Jump to content

Moto Zajednica

Voge 300 Rally

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: /
2 hours ago, savavavan said:

daj link za produzenu saltalicu ja porucio pogresnu

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Ako želiš daću ti moje kad stignu po istoj ceni, jer ja nemam svrhe od njih. Imam 2 seta uzeo da imam zamenski. Jedan sa Temu jedan sa AliExpress. 😬

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 595 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

@Motorcyclist Ja imam više km na MTu nego na Vogeu:lol:

Ozbiljniji je 450MT, veći, vidi se da je kvalitetniji, ozbiljniji kokpit/tabla, veće sedište.

Mnogo je rasterećeniji na putu (doduše MT je već drugo s promenjenim lančanikom, na ovom ću tek da menjam). Na Vogeu mi je 100tinak ok sad doduše, očekivao sam gore po utiscima drugih, računam da s promenom bude na 100 kako je sad na 85-90, meni je to super.  Najveći problem mi je što i po gradu mora u petu ovako. MT-a ima mnogo manje vibracija, nikakav problem da se vozi na 7k+ obrtaja

Voge je mnogo mekši, veća razlika nego što sam očekivao. Bukvalno može gas preko svega, na MT-u nije baš tako, doduše mislim da @alexanto nije dirao vešanje. Razlika u hodu je 20% (200 vs 240mm)

Razlika u visini je isto baš evidentna, po specifikaciji je 6cm razlika u klirensu, deluje i više, doduše dodato je bar 15-20kg opreme na MT :D 

Sedište takodje, dosta više na Vogu, MT-a mislim da može neko sa 1.70m da vozi, ovog teško. 

U vožnji su mi slični. Prošle godine sam radio test vožnje par motora motora u toj "adv a2" klasi, ni sa jednim nisam imao takav u osećaj posle bukvalno 2 minuta kao na MT-u, kao da ga baš dugo vozim. Sa Vogom isto - baš sam zadovoljan što se krivinarenja tiče, mada tek ću da ga probavam lepo. 

Oba su lagana za manevrisanje, Voge i za podizanje, MT nisam probavao 😅 ne znam koliko tih 20ak kg znači u offu.

Ukratko, rekaao bih da je MT bolji za sve sem za off (barem za početnike), da tu težina i klirens baš znače. Mislim da će mi to svakako biti sledeći motor, ili Kove450 ako se baš naložim na prašinarenje :)

Nisam se pokajao sa Vogom ni 1% - mislim da teško može više zabave za ove pare, i da je sigurno nešto najbolje za učenje off roada a da može da posluži i za grad/put.

Koga off ne zanima, mislim da je suludo kupovati Voge, dok god MTa nije baš tako

20250516-160307.jpg

20250516-160314.jpg

IMG-491c3a1ce97ba86e894421d075321af4-V.j

Promenio član andrej.
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: /

Mali utisci posle 100km. 

Da, seo sam na Rally i odvezao 100km većinom po gradu, malo Košutnjak, Avala i krivinice neke.

Motor je pravljen za grad, ležeći nisam osetio ni jedan, kolotrazi me ne dotiču ni najmanje, preglednost nikad bolja, može lako i stojeći da se pregleda šta gde i kako. 

Novi LED farovi su predobri, ali za grad, Avala i Košutnjak su super, ali kako se motor savija u krivinu linija se kosi i ne vidiš gde ideš nego vidiš gde ćeš da završiš ako ne nastaviš lepo kroz krivinu za koju ne znaš kad će da se završi jer je mrak. (Ko je vozio agresivan R motor pa pipne prednju kočnicu, farovi se spuste još više i nema vidljivosti uopšte)

Duga svetla rade zajedno sa kratkim, to je plus, ali duga su mali laserski snop u sredini, nema rasipanja levo desno.

Za neke krivine i off-road, mora da idu maglenke i da se stavi možda i dupli par jedan za bolje osvetljenje pri dnu da se lakše vide rupe jedan da se podigne u nebo pa da se pali kad se voze krivine jer će svima da smeta da nose oči. Ovo kažem jer me par rupa iznenadilo, ali generalno se vide jer se gleda iz aviona ne sa motora, takav je položaj sedenja. 

Ja sam zadnji put davno davno meren 192, ne znam da li i dalje imam toliko, ali kolenima ne bodem ćoškove, ne smeta, sedište dosta neudobno da se sedi 2.5h na njemu, 91km po gradu nikome ne znači ništa, ali to je bilo oko 2h 30minuta. Ko ima 42 zuba pozadi može do Budimpešte da ode za to vreme. 

Što se tiče sedišta može da se krivi na njemu, da se sedi nepravilno da se skine teret sa zadnjice, u mom slučaju, čak mogu da sednem na suvozačevo sedište i da vozim krivine Banjica-Avala bez problema, ne smeta geometriji, ne smeta ničemu, lepo se ponaša, a odmara noge jer se malo isprave, kombinacija sa malo stajanja, može da se skine teret i da se ne stane 2.5h..

Da napomenem za gornje tvrdnje da sam čovek od trenutno tačno 107kg što uopšte nije malo. 

E sad, negativna strana i pitanje:

Da li neko ima loš osećaj na volanu dok vozi ispod 30-40 na sat? Dosta mi je izraženije uzbrdo ili nizbrdo, kao da kad mrdam levo desno volan kao da me baca umesto da klizi, ne znam ni kako bih opisao osećaj niti sam siguran šta se dešava, da li je to zbog krampona, da li je pritisak loš, mada mi se to dešava i na 1.5 i na 2.3.

Ako je neko imao takav osećaj, neka podeli samnom da li nestaje sam ili nešto nije kako treba pa bih trebao proveriti što pre. 

20250520_210129.thumb.jpg.f5c970de65a3afc190a358953782e572.jpg

Avala bez svetala samo pozicija sija. 

20250520_210119.thumb.jpg.5897f66f8b75af6c59482f19f6d1d327.jpg

Kratko

20250520_210123.thumb.jpg.9475572a2d095fa3c4c88dbc6f98adb7.jpg

Dugo

20250520_210617.thumb.jpg.e493ef1eb068f497cfac2c74a94119d7.jpg

Mrkli mrak na Avali samo kratko. 

20250520_210620.thumb.jpg.c2286726e518ec3c1e545aaab02b0349.jpg

Kratko i dugo, telefon ne daje baš dobru sliku, ali znači dugo jako lepo, ali kao što opisah, kao tačka je, nema rasipanja, odlično je za pass, ljudi se pomeraju. 20250520_210628.thumb.jpg.c597d2635b503d41539209f2a001f099.jpg

Zumirano bez dugog, telefon sa x3 sočivom. 

20250520_210624.thumb.jpg.5d2122f19d6ff485cb6ba5ca11590608.jpg

Zumirano dugo, telefon na x3 sočivu. 

Promenio član EnduroFun
Update
  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Drug član, 1124 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Za enduro motor ovo ima bogovska svetla, nisu ti vozio ove stare enduro motore, pa i novije sa halogenim svetlom, to svetlo ima samo da prođe tehnički.

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 595 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Na ovom "pre-fl" su tuga, nadam se da će biti bolje sa zamenom sijalica i nekim maglenkama koje dopune snop. 

• Drug član, 2381 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, Motorcyclist said:

I ja htedoh reci, vrh svetla. 

2 hours ago, lemy said:

Za enduro motor ovo ima bogovska svetla

Samo na pravcu, nažalost. Isto kao i 450MT, ostali kinezi sa led svetlima, pa verovatno i ostali proizvođači.
Stvarno su WOW ovako za slikanje, kad probaš po pravcu itd. ,
ali kad kreneš da voziš krivine - bukvalno su neupotrebljiva i opasna. Što više oboriš motor - gora situacija. Snop odsečen na recimo 10 - 15 metara, iza toga crno, a ti voziš 50kmh. Podešene maglenke su obavezne. Probaću možda nekad da snimim to o čemu pričam.

Na tenere 660, iako svetlo deluje dosta slabije, obična sijalica - nikad nisam primetio taj problem.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 2

• Integrisan, 5883 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 hour ago, živke said:

Samo na pravcu, nažalost. Isto kao i 450MT, ostali kinezi sa led svetlima, pa verovatno i ostali proizvođači.
Stvarno su WOW ovako za slikanje, kad probaš po pravcu itd. ,
ali kad kreneš da voziš krivine - bukvalno su neupotrebljiva i opasna. Što više oboriš motor - gora situacija. Snop odsečen na recimo 10 - 15 metara, iza toga crno, a ti voziš 50kmh. Podešene maglenke su obavezne. Probaću možda nekad da snimim to o čemu pričam.

Na tenere 660, iako svetlo deluje dosta slabije, obična sijalica - nikad nisam primetio taj problem.

To je STMOTO kritikovao kod nekih novih Suzukija sa tim svetlima i slicno postavljenih kao na 450MT. 
Npr. na modelu 1000GX.

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Lucifer

Sjajno momci!

Gledam snimak i jedva u nekim delovima prepoznajem gde ste vozili .

Ono prvo pod snegom, to je ka Hridskom jezeru? Ovako pod snegom ne prepoznajem ali napisali ste Prokletije, pa mora da je to, ne znam gde bi drugo moglo biti.

A Bjelasica, sve putevi kuda vozim, doduše kada nema snega 🙂

I skroz mi neobično da gledam na snimku vas trojicu, a obično kad vozim ni jedan motor nisam srela, jedva po neki kvad katkad. A vozila sam puno i često 🙂

Fina ona uzbrdica ka repetitoru?

Deluje odozdo strma al kad se krene ide.

Nego, fascinantno mi je da ste znali kuda da se popnete da vidite Ursulovačko i Šiško jezero.

Ja toliko dugo vozim ovuda a tek sam te vidikovce da ih tako nazovem otkrila prošlog leta i to prateći tragove kvada.

Tim putem kuda ste i vi išli.

Bravo! Lepo ste vi sve ovo izvozili obzirom na izazove.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Strucnjak, 1654 postova
  • Motocikl: CRF300L
1 hour ago, makikt said:

Ono prvo pod snegom, to je ka Hridskom jezeru?

Jeste, u smeru kazaljke na satu smo krenuli krug oko jezera, ali sneg nas zaustavio na pola. Nismo stigli na vrh. Posle smo probali i kontra smer i opet nismo mogli do kraja.

1 hour ago, makikt said:

Fina ona uzbrdica ka repetitoru?

Prilicno fina. Jedva ide u prvoj i malko im fali da se izvrnu na ledja. Prednji tocak nervozno hoce da poskoci kako pipnes neki kamen. Bar je takav subjektivni osecaj sa motora.

1 hour ago, makikt said:

Nego, fascinantno mi je da ste znali kuda da se popnete da vidite Ursulovačko i Šiško jezero.

Vozili smo po principu "gde god vidis neko brdo - skreni" :)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

5 minutes ago, DjordjeMijailovic said:

Jeste, u smeru kazaljke na satu smo krenuli krug oko jezera, ali sneg nas zaustavio na pola. Nismo stigli na vrh. Posle smo probali i kontra smer i opet nismo mogli do kraja.

Prilicno fina. Jedva ide u prvoj i malko im fali da se izvrnu na ledja. Prednji tocak nervozno hoce da poskoci kako pipnes neki kamen. Bar je takav subjektivni osecaj sa motora.

Vozili smo po principu "gde god vidis neko brdo - skreni" :)

Kad je suvlje malo je lakše izaći uz uzbrdicu ka repetitoru.

Vama je bilo i klizavo.

A slična vam je bila i ona uzbrdica ka Crnoj glavi, odakle ste gledali Ursulovačko jezero. Isto poveći nagib i kolotrazi.

Super avantura, nema šta 🙂

Izvinjavam se za mali off, nije voge u pitanju ali su slike sa istih mesta kuda ste vozili 🙂

A kako nisam sela na motor sad skoro četri meseca zbog povrede, gledajući " moja brda" na snimku, kako umem da zovem sve ove planine okolo kuda vozim, baš me uhvatila nostalgija 🙂

Mada, sad vidim i ja sam uz tu uzbrdicu išla u maju,  polovina maja prošle godine.

Sneg se već otopio bio, ali je vrv isto bilo mokro i klizavo.

IMG_20240518_144726.thumb.jpg.864e6589c323fdc7db64ab2809e060b5.jpg

A pogled na Šiško jezero je iz septembra 🙂

IMG_20240921_155626.thumb.jpg.9a71695cdae970b094b5364fec3de27a.jpg

Evo nađoh i slike  iz Bogićevice, da vidite kako izgleda kad nema snega 🙂

Ćafa Bogićes, sama granica sa Kosovom. Cela ova linija kuda ide put napred je granična linija

1748213274218.thumb.jpg.404ced9454d18aeba7b744e56da603ff.jpg

1748213327113.thumb.jpg.afb7c14953dc3e14bab6b8433b115be9.jpg

Hridski krš

1748213569580.thumb.jpg.8382592e8aa51159763c54f8bc924bd8.jpg

Hridsko jezero, dole.

Kažu da je jedno od najlepših u Cg

1748213644305.thumb.jpg.7e1f8c4d548a88abf3ec98e8e037fffd.jpg

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja