Jump to content

Moto Zajednica

QJ MOTOR

Recommended Posts

• Integrisan, 4954 postova
13 minutes ago, kole24 said:
2 hours ago, Andrej_Hotstepper said:
Honda ima pločice, Voge verovatno matica/šraf... Te je time prostije ali mora češće provera. 

I Voge ima pločice. Ne znam iz kog uputstva je ta slika, kod mene piše kontrola na 20000 km.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2304 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 54 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

Kako da ti objasnim... Napišeš to tamo u temi. Pa onda neko ko i razmišlja da kupi taj motor zna šta da očekuje. 

A isto tako sam siguran da svi saloni i te kako prate ovaj forum. Pa nek pročita neko šta njegov kupac ima da kaže o njima, pa nek popriča sa svojim zaposlenim... A da li šteti reputaciji brenda?! Pa evo meni je dovoljno da ne razmišljam onda o RE...

To je više do distributera/dilera/prodavca/servisa u Srbiji nego do bilo kog brenda. Prosto pilićari smo kad je reč o lageru delova. Na papiru piše da ima ali u realnosti nema šanse da imaju jer ne mogu ili neće da drže toliki lager koji košta. Recimo Beneli ima dooosta bolji lager u CG nego u Srbiji. I dešava se da pre CG pošalje deo koji stigne uredno nego što ovi naši naruče iz Italije. 

• Drug član, 2995 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
1 hour ago, Urban Rider said:

@Andrej_Hotstepper Pazi, sve ovo sam im već rekao tako da nemaju potrebe da čitaju to ovde, a da li je to nešto promenilo? Apsolutno ništa :) Zaposleni su tu najmanje krivi, kriva je pogrešna poslovna politika koje oni moraju da se pridržavaju... ali da ne idemo u off. Nadam se da kolege koje se odluče da kupe QJ neće imati ovako loše iskustvo.

... I sam radim u servisu, na prijemu vozila, na kontaktu sa kupcima. I te kako je bitno šta ti neko kaže, i veruj mi da to mora da ima posledice. Mogu menadžmeri sve da dogovore i da ubijaju glave kako da unaprede kad jedna budala se ponaša kao kauboj prema ljudima. 

Mene ne interesuje CEO Honde, ja sam imao kontakt sa jednim čovekom u Stojanovu, i to preko email-a, i svaki put sve kako je dogovoreno, kulturno, odma odgovori, ostavi i kod portira delove da me sačeka jer nam radna vremena poklapaju. (a meni je takoreći Stojanov konkurent, ali je to istina i imam samo reči hvale). 

• Drug član, 3641 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Za ljubitelje maxi skutera, uskoro stiže Fortress 350. Liči na Voge SR4Max, ali bi trebalo da bude od njega jeftiniji. Dele istu platformu sa BMW C400. Video je na turskom, ali ima subtitl.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe

Svratio sam pre neki dan do Autoprometa. Mogu reći da su ljudi poprilično raspoloženi da pomognu i izađu u susret. Meni su rekli da im doteram Piaggia pa da vidimo koliko bi ga procenili, ali svakako su raspoloženi za opciju zamene.

Jedino što im je ostalo u salonu je SRT700x, a moj utisak je da je to sve korektno uklopljeno. Čak neki elementi deluju poprilično rigidno ako uzmemo u obzir cenu proizvoda. Da budem iskren, mnogi detalji na mom skuteru (ako je to uopšte za poređenje) koji je poprilično skup na tržištu, izgledaju jeftinije.

Zainteresovao me je i taj SVT650, pa ću svakako sačekati da ga vidim uživo. 

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: QJMOTOR SRT 700

Ja sam kupio 550X obzirom da nije bilo u Novom Sadu ni 700X ni SVT650. Ali bi bila mrtva trka između ta dva modela. 

Mada, ruku na srce, nemam ja zamerki ni na 550X. Evo i u subotu sam bio u vožnji nekih 400 km sa još 9 motocikala, većinom NC i Stromovi. Sve lagano i lepo ispratio. Sve je to slično i slično ide. Za oko mesec ipo sam prešao 3.000 km, za sad prezadovoljan. Sreo sam dečka iz Petrovca, on je od juna sa 550X napravio preko 14.000 km. Takođe nema nikakav problem. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe

Snaga mi je skoro pa nebitna stavka. Ono što me vuče na taj SVT650 je što ima kao malo bolji paket opreme... Podesive viljuške, Brembo, TFT... Iako to meni ništa ne znači jer sam početnik u tom svetu, ali eto kao kurčenje :jee::jee1: . Ono što mi je verovatno i najbitnija stvar je komfor vožnje u dvoje, a tu bar ovako po slikama SVT ne deluje kao savršena opcija. Moraću da ih pogledam jedan do drugog, pa i da sednem ženu pozadi da vidim kako to sve deluje, pa ću odlučiti. 

• Sviđa mi se 1

A i SVT ti je skuplji. 550X sa koferom 6.500, a SVT bez kofera 7.000. Znači sa dobrom koferom i nosačem oko 7.400. Razlika je skoro 1.000 eura u ceni. 

Stiže za nekih dve nedelje. Pa će biti da se proba.
Ja za sada 3.000 km sa 550X i sve top. Pala je opet turica Novi Sad, Valjevo, Loznica, Sunčana Reka, Šabac, Mitrovica, Novi Sad. Lepa grupa od 10 motora... Uživanje i lepo vreme. d753f965ddb8f0ca99ff037723dc04cc.jpg

Sent from my Pixel 7 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2304 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
On 17. 10. 2023. at 9:42, bakica je napisao:

Snaga mi je skoro pa nebitna stavka. Ono što me vuče na taj SVT650 je što ima kao malo bolji paket opreme... Podesive viljuške, Brembo, TFT... Iako to meni ništa ne znači jer sam početnik u tom svetu, ali eto kao kurčenje :jee::jee1: . Ono što mi je verovatno i najbitnija stvar je komfor vožnje u dvoje, a tu bar ovako po slikama SVT ne deluje kao savršena opcija. Moraću da ih pogledam jedan do drugog, pa i da sednem ženu pozadi da vidim kako to sve deluje, pa ću odlučiti. 

Ako gledaš komfor za dvoje onda je pametnija kupovina 700X ili čak 800SX.Oni su baš pravljeni za dvoje. SVT je više lone rider sistem...

Vidi, meni snage ne nedostaje ni na 550X. Ženu vozim svaki drugi dan, ništa meni nije motor lenji u odnosu na vožnju bez suvozača. 

A evo obe ture su dokazale da se ja isto vozim na turama kao i ekipa koja ima motore veće konjaže i kubikaže. 

Što reče moj drug, sve je u glavi. 

• Drug član, 2995 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
On 10/16/2023 at 3:28 PM, BaneNS said:

Ja sam kupio 550X obzirom da nije bilo u Novom Sadu ni 700X ni SVT650. Ali bi bila mrtva trka između ta dva modela. 

Mada, ruku na srce, nemam ja zamerki ni na 550X. Evo i u subotu sam bio u vožnji nekih 400 km sa još 9 motocikala, većinom NC i Stromovi. Sve lagano i lepo ispratio. Sve je to slično i slično ide. Za oko mesec ipo sam prešao 3.000 km, za sad prezadovoljan. Sreo sam dečka iz Petrovca, on je od juna sa 550X napravio preko 14.000 km. Takođe nema nikakav problem. 

Ako je tvoj žuto crni mislim da sam te video pre koje jutro kad sam išao na poso... Lepo to izgleda... 

Jeste, stalno sam ja u gradu. Svaki dan vozim. Na posao, pa po ženu u Kamenicu na posao, pa ćerku na trening... Pređem dnevno bar 50 km minimum. 

• Podržavam 1

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X

Pozdrav svima

Nemam jos iskustva sa QJ Motor,ali sam poručio trx125 za suprugu i trebalo bi da stigne za 20ak dana.Za sebe merkam srk 800sx ,i uzeću ga samo da prodam moju Volusiju.Ovaj model QJ-tek ovog meseca treba da stigne na naše tržište,vizuelno isti je ko i  srk800x ali ima motor od 800ccm i 92 konjske snage.Kostaće oko 8500e.Za kvalitet ne brinem,jer trajace 10 godina  sigurno.

Promenio član Road Kings
  • Sviđa mi se 4

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X
On 24. 10. 2023. at 6:18, cezarpa je napisao:

Izvestavaj,to je veoma slican mom BN 125.

To je u stvari isti motor i isti ram.Samo što se razlikuju u faru,displeju i plastikama sa strane,jedina prava razlika je što QJ ima ABS i jeftiniji je 900e

• Podržavam 1

• Integrisan, 9456 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Ono sto mene (kao laika) plasi je dostupnost delova i potrosnog materijala u buducnosti, verujem da kvalitet nije upitan.

Vec sam se "opekao" kupovinom kinesklih skutera, desavalo se cak da dva ista modela imaju razlicite radilice ili da mesec dana po kupovini model bude povucen sa trzista.

Za Hondu staru i 30 godina mozes poruciti i sraf ako zatreba po serijskom broju. Postoji li za QJ npr ovako nesto? Hvala. 

https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle

• Podržavam 1

Evo ga na primer ovaj.

QJMOTOR.MY

Spare Parts of Mforce Malaysia Motorcycles and Scooters

Biće toga sve više, kako se brend bude razvijao, siguran sam. Ali opet, proizvodnja nije više što je bila, ne prave se stvari na isti način. Elektroniku i gadžete recimo sad kupuju i ugrađuju od nekih third-party kompanija, na globalnom tržištu. Ne prave sami. Restajling se radi svako malo... Šta će biti za 10 godina, ko to zna...

Ima, klik pa skineš pdf. Nema svih modela na spisku, ali to je tako valjda kod svih proizvođača za najnovije taze modele koji su još pod garancijom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja