Arakis 6050 Napisano Decembar 21, 2022 Svakom po zasluzi, 12431 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tim kablovima od 2.5mm2 neces pokrenuti tu mrcinu od agregata, 10 mm2 je optimalno. Cim je anlaser zaverglao znaci da se okrece i radi ali da je udarna struja naglo opala i on vise nema snage da okrene a moguce je i da su namotaji u njemu delom u kratkom spoju pa se brzo zagreju i smanje snagu. I dalje tipujem na los aku ili onaj koji nema dovoljnu udarnu struju u prvom trenutku. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demagistris 15 Napisano Decembar 23, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson 1300cm Prijavi odgovor kao problematičan Evo kolege, probao sam "verglanje" direktno na alnaser i to duplim kablovima i proverenim akumulatorom. Neće pa neće. Ako neko ima još koji predlog, pažljivo slušam. Za sada po meni ostaje samo problem do alnasera. Ako i vi tako mislite, šta predlažete?Kupovinu novog, remont starog ili nešto treće? Pozzzz klip 1.zip klip 2.zip klip 3.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 324 Napisano Decembar 23, 2022 Svrati ponekad, 394 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, demagistris je napisao: Evo kolege, probao sam "verglanje" direktno na alnaser i to duplim kablovima i proverenim akumulatorom. Neće pa neće. Ako neko ima još koji predlog, pažljivo slušam. Predlažem opciju br. 3 najjeftiniju, a to je da se pridružiš nekoj HD zajednici ili forumu. Pitaš i staviš snimke kao ovdje. Možda je neka sitnica u pitanju. I naravno napišeš nam šta su oni savjetovali. Sretno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15967 Napisano Decembar 23, 2022 Integrisan, 9325 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Po ovome što videh sva sumnja je uprta na anlaser i automat anlasera. Daj koju sliku anlasera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6312 Napisano Decembar 23, 2022 Drug član, 3035 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Meni se na Kawi odlemio, ali se dodirivao plus unutar anlasera. Na stolu se vrteo, ali na motoru nikako. Mesec dana je trebalo da nađem u čemu je štos. Nije se videlo, bilo je zavučeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demagistris 15 Napisano Decembar 23, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson 1300cm Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za savetu. Ide alnaser ponovo na sto. Poslaću sliku alnasera. Ako mu ipak nema spasa molim ako neko zna gde bih mogao nabaviti drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demagistris 15 Napisano Decembar 23, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson 1300cm Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za misa-pei: koji ti je majstor rešio problem oko alnasera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 231 Napisano Decembar 23, 2022 Svrati ponekad, 298 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Meni deluje da ti proklizava bendix,iliti starting clutch,izmenjao sam ih bar 6-7 na takvom modelu anlasera,koji je japanske proizvodnje,i koristi se i na nekim japanskim autima,samo treba voditi računa da postoje sa levim i desnim smerom obrtanja,na automobilima. Nemam fotku starog dela,ubaciću neki link,a predlažem ti da potažiš električara koji radi japanska auta! https://www.denniskirk.com/spyke-inc/heavy-duty-starter-drive-clutch-400111.p201856.prd/201856.sku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6312 Napisano Decembar 23, 2022 Drug član, 3035 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, demagistris said: Pitanje za misa-pei: koji ti je majstor rešio problem oko alnasera? Prvi auto električar, niže u ulici. Kad sam našao u čemu je stvar, odneo sam mu anlaser i on je ljudski (velikom lemilicom) zalemio spoj. Nikad više taj problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6050 Napisano Decembar 23, 2022 Svakom po zasluzi, 12431 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, demagistris je napisao: Pitanje za misa-pei: koji ti je majstor rešio problem oko alnasera? Anlaser Od nemačke reči anlassen.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1402 Napisano Decembar 23, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Arakis said: Anlaser Od nemačke reči anlassen.... Nem. Anlassen - Srp. "Uzaludno lutati od majstora do majstora" Promenio Decembar 23, 2022 član maza1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Decembar 23, 2022 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan ..kao i felNa od njemačke die felGe 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Decembar 23, 2022 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Arakis je napisao: Anlaser Od nemačke reči anlassen.... Ne vataj se pravopisa nego reši čoveku ovo, svi znamo da ti to možeš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demagistris 15 Napisano Decembar 25, 2022 (promenjeno) U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson 1300cm Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolege na času pravopisa. Naučio sam nešto. Još više bih voleo neko vaše iskustvo ili predlog po mom problemu. Pozzz Promenio Decembar 25, 2022 član demagistris Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demagistris 15 Napisano Decembar 26, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson 1300cm Prijavi odgovor kao problematičan Evo kolege, ovako izgleda naš aNlaser. Proizvođač je Denso 128000_ _0_20 ovo su brojevi na oštećenoj pločici. Made in Japan. Danas ću da dođem do bendiksa da vidim kako izgleda. Poštovani Triton-e možeš li mi pomoći oko mog problema pošto vidim da si imao iskustva. Naravno i oko nabavke. Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demagistris 15 Napisano Decembar 26, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson 1300cm Prijavi odgovor kao problematičan EvoTriton-e pretpostavljam da je kod tebe ovo bio isto problem. Gde mogu ovo naručiti u nadi da je to rešenje mog problema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10188 Napisano Decembar 26, 2022 Ne silazi, 2344 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Možda sam propustio, prevideo...odakle si, možda da te uputimo negde ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1787 Napisano Decembar 26, 2022 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan EvoTriton-e pretpostavljam da je kod tebe ovo bio isto problem. Gde mogu ovo naručiti u nadi da je to rešenje mog problema?Probaj ovde da se raspitaš za delove anlasera Starter Centar WWW.STARTERCENTAR.RS Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demagistris 15 Napisano Decembar 26, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson 1300cm Prijavi odgovor kao problematičan Beograd Pozzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1787 Napisano Decembar 26, 2022 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Beograd PozzzzPoslao sam ti gore link prodavnice u Beogradu specijalizovane za prodaju delova za anlasere, alternatore i autoelektriku za sve vrste vozila, raspitaj se tamo za delove.A na Denso sajtu nađi po broju šasije (klikni na "find my part") popuni podatke, godište, broj šssije model itd i vidi koji je anlaser Starters | DENSO Auto Parts WWW.DENSOAUTOPARTS.COM DENSO brand Starters deliver more Quality, Reliability, and Value than any other manufacturer. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demagistris 15 Napisano Decembar 26, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson 1300cm Prijavi odgovor kao problematičan OK, Hvala, poslao sam upit i čekam odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10188 Napisano Decembar 26, 2022 Ne silazi, 2344 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan U Beogradu ima puno majstora, autoelektričara. Preko 25 godina sarađujem sa servisom u Branka Krsmanovića, iznad pijace Đeram (kome treba, broj na pp). Ranije je držao Đole kinez, a već duže vreme Bane. Kažem, ima sigurno i boljih, ali ja ove majstore ne menjam. Lično moje viđenje... I blizu oktetnice 23/53 na Vidikovcu ima dobar majstor, lično sam gledao kako radi, zadovoljan sam. I ja sam, kao neki autoelektričar, odlično poznajem anlasere, alternatore i diname , ali nikada ne mogu da ga servisiram u svojoj garaži kao oni... Što se tiče Denso anlasera, iz iskustva sa Toyota L/C (dizel), uglavnom stradaju kontakti na automatu, što ovde nije slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Decembar 26, 2022 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Blaza je napisao: uglavnom stradaju kontakti na automatu, što ovde nije slučaj. Pa sad pitanje je da li su kablove probali pre ili posle automata. Na snimcima se to ne vidi, a ja bih rekao pre, tamo gde se šrafi kabal od akumulatora. Automat može da izbaci, a opet da ne daje dobar kontakt prema motoru alansera. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Decembar 26, 2022 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan I da dodam, pogledao sam i prva 3 videa, akumulator koji koristite za testiranje nije dobar. Napon mu je 12.2V neopterećen, prilikom verglanja pada na 10.7V, što po meni nije dobro. To kliktanje koje se čuje je oscilovanje automata zbog malog napona. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demagistris 15 Napisano Decembar 27, 2022 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson 1300cm Prijavi odgovor kao problematičan Veliki pozdrav našem kolegi Triton-u. Šalje mi svoj bendiks da probam da li je do njega problem. Jedva čekam da to proverim. Javljam rezultate. Pozzz 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...