INSISU, kao jeftinoj varijanti Scotta. Pominjan je i drugi slican sistem sa Strom foruma i razni drugi prilazi i koncepcije. Mozgao sam i analizirao cijelu zimu kako da podmazujem lanac i udubio sam se u problematiku. Samo sam htio da podjelim najznacajniji rezultat te istrage: Ulje se znatno razrijedi pri promjeni temoerature od samo nekoliko stepeni. Ako krenes ujutro negdje i nista ne diras, na lanac ce u podne dolaziti i do 5 x vise ulja. Predjeni put mora da bude faktor u isporuci ulja, inace na velikim brzinama dolazi malo, a u guzvi previse. Mozda i tebi pomogne da razvijes INSIS-MarkII ili INPOIPO. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2022 Napisano April 24, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da to ne bi bio problem jer u Joskinom Gadgetu vec postoji program za kontrolu elektro ventila i ulaz za signal sa magneta na zadnjem tocku. Posle odredjenog broja obrtaja tocka, pusti se odredjena kolicina ulja i to je sve. Cak bi mozda moglo sa Gedzeta tasterima da se podesava protok u toku voznje po potrebi (kisa, prasnjav teren i sl.). Na taj nacin doslo bi se do najboljeg moguceg podmazivaca lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano April 24, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nadajmo da će i to zaživeti samo da Jočka uradi program i da smislimo kako ćemo realizovati senzor okretaja točka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...