aca-pn 6690 Napisano Nedelja u 09:23 Enduraš, 6519 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Bas njih briga da menjaju delove preventivno, moraćeš to sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ceri 7 Napisano Nedelja u 09:25 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da postavim video ali ovaj donji je bas trio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20215 Napisano Nedelja u 10:08 Integrisan, 6317 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto je lezaj rdjav? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3543 Napisano Nedelja u 10:14 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto je lezaj rdjav?Loše podmazan i jako loše rešena zaštita od ulaska vode, pretpostavljam.Što kaže Neša, na Hondi posle ravno 20 godina, ležaj koji je "propao" na oko izgleda kao nov, samo su se ukopale mikro rupice u srednjem položanju pa je bio za zamenu.Sent from my SM-S911B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 25066 Napisano Nedelja u 10:35 Integrisan, 10372 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Motorcyclist je napisao: Zasto je lezaj rdjav? Katastrofa los materijal i nije podmazan, dva drugara voze QJ i jos nekog kosookog, rasturili smo ih "na kvarno" (u garanciji motori) i podmazali svuda gde treba! Pola srafova krucijalnih (koji agregat drze) su samo privijeni. Imamo i jednu pedu tek 250 kojoj su se otkinula oba nogostupa kada je vozac ustao na mopedu. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14852 Napisano Nedelja u 10:44 Integrisan, 7961 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mene iznapadoše mnogi kad sam pominjao da su ovakve stvari moguće. Nemam ništa protiv zaista, neka je motor kineski i nek košta pola od nečeg drugog, motocikl mora da radi. 300 šibanja za onog ko je izmislio frazu "odnos cene i kvaliteta". Ležaj mora da bude kvalitetan. Nek istrule plastike, nek protruli auspuh ali ležajevi su nedopustivi. Lepo je pričao jedan moj pokojni komšija. Bio inženjer u fabrici kompresora u Smederevu. Bez dobrog ležaja nemaš ni alat, mi mašinu za veš ni tenk. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3543 Napisano Nedelja u 11:16 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moglo bi se reći da se na ležajevima svet okreće? Izaći ću sam...Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 25066 Napisano Nedelja u 11:34 Integrisan, 10372 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gordak985 je napisao: na Hondi posle ravno 20 godina ... i 100000km predjenih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3543 Napisano Nedelja u 11:41 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... i 100000km predjenih!To je samo broj :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 676 Napisano Nedelja u 17:44 Zainteresovan, 545 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam se opet bavio mojim prednjim ogibljenjem. Podmazivanje je imalo kratkotrajan efekat i “fork stiction” ili ti zapinjanje prednje viljuske se vratilo posle par stotina km. Nije bas prijatno, oseca se u voznji na neravninama da ogibljenje ne upija kako treba. Gledao malo po youtube pa sam radio postupak poravnavanja viljuski. Postupak, popusti se “pinch bolt” kod prednje osovine kao i srafovi koji drze donji deo trokuta i centralni sraf na kormanu. Nakon toga nekoliko puta sabiti vile i posle stezanje po specifikacijama. Odmah se osetilo poboljsanje, posle sam ocistio prasinare i malo semeringe, naprskao silikom u spreju i sada ptednje ogibljenje ide glatko i bas kako treba. Pratimo koliko ce ovo da potraje.Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 213 Napisano Nedelja u 19:15 Svrati ponekad, 170 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, ceri said: Pozdrav svima. Evo i mene posle dužeg vremena da podelim utiske posle pređenih oko 7000km raznih terena uglavnom brdovitih. Generalno zadovoljan,potrošnja smešna, izdržljivost delova oslanjanja je bas dobra ,agregat pouzdan (sem nekih glupih rešenja na agregatu) , zbog toga sam ga gurao kilometar do kuće ,i truli lezajevi kormana ili kako ga vec ko naziva.... Zamalo sam ispravio krivinu kada su zablokirali. Stvarno ne mogu da verujem da za godinu dana mogu ovako da pordaju... Kvalitet lezajeva je toliko los da se raspadaju na mali udarac . Koliko su bili podmazani vidi se i na slici A sto se tice ovih glupih rešenja na agregatu to je zupčasti zatezac lanca.. Posto je deo cilindričan, postoji mogućnost za kretanja u jednu stranu. Opruga koja se nalazi u telu prilikom stezanja srafa napinje zatezac u smeru zatezanja srafa kao sto se kod mene desilo i onda zupci hvataju samo na kraju dok se ne pohabaju . E onda agregat pocne da radi kao kultivator, bukvalno nema razlike. I opet bih da pohvalim nosioca garancije stvarno svaka čast za sad su korektni nemam reči. Garancija mi je istekla pa ću kad uhvatim vremena da pogledam kakvi su kod mene, u najmanju ruku im ide podmazivanje...inače koja je oznaka ležaja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ceri 7 Napisano Nedelja u 20:47 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, eurokrem je napisao: Garancija mi je istekla pa ću kad uhvatim vremena da pogledam kakvi su kod mene, u najmanju ruku im ide podmazivanje...inače koja je oznaka ležaja? Ne znam tačno. U pitanju je standardni konusni ležaj ima ih u svakoj radnji koja prodaje lezajeve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2691 Napisano Ponedeljak u 08:06 (promenjeno) Andragog, 5258 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR V2 and EXC Prijavi odgovor kao problematičan 7000 terena je kao 70 000 asfalta. Promenio Ponedeljak u 08:06 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...