Sasha P 6548 Napisano Februar 26, 2023 MotoDJIR.com, 1353 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan! Ili današnji baš nešto i nije za vožnju motocikla, ali kocke su tako zapale, pa je polazak danas. Siguran sam da je negde dole na jugu proleće. Posle nekoliko godina novo putovanje, ono malo veće, pa se nadam da ću ove godine uspeti da naprvim takva dva. Jedno sada, a jedno početkom jeseni. Planirano putovanje oko 15 dana. i oko 6000km. Beograd - Niš Niš - Drač Drač - Bari Bari - Civitavecchia(luka pored Rima) Tunis... Mapa putovanja je napravljena, postavljeno je sve, ispisano u mojoj glavi i želja postoji, a kada ima svega toga, nađe se i način. Poželite mi sreću, a ja ću redovno ovde pisati i postavljati fotografije. Kome je lakše, može i na IG: #motodjir 67 1 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7119 Napisano Februar 26, 2023 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ... pozdrav iz zavejanog NSa, slika kao dokaz budućim čitaocima na vremenske prilike, kako je počelo, ovo moram da pratim... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoleD 423 Napisano Februar 26, 2023 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Teraj! Neka te sreća prati! Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Februar 26, 2023 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put i donesi nam malo sunca sa juga, bar kroz slike! Jako nam to treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Februar 26, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Srećan ti put Sale. Zemun i Odred Izvidjača "Mladost" su uz tebe. Bravo.Sent from my Mi 9T using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Februar 26, 2023 MotoDJIR.com, 1353 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Kadezi said: Srećan ti put Sale. Zemun i Odred Izvidjača "Mladost" su uz tebe. Bravo. Sent from my Mi 9T using Tapatalk Hvala druze! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kawazzr500 222 Napisano Februar 26, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put.... i lep provod zelim.. Naravno cekamo fotke.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Februar 26, 2023 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan U povratku pivo u Rovinju ili Poreču (ne vidi se najbolje na karti).Sretan put! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoS 52 Napisano Februar 26, 2023 U prolazu, 40 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Benelli TRK 502x Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put! May the force be with you! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5769 Napisano Februar 26, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Srećno druže, čuvaj se. I uživaj! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2105 Napisano Februar 26, 2023 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Срећан пут, леп провод, безбедни км… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8005 Napisano Februar 26, 2023 Drug član, 1696 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Sa zadovoljstvom sam ispratio svaku tvoju avanturu tako da se radujem novoj! Ali, kako ćeš po snegu voziti motor? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2556 Napisano Februar 26, 2023 Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan U Nisu +18° Kakav sneg? Srećan put, pratim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Februar 26, 2023 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Sretno Saša. Javi se u povratku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Februar 26, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Срећно ти било путешествије, пратим наравно 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzekiNp 4 Napisano Februar 26, 2023 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Pazar Motocikl: Malaguti Madison 125cc penzija,u potrazi za novim Prijavi odgovor kao problematičan Sretno buraz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Februar 26, 2023 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Да ти и овдје пожелим срећу Чекамо фотографије и приче 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Februar 26, 2023 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan @Sasha P Uuu, bravo! Sreća pa jašeš na jug, zeznuo si vremensku prognozu Srećno, želim ti da uživaš u svakom metru svoga puta.PratimПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Februar 26, 2023 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put i donesi nam kofu sunca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Februar 26, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put i dobar provod prijatelju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Februar 26, 2023 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sale, srećan put i mirno more... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 130 Napisano Februar 26, 2023 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim i s’nestrpljenjem ocekujem update! Srecan put!Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Februar 26, 2023 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sretno, uzivaj i za nas 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 26, 2023 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Srećno Sale! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Februar 26, 2023 MotoDJIR.com, 1353 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ideja o ovom putovanju je još iz 2019 godine, kada sam bio na Siciliji i nisam uspeo zbog prevelike gužve i ekipe "Alahu Akbar" da odem u Tunis. A ideja da idem u ovo doba godine kada baš i nije normalno i logično jeste nastala u novembru 2022. kada sam shvatio da od aprila 2023 imam previše posla, a posebno preko leta kada je sezona za ono što ja radim. Mada, sama destinacija nije loša, pošto su sada tamo temperature koje kod nas mogu samo da se osete u proleće. Honda Afrika SA je u mom vlasništvu od maja prošle godine i u prethodnoj godini nisam mogao da se pohvalim sa nekom kilometražom. Od maja do oktobra 1100km. U oktobru i novembru 5500km. Neko će reći malo, neki ipak dovoljno, a za nekoga je mnogo. Za mene koji sam prethodnu deceniju godišnje imao i preko 25000km za sezonu, baš malo. Ove godine će biti ispravljeno, nadoknađeno, a za to imam pravi motocikl. Nekoliko dana pred polazak sam stavio nove gume Continental TKC 70. Nisam ih nikada vozio, a dobio sam dobre preporuke. Plan je bio da krenem na put u ponedeljak ujutro, tj.sutra, ali vremenske pogode su me naterale da krenem malo ranije, bar do Niša, gde sam i sada, pa sutra preko Albanije do Drača, gde se ukrcavam na brod za Bari. Jutros sam se probudio i sačekala me je poruka na telefonu od drugara koji zna da krećem na put: "Imaš krampone na gumama?!" Sneg, 10-ak cm i dalje pada. Izašao, vidim da je mokar i znao sam da kada se temperatura podigne za neki stepen do podneva, da neće biti problema. Samo da nema leda na putu, sve ostalo, temperatura, kiša, voda, ne prestavlja problem. Nije prvi put da vozim velike razdaljine na niskim temperaturama. Slušalice u uši, dobar izbor muzike i ruka na gasu. Oko 13h krećem, snega više nema na putu. Niko nije prosuo vodu za mnom, ali su me dve osobe ispratile. Jedan je pripradnik romske nacionalnosti ispred prodavnice gde sam stao. Parkiram motocikl ispred, obučen za put, ne skidam kacigu sa glave. Brzo ulazim u prodavnicu, kupujem, izlazim i stajem pored motora. "Kume, nije hladno malo za motor?" reče on. "Nije, dobro sam se obukao." odgovaram. "A gde ćeš?" opet on. E sada, šta da pomislim, da li je ovo maler, kao ono kada pecaroša pitaju gde je pošao. Ili je ono sa romima, za ciganku je 7 godina bez malera, a za cigana 14 godina. Da ne ulazim u detalje. U sebi sam rekao: "Ovo je protiv malera, bar za ovo putovanje. "Idem za Tunis!" "Kume, šta ćeš bre u Tutinu!" začuđeno on. "Tunis, država" odgovaram. Gleda, ćuti...odmerava me kao da sam super model iz kataloga jesen/zima 2022/23 ili najveći idiot koga je sreo. "Ne znam kojim putem ideš, ali srećan put u tu Ameriku!" Okrete se i ode. Druga je jedna lepa devojka, koja je svojim osmehom učinila da se postidim, nisam bio siguran da je moj približno bio tako dobar, a uzvratio sam iz sve snage. "Srećno! Javi kako napreduješ" Beograd pod snegom, kiša pada, a onda negde kod Velike plane...sve suvo. Temperatura se popela na 8'C i tako je ostala do Niša. U slušalicama Fredi Mercury neprestano uzvikuje: "Don't stop me now!" 57 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...