Jump to content

Moto Zajednica

Treninzi bezbedne vožnje - iskustva

Recommended Posts

• Drug član, 2320 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Kompromis i podnosenje neke zrtve je kljuc svega.

Hoces da uzivas na motoru? Bice vruce u jakni i ispod kacige. Ili se pomiris sa time a ako ne mozes onda sednes u auto i upalis klimu ili ne izlazis uopste.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 3476 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Gotovo, super je bilo, definitivno treba svako malo da se ide na poligon i vežba, znaci sve to u saobraćaju, bilo je svakakvih motora, ne R al baš mesano i sve su ono teško prolazili pa posle lako kako su ponavljali, bilo je od 18g do 70 i kusur, bas se vidi razlika i to velika kad nesto treba da se uradi sa 30 i 50 na sat, sa 45 mozes al sa 50 nikako a u fazonu smo sta je to 5 vise. 

Treba od ovog nesto da bude i u auto školi pa nam i mozda bude bolje. 

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 6932 postova
  • Motocikl: đački pešački

Što se tiče opreme, neizbežna je vrućina, ali dobrim izborom se ipak može ublažiti.

Kaciga je topla po gradu svaka, flip up je ipak znatno komfornija, postoje predrasude da je taj tip slabija zaštita, međutim, strogi atesti to demantuju. Naravno, GP takmičari nose full face, ali su to ekstemni zahtevi i  težina im je bitna, ne treba se povoditi za njima, a u ostalom, pretežni padovi na trci se razlikuju od uličnih i kacige se i po tome razlikuju.

Sve jakne su leti tople kolko god imale luftera, ja sam zato koristio gladijator koji je prilično dobra zaštita, po meni bolja na udarace, a vrlo prozračn i znatno hladniji. Nedostatk mu je što nije toliko efikasan na dugo trenje o podlogu, jer je više za off road, ali je svakako bolje u njemu nego u majci. Uz gladijator sam uvek nosio i duks, a kad je hladnije i jaknu bez postave, tako sam imao pokriven priličan temperaturni opseg uz uvek solidnu zaštitu. Rukavice nisu problem, uvek duge ali rupičaste.

Koleno je skoro uvek prvo na udaru, postoje razne zaštite od gležnja pa do butine i koje ide preko, praktično mogu i na golu nogu. Izgleda se možda smešno, ali kad se vide povrede, jasno je da nema smešne zaštite. U školama se pokozuju snimci postradalih koji nisu nosili opremu, pa kad se vidi odrano do kostiju, zamrzne se čovek.

Da, postoje gel podhlađivači koji bi trebalo neko vreme da hlade, ali nemam iskustva.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: NEMAM
Pre 2 sati, Sharky - Alex je napisao:

Mnogi ljudi i ne znaju cemu oprema sluzi.

Koliko puta sam samo cio “sta ce ti jakna i rukavice toplo je napolju?”

Kaciga se nosi da ti policija ne pise kaznu.

Taj sam :)

Msm imam ja to sve ali realno, ako ću se za po gradu oblačiti kao robocap onda ni ne vozim.

EDIT: Šalim se. Vozim. Samo se ne obučem. Kacika se spodrazumeva ali ovo ostalo sam u civilu, eventualno jakna. Ko je bio preko, npr. u Italiji zna o čemu pričam.

Promenio član slobasuper9

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS 2009

To sa kvacilom i kursom bezbedne voznje je za tzv panicno kocenje, a ne za svakodnevno zaustavljanje na semaforu. 
Vec su objasnili gore, da se motor otkaci od tockova. 
Kome se desilo, zna o cemu se radi. 
Bio sam preblizu auta koje je naglo zakocilo zbog neceg ispred. Da nisam mehanicki stisnuo kvacilo, ne bih uspeo zaustaviti, jer mi je gas ostao kada sam zabo kocnicu. Jos kod mene na GS ( :) ) koci i zadnja kad pritisnes prednju.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8634 postova
  • Motocikl: TDM 900
3 hours ago, Alexandra995 said:

Ček, bez kacige došao na obuku bezbedne vožnje? 😂

Toponica brate...

Da. Neki R je bio. Eto, šta da kažem.

• Haha 1

• Ne silazi, 3476 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Bas sam malo snimao, neke vežbe su bile bez kacige, balas motora, guranje itd pa onda neke tamo ništa nisam lepo uhvatio tako da mu je ovo nešto malo, 13 vežbi ukupno. 

• Sviđa mi se 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja