Jump to content

Moto Zajednica

CarPlay/Android Auto navigacije za motor

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 245 postova
  • Motocikl: plavi
On 11/6/2023 at 10:14 PM, Yanco said:

Stiglo konačno. Tj, stiglo za 5 dana jer sam predhodno otkazao, pa mi vratili novac i narucio opet al od drugog prodavca.

Jako lepo izgleda, i ovako je kad se upali:

20231106_173644.thumb.jpg.c984b6e9117da7e3c297f211ff7b8557.jpg

Kad se poveže telefon, AA izgleda ovako:

20231106_174107.thumb.jpg.61d07f2370912a93b308287b489b759e.jpg

Update-vao sam sistem (skinuo sa neta sa nekog YT Italijanskog profila)

20231106_215456.thumb.jpg.78631da790f3c86d092cced91d9e4a4a.jpg

Ažuriranje se radi preko USB memorije. I sada ima novi sistem, lepši:

20231106_220451.thumb.jpg.8050a455f423f3de2e8f2678e253c042.jpg

Ima da se stavi welcome logo kakav želiš. Ja stavio za svoj motor:

20231106_220118.thumb.jpg.cf762e3541851822ad5e563a4ecd5c1b.jpg

Nisam montirao na motor, to ću drugi put. Ima sve dodatke za montažu na korman, retrovizor, navi bar ili gde god drugde. Ekran je bolji nego što se vidi ovde na slikama. Jasan i sa dosta boja.

AA lepo radi, navigacija radi, muzika takodje. Povezuje se i na kacigu.

Cena je bila 133 evra, sa ovog linka je kupljeno:

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €132.99  50%OFF | 5 Inch Portable GPS Navigation Motorcycle Waterproof Carplay Display Motorcycle Wireless Android Auto IPX7 GPS Screen Apple
https://a.aliexpress.com/_mMBy2v2

kako ti deluje osvetljenje ekrana, da li je u rangu mobilnog telefona, da li ce moci da se cita mapa po jakom suncu? 

Promenio član bobi_krofna

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7309 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ako sam dobro razumeo, uređaj vuče sve podatke preko telefona, tj. navigaciju? Dakle treba da punim mobilni i treba mi internet non stop?

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
Pre 1 sat, Alekre je napisao:

Ako sam dobro razumeo, uređaj vuče sve podatke preko telefona, tj. navigaciju? Dakle treba da punim mobilni i treba mi internet non stop?

Za vezu sa internetom zavisi koju navigaciju koristiš.

Ja na telefonu već desetak godina koristim iGo Primo, (ne treba internet), obnavljam mape (HERO i TomTom)na nekoliko meseci i odlično me služi. 

Pojma nemam da li bi ovaj uređaj mogao da podržava iGo?

Ukoliko može uzeću ga obavezno.

• Slow rider, 936 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
Pre 8 sati, bobi_krofna je napisao:

kako ti deluje osvetljenje ekrana

Dobro je, skoro isto kao mobilni telefon. 100% će raditi na suncu

Pre 5 sati, Skittles je napisao:

Daj montiraj to

Rado bih, ali sam motor odvezao za Kragujevac, a ja sam u Slovačkoj, tako da tek za par nedelja mogu da montiram

Pre 3 sati, Alekre je napisao:

Ako sam dobro razumeo, uređaj vuče sve podatke preko telefona, tj. navigaciju?

Uredjaj radi isto kao svaki AndroidAuto ili CarPlay u automobilu. Treba ti net za Google Maps, ali mozes i da ih ucitas offline, pa da ih koristis bez neta. Trosi bateriju, ali manje nego da je telefon upaljen za navigaciju

Pre sat vremena, zika56 je napisao:

Pojma nemam da li bi ovaj uređaj mogao da podržava iGo?

Koliko znam, iGo ne može da se projektuje na AndroidAuto ili CarPlay, ali postoje opcije da ti se ceo ekran sa telefona mirror-uje na uredjaj. Na ovaj konkretno nisam probao, ali u autu sam probao.

Inače za navigaciju koristim samo Google Maps, zato sam i uzeo ovaj uredjaj

• Hvala 2

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

I ne moraš da kačiš telefon nigde nego može da bude uvek u džepu ili u koferu na punjaču. Ali ima mnogo bolji razlog.

Ja isto gledam ovakvo rešenje najviše zbog centralizacije, sve šta mi treba da planiram rute ili destinacije su mi na telefonu, i ne moram da prenosim ili prekucavam nigde.

Neko mi pošalje pin, tapnem i krene google maps direkt do tamo.

Ne moram da apdejtujem mape, ima sve najnovije informacije uživo o saobraćaju, radovima na putu i radarima.

Sve šta ima telefon od prednosti u odnosu na offline navigaciju, ima i ovo, a upakovano u kućište od navigacije.

Od mana, da zahteva internet - ne zahteva. Može sve da se skine unapred, a ja i u paketu imam giga za roming, šta je više nego dovoljno za nedelju dana bilo gde.

Da troši bateriju na telefonu, ima odakle i da se napaja, nije kraj sveta, ovako ti je makar uvek pun telefon :) 

Mene jedino brine to što sam viđao da na nekim modelima ne može da se poveže komunikacija direkt na telefon ako je ovo povezano, pa se time i gube komande na komunikaciji.

• Podržavam 2

• Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
Pre 11 sati, ZEMZEM je napisao:

Mogu li ovde da koristim Here maps bez telefona, da li si platio carinu na paket ?

Za Here mape ne znam, kao što sam gore napisao, isto kao i za iGo

Carinu nisam platio, jer mi je stigao paket u Slovačku.

• Hvala 1

Pre 13 sati, BaneVuk58 je napisao:

Koliko mogu da svhatim svrha uredjaja bolja vidljivost sadržaja sa telefona i bolja robustnost uredjaja.....da li grešim ???

Svrha mu je bukvalno ista kao i AndroidAuto u automobilu. I u pravu si, robisniji je od telefona, napaja se iz motora, tako da može da bude ukljucen tokom cele vožnje. I čak da treba internet, sada svaki provajder ima paket za internet roaming, što mislim da svako ko krene na put aktivira, ne samo za mape. Ali svakako Google mape mogu i da se preuzmu za offline korišćenje. Prednost je i Spotify, jer ga koristim za slušanje muzike. I ima notifikacije za pozive i poruke. To je sve što mi treba u toku vožnje

• Hvala 1

Prepostavljam da ne koriste svi AA ili CP u autu, zato što ne postoji u svim modelima. Za one koji ne koriste, mogu videti kako to izgleda u autu, i isto tako će dobiti i na motoru ovim uredjajem, samo što je dijagonala ekrana drugačija

Ja u DS4 koristim AA uvek, skoro i da ne palim njegovu fabričku TomTom navigaciju, slušam muziku preko Spotify, obavljam pozive... tako da će mi ovaj dodatak za motor imati punu upotrebu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Nadjoh i ovaj snimak, na Italijanskom, baš opisuje kako radi uredjaj. A ja ću vam preneti utiske za par nedelja kad ga i namontiram na motor i probam u realnosti

• Hvala 2

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: Triump Tiger 800 XRT
On 11/8/2023 at 8:13 PM, Yanco said:

Dobro je, skoro isto kao mobilni telefon. 100% će raditi na suncu

Rado bih, ali sam motor odvezao za Kragujevac, a ja sam u Slovačkoj, tako da tek za par nedelja mogu da montiram

Uredjaj radi isto kao svaki AndroidAuto ili CarPlay u automobilu. Treba ti net za Google Maps, ali mozes i da ih ucitas offline, pa da ih koristis bez neta. Trosi bateriju, ali manje nego da je telefon upaljen za navigaciju

Koliko znam, iGo ne može da se projektuje na AndroidAuto ili CarPlay, ali postoje opcije da ti se ceo ekran sa telefona mirror-uje na uredjaj. Na ovaj konkretno nisam probao, ali u autu sam probao.

Inače za navigaciju koristim samo Google Maps, zato sam i uzeo ovaj uredjaj

Irror zavisi od uredjaja. Ja nisam mogao mirror ekrana da radim ni na Skoda octavia ni sada na mazda 6.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@YancoAko nije problem, mozes li nam reci koliko te je izasla carina? :)

Pre 6 sati, Rider000 je napisao:

@YancoAko nije problem, mozes li nam reci koliko te je izasla carina? :)

Kao što napisah gore, nisam platio carinu jer mi je stiglo na adresu u Slovačku

• Sviđa mi se 1

Namontirao sam danas na motor i probao. Sve radi kako treba. Jedino nisam povezao na stalno napajanje jer me mrzi da sad rasturam plastike na motoru, nego sam uključio na USB punjač, ali to je svejedeno...

20231226_120409.thumb.jpg.f923c0510fe35d73ad5008555d35e99d.jpg

20231226_120426.thumb.jpg.ad5ba612b9d06c7f2781f2befd18e3d6.jpg

• Sviđa mi se 3

Pre 3 sati, Skittles je napisao:

@Yanco to je manji? 😅

Aha. Ali nije ovako uzivo, zbog perspektive izgleda preveliko

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Stigao danas i meni isti od Deda Mraza :D 

@Yanco ja se ubih tražeći, našao ih 5 al ni jedan ISPBOOOT mi ne radi.

Da li možeš da mi pošalješ fajl ako ga i dalje imaš?

Biće po praznicima kad dodjem kući 😊

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja