KoleD 491 Napisano Avgust 19 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Napravih 1348km, Beograd, Divcibare, Durmitor, Kotor, Krasici, Cetinje, neki starim putevima, Hladna Uvala, Skadar, SH20, Novi Pazar, Golija, Rasaka, Divcibare, Bg. Ni trenutka nisam osetio da fali snage ili kocnica, jesam se sam vozio, sve puno, napred bunker, bocni koferi, top. Sto se mene tice ovaj motor je neka zaokruzena prica. Vozilo smo negde bas ono oslobodjeno po brdima Cg i nije bilo e čekaj me ili daj vozi to sta se vuces. Sve ovo moze @KoleD da potvrdi. Mogu i hoću.. Nema kašnjenja, ide baš lepo, odlično ubrzava..Samo, meni se čini da je to od Rankovog poznavanja motora, tačnog korišćenja obrtaja i zgloba ruke.A za motorno kočenje sam siguran da je moćno jer nije pipao kočnicu tamo gde sam ja morao dobro da se potrudim sa usporavanjem. Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1283 Napisano Avgust 21 BJB Maxi scooter club, 1701 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 8. 2025. at 8:36, sreckovicrobert je napisao: Da, desava se u 70% slucajeva . Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka Za godinu dana mozda samo jednom. 70% ako je,nesto ne valja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 710 Napisano Avgust 22 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 500 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: NC750X '24 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desilo par puta, posle prvog su mi resetovali dct u Delti, jos sam u garanciji, spremam se da trazim nov prekidac. Rekli su mi da snimim kad se desi. Jesam. Uspevao sam sa pritiskanjem prekidaca vise puta ali ne i poslednji put. Tacno je do njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 61 Napisano Avgust 27 U prolazu, 80 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: YAMAHA XMAX 250 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/19/2025 at 12:57 AM, SQTR said: Ptanje za DCT vlasnike: Da li se kome desilo da staneš i neće da izbaci u N kad pritisneš taster? Da meni se dešava a nov je motor. Na nekom stranom forumu sam čitao da se kao malo unazad vrat motor dok je tako u prvoj. Ne znam sad da li bi to moglo da našteti kvačilu ali uradio sam tako i u zadnje vreme ne pamtim da nije hteo u N da prebaci. Uglavnom mi se dešavalo to na putu iz Grčke i onda na granici ili naplatnoj rampi nije hteo u N. Generalno mislim da to nije neki problem za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5427 Napisano Avgust 27 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ne veruj da steti kvacilu posto ono radi kad se da gas, kad se gas pusti motor sam ide u nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5427 Napisano Avgust 31 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Na satu 20900km, red je da se zameni filter vazduha. Po ovom stanju ja bi ovo na nekih 15k km menjao, 20e nije puno tako da sto bi cekao 20k. Uzeo sam pre i K&N al on ce da ceka neko drugo vreme. U kućištu filtera sve cisto i suvo. Dotegao lanac ali primetih da mozda na jednom mestu glavi lanac. Na jednom mestu labavo bas a na drugom zategnut onako. Sta ciniti po tom pitanju, voziti, menjati samo lanac ili nesto trece? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 13679 Napisano Avgust 31 Drug član, 1793 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zameniti lanac i lančanike. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5427 Napisano Septembar 15 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Malo se vozilo. Jadranska magistrala. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 142 Napisano Septembar 22 U prolazu, 89 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, inace od sredine petog meseca pa do danas okrenuh 6000 ne bi to bilo nista cudno da nije sve na kratkim turama do 100 km i gradska voznja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5427 Napisano Septembar 28 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam sebe sjebes. Nisam lepo vrati lim u kleštima i eto belaja, malo disk načet i plocice otisle za manje od 2k km, sto najgore bas sam minimalno koristio zadnju. Prorez na limu treba da bude ka spolja tj dalje od klipa. Nije mi jasno kako nije nista blokiralo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 689 Napisano Septembar 28 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan I šta sada? Kupovina novog diska i pločica i odlazak kod majstora ili ponovo kućna radinost? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5427 Napisano Septembar 28 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nove plocice Sta ce mu biti, malo ima ris, legne plocica tako pa cu da menjam kad bude neki lezaj crko ili gume, Definitivno sam malo promenio nacin vožnje pa je sad slabo i koristim na putu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 164 Napisano Septembar 30 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd, Vladičin Han Motocikl: NC 750 X Prijavi odgovor kao problematičan On 9/28/2025 at 10:13 PM, RankoBg87 said: Kad sam sebe sjebes. Nisam lepo vrati lim u kleštima i eto belaja, malo disk načet i plocice otisle za manje od 2k km, sto najgore bas sam minimalno koristio zadnju. Prorez na limu treba da bude ka spolja tj dalje od klipa. Nije mi jasno kako nije nista blokiralo. Hvala za deljenje, deluje mi da bih vrlo lagano istu gresku napravio.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 61 Napisano Septembar 30 U prolazu, 80 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: YAMAHA XMAX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da mi mnogo cesto pali ventilator, pogotovo po gradu. Cak i jednom posle duze voznje, malo sam uhvatio i grad dok sam parkirao, stizem i ventilator radi sto mi bilo cudno. Da li je to normalno ili bi trebalo da se odradi neka provera? Proverio antifriz i malo je ispod max. Motor je na nekih 4500, na 6000 ide kontrolni servis u ovlascenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1283 Napisano Septembar 30 BJB Maxi scooter club, 1701 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sve u redu sto se antifriza tice. Sto se tice kontrole ,tih 1500km do servisa moze da ti traje 2 godine,a moze i mesec dana. Gledaj da jednom godisnje menjas ulje,Dare Satelis savetuje na kraju sezone. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 61 Napisano Septembar 30 U prolazu, 80 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: YAMAHA XMAX 250 Prijavi odgovor kao problematičan 53 minutes ago, DaliborBP said: Ovo je sve u redu sto se antifriza tice. Sto se tice kontrole ,tih 1500km do servisa moze da ti traje 2 godine,a moze i mesec dana. Gledaj da jednom godisnje menjas ulje,Dare Satelis savetuje na kraju sezone. Pozdrav Nadam se da cu jos 1500 preci do kraja sezone, odnosno jos ovih mesec-dva do zime pa da ga iskontrolisem jer je u garanciji. Ulje zamenjeno na 1000 km negde juna meseca. Jedino ovo sto mi pali ventilator cesto me malo brine ali i to ce pogledati kad ga oteram ubrzo na dijagnostici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5427 Napisano Septembar 30 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice ventilatora ko zna sta mu je, bukvalno ga retko kad i cujem, jos me zezaju sto ga ne gasim nikad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 61 Napisano Septembar 30 U prolazu, 80 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: YAMAHA XMAX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Računam bolje je da se pali sto znaci da radi i da zavrsava poso jer nedaj boze da se ne upali onda je tek problem, ali evo kao sto ti kazes a i mnogi drugi skoro da im se ne upali. Da li je mozda zbog resetke na hladnjaku jer realno 30% manje vazduha ulazi zato sto ga na neki nacin blokira? Brine me sto i u voznji na otvorenom ga osetim, ne po zvuku jer se ne cuje od motora ali osetim toplotu pod nogama jer tacno znam da radi tada i siri mi toplotu uglavnom oko desne noge. Zanimljivo je da ne radi duze od desetak sekundi ali se cesto pali i gasi. Svakako kad ga budem vozio na 6000 na ovaj kontrolni servis morace da ga pregledaju bolje malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5427 Napisano Septembar 30 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Imam i ja zastitu na hladnjaku. Ne znam sta bih rekao u voznji, znam da mi upali leti po gradu kad se provlacim i po gradu, kad stanem npr negde tek posle ne zam koliko vremena se upali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 61 Napisano Septembar 30 U prolazu, 80 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: YAMAHA XMAX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne mozes ni da ga cujes u voznji, jedino kazem ti toplota se oseti veca oko nogu nekih desetak sekundi i prestane. Najvise sam primecivao kad stignem kuci i ugasim ga na kill switch i ventilator radi i to dok god ne ugasim kontakt na kljuc. Ne dao Bog da upali lampicu na tabli, to bi vec bio problem. Dosta ljudi mi je reklo da je sve to normalno, pogotovo za grad i da se ne opterecujem time. Jedina mu je eto ta mana sto nema temperaturu tecnosti da pokazuje pa bar da pratis kako se krece dok vozis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 348 Napisano Septembar 30 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih skinuo zastitu hladnjaka jedno vrijeme i pratio. Iako je zbog eur6 norme NC 2025 dodatno opterecen, previse mi je tih paljenja ventilatora narocito na otvorenom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R3MAX1989 61 Napisano Septembar 30 U prolazu, 80 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: YAMAHA XMAX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Moj je 2024 godiste, odnosno model 2021-2023. Ali mozda si upravu, trebalo bi da se skine i proba tako jer realno sa i bez resetke je razlika fizicka i to bar 30% manje vazduha sa resetkom. Brine me sto i drugi imaju resetke kao i @RankoBg87 pa im se ne pali toliko ventilator. Svakako za 1500 ide u ovlasceni jer su mi rekli na 6000 ide kao kontrolni neki servis pa ce ga proveriti tamo. Sad da li samo da se pare uzmu ili stvarno mora na 6000 svakako zbog garancije ga moram odvesti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5427 Napisano Četvrtak u 21:05 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio sam plocice, ovaj put kako treba 23374 km. Valjalo bi da se se pretrese sta vec treba na ovoj kilometazi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17103 Napisano Petak u 07:57 Integrisan, 9610 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sem f vazduha nemaš šta tresti na toj km koji si već zamenio. Ulje jedino s filterima ako si presao tj ako si blizu do servisa....da ne boravi crno preko zime u agregatu. Na 30K imaćeš za uraditi prednje amorte, antifriz, ventile, srediti oko ležajeva-semeringa-bolcni i moguće lanac ako je fabrički + lancanici (damper gume pripremi nek se nadju ako treba). R3Max Sve ti je ok sa temperaturom, nemoj skidati zaštitu hladnjaka ako nemaš produžetak na prednjem blatobranu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5427 Napisano Petak u 08:44 Drug član, 2632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Filter vazduha zamenio skoro, ulje cu zameniti jos malo, sad je na 6500km, bice jos lepih dana. Gume su na 14k, mozda cu i njih na 30 pa taman onda sve na oko 30 da se uradi. Jel ima jos negde filter kad kazes filtere? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...