Punktmann 266 Napisano Septembar 12 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Vozačka, lična, potpišeš papire i voziš. Ja nisam čitao šta piše, ali za mene se podrazumeva da svu štetu plaćaš sam, a da oni ne odgovaraju za tvoje povrede. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano Septembar 12 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Punktmann said: Vozačka, lična, potpišeš papire i voziš. Ja nisam čitao šta piše, ali za mene se podrazumeva da svu štetu plaćaš sam, a da oni ne odgovaraju za tvoje povrede. Ne za povrede, vec stetu na motoru. Pretpostavljam da snosis sve troskove nastale stete bez obzira nastale tvojom ili tudjom krivicom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1314 Napisano Septembar 12 Drug član, 1132 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da se pročita sta se potpisuje jer tu stoji šta se dešava u takvim situacijama… U CH na primer se u takvim slučajevima placa 1000 CHF bez obzira ko je kriv, ostalo pokriva osiguranje prodavca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 12 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Punktmann said: Dok cekam kafu da kažem utiske sa prve vožnje. Prvo pozdrav za Burnout, korektni i ljubazni. Motor je odličan eto to mogu da kažem. Najbolji od svih kineza koje sam probao. Ako bi nešto idvojio da nije super to je zaštita od vetra, ali nije strašno i što korman ne može da se savije previše (ali možda je to moja navika). Agregat radi kao sat (i čuje se kao sat klak klak ktm) Ogibljenje potvrdo, ali nije neudobno (nekako mi RE Himi imao najbolju suspenziju), deluje da je kvalitetno. Snage ima i više nego što treba (nisam ga previše gazio jer je tek malo na satu). Što se tiče odziva gasa, ja prvi put sa kinezom nisam bio nezadovoljan kako se ponaša na dodavanje i oduzimanje gasa. Rekao bih da je sasvim korektno (u odnosu na 700mt recimo). Malo agresivniji u odnosu na moje karburatorsko ubrizgavanje. Motor jednostavno traži da se vozi. Lagano si na 120 u 6oj na nekih 4-5k rpm. Ne oseća što bi se reklo. Zvuk je magija, a svaki put kad pustiš gas ima ono pap pap pap pap. Sedište vrlo udobno (iako je tvrdo). Ima dva položaja za vozača - skroz napred (agresivno) i pozadi (vrlo udobno). Ništa ne krcka ne škripi i sl, jedino malo ruke bride posle vožnje, ali ništa strašno. Kočenje vrlo dobro, ali nije sad top top. Nisam naravno išao offroad, pričam o ponašanju na putu, sa rupama i ležećim. Trebalo bi mi naravnoo jedno 7-8 hiljada km da bolje upoznam motor, ali ovako na prvu najbolji od svih koje sam imao priliku da probam. Sad samo da presečem i kupim si novi motorin (a da zaboravim na bregaste :D) Da, čini mi se da je menjač bolji nego na mojoj bakici (što je meni do sad bila retkost) Za rucke su vec izbacili neke dampere zbog vibracija. Fuzasteri? Nema vibracija? Ja cu verovatno sl nedelje da odem samo malo da se stabilizuje vreme za vikend. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler1 10 Napisano Septembar 12 (promenjeno) U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ćao ljudi, evo i ja da prenesem utiske sa današnje test vožnje. Nisam stručan da procenjujem agregat. Ono što mogu da kažem jeste da ne greje do mere do koje nije moguće komforno sedeti na motoru dok čekaš semafor, čak ni posle skoro sat vremena gradske vožnje. Takođe, nije elastičan u smislu da će iz 3. brzine pri 40 na sat povući lienarno. Štuca kao traktor dok ne podigne obrtaje, pa počne (ništa loše ne mislim, čini mi se da je to uobičajeno za dva cilindra, samo delim zapaženje). Ima odličan zvuk. Nisam stručan da procenjujem menjač, ali na osećaj mi se dopada. Položaj poluge menjača je dobar i lako se šalta. Nema onog udara menjača kada ubaciš u prvu i lako se pronalazi neutral. Šaltanje međubrzina je precizno. Kvačilo je vrlo lagano. Položaj poluge kvačila mi se dopada, mada mi se čini da za stajanje položaj poluge kvačila nije idealan. Ogibljenje mi se dopada. Vozio sam ga preko valovitog zemljanog puta 40ak na sat i vozi se kao po ravnom. Sa druge strane, na asfaltu ne poskakuje, ne ugiba se, deluje mi čvrsto i sigurno i uliva poverenje. Takođe, napomenuo bih da i standardna verzija dolazi sa amortizerom volana, što je super vest. Nisam siguran da li se zadnji amortiezer podešava, da li neko ima tu informaciju? Kočnice odgovaraju agregatu, tj. mislim da su sasvim dovoljne. ABS dobro radi, nije invazivan. TCS mi se nije upalio. Zaštita od vetra je za moju visinu (183cm) sasvim ok, s tim što bih naravno dodao malo vizira, ali to je očekivano kod svakog ADV motora. Naravno pričamo samo o zaštiti grudnog dela i glave, jer noge nemaju nikakvu zaštitu. Sedište mi je ok, malo više klizim napred nego što bih voleo. Definitivno bih radio prepravku sedišta. Skid plate nije do kraja zadovoljavajući ali je super što postoji. Čini mi da agregat dovoljno pokriva prednji blatobran, tamo gde ga ne pokriva skidplate. Generalno, motor je manji nego što deluje na slikama. Meni se to dopada, ja ću 99% voziti solo. Vrlo je vozljiv, lako se filtrira kroz saobraćaj. Ne oseća se da je težak i težište je nisko. Kada krene na stranu ako zabodeš prednju pri okretanju motora, ne povlači te ka zemlji već možeš da ga bez mnogo muke ispraviš. Sve to daje dosta samopouzdanja pri vožnji. Ubrzanje je odlično. Moćan je osećaj voziti ga. Nisam osetio tzv. "fueling problem due to EURO5 regulations" koji se spominje na internetu, meni deluje sve normalno. Na kraju da uporedim sa konkurencijom. Od kineza, do sada sam probao CF, QJ i Kove. Kove kao proizvođač ostavlja utisak najboljeg kvaliteta i ozbiljnosti. Primera radi, dopali su mi se neki modeli QJ-a ali me je odvratila (između ostalog) činjenica da na nalepnici na rezervovaru piše "Wear showy equipment" što meni deluje kao pogrešan prevod standardnog "Wear protective equipment". Da se razumemo, to zaista nije argument da se ne kupi, po svemu sudeći solidan motor, ali nisam mogao na to da zaboravim. Na Kove plastike deluju kvalitetno, sve linije se prate, deluje da je dobro sastavljen. Nastup Burnout-a uliva poverenje. Poznanici koji su kod njih kupili i održavaju Ducati imaju samo reči hvale. Kako će to biti za Kove, niko to ne može da zna sada, ali im verujem. Što se tiče bregastih, ili prihvatiš rizik ili ne prihvatiš. Meni rizik deluje prihvatljivo s obzirom na to šta sam probao i video, tj. više verujem u to da su uspeli da reše problem nego što mislim da nisu. Promenio Septembar 12 član Adler1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1018 Napisano Septembar 12 Zainteresovan, 307 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Adler1 je napisao: Na kraju da uporedim sa konkurencijom. Od kineza, do sada sam probao CF, QJ i Kove. Kove kao proizvođač ostavlja utisak najboljeg kvaliteta i ozbiljnosti. Primera radi, dopali su mi se neki modeli QJ-a, ali me je odvratila (između ostalog) činjenica da na nalepnici na rezervovaru piše "Wear showy equipment" što meni deluje kao pogrešan prevod standardnog "Wear protective equipment". Koje modele ili ti "kubikaze" si probao od preostala dva brenda kineska? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 12 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, Adler1 said: Ćao ljudi, evo i ja da prenesem utiske sa današnje test vožnje. Nisam stručan da procenjujem agregat. Ono što mogu da kažem jeste da ne greje do mere do koje nije moguće komforno sedeti na motoru dok čekaš semafor, čak ni posle skoro sat vremena gradske vožnje. Takođe, nije elastičan u smislu da će iz 3. brzine pri 40 na sat povući lienarno. Štuca kao traktor dok ne podigne obrtaje, pa počne (ništa loše ne mislim, čini mi se da je to uobičajeno za dva cilindra, samo delim zapaženje). Ima odličan zvuk. Nisam stručan da procenjujem menjač, ali na osećaj mi se dopada. Položaj poluge menjača je dobar i lako se šalta. Nema onog udara menjača kada ubaciš u prvu i lako se pronalazi neutral. Šaltanje međubrzina je precizno. Kvačilo je vrlo lagano. Položaj poluge kvačila mi se dopada, mada mi se čini da za stajanje položaj poluge kvačila nije idealan. Ogibljenje mi se dopada. Vozio sam ga preko valovitog zemljanog puta 40ak na sat i vozi se kao po ravnom. Sa druge strane, na asfaltu ne poskakuje, ne ugiba se, deluje mi čvrsto i sigurno i uliva poverenje. Takođe, napomenuo bih da i standardna verzija dolazi sa amortizerom volana, što je super vest. Nisam siguran da li se zadnji amortiezer podešava, da li neko ima tu informaciju? Kočnice odgovaraju agregatu, tj. mislim da su sasvim dovoljne. ABS dobro radi, nije invazivan. TCS mi se nije upalio. Zaštita od vetra je za moju visinu (183cm) sasvim ok, s tim što bih naravno dodao malo vizira, ali to je očekivano kod svakog ADV motora. Naravno pričamo samo o zaštiti grudnog dela i glave, jer noge nemaju nikakvu zaštitu. Sedište mi je ok, malo više klizim napred nego što bih voleo. Definitivno bih radio prepravku sedišta. Skid plate nije do kraja zadovoljavajući ali je super što postoji. Čini mi da agregat dovoljno pokriva prednji blatobran, tamo gde ga ne pokriva skidplate. Generalno, motor je manji nego što deluje na slikama. Meni se to dopada, ja ću 99% voziti solo. Vrlo je vozljiv, lako se filtrira kroz saobraćaj. Ne oseća se da je težak i težište je nisko. Kada krene na stranu ako zabodeš prednju pri okretanju motora, ne povlači te ka zemlji već možeš da ga bez mnogo muke ispraviš. Sve to daje dosta samopouzdanja pri vožnji. Ubrzanje je odlično. Moćan je osećaj voziti ga. Nisam osetio tzv. "fueling problem due to EURO5 regulations" koji se spominje na internetu, meni deluje sve normalno. Na kraju da uporedim sa konkurencijom. Od kineza, do sada sam probao CF, QJ i Kove. Kove kao proizvođač ostavlja utisak najboljeg kvaliteta i ozbiljnosti. Primera radi, dopali su mi se neki modeli QJ-a ali me je odvratila (između ostalog) činjenica da na nalepnici na rezervovaru piše "Wear showy equipment" što meni deluje kao pogrešan prevod standardnog "Wear protective equipment". Da se razumemo, to zaista nije argument da se ne kupi, po svemu sudeći solidan motor, ali nisam mogao na to da zaboravim. Na Kove plastike deluju kvalitetno, sve linije se prate, deluje da je dobro sastavljen. Nastup Burnout-a uliva poverenje. Poznanici koji su kod njih kupili i održavaju Ducati imaju samo reči hvale. Kako će to biti za Kove, niko to ne može da zna sada, ali im verujem. Što se tiče bregastih, ili prihvatiš rizik ili ne prihvatiš. Meni rizik deluje prihvatljivo s obzirom na to šta sam probao i video, tj. više verujem u to da su uspeli da reše problem nego što mislim da nisu. Lep opis, svidja mi se ovaj deo 40-ak na sat zemljani put, vozi se kao po ravnom... Reci mi sta si vozi pre i sta sad vozis poredjenja radi. Nisam nasao u temi predstavljanje novih clanova, mozda samo preskocio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Septembar 12 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Za rucke su vec izbacili neke dampere zbog vibracija. Fuzasteri? Nema vibracija? Ja cu verovatno sl nedelje da odem samo malo da se stabilizuje vreme za vikend.Nisam primetio na nogama vibracije neke. Stvarno je motor za motorisanje, da ga teras, sto se kaze, a svakom do sad sam nasao manu. Ovaj mi je toliko dobar i lezi mi da sam mozda malo i subjektivan, ali to je i poenta kad gledas motor za sebe voleo bih da mogu malo da upoznam madinu bolje, i cini mi se da bih mogao svuda da idem (doduse i sad mogu). Jedino sto mi nije nesto laksi od transalpa 600. A po mom misljenju, ovo je transalp 600 verzija 2, mada nisam vozio novu ta750. Dakle - podjednako uzak, a jaci, sa boljim vesanjem i boljim kocnicama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 12 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Punktmann said: Nisam primetio na nogama vibracije neke. Stvarno je motor za motorisanje, da ga teras, sto se kaze, a svakom do sad sam nasao manu. Ovaj mi je toliko dobar i lezi mi da sam mozda malo i subjektivan, ali to je i poenta kad gledas motor za sebe voleo bih da mogu malo da upoznam madinu bolje, i cini mi se da bih mogao svuda da idem (doduse i sad mogu). Jedino sto mi nije nesto laksi od transalpa 600. A po mom misljenju, ovo je transalp 600 verzija 2, mada nisam vozio novu ta750. Dakle - podjednako uzak, a jaci, sa boljim vesanjem i boljim kocnicama. Meni je novi Ta750 bas bas dobar, probao sam ga jedno sat vremena ali mi nekako odaje vise utisak da je za put i za off samo ako mora... Inace da me ne zanima da silazim sa asfalta uzeo bih ga 100% boljeg u toj kategoriji nema(kako vuce, koliko je udoban, zastita od vetra, ja se sa mojom visinom spakujem lagano... bas je ostavio pozitivan utisak na mene... vredi ga kupiti i onako klot pa ga pakovati po svojoj potrebi) Znaci ostaje samo ono ko ce ga testirati dal bregaste rade kao kod KTM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler1 10 Napisano Septembar 13 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, OgiBG je napisao: Lep opis, svidja mi se ovaj deo 40-ak na sat zemljani put, vozi se kao po ravnom... Reci mi sta si vozi pre i sta sad vozis poredjenja radi. Nisam nasao u temi predstavljanje novih clanova, mozda samo preskocio... Ja sam zapravo "Adler", član od 2012. godine (link: https://forum.bjbikers.com/profile/24509-adler/). Nisam aktivan od 2015. godine, pa sam zaboravio šifru, a nalog mi je na nekom starom zaboravljenom mejlu, za koji takođe ne znam šifru. Ako admini mogu da mi pomognu da ja ponovo budem "ja", pišite. Napravio sam novi nalog da bih podelio svoje utiske, jer pretpostavljam da je ovaj forum i drugima glavni izvor informacija o Kove. Svašta sam probao i vozio u poslednjih 17 godina koliko vozim nešto na dva točka, ali najduže i najdalje sam vozio KLE-a. Vozikao sam na kraće distance i TDM900 i GS1200A. Uvek sam u garaži imao i neki skuter, prvo Hyousong 50, pa onda Piaggio Beverly ST 350, a danas Honda Forza 350. Ne smatram da sam prekaljeni motoraš niti poznajem mehaniku, ali se trudim da se informišem. @mickeyZ, probao sam od QJ-a nove 550 i 650. Od CF-a 800mt. Svi se lepo voze, nijanse su u pitanju. Takođe, ne želim da ispadne da imam zamerke na dilere za QJ i CF. Ekipa iz prodaje Autoprometa je ostavila dobar i prijatan utisak. U CF-u sam se lepo ispričao sa prodajom i sve je bilo korektno. Sve u svemu, verujem da je lepota u očima posmatrača, i neko drugi bi u mojim cipelama možda izabrao QJ ili CF umesto Kove. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimi83 11 Napisano Septembar 13 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam i ja da ga vidim pre neki dan ali je bas ono sto sam i mislio da ce biti, razmak izmedju fuzastera i sedista je mali, otprilike isto kao na CB500X, videcu da ga probam, gledao sam i sediste da li moze da se povisi Ono sto su neki rekli, slabija zastita od vetra, koji god motor da uzmte od konkurencije, T7, TA, Tuareg, fabricki ima manji vizir nego sto je potreban nama visokim, ali dobra stvar je da je to resivo uz kupovinu veceg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 16 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler1 10 Napisano Septembar 16 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, OgiBG je napisao: Da, kazu da je stigao u salon i da moze da se pogleda. Ako sam ispravno razumeo, u principu se dobija duzi hod amortizera za 3cm, dupli disk napred, qs, wheelbase je malo siri, ground clearence je veci i cini mi se Pirelli Scorpions umesto CST. Deluje kao solidan upgrade za 800 evra. Kolege sa vise iskustva, kako komentarisete? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano Septembar 16 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Obe verzije imaju dva diska napred. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 16 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, Adler1 said: Da, kazu da je stigao u salon i da moze da se pogleda. Ako sam ispravno razumeo, u principu se dobija duzi hod amortizera za 3cm, dupli disk napred, qs, wheelbase je malo siri, ground clearence je veci i cini mi se Pirelli Scorpions umesto CST. Deluje kao solidan upgrade za 800 evra. Kolege sa vise iskustva, kako komentarisete? Pa za 800€ mislim da je Pro vervizja bolji izbor. – KYB visetruko podesivo vesanje 240 mm hod napred/pozadi – 48mm podesiva KYB USD Viljuska – prednja kocnica dvostruki disk od 320 mm sa radialnom celjusti Taisko sa 4 klipa – visina sedista 875 mm –clearance 275mm – tubless gume Pirelli Scorpion -QS -TC Sto se tice QS... Ima sam priliku da probam Husqvarna svartpilen 801(agregat je „isti'' kao kod 800x/pro) QS na Husqvarni je bio toliko dobar, tako su ga lepo upeglali, taj auto-blipper je radio kao sat... Ako Kove ima slican mislim da vredi uzeti ga sigurno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Punktmann 266 Napisano Septembar 17 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Evropske verzije nemaju QS. A ni u opisu ne piše QS. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 17 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Punktmann said: Evropske verzije nemaju QS. A ni u opisu ne piše QS. Tacno, moja greska provlacila se prica da ce biti... Inace ima izlozen 800x Pro u BurnOut-u pa ko hoce da ga „proba'' zbog visine. Sl. nedelje cu probati 800x pa da vidimo kako ide... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 24 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Niko da se oglasi, da li je neko kaparisao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler1 10 Napisano Septembar 25 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu ga 99% kaparisati. Samo da mi prodje svadba u oktobru i da prodam trenutnog mezimca. Honda Forza 350 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda Forza 350, 2022. godište, Scooter, vozilo prešlo 17200 km, Pančevo. Cena 5.200 € - Motori -... (Admini: smem da postavim oglas, imam preko sto postova, samo na prvom (pravom) nalogu. Vracanje pristupa je (nadam se) u toku ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1025 Napisano Septembar 25 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Danas im je stigao i pro. Svratio da opipam. Pro je viši ali i dalje najniži enduro adventure motor koji sam probao, za niska se ubio. Ja sam 178 i skoro sa oba cela stopala stajem. Na svim ostalim to je na prstima. Motor je prilično asketski napravljen, u poređenju sa ktm 790, T700, Tuareg, nekako deluje da ima samo osnovno na sebi. A sad najbitnije težina, u mestu, deluje pero lagano u odnosu na gore pomenute, na papiru ne deluje tako ali u rukama bih pre rekao da je 160-170kg nego blizi 200. Uporedio bih ga sa CF moto 450mt po težini. Onako na prvo pipinje bih rako da je to to, relativni lagan Adventure sa moćnim agregatom, obećava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5363 Napisano Septembar 25 (promenjeno) Ne silazi, 4800 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo danas Kove 800X na test. Za sada mi deluje kao mnogo dobar motor, ali dajem mu još par dana da ubijem bar 1.000 km. Agregat mi deluje da ima više snage na nižim obrtajima u odnosu na CF-ov agregat (pošto dele identičan agregat). Stabilan, upravljiv, kočnice odlične, ogibljenje malo tvrđe. Ima malo vibracija na fuzasterima i za nijansu više na upravljaču (za nijansu više u poređenju sa vibracijama na nogostupima). U svakom slučaju, dva cilindra je, ne može da nema bar malo vibracija. Generalno deluje kvalitetno. Kove percipiram kao BIMOTA iz Kine. P.S. Slučajno danas sretoh u povratku kolegu na Kove 450 Rally u Čurugu Promenio Septembar 25 član Jovan Ristic 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 25 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 27 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Da podelim svoju test voznju, uzeo danas Kove 800xPro na satu 0.9km Sto u mojoj glavi odmah pali alarm nove gume pazi kako vozis... Odma sam krenuo na auto put do Bubnj Potoka da vidim kakva je zastita od vetra... Za mojih 190cm prosto receno nema je, udara bije ali ok fabricki je vizir takav i sto bi rekao kolega Adler na nogama je nema... E sad zasto sam spomenuo prvo zastitu od vetra i auto put je razlog sta se za malo desilo u povratku ukljucujem se nazad na autoput motor stvatno ide ima snage koliko hoces dovoljno da te posalju u pritvor Uzbrdo vuce ma sve na svom mestu... Kilometar pre autokomande, ja sam u skroz levoj traci ispred mene dva automobila i u daljini kolona. Zenska osoba vidi tu kolonu koja se krece usporeno i valjda od panike ili ceka vec krece naglo da koci kao da je nesto izletelo ispred nje. U tom trenutku automobil ispred mene isto leze na kocnicu skripe gume, u mojoj glavi samo prolozi misao dal je moguce da cu nov motor da olupam na probnoj voznji. Krecem da kocim bacam pogled desno da se prebacim i taj put mi zatvara kombi... Nema sta to je to skripe mi gume vec vidim sta se moze desiti... I motor staje metar ispred auta. Sto se mene tice kocnice su vise nego odlicne! Gradska voznja-neverovatno koliko se motor lako vozi po gradu lako skrece jednostavno nemate utisak da vozite ,,toliki" motor, vec kao daje neki skuter u pitanju... Niko nije spomenuo danas je bilo 30 stepeni kad sam vozio, agregat greje i to dosta. Ali samo levu nogu zasto kako ne znam... Voznja u sorcu bermudama to moze odma da se zaboravi... Sto se tice ogibljenja mislim da je tvrdje opet to se podesava... Cini mi se da mu ne prija voznja u niskim obrtajima(u jednom trenutku mi je stucnuo) mozda je to ono trzanje sto pisu kolege koji voze CFmoto nisam imao iskustva do sad sa tim.. Agregat je bas dobar, zvuk, snaga prosto te tera da ga vozis, nema sa njim idem lagano nego aha nema ljudi u plavom pun gas (salim se malo) E sad ako naglu pustite gas a tipa u drugoj trecoj ste brzini dobro se drzite za korman, agregatr koci ozbiljno... Menjac lepo radi, lagano prebacuje iz brzine u brzinu. Pri ubacivanju u prvu sve to ide tecno, ja sam do duse ima problem da nadjem N, ali opet nije motor jos razradjen pa da ne bude da kukam... Plasio me je polozaj sedenja zbog visine, tu nema problema pomerite dupe skroz pozadi nisu kolena previse savijena skoro su pod uglom od 90 stepeni, stajanje u toku voznje zbog obilka rezervoara je po meni odlicno osmisljenjo veliki plus za to. Da napomenem da sam ga vozi u Sport mod-u. Ovako kad sumiramo utiske za kraj +Agregat-zabavan za voznju u svakom smislu +Kocnice +Ogibljenej(uz neka sitna podesavanja) Ako trazite motor za solo putovanje sa nekim rackless bags sistem prtljaga da ga gazite van asfalta putujete svuda i da udobnost nije na prvom mestu(mislim na oblik i sirinu sedista), a da ne strahujete da li ce on moci da prodje tim putem onda nema potrebe da trazite dalje... Ali ako planirate da putujete sa suvozacem onda mislim da ima boljih opcija koje isto mogu da idu van asfalta... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Septembar 27 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Septembar 27 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Interesantan motor. Deluje mi kao mesanac T7 i Afrike. Toplota ista prica kao na 800mt, šuri noge jer je identican je agregat... Ako ne i isti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...