Jump to content

Moto Zajednica

Voge 300 Rally

Recommended Posts

• Drug član, 1771 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Zasto je lezaj rdjav?
Loše podmazan i jako loše rešena zaštita od ulaska vode, pretpostavljam.

Što kaže Neša, na Hondi posle ravno 20 godina, ležaj koji je "propao" na oko izgleda kao nov, samo su se ukopale mikro rupice u srednjem položanju pa je bio za zamenu.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 10372 postova
  • Motocikl: ---Honda---
pre 22 minuta, Motorcyclist je napisao:

Zasto je lezaj rdjav?

Katastrofa los materijal i nije podmazan, dva drugara voze QJ i jos nekog kosookog, rasturili smo ih "na kvarno" (u garanciji motori)  i podmazali svuda gde treba! Pola srafova krucijalnih (koji agregat drze) su samo privijeni.

Imamo i jednu pedu tek 250 kojoj su se otkinula oba nogostupa kada je vozac ustao na mopedu.

• Sviđa mi se 2
  • Tužan 1

• Integrisan, 7961 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mene iznapadoše mnogi kad sam pominjao da su ovakve stvari moguće. Nemam ništa protiv zaista, neka je motor kineski i nek košta pola od nečeg drugog, motocikl mora da radi. 300 šibanja za onog ko je izmislio frazu "odnos cene i kvaliteta". Ležaj mora da bude kvalitetan. Nek istrule plastike, nek protruli auspuh ali ležajevi su nedopustivi. Lepo je pričao jedan moj pokojni komšija. Bio inženjer u fabrici kompresora u Smederevu. Bez dobrog ležaja nemaš ni alat, mi mašinu za veš ni tenk. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 545 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Danas sam se opet bavio mojim prednjim ogibljenjem. Podmazivanje je imalo kratkotrajan efekat i “fork stiction” ili ti zapinjanje prednje viljuske se vratilo posle par stotina km. Nije bas prijatno, oseca se u voznji na neravninama da ogibljenje ne upija kako treba. Gledao malo po youtube pa sam radio postupak poravnavanja viljuski. Postupak, popusti se “pinch bolt” kod prednje osovine kao i srafovi koji drze donji deo trokuta i centralni sraf na kormanu. Nakon toga nekoliko puta sabiti vile i posle stezanje po specifikacijama. Odmah se osetilo poboljsanje, posle sam ocistio prasinare i malo semeringe, naprskao silikom u spreju i sada ptednje ogibljenje ide glatko i bas kako treba. Pratimo koliko ce ovo da potraje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY
11 hours ago, ceri said:

Pozdrav svima. Evo i mene posle dužeg vremena da podelim utiske posle pređenih oko 7000km raznih terena  uglavnom brdovitih. Generalno zadovoljan,potrošnja smešna, izdržljivost delova oslanjanja je bas dobra ,agregat pouzdan (sem nekih glupih rešenja na agregatu) , zbog toga sam ga gurao kilometar do kuće 😂,i truli lezajevi kormana ili kako ga vec ko naziva....🤨 Zamalo sam ispravio krivinu kada su zablokirali. Stvarno ne mogu da verujem da za godinu dana mogu ovako da pordaju...

Kvalitet lezajeva je toliko los da se raspadaju na mali udarac . Koliko su bili podmazani vidi se i na slici😂

IMG-20e4f163ca6b927d41f21d4f506afb5b-V.thumb.jpg.a94008504c68f71274d56e1a1aa7547b.jpg

A sto se tice ovih glupih rešenja na agregatu to je zupčasti zatezac lanca..IMG_20250610_164603.thumb.jpg.e4a7c05c9b12098e76de184b9502face.jpgScreenshot_2025-06-10-16-56-07-527_com_miui.gallery.thumb.jpg.96973913f37cee83da1f9776fd446811.jpg

Posto je deo cilindričan, postoji mogućnost za kretanja u jednu stranu. Opruga koja se nalazi u telu prilikom stezanja srafa napinje zatezac u smeru zatezanja srafa kao sto se kod mene desilo i onda zupci hvataju samo na kraju dok se ne pohabaju . E onda agregat pocne da radi kao kultivator, bukvalno nema razlike. 

I opet bih da pohvalim nosioca garancije stvarno svaka čast za sad su korektni nemam reči. 

Garancija mi je istekla pa ću kad uhvatim vremena da pogledam kakvi su kod mene, u najmanju ruku im ide podmazivanje...inače koja je oznaka ležaja?

• U prolazu, 9 postova
Pre 1 sat, eurokrem je napisao:

Garancija mi je istekla pa ću kad uhvatim vremena da pogledam kakvi su kod mene, u najmanju ruku im ide podmazivanje...inače koja je oznaka ležaja?

Ne znam tačno. U pitanju je standardni konusni ležaj ima ih u svakoj radnji koja prodaje lezajeve.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja