Jump to content

Moto Zajednica

Da'l sam proklet

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 54 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Zelena Kawa 636

Pozdrav drugari, pitam se u poslednje vreme da li sam proklet i nezasit...Ovako, imam 24 godine, ceo život sam sanjao da vozim motore, išao sam na neke moto trke sa 10ak godina i balavio kada god neki motor prodje ulicom, a ako mi da da sednem to je to, nije bilo dalje. Jednom sam čak stavio rukavice i kacigu, kada mi je neki lik dao da sednem na njegov motor (imao sam 12-13 godina). Za mene nije bilo dalje. Toliko sanjani san sam ostvario prošle godine, kada sam prvom prilikom od usta odvajane pare dao za vozački i položio za A2. Čim sam stekao uslov za kredit digao sam ga i kupio Ninju 250R. Bomba. Bio sam presrećan kao i svakog puta kada sam seo na nju. Išao sam i na put od 3000km sa njom prve sezone vožnje (to je bilo prošle godine).

 

Išla mi je dovoljno brzo, savestan sam i svestan do kojih posledica može da dovede bezumno jurcanje, tako da sam se uvek trudio da vozim kao da će svakog trenutka neko da me iseče. Maksimalno sam fokusiran kad vozim i trudim se da svojim defanzivnim stavom sačuvam svoju glavu. Jedino što mi je malo falilo je zvuk. Kad se upale 4 cilindra i kad zabruje ispod dupeta uh...2 cilindra sa fabričkim auspuhom ipak ne daju ni približan zvuk...Od kad sam položio za auto sa burazerom sam učestovovao u pravljenju trkačkih automobila, i lagao bih kad bih rekao da ne volim sportsku vožnju, benzin i gas. Ali ne bi ste verovali koliko na drugačiji način vozim motor. (U poslednje vreme se ne glupiram ni sa autom tamo gde nije tome mesto).

Možda zvuči neverovatno, ali od kada sam počeo da vozim motor, smirio sam vožnju i sa autom. Jednostavno svesniji sam dokle to može dovesti i toga se setim kad poželim gas. 

Primetio sam da me pred kraj sezone uhvatio neki "trip" da "znam da vozim". Mnogo lako manipulišem motorom i nekako ga osećam. Čim sam primetio da sam počeo oštrije da vozim, odmah sam se iskulirao i setio da sam čitao o tom periodu kako je opasan. Laganica. Kroz grad, oprezno i bez gasiranja. Nije vredno, i nešto mi je lepše kad nisam "u gasu". 

 

Kažem, nedostajao mi je zvuk. Probao sam od drugara GSXR K7 600. Jedan krug mi je bio dovoljan da odlučim da želim da mi se motor tako čuje. Planiram i na putovanja, ali bih baš želeo sa R motorom da probam. Sad kad mogu Bogu hvala. Nemam pojma, zvuči kontradiktorno ali jbg ljudi, eto svidja mi se kad ispod dupeta bruji, kad znam da je ozbiljna mašina ispod. Glupo pričati da li bih je nekad zavrnuo, sigurno bih ali definitivno stvarno gde mislim da je bezbedno. Nisam lik koji bi točkirao motor i parkirao ga ispred kafića, bez kacige. Ja nosim full opremu svakog! puta kad sednem na motor. I da se parkiram ispred tog kafića, i da sednem i da ga pogledam...A znam da je zver(meni jeste jbg)...Svidja mi se, šta da radim. To sportsko sedenje, nagnuto napred....

 

Svestan sam da je sve skuplje i sve je to u redu.Samo Bogu hvala što danas mogu to da platim. A i neki mi fazon da eto vozim R i da ga probam. Iskreno da vam kažem, ja se malo i plašim tog motora i njegove snage. Ali to je i dobro. Jer ću uvek sebe podsećati, kad mi dodje da ga zavrnem u gradu, na one koji su to uradili poslednji put. Nadam se da ću savesno proći kroz period "znam da ga vozim". Trudiću se da uživam u vožnji, nekoj koja meni prija, jer svejedno me gasiranje po krivinama ne zanima previše, a i kad počne da me zanima verovatno ću prodati R. Jer ima i bitnijih stvari.

 

I pazite sad. Poslednjih mesec ipo dana ne vozim moj motor jer je pod najlonom u radionici. Kad se vratim na moje želje dečije, samo sam želeo da vozim motor, manje više to mi je bila jedina želja kao klincu. Sad kad ga imam, i kad gledam da kupim 600 kubika onda se razmišljam (unutrašnji monolog) "Pa jel si proklet, hteo si da ga imaš, sad kad ga imaš sad ti nije dobar"-Ma dobar je, ali mi je dobro i da grmi i da sedim na njemu kao da jašem raketu, a i kad pogledam GSXR-a, a on brate stoji kao strela....Ma kupiću ga, nek sedim na šperploči do Grčke. Kad ću ako neću sad dok sam mlad. A i treba neku devojčicu provozati, pa nek zagrmi i ispod nje, ako sad neće grmeti neće nikad. 

 

Pazite najludju stvar...(moram da ponovim da mi je što se tiče i 600 puna kapa, ne da mi ne treba brže nego može da ima i 80 konja slobodno ne bih se bunio) Gledam ja oglase i čitam forum...Istripujem se i dodjem do zaključka iz fotelje da kad već kupujem(ne planiram da ga menjam, jer bih ga doveo do vrhunskog stanja kako bi motor bio spreman za veće ture o kojim se nadam da ćete čitati ovde na forumu...Okej nisam ni prošli putopis objavio ali hoću, obećavam), ma da kupim ja odmah 750 kubika. "Čujem" da lepše povlači od 600, ne moraju da se menjaju toliko "često brzine"...Po nekoj mojoj glupoj logici, izvozam se da je 750 kvalitetniji od 600 i da će se teže prerasti. Brate. Onda skontam da sam nezasit i proklet, jer mi je što se tiče brzine i moj 250 bio dovoljan a gde 600, a sad mi kao "lepše zvuči 750"... 

 

Pitam se...Dokle ide ta nezasitost...I možda i kontam dokle. Dok ne sednem na motor... Ja kad sednem na mašinu, briga mene da li je 600 ili 750 ne planiram da ga točkiram u bulevaru niti da se dokazujem, ni sebi ni drugima. Eto sam sam hteo da podelim sa vama tu "dilemu" koju imam. U suštini možda je bitno da kupim onaj koji je dobrom stanju, i svakako pametnije kupiti 600,  nego me prosto iznervirala moja logika...Kao "pa dokle tako idemo"...

 

Hvala vam mnogo što ste pročitali ovo moje otvaranje srca što se tiče mog trenutnog odabira motora. Promenilo se dosta toga od prošle godine i finanskijski i emotivno. Ali eto prosto želim sebe da ograničim, jer duboko u sebi verujem da količina sreće ne zavisi od kubika i cena motora. Samo izgleda kad možemo da priuštimo više grabimo ka tome. Iako smo i sa onim pre bili srećni jer nam je to tad bilo najbolje što možemo. Ma bitno da se vozi, uvek pametno i razumno, i nek da Bog još puno lepih i bezbednih kilometara svima koji izadju na put. I da se svi na kraju putovanja, kog god, vratimo kući umorni i nasmejani. Jer je jako lepo putovati. Ali isto tako od kada ne živim sa svojima, puno mi je srce kad keva istrči u dvorište kad čuje motor i zna da sam se vratio. Znala je ona i za nekadašnje trke automobilima, pa znam i kako razmišlja kad god navučem kacigu i pravim se da ne vidim... te neke stvari

 

Živeli braćo,

Markos

  • Sviđa mi se 13
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 118 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki z1000sx

Ja samo da kazem da razumem tvoju muku. Vidim da si iz NSa ali ako budes kojom prilikom svracao u BG javi se da sednes na CBR 954 i VFR 800 Vtec pa ti mozda bude lakse da odlucis u kom pravcu zelis dalje. Mnogo je zajebano kada gledas motore na slici i pokusavas da shvatis sta zelis dalje. Ja sam oduvek mislio da zelim VFRa ali se na kraju ispostavilo da mi nije "legao".

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Nemanja Stojanović, 1070 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda NC750X RH09

Tako to ide zimi.

Ja sam ranije motore menjao i po nekoliko puta godišnje, dok nisam našao šta sam hteo.

I izgleda mi da ću opet tako.

Ali kad god planiraš koliko para, najbolje potrošene pare na motor se sipaju u rezervoar.

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 690 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006

@marcos

Nije to prokletost, to je u srži svakog čoveka,u njegovoj psihi.

Opisuje se rečima: prerastao sam ga, želim bolje ako mogu, zasitilo me, želja za promenama...

 

Uzmi što ti život pruža.

Ne treba se vezivati za "gvoždje", ti si njega kupio, ne on tebe...ali...

To ne znači ne poštovati ga.

 

Imaš odličan pristup svemu ovome s moje tačke gledišta. 

Izvagaćeš ti to dobro.

 

U zdravlje.

 

PS: Čekam putopis. :takoje:

  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 402 postova
  • Lokacija: v.gradiste
  • Motocikl: V2- americki

Mani se 600, 750-1000 su prava mera. U normalnoj voznji nije velika razlika sto se tice agregata, al su udobnost i osecaj potpuno drugo iskustvo( norm voznja- bez tockarenja,ispucavanja...) Ja kad sam probao 600 (GSXR) kao treci motor po redu nije to bilo to, sacekao jos da isprobam sport touring,pa street fighter pa nakon toga mozda i najupravljiviji R- GSXR1000 i nisam se pokajao. Sada godine cine svoje i preslo se na copere. 

Udobnost R- bio u Austriji sa njime, put ok al grad je patnja , medjutim i godine cinile svoje(43) pa verujem da tebi to ne bi bilo toliko strasno:takoje:.

Veruj, kada kupis sledeci poceces da razmisljas o sledecem i tako u krug:grr:.

Onda ukapiras zasto oni koji mogu imaju 2,3,4... komada:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2729 postova
  • Lokacija: Zrenjanin
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000
Pre 3 sati, the_doctor je napisao:

Nije to prokletost, to je u srži svakog čoveka,u njegovoj psihi.

Opisuje se rečima: prerastao sam ga, želim bolje ako mogu, zasitilo me, želja za promenama...

Evo kolega @marcos, ja cu sa svoje tacke gledista da demantujem ovu recenicu veoma dragog mi coveka!
Jer smo svi mi RAZLICITI.
Vozim SVa 650 iz 1999. 
Vec 12 god kod mene, poslednje 3 ga skoro ni ne vozim. Ali sam kupio jos jedan motor pretprosle godine. Cagivu Mito 125. Jos je nisam provozao...
A pazi sad najlepsi deo:
Posedujem moto servis. :)
Isao sam sa 15 god na more motorom od 50ccm, a SV bogme i u Istambul stigao.

Sa moje tacke gledista, iako vozim i stazu rekreativno po malo, volim da sam "gazda" motoru. 
Sa svojih 65kg i 35 god, od kojih 24 imam motor, i dalje uzivam na stazi sa maleckim SVom. Za voznje ovako necu ni da pisem, podrazumeva se. Jeste slab ali mi je igracka i bas se lepo druzimo!
Nisi proklet, samo si "zeljan". Svi se mi nalozimo kad provozamo nesto ozbiljnije, ali je bitno da imas u glavi... a deluje da imas. Mozes da kupis i GTR1400. Samo je pitanje sta koga cini srecnim na 2 tocka.

Kad se pronadjes (ili odustanes, i to se desi kod nekog), naci ces pravu meru za sebe.

Uzdravlje i nemoj da se sekiras!

P.S. provozah jesenas RC8, 3 dana nisam znao kako se zovem, a osmeh nisam skinuo valjda ni kad sam legao da spavam. Svima nam je poznat taj osecaj. :jee1:

  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 1660 postova
  • Lokacija: Beograd, Mirijevo
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Sve je to normalno i ništa nije kod tebe drugačije nego kod drugih, i malo je onih koji su mogli a nisu kao hteli da priušte sebi novije, modernije, jače, tobož iz ovih ili onih razloga. 

Ja sam od skutera 50ccm kupljenog zbog posla i gradskih guzvi dosao relativno brzo do 1000 ccm u putnoj varijanti, i uvek imas neki cilj šta dalje ako mogćnosti to dozvole. 

  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1175 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400 , 2017 god
Pre 7 sati, abarth_maniac je napisao:

Evo kolega @marcosMozes da kupis i GTR1400. 

Ouuu , sto mi poznato...

Nista , kad kupis gtr 1400, provozas ga sezonu dve , onda gledas s1000rr , h2r , k1600.... 

Sta koga cini srecnim :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1312 postova

Uvek ce nesto da ti nedostaje na motoru. Pa i na tom 600 ili 750. To je jedna industrija zabave napravljena u desetine razlicitih modova i nijedan motor ne moze da zadovolji svakog korisnika u potpunosti. Ili treba jace, ili treba za off road, ili za stazu, ili nesto novije, ili nesto putno itd do beskraja. Na kraju i da imas sve na jednom motoru, dosadice ti pre ili kasnije bas taj. 

80% koje znam a da voze motore, menjaju motore sto bi se reklo cesce i od carapa. 
 

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 359 postova
  • Lokacija: Stara Pazova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD

Mislim da je sve ok, i većina nas deli slične dileme i nejasnoće, koje vremenom "legnu" na svoje.

Moja izreka glasi: kad već ne menjam žene, mogu barem motor da menjam. 1-2 godine svakog motora je dosta za mene, jedino najmanji volim da imam uvek spreman za vožnju sa ćerkama.

R motori od 600 kubika su jako lepi za vožnju, ali vez razmišljanja ubitačno brzi!

Gledaj da skupiš koliko možeš više novca, potroši na opremu i gorivo, a što manje na popravke sahranjenih motora. Probaj razno, uvežbaj, nauči nešto, i ne vezuj se previše za komad plastike , gume i aluminijuma.

Te snove kako ga nećeš zavrtati smo svi pokušali da plasiramo našim bližnjima pa i sebi, tako da to zaboravi, hehe. Gledaj da barem to ne radiš u nenormalnim okolnostima, i ugrožavajući druge.

 

Srećno u razvoju u moto svetu!

  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 936 postova
  • Lokacija: Шумадија
  • Motocikl: KTM SuperDuke 1290 GT
Pre 12 sati, marcos je napisao:

Dokle ide ta nezasitost

Ide dok se ne smoriš. Kad budeš dovoljno izmenjao, probao i najbolje i najgore, i najbrže i najsporije, eventualno, kao i sve na ovom svetu, smoriće te, i biće ti manje više svejedno šta voziš, samo dok voziš. ;) 

 

Za početak, pređi na 600cc, moj savet. Polako, uživaj u životu, vozikaj se, cepaj te ture što planiraš (i ja vozim uglavnom R motor i putujem svuda s njim, nikakav problem, čak mi je više udoban nego touring), ima vremena, prećićeš i na 750cc i na 1000cc. Ne treba ti to za sad, ne dobijaš ništa posebno, a 600cc je više nego dovoljno za normalnu vožnju. 

  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 936 postova
  • Lokacija: Шумадија
  • Motocikl: KTM SuperDuke 1290 GT
Upravo sada, maza1 je napisao:

Moja izreka glasi: kad već ne menjam žene, mogu barem motor da menjam.

Moram da se nadovežem, ovo je i moja izreka! :D 

  • Hvala 1
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 402 postova
  • Lokacija: v.gradiste
  • Motocikl: V2- americki
pre 29 minuta, Paljevina je napisao:

Moram da se nadovežem, ovo je i moja izreka! :D 

Ajd, ne lazi:maloljut:. Jos se nisi ni ozenio a vec smisljas alibi:popovanje:

  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1067 postova
  • Lokacija: Leskovac
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07

Ja sam posle godinu i po dana našla falinke na mom motoru, pa bih rado posedovala još jednog kome bi isto našla neku falinku. To je u svima nama. :jee:

  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 359 postova
  • Lokacija: Stara Pazova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD
25 minutes ago, Patriota said:

Kupi GS odmah i zavrsi pricu:lol2:

Barem para za drogu neće imati. To je najbolja stavka u posedovanju GS-a.

  • Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 54 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Zelena Kawa 636

Drago mi je da vidim da je neko razumeo u potpunosti osećanje koje sam pretočio u reči.

 

Hvala vam svima iskreno

 

Odjavio sam tablice sa Ninje i sve je spremno za novog vlasnika. Kada se proda, ako sve bude kako treba, kupujem GSXR 600 K7:na_glavi:Biće to moj prvi R motorin. I onda opet na početak, lagano upoznavanje kao sa novom devojkom, nema ničeg lepšeg ;)

Još jednom vam hvala svima, baš mi je drago da pročitam vaše komentare

Promenio član marcos
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1842 postova
  • Lokacija: Jagodina
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600S

Vidite,ja sam suprotnog mišljenja.Pre je kontra,jer,ako neko može da priušti sebi motocikl,lepo,a ako neko može i da ih periodično menja,još bolje.Daleko je to od prokletstva.

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 407 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: R1150GS
1 hour ago, marcos said:

Drago mi je da vidim da je neko razumeo u potpunosti osećanje koje sam pretočio u reči.

 

Hvala vam svima iskreno

 

Odjavio sam tablice sa Ninje i sve je spremno za novog vlasnika. Kada se proda, ako sve bude kako treba, kupujem GSXR 600 K7:na_glavi:Biće to moj prvi R motorin. I onda opet na početak, lagano upoznavanje kao sa novom devojkom, nema ničeg lepšeg ;)

Još jednom vam hvala svima, baš mi je drago da pročitam vaše komentare

Druze samo kupuj i menjaj ako mozes.ko nije probao ne moze da odluci, Jednom ce sve leci na svoje mesto pa ces izabrati sta ti lezi i to ce biti to

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 354 postova
  • Lokacija: Stuttgart
  • Motocikl: M1800R

Ja sam prije 3 godine sjeo u autoskoli na 650 kubika i 48 konja i bio uvjeren da mi nista jace od toga ne treba. Sada, 3 godine poslije imam u garazi jednoga od 1000 i jednoga od 1800 kubika i ne vjerujem da mi je tu kraj :D

Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk

  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • prisutan, 955 postova
  • Lokacija: Banja Luka
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Sta god uzeo,nemoj da se svede na mjenjanje,a da voznja bude zanemarena. Putuj ,upoznavaj ljude ,mjesta,puteve. Mani se voznje po gradu,za to sluzi skuter. Samo otvorena cesta..

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja