donadog 21 Napisano Jun 5, 2023 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan A evo i cuvenih burgera 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Jun 5, 2023 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ceo rostilj je dosao u pakovanju velicine resetke i debljine oko pola centimetra. Od temperature su se limovi ovog kucista pokrivili, tako da sam rostilj uspeo da iskoristim za 2-3 lozenja, ali mislim da moze i duze da se koristi ako bi se nekom zicom pricvrstilo kuciste ili nakon koriscenja samo ispraviti limove i spojeve nekim klestima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano Jun 5, 2023 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ово је више уради сам решење, али мислим а би се могло направити =) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Jun 5, 2023 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan I ovo je super, ali po meni najveca prednost ovog mog rostilja je sto je imao to kuciste za lozenje. Zapravo, nije tesko da se napravi isti takav, ako ne nadjem, probacu da ga napravim. Ima pravougaonik kao bazu, a stranice su obrnuti trapezi, tako da kad se podignu, lepo se spoje coskovi. Na ivicama stranica je lim samo uvijen tako da pravi cevcicu kroz koje se provuce pin ili tanka zica, i tako na sva cetiri coska i to ga drzi sklopljenim. Ako bi se napravio od nekog jaceg lima, mislim da bi mogao dosta dugo da traje. Kad se sve rasklopi, toliko je tanko da moze da se stavi uz ivicu kofera, ili na dno, minimum prostora zauzima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Jun 5, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pošto ideš u uređene kampove ne opterećuj se nošenjem roštilja. Skoro svaki kamp ima javni/zajednički roštilj a čak i da ga nema svaki pravi kamper će ti pozajmiti svoj roštilj da ispećeš šta ti treba. Odužiš se sa par hladnih piva i eto novog prijateljstva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Jun 12, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Kupljen danas sto u Intersportu. Ultra lak, na minimalno se pakuje i vršiće posao savim sigurno. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8156 Napisano Jun 12, 2023 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Savet vezano za stolice. Usled mekane zemlje imaće tendenciju propadanje u istu usled tereta sedeoca. Ja sam napravio stopice od čepova za kutijasto gvožđe.....bila mi neka najbrža karabudž verzija ali funcionalna. Ima da se kupi na Ali-ju ili da sam smisliš neki varijantu za podlogu za nogice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15622 Napisano Jun 12, 2023 Drug član, 1786 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Već sam na drugoj strani ove teme ponešto napisao o stolici koju koristim. Međutim, sada me @BaneVuk58 ponovo podsetio na problematiku sa kojom se mnogi kamperi sreću, a to je meka podloga. Nogare od većine stolica jednostavno tonu u meku podlogu, pogotovo kada se radi o pesku ili zemlji. Na spisku dodatne opreme, firma Helinox (čiju stolicu koristim već duže vreme), nalazi se i rešenje za pomenuti problem (fotografija ispod). Mislim da nečije spretne ruke sa lakoćom i mnogo manje para, mogu da naprave nešto slično za bilo koji model stolice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17356 Napisano Jun 12, 2023 Integrisan, 8326 postova Prijavi odgovor kao problematičan Problem je isti kao za ćopu i rešava se priručno i isto, samo x4 Kapiram da bar vi stolicari imate okolo praznu kozervicu piva... pardon, zero kole (stolica je xa merak!) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8156 Napisano Jun 13, 2023 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ovako sam karabudž napravio i verovatno će tako da ostane....radi posao, estetika 0 jbg. ali trpi 140 kg.Bane loneridersa osmehom i stolicom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8156 Napisano Jun 13, 2023 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Evo nešto sa Ali-jaBane loneridersa osmehom i stolicom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 626 Napisano Jun 13, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 411 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Kontam da bi mogli i ovi umetci stapova za planinarenje mogli da posluze. Ima ih za oko 300 kinte par. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8156 Napisano Jun 13, 2023 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Treba probati jedino me plaši dal' će da izdrže teret ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 626 Napisano Jun 13, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 411 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Hoce sigurno. To je ona malo meksa, zilava plastika koja se ne lomi. Pravljeni su za tu svrhu, da ne upadaju stapovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8156 Napisano Jun 13, 2023 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Slammer je napisao: Hoce sigurno. To je ona malo meksa, zilava plastika koja se ne lomi. Pravljeni su za tu svrhu, da ne upadaju stapovi. Imam te nordijske štapove ali ne verujem da može 100 kila baš da izdrži, plus ako se ne varam ima tu i neki navoj za štap. Uostalom treba probati....to je najbolje merilo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 626 Napisano Jun 19, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 411 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam imao situaciju da se iz Foče vracam nenaspavan. Voznja do Novog Sada mi je nikad teze nije pala. Obzirom da je padala kisa, jedva sam nasao natkrivenu klupicu da dremnem 20 minuta. Kud nemam lezaljku mislio sam tih par sati dok sam trazio zgodu za odmoriti. A vec u petak idem motorom na Lefkadu pod punom kamp opremom. Resio sam da je dopunim jednim hammock-om. Od par dostupnih varijanti kod nas, izbor je pao na Sea to Summit Pro Hammock Single set. Dimenzije su 300x150cm. Tezina 560g. Nosivost 180kg. Jako lepo malo pakovanje. Bice uvek u koferu. Za razliku od one iz Dechatlona, dobijaju se bolji i zgodniji kaisevi. Ali je malo uza. Sama lezaljka je jako kvalitetno uradjena. Materijal prijatan. Brzo se postavlja i odlicna je za dremku od par sati. Kud je nisam ranije kupio. Cini mi se da nije dovoljno velika kako bi se u njoj nocilo, ali mozda i to isprobam. Jel pokusavao neko da veze jedan kraj za motor kad zafali drvo, kako to ide u praksi? Igi, sa lezaljkom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3767 Napisano Jun 19, 2023 Astro Puki krsi sva pravila!, 925 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Secam se Kawazokijevog snimka negde u nedjojiji kada je preko sibira isao za Japan. On je vezao lezaljku jednim krajem za dalekovod drugim za Kawasaki DR. Na snimku drveta nigde na vidiku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17356 Napisano Jun 21, 2023 Integrisan, 8326 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stiču se uslovi (metereološki ) za BJB vožnju/kampovanje, pošto smo ovde načeli ideju, hajde da čujemo Vox populi za termin? Lokacija: Borski Stol (praktično idealno, ima i čvrst smeštaj ko hoće samo da se druži, dostupno i sa off-a i sa asfalta). Termin: dajte predlog(e)! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4128 Napisano Jun 21, 2023 (promenjeno) Nemanja Stojanović, 1395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Bukvalno sam danas prošao tuda, motorom Evo ga u Boru. Dunavska magistrala je dobar izbor za kako stići do tamo, možda u odlasku skroz do Brze Palanke, a u povratku da se skrati samo na sever i da se obiđe Majdanpek i put #164 pa opet na Dunav? Sledeći vikend bi trebalo da je lepo vreme, 1. i 2. Jul. Promenio Jun 21, 2023 član Skittles 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17034 Napisano Jun 22, 2023 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Prvog i drugog jula je i moto skup na borskom jezeru (ukoliko je to nekom interesantno). Promenio Jun 22, 2023 član zika56 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano Jun 22, 2023 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 6. 2023. at 13:24, Slammer je napisao: Skoro sam imao situaciju da se iz Foče vracam nenaspavan. Voznja do Novog Sada mi je nikad teze nije pala. Obzirom da je padala kisa, jedva sam nasao natkrivenu klupicu da dremnem 20 minuta. Kud nemam lezaljku mislio sam tih par sati dok sam trazio zgodu za odmoriti. A vec u petak idem motorom na Lefkadu pod punom kamp opremom. Resio sam da je dopunim jednim hammock-om. Od par dostupnih varijanti kod nas, izbor je pao na Sea to Summit Pro Hammock Single set. Dimenzije su 300x150cm. Tezina 560g. Nosivost 180kg. Jako lepo malo pakovanje. Bice uvek u koferu. Za razliku od one iz Dechatlona, dobijaju se bolji i zgodniji kaisevi. Ali je malo uza. Sama lezaljka je jako kvalitetno uradjena. Materijal prijatan. Brzo se postavlja i odlicna je za dremku od par sati. Kud je nisam ranije kupio. Cini mi se da nije dovoljno velika kako bi se u njoj nocilo, ali mozda i to isprobam. Jel pokusavao neko da veze jedan kraj za motor kad zafali drvo, kako to ide u praksi? Igi, sa lezaljkom Odlično izgleda,gde si je uzeo? Hvala.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 626 Napisano Jun 22, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 411 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam je na KP. Doduse, meni je prodao za 4500. Ima je i Ultralight varijanta. KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8156 Napisano Jun 22, 2023 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Džim Džarmuš je napisao: Odlično izgleda,gde si je uzeo? Hvala.. https://www.decathlon.rs/visece-lezaljke/327691-40709-viseca-lezaljka-za-dve-osobe-comfort-350-x-175-cm.html#/demodelsize-254univerzalna_velicina/demodelcolor-8601390 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4128 Napisano Jun 23, 2023 Nemanja Stojanović, 1395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, BaneVuk58 said: https://www.decathlon.rs/visece-lezaljke/327691-40709-viseca-lezaljka-za-dve-osobe-comfort-350-x-175-cm.html#/demodelsize-254univerzalna_velicina/demodelcolor-8601390 Ovu imam i ja. Malo je veća spakovana, kapiram da može da se prebaci u neki kompres pouch i da bude duplo manja onda. Evo je u "gepeku" NC-a. Veličina je taman, može i da se spava u njoj bez problema. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8156 Napisano Jun 23, 2023 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @Skittles Vrhunska, komotna i trpi "velike dečake" ....nisi mislim 220 kg . Ja ponesem i španem u slučaju da ne mogu da dohvatim drvo Bane loneridersa osmehom i stolicom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...