yogibear 15477 Napisano April 19, 2023 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Garmin je upravo izbacio poboljšanu verziju svoje popularne Zumo XT navigacije. Nova verzija ima veći i svetliji ekran od prethodnika, dosta novih mogućnosti, funkcija... i nosi oznaku XT2. GARMIN 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano April 20, 2023 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Očekujemo ga uskoro i kod nas, mada se još nije pojavio ni u regionu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1537 Napisano April 20, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Početna cena od 600 evra deluje prilično visoko za naše tržište, pa ne verujem da će se mnogo projaviti. Kad dođe u region, uticaće prvenstveno na smanjenje cene postojećih modela (što je sasvim OK). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano April 20, 2023 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Nece kod nas biti 600€ Nasi alavi trgovci ce dici za 20-30% 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Jun 2, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost, nisi samo oni alavi nego i drzava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Jun 27, 2023 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Stigao je Garmin zumo XT2. Ovako na prvi pogled i prvih pola sata "čukanja" po njemu... Moraću da se naviknem na neke stvari... Dobra stvar je da su osim Evrope ubacili u osnovni paket karata za put i Srednji Istok i Severnu Afriku (Middle East and North Africa). Tako da oni koji se otisnu na tu stranu neće morati više da dokupljuju kartu... Sada uređaj za Evropu ima 6 mapa: CN Europe NTU ALL North CN Europe NTU ALL South EU Adventure Roads & Trails Europe DEM TopoActive PS Lite CN Europe NTU POIs Za Srednji Istok i Severnu Afriku 4 mape: CN Middle East & North Africa NT GCC Adventure Roads & Trails Middle East & North Africa DEM TopoActive PS Lite, Middle East Loša stvar (ako je nekom to trebalo uopšte) je da su iz paketa izbacili nosač i napajanje za auto. Ja ga i nisam koristio u kolima, ali neki verovatno jesu, pa je ovo malo bezveze... Verovatno je procena da sada u (skoro) svakom autu već postoji navigacija i da je to samo višak. Tek sam ga raspakovao i više utisaka ću imati čim mi vreme dozvoli da ga okačim i provozam... 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Jun 27, 2023 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao je Garmin zumo XT2. Ovako na prvi pogled i prvih pola sata "čukanja" po njemu... Moraću da se naviknem na neke stvari... Dobra stvar je da su osim Evrope ubacili u osnovni paket karata za put i Srednji Istok i Severnu Afriku (Middle East and North Africa). Tako da oni koji se otisnu na tu stranu neće morati više da dokupljuju kartu... Sada uređaj za Evropu ima 6 mapa: CN Europe NTU ALL North CN Europe NTU ALL South EU Adventure Roads & Trails Europe DEM TopoActive PS Lite CN Europe NTU POIs Za Srednji Istok i Severnu Afriku 4 mape: CN Middle East & North Africa NT GCC Adventure Roads & Trails Middle East & North Africa DEM TopoActive PS Lite, Middle East Loša stvar (ako je nekom to trebalo uopšte) je da su iz paketa izbacili nosač i napajanje za auto. Ja ga i nisam koristio u kolima, ali neki verovatno jesu, pa je ovo malo bezveze... Verovatno je procena da sada u (skoro) svakom autu već postoji navigacija i da je to samo višak. Tek sam ga raspakovao i više utisaka ću imati čim mi vreme dozvoli da ga okačim i provozam... Ja u paketu dobio i nosač za auto i napajanje ,kupio sam ga najviše zbog veličine ekrana jer mi oči nisu kao nekad i prava je stvar ,veliki extra svetli ekran ,naocare mi ni nocu ne trebaju ,upravo se sa puta dugog 8000 km i otprilike sam ga doktorirao Послато са SM-A715F помоћу Тапатока 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Jun 28, 2023 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, peratrap said: Ja u paketu dobio i nosač za auto i napajanje ,kupio sam ga najviše zbog veličine ekrana jer mi oči nisu kao nekad i prava je stvar ,veliki extra svetli ekran ,naocare mi ni nocu ne trebaju ,upravo se sa puta dugog 8000 km i otprilike sam ga doktorirao Послато са SM-A715F помоћу Тапатока Jedino ako si dokupio nosač i napajanje za auto, jer uz Garmin zumo XT2 ne dolazi u paketu: zūmo® XT2 Nosač za motocikl i oprema Kabel za napajanje na motociklu Kabel za punjenje / prenos podataka Dokumentacija Moguće je da ti misliš na zumo XT (prethodni model) koji je standardno dolazio i sa nosačem i napajanjem za auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12525 Napisano Jun 28, 2023 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Na XT i XT2, jel se još uvek pravi ruta preko BaseCamp-a? Znam da može da se importuje ruta iz Google map ali dešavaju se sitne varijacije. Trebalo bi da XT i XT2 imaju mogućnost da ako ispadneš sa rute pokuša da te vrati a ne da računa novu trasu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Avgust 9, 2023 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Na XT i XT2, jel se još uvek pravi ruta preko BaseCamp-a? Znam da može da se importuje ruta iz Google map ali dešavaju se sitne varijacije. Trebalo bi da XT i XT2 imaju mogućnost da ako ispadneš sa rute pokuša da te vrati a ne da računa novu trasu.Na xt2 se pravi pomoću garminove android aplikacije Tread i to radi odlično a kažu da može preko basecampaПослато са SM-A715F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 17 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljam o kupovini ove navigacije, razlog stara cesto "zakucava", i gresi / "izmišlja"! Interesuje me šta savetujete za rešenje kačenja na motor? Imam ovaj slučaj kao na slici,.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Januar 17 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan To što zakucava je do uređaja, a što izmišlja je do Garmina...naširoko poznata tema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 17 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, doktor je napisao: To što zakucava je do uređaja, a što izmišlja je do Garmina...naširoko poznata tema. fokus je na nosacu, znam za problematiku! Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12525 Napisano Januar 17 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Za zakucavanje probaj prvo da ažuriraš mapu i sistem. Eventualno da kupiš novu SD karticu. Za izmišljotine to je Garminov karakter Naučiš ga vremenom. Obično kad dalje od odredišta traži da odeš sa glavnog puta na neki po njegovoj logici brži. Tad ga ignorišem. U suštini pratim znakove uvek a gde mi je nejasno na par mesta u toku vožnje i za lokaciju smeštaja Garmin je prava stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6154 Napisano Januar 17 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Nosac mi deluje skroz OK, eventualno bi ja spustio ako moze za 1-2cm. Meni isto tako stoji tomtom, nisam ga mnogo testirao, tek namontirao. Videcemo kako ce se pokazati preko leta kad upekne sunce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Januar 17 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, 3OPAH said: Razmišljam o kupovini ove navigacije, razlog stara cesto "zakucava", i gresi / "izmišlja"! Interesuje me šta savetujete za rešenje kačenja na motor? Imam ovaj slučaj kao na slici,.. Vreme je da zumo 660 ode u penziju. Ali zasluženu. Verujem da bi i dalje dobro služio kada bi mu ažurirao softver i kartu... Ali, uz sva ona ograničenja koja je ima uređaj koji će još malo pa da slavi punoletstvo... Na tu konstrukciju može da se postavi bilo koji Garmin uređaj uz dodatak ovog Touratech nosača: GPS holder 360° Rotator | Touratech: Online shop for motorbike accessories WWW.TOURATECH.IE 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 17 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, markone je napisao: Vreme je da zumo 660 ode u penziju. Ali zasluženu. Verujem da bi i dalje dobro služio kada bi mu ažurirao softver i kartu... Ali, uz sva ona ograničenja koja je ima uređaj koji će još malo pa da slavi punoletstvo... Na tu konstrukciju može da se postavi bilo koji Garmin uređaj uz dodatak ovog Touratech nosača: GPS holder 360° Rotator | Touratech: Online shop for motorbike accessories WWW.TOURATECH.IE hvala lepo, ako sam dobro razumeo sliku sad bi mogao uredaj da okrećem (vertikalno / horizontalno)!? I samo još jedno pitanje ima li mogućnost za se zaključa i obezbedi od ispadanja / padanja / gubljenja,.. Navika koju sada imam! Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Januar 17 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, 3OPAH said: hvala lepo, ako sam dobro razumeo sliku sad bi mogao uredaj da okrećem (vertikalno / horizontalno)!? I samo još jedno pitanje ima li mogućnost za se zaključa i obezbedi od ispadanja / padanja / gubljenja,.. Navika koju sada imam! Hvala! Da. Uz taj nosač možeš da ga koristiš kako ti je zgodnije vertikalno ili horizontalno... Za ovaj drugi problem, rešenje je onda ovako nešto: Handlebar mount for Garmin Zumo XT2 *lockable* | Touratech: Online shop for motorbike accessories WWW.TOURATECH.IE 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Februar 8 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ko o čemu, Baba o uštipcima a ja ,.. I pored novog softvera za uređaj novi problem: uređaj ne prepoznaje dodatnu karticu na kojoj su mapa? Dali se ovo popravlja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 8 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, 3OPAH said: Ko o čemu, Baba o uštipcima a ja ,.. I pored novog softvera za uređaj novi problem: uređaj ne prepoznaje dodatnu karticu na kojoj su mapa? Dali se ovo popravlja? Koje mape si hteo da staviš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Februar 9 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan evropa koja je vec bila, cudno nakon novog softvera za uređaj, kartica je bila zakljucana, nije je prepoznavao vise uredjaj? Uzeo sam novu karticu ubacio u uredjaj (da je prepozna, formatizuje,...) nista? Mislis da je vreme za "sahranu"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 9 (promenjeno) www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, 3OPAH said: evropa koja je vec bila, cudno nakon novog softvera za uređaj, kartica je bila zakljucana, nije je prepoznavao vise uredjaj? Uzeo sam novu karticu ubacio u uredjaj (da je prepozna, formatizuje,...) nista? Mislis da je vreme za "sahranu"? Sada sam ukapirao da pričaš o zumo 660? (ovo je tema o zumo XT2) Zumo 660 nema LifeTime ažuriranje karata. Jedino ako neko, nekada nije dokupio tu opciju koja je postajala za te starije uređaje. Moguće je da nakon ažuriranja softvera uređaja, uređaj ne vidi kartu ili ne može da je otključa. To se nekad dešava. Ne mogu ovako napamet da rešim problem. Morao bih da imam uređaj kod sebe. Ako je samo do softvera, rešiće se. Pitanje je samo da li se isplati... Drugu karticu si već probao, ali proveri kolika je ta nova kartica? zumo 660 može da primi max 32GB karticu. Da ne bi dalje zatrpavali temu o zumo XT2 možemo nastaviti na Viber +381648244000 ili na PP... Promenio Februar 9 član markone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Februar 10 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, markone je napisao: Sada sam ukapirao da pričaš o zumo 660? (ovo je tema o zumo XT2) Zumo 660 nema LifeTime ažuriranje karata. Jedino ako neko, nekada nije dokupio tu opciju koja je postajala za te starije uređaje. Moguće je da nakon ažuriranja softvera uređaja, uređaj ne vidi kartu ili ne može da je otključa. To se nekad dešava. Ne mogu ovako napamet da rešim problem. Morao bih da imam uređaj kod sebe. Ako je samo do softvera, rešiće se. Pitanje je samo da li se isplati... Drugu karticu si već probao, ali proveri kolika je ta nova kartica? zumo 660 može da primi max 32GB karticu. Da ne bi dalje zatrpavali temu o zumo XT2 možemo nastaviti na Viber +381648244000 ili na PP... izvinjavam se zbog "zloupotrebe teme"! Hvala svima, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Februar 10 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan da se vratim na temu, moracu da kupim novi, verovatno xt2 javicu iskustva kad ih steknem! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 12 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan On 2/10/2024 at 7:29 AM, 3OPAH said: izvinjavam se zbog "zloupotrebe teme"! Hvala svima, Ma jok bre. Nego samo da naglasimo na šta se odnosi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...