Jump to content

Moto Zajednica

Slatke muke

Slatke muke  

68 članova je glasalo

1. 1. Šta uzeti?

• Honda NC750X
      7
    • Honda CB500X
      13
    • Yamaha Tracer 700
      13
    • BMW F700/800GS
      5
    • Suzuki V-Strom 650
      27
    • Benelli TRK702X
      3
    • Voge 300DS
      4
    • BMW G310GS
      2
    • CF Moto 650MT
      2
    • Kawasaki Versys 650
      9
    • Kawasaki Versys 300
      2

Recommended Posts

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

On 3/7/2023 at 2:41 PM, Skittles said:

Ali mislim da mi je za sada ovako podeljeno:

3-4k - Voge 300

4-5k - CB500

5-6k - NC750

6-8k - Strom 650

8-9k - 800MT

10-11k - Afrika

Ja bih gledao samo Afriku ako si u mogucnosti da je kupis... Ne razumem zasto si prodao Benellija a hoces da kupis Voge, milslis da ces sa njime da dobijes ono sto nisi imao sa Benellijem?

Promenio član bobangsxr

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nemanja Stojanović, 1421 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Kao što rekoh za Benellija, mnogo kila malo ponija.

Probao sam danas 800MT, dali mi na dva sata.

Skoknuo sam samo do avale i bilo mi je dovoljno.

Prvi utisak, čim sam ga upalio - ovde je nešto otkačeno, klepeće, trese, vibrira - ali ne, to samo motor zvuči tako.

Probao sam da vozim malo da vidim dal je bolje na različitim obrtajima/brzinama, ali na žalost postaje bolje tek kad se više od vetra ne čuje ništa.

Druga stvar je odaziv gasa, ali to je verovatnije do mog neiskustva sa throttle-by-wire motorima.

Više kad se pusti, ali i pri dodavanju gasa, zahteva dosta finese da bi bilo glatko.

Moram da pohvalim menjač doduše, baš lepo šalta.

I dobro koči.

Bilo je još par sitnica oko samog sistema tipa grejači ručki se pale kroz meni, nema samo dugme on off, i još neke tako sitnice, zaštita od vetra itd, ali to je sve manje bitno.

Ali da ima snage - ima miki, više nego dovoljno.

Zvao sam Voge, lik me ima memorisano, pitao za 525, kaže kraj aprila, biće 7k a videćemo za popust.

Smanjujemo još spisak i za sada ostaju 300DS, CB500X, 525DSX, NC750 i Afrika.

Znači Voge ili Honda :)

Mogao bih verovatno da se nategnem za Afriku, ali Pitanje je da li mi je to najpametnije sada, ili možda tipa da zamenim auto za noviji a uzmem manji motor. Jer mi je i Voge dosta zabavan.

A ne volim kredite, nikada nisam imao jedan, i voleo bih da tako ostane.

Plašim se da uzmem da probam Afriku :) Ali pitaću, ima drugar jedan.

Promenio član Skittles

• Zainteresovan, 332 postova
  • Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000
pre 43 minuta, Skittles je napisao:

Kao što rekoh za Benellija, mnogo kila malo ponija.

Probao sam danas 800MT, dali mi na dva sata.

Skoknuo sam samo do avale i bilo mi je dovoljno.

Prvi utisak, čim sam ga upalio - ovde je nešto otkačeno, klepeće, trese, vibrira - ali ne, to samo motor zvuči tako.

Probao sam da vozim malo da vidim dal je bolje na različitim obrtajima/brzinama, ali na žalost postaje bolje tek kad se više od vetra ne čuje ništa.

Druga stvar je odaziv gasa, ali to je verovatnije do mog neiskustva sa throttle-by-wire motorima.

Više kad se pusti, ali i pri dodavanju gasa, zahteva dosta finese da bi bilo glatko.

Moram da pohvalim menjač doduše, baš lepo šalta.

I dobro koči.

Bilo je još par sitnica oko samog sistema tipa grejači ručki se pale kroz meni, nema samo dugme on off, i još neke tako sitnice, zaštita od vetra itd, ali to je sve manje bitno.

Ali da ima snage - ima miki, više nego dovoljno.

Zvao sam Voge, lik me ima memorisano, pitao za 525, kaže kraj aprila, biće 7k a videćemo za popust.

Smanjujemo još spisak i za sada ostaju 300DS, CB500X, 525DSX, NC750 i Afrika.

Znači Voge ili Honda :)

Mogao bih verovatno da se nategnem za Afriku, ali Pitanje je da li mi je to najpametnije sada, ili možda tipa da zamenim auto za noviji a uzmem manji motor. Jer mi je i Voge dosta zabavan.

A ne volim kredite, nikada nisam imao jedan, i voleo bih da tako ostane.

Plašim se da uzmem da probam Afriku :) Ali pitaću, ima drugar jedan.

A znas sta je zanimljivo, stavis 2 MT-a jedan pored drugog i razlicito klepecu...

Preskupa kineska igracka koja cima i lupa dok je jos nova...

Moj glas svakako ide za NC750 :) na putu ka Africi...

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2339 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre 3 sati, Nolanka je napisao:

A znas sta je zanimljivo, stavis 2 MT-a jedan pored drugog i razlicito klepecu...

Preskupa kineska igracka koja cima i lupa dok je jos nova...

Moj glas svakako ide za NC750 :) na putu ka Africi...

Stavi dva KTM-a i dobiješ isto! :D Prosto to su takvi agregati...neko može da ukapira dva cilindra a neko nikako. 

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Himalajac

Si probao NC750?

Pre neki dan sa ima priliku da provozam kracu turu sa covekom koji je upravo izvezao novog iz salona. Zaista lep motor i po vidjenom vise nego sposoban u voznji. Posebno mi se svidelo koliko je nisko postavljen motor. al je zbog bas mala visina od kolovoza. Nije za off sem pristojnih kolskih puteva tj puteva od nabijenog kamenja, i to ako bas mora. Mnogo je vise za ulicu i asfaltni put. 

• Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Nisu svi isti, moja aprilija kad radi u mestu očekuješ svakog trenutka da će da se mašina razleti, a dok honda samo šapuće, kad joj zavrnes malo gas ona zviždi a aprilia samo rnda… dok se ne naviknes čudno ti, posle ne obracas uopšte pažnju :)

• MotoDJIR.com, 1366 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

V Strom 650.

NOV!

Promenio član Sasha P
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Himalajac
4 minutes ago, opsidiannight said:

Si probao NC750?

Pre neki dan sa ima priliku da provozam kracu turu sa covekom koji je upravo izvezao novog iz salona. Zaista lep motor i po vidjenom vise nego sposoban u voznji. Posebno mi se svidelo koliko je nisko postavljen motor, al je zbog toga bas mala visina od kolovoza. Nije za off sem pristojnih kolskih puteva tj puteva od nabijenog kamenja, i to ako bas mora. Mnogo je vise za ulicu i asfaltni put. 

Pre 10 sati, mick je napisao:

Stavi dva KTM-a i dobiješ isto! :D Prosto to su takvi agregati...neko može da ukapira dva cilindra a neko nikako. 

Samo sto iza KTM-a stoji tradicija i mreza servisa, a iza ovog tvrdnja prodavca koji ni sam ne vozi CF, da je unutra KTM-ov agregat, za koji nemaju rezevrne delove.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

pre 28 minuta, Nolanka je napisao:

Samo sto iza KTM-a stoji tradicija i mreza servisa, a iza ovog tvrdnja prodavca koji ni sam ne vozi CF, da je unutra KTM-ov agregat, za koji nemaju rezevrne delove.

Pazi...CF pravi KTM agregate i sijaset komponenti koje se ugrađuju u KTM tu nema spora u 800MT jeste postavljen LC agregat. Druga je stvar što je srpski distributer neozbiljan i neprofesionalan, to je do nas. Ono što sam ja mogao da vidim i osetim pri probi tog motora jeste proizvod koji može da konkuriše većini u klasi. 

1 hour ago, Alekre said:

Da ti lepo kupiš dobrog Varadera, nabaciš mu malo opreme i da se voziš kao čovek? 

Ako mislis na litru, nemoj da mu nudis to, jer ce ispasti da sabotiramo temu. Bila diskusija vec. 

Rekao covek da ne zeli litru da kupuje. 

Pa kako ne zeli litru a afrika je u opticaju :stabre:

• Zbunjen 1

Pa nije Afrika na početku bila u opticaju, ali kako sam počeo da sužavam izbor i neke opcije da se približavaju Africi, rekoh onda ću pre nju. Samo mislim da ću radije da zamenim i auto i motor nego da nastavim da vozim Ford da bih vozio Afriku.

Mislim da će se na kraju prelomiti Honda 500 ili 750 :) 

Još jednom, hvala svima na učešću u temi, pomažete mi i cenim što odvajate vreme da pišete ovde! Slobodno nastavite sa još nekim savetima ili možda nekim opcijama koje nisu bile spomenute (ako postoji takav motor).

Pa onda ti je najbolje da uzmeš Honda Afrika i Honda Accord i ćao djaci:)

• Haha 1

Pre 13 sati, mick je napisao:

Pazi...CF pravi KTM agregate i sijaset komponenti koje se ugrađuju u KTM tu nema spora u 800MT jeste postavljen LC agregat. Druga je stvar što je srpski distributer neozbiljan i neprofesionalan, to je do nas. Ono što sam ja mogao da vidim i osetim pri probi tog motora jeste proizvod koji može da konkuriše većini u klasi. 

Zapravo, ima spora i o samom agregatu. 

To ti kazem iz perspektive nekog ko se skoro svakodnevno "druzio" sa bas tim motorom koji si probao, cije mane se, uglavnom, ne pokazu na prvoj voznji. Dok se ne "uvozas" svaki nov motor odaje utisak da je top!

Ali to govorim iz pozicije nekog ko se vozio i KTM-om koji nije nabudzen gomilom opreme ali se u voznji skroz drugacije ponasa od gore navedenog motora.

Jako je bitno i sa cim ga poredis. Nekom je i Peda dobra i zavrsava posao. No, ona nije kokoska koja bi da bude labud, pa je i ne guraju da pliva u vodama labuda.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Pre 21 sati, Nolanka je napisao:

Zapravo, ima spora i o samom agregatu. 

To ti kazem iz perspektive nekog ko se skoro svakodnevno "druzio" sa bas tim motorom koji si probao, cije mane se, uglavnom, ne pokazu na prvoj voznji. Dok se ne "uvozas" svaki nov motor odaje utisak da je top!

Ali to govorim iz pozicije nekog ko se vozio i KTM-om koji nije nabudzen gomilom opreme ali se u voznji skroz drugacije ponasa od gore navedenog motora.

Jako je bitno i sa cim ga poredis. Nekom je i Peda dobra i zavrsava posao. No, ona nije kokoska koja bi da bude labud, pa je i ne guraju da pliva u vodama labuda.

Heheh pa normalno je da isti agregat ima drugačije ponašanje na potpuno drugačijim platformama...sve zavisi šta želiš od cele priče vožnje motorom to je u stvari najbitnije.

Ako ti je Peda sasvim dovoljna za svoje potrebe onda je Peda najbolje vozilo za tebe. Druga je stvar što sijaset njih pati od želje za šiljenjem pa nakon toga i za merenjem a realno je cela priča ćorak... ;) 

Uzeta Honda NC 750 X, nova, ostao im jedan komad 2022. godište pa sam iskoristio priliku :) 

Hvala još jednom svima na pomoći i savetima, nadam se da je tema još nekome pomogla.

• Sviđa mi se 13
  • Podržavam 2

Naleteo sam na ovo pa sam samo hteo da podelim sa ovim dobrim narodom koji se potrudio da mi pomogne:

PelLI4u.jpg

Samo sam trebao da poslušam sebe od pre 6 godina, odgovor je bio tu sve vreme.

Šteta što sam zaboravan.

• Sviđa mi se 2

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja