Sharky - Alex 8214 Napisano Subota u 14:28 Drug član, 2320 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kompromis i podnosenje neke zrtve je kljuc svega. Hoces da uzivas na motoru? Bice vruce u jakni i ispod kacige. Ili se pomiris sa time a ako ne mozes onda sednes u auto i upalis klimu ili ne izlazis uopste. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7914 Napisano Subota u 16:15 Ne silazi, 3476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Gotovo, super je bilo, definitivno treba svako malo da se ide na poligon i vežba, znaci sve to u saobraćaju, bilo je svakakvih motora, ne R al baš mesano i sve su ono teško prolazili pa posle lako kako su ponavljali, bilo je od 18g do 70 i kusur, bas se vidi razlika i to velika kad nesto treba da se uradi sa 30 i 50 na sat, sa 45 mozes al sa 50 nikako a u fazonu smo sta je to 5 vise. Treba od ovog nesto da bude i u auto školi pa nam i mozda bude bolje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4762 Napisano Subota u 16:23 Ne silazi, 6932 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče opreme, neizbežna je vrućina, ali dobrim izborom se ipak može ublažiti. Kaciga je topla po gradu svaka, flip up je ipak znatno komfornija, postoje predrasude da je taj tip slabija zaštita, međutim, strogi atesti to demantuju. Naravno, GP takmičari nose full face, ali su to ekstemni zahtevi i težina im je bitna, ne treba se povoditi za njima, a u ostalom, pretežni padovi na trci se razlikuju od uličnih i kacige se i po tome razlikuju. Sve jakne su leti tople kolko god imale luftera, ja sam zato koristio gladijator koji je prilično dobra zaštita, po meni bolja na udarace, a vrlo prozračn i znatno hladniji. Nedostatk mu je što nije toliko efikasan na dugo trenje o podlogu, jer je više za off road, ali je svakako bolje u njemu nego u majci. Uz gladijator sam uvek nosio i duks, a kad je hladnije i jaknu bez postave, tako sam imao pokriven priličan temperaturni opseg uz uvek solidnu zaštitu. Rukavice nisu problem, uvek duge ali rupičaste. Koleno je skoro uvek prvo na udaru, postoje razne zaštite od gležnja pa do butine i koje ide preko, praktično mogu i na golu nogu. Izgleda se možda smešno, ali kad se vide povrede, jasno je da nema smešne zaštite. U školama se pokozuju snimci postradalih koji nisu nosili opremu, pa kad se vidi odrano do kostiju, zamrzne se čovek. Da, postoje gel podhlađivači koji bi trebalo neko vreme da hlade, ali nemam iskustva. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 3395 Napisano Subota u 17:08 (promenjeno) Drug član, 1277 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Sharky - Alex je napisao: Mnogi ljudi i ne znaju cemu oprema sluzi. Koliko puta sam samo cio “sta ce ti jakna i rukavice toplo je napolju?” Kaciga se nosi da ti policija ne pise kaznu. Taj sam Msm imam ja to sve ali realno, ako ću se za po gradu oblačiti kao robocap onda ni ne vozim. EDIT: Šalim se. Vozim. Samo se ne obučem. Kacika se spodrazumeva ali ovo ostalo sam u civilu, eventualno jakna. Ko je bio preko, npr. u Italiji zna o čemu pričam. Promenio Subota u 17:22 član slobasuper9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suarez 26 Napisano Subota u 17:25 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda TEK 250 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Sa jaknom i pantalonama bar ne izgoriš na suncu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 49 Napisano Subota u 17:28 Svrati ponekad, 105 postova Motocikl: BMW R1200GS 2009 Prijavi odgovor kao problematičan To sa kvacilom i kursom bezbedne voznje je za tzv panicno kocenje, a ne za svakodnevno zaustavljanje na semaforu. Vec su objasnili gore, da se motor otkaci od tockova. Kome se desilo, zna o cemu se radi. Bio sam preblizu auta koje je naglo zakocilo zbog neceg ispred. Da nisam mehanicki stisnuo kvacilo, ne bih uspeo zaustaviti, jer mi je gas ostao kada sam zabo kocnicu. Jos kod mene na GS ( ) koci i zadnja kad pritisnes prednju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17316 Napisano Subota u 17:37 Integrisan, 8634 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Alexandra995 said: Ček, bez kacige došao na obuku bezbedne vožnje? Toponica brate... Da. Neki R je bio. Eto, šta da kažem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7914 Napisano Subota u 18:59 Ne silazi, 3476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam malo snimao, neke vežbe su bile bez kacige, balas motora, guranje itd pa onda neke tamo ništa nisam lepo uhvatio tako da mu je ovo nešto malo, 13 vežbi ukupno. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...