zaludan 8417 Napisano Maj 17 4_tocka_i_karoserija, 1870 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 3. 2024. at 20:15, lalajko je napisao: Deluje zanimljivo. Kupio si ga?? Ja jesam Toliko me naplašila ova priča da sam morao da probam Čini mi se skroz ok - evo slika kako je stigao upakovan, da vidite veličinu: Izvađen iz "vreće": Ne setih se da ga slikam naduvanog, a mrzi me da ga samo za to opet razvlačim. Ali svakako, naduvao sam ga, legao na njega, i meni je skroz OK - 183cm, i trenutno 92kg (bilo je i preko 100, a i manje od 80, ne znam baš gde ćemo u budućnosti). Deo koji je kao jastuk mi baš odgovara - nije za one koji vole mekan jastuk, ali ja svakako koristim tvrd i jastuk i dušek, i poručiću još par komada I, ono što je meni bilo baš bitno - bez ikakvih problema sam ga sam spakovao u njegovu vreću: @severian nije mi palo na pamet da merim debljinu, ali rekao bih 6-8cm veći deo, i 15-20 "jastuk", ali me nemoj uzeti za reč - više po sećanju, nego što sam ocenio dok je bio naduvan. Ja sam kupio na linku ispod. Boju sam potpuno slučajno izabrao, nisu hteli naknadno da menjaju, a sad vidim i da ima malih razlika u ceni. Stigao mi je za neverovatnih 13 dana (free shipping), i još je bio par dolara jeftiniji - $19.27: https://www.aliexpress.com/item/1005005234704490.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.6c9e1802A859Xr 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7659 Napisano Maj 26 Solo Rider, 3075 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Čisto info radi u Lindi od ponedeljkaSolo rajder sa i Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Septembar 16 Prijavi odgovor kao problematičan Sta stavljate ispod duseka u sator kao izolaciju kad su temperature nize od 10 stepeni i kad je zemlja hladna? Racunam da ce dusek lako u toj situaciji da se ohladi i prenese hladnocu na telo, bez obzira na adekvatnu vrecu za spavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 3995 Napisano Septembar 16 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan dušek Ali da, bitna je R vrednost dušeka kad je hladnije. Postoje i oni kao poddušeci, prostirke. Koji se sklope relativno sitno, ali dosta krupnije od dušeka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Septembar 16 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Pingvin37 said: Sta stavljate ispod duseka u sator kao izolaciju kad su temperature nize od 10 stepeni i kad je zemlja hladna? Racunam da ce dusek lako u toj situaciji da se ohladi i prenese hladnocu na telo, bez obzira na adekvatnu vrecu za spavanje. Mozes taj poddusek sto je Skittles poslao. Mozes onu alufoliju za sofersajbne...ali bolje da stavis na dusek, nego ispod. Ali ni to ne e biti najbolje resenje. U svakom slucaju, najbolje je da uzmes samonaduvavajuci dusek sa termoizolacionom penom. Pisao sam o njima u prvom postu u temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16889 Napisano Septembar 16 Integrisan, 8299 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Pingvin37 je napisao: Sta stavljate ispod duseka u sator kao izolaciju kad su temperature nize od 10 stepeni i kad je zemlja hladna? Alu folija (npr iz kompleta prve pomoci) je najbolji odnos učinak/zapremina. Vrlo je efikasna, zauzima u opremi ništa. Bolje podloge za vreću (na naduvavanje, sve drugo ne vredi ničemu po hladnom) imaju na donjoj stranu integrisanu alu foliju, ali ništa efikasniju od ove rečene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShakalVA 34 Napisano Septembar 16 U prolazu, 63 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Trenutno pešak Prijavi odgovor kao problematičan Ја чекам са Алија да ми стигне ова подлога. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 3995 Napisano Septembar 16 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo na temi, meni su te ugrađene pumpe bezveze. Zauzimaju prostor, sigurno je veći dušek sa pumpom nego bez, a može da se koristi samo za taj dušek. Pumpa koju ja imam na svakom grupnom kampovanju naduva po par dušeka, a može da se koristi i da izvlači vazduh posle iz njih, da naduva loptu, za vatru... A zauzima mesta kao dve tri kutije šibica, svakako mesto koje bi zauzela i ova integrisana pumpa. Te ugrađene su dobre samo ako ste inače skloni ka gubljenju stvari, ili nosite u rukama pa je lakše nositi jednu stvar nego dve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Septembar 16 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam. Na zajednickom kampovanju me je Skittlesova pumpa odusevila. On je to uzeo dok je jos bila pretpremijera. Sada ih ima na Aliju za 10-20e i vredi svaki evro. Pored primarne funkcije za naduvavanje, jako je cesto koristim za raspaljivanje vatre i rostilja. Samo je ne priblizavajte previse zatvorenoj vatri, lako se istope propeleri. A mogu da kazem da ima odlicno svetlo. Skoro mi je posluzila da skuvam ljutenicu, a da ne razvlacim kablove. Veca je oko 30% jaca i izadje 20e na akciji, dok je mala 10e na istoj. Uzeo nekoliko...za drugare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16889 Napisano Septembar 16 Integrisan, 8299 postova Prijavi odgovor kao problematičan Noviji modeli nemaju vise ugrađene pumpe. Pumpa se kompresionom vrecom u kojoj inace stoji podloga. Jako kul fora. Ujedno tako i mnogo suvlji vazduh ulazi unutra, pa podloga duže traje. Od ove god imam takvu, jako, jako dobra fora. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16127 Napisano Septembar 17 Misbehave Responsibly, 1637 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, severian said: Alu folija (npr iz kompleta prve pomoci) je najbolji odnos učinak/zapremina. Vrlo je efikasna, zauzima u opremi ništa. Bolje podloge za vreću (na naduvavanje, sve drugo ne vredi ničemu po hladnom) imaju na donjoj stranu integrisanu alu foliju, ali ništa efikasniju od ove rečene. Na ovo misliš ? Astro ćebe - Army Shop M.M.O.C. WWW.MMOC.RS Ekstremno lagano i kompaktno Astro ćebe proizvođača MFH. Zaštita od hladnoće, vlage, vetra i sunca. Zaštita od hladnoće: nositi srebrnu stranu unutra Zaštita od sunca: nositi srebrnu stranu spolja. Takođe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16889 Napisano Septembar 17 Integrisan, 8299 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16127 Napisano Septembar 17 Misbehave Responsibly, 1637 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan To je nezamenljivo kada ideš motorom ili tabanićima, jer radi posao a super lagano/lompaktno. Kada se ide kolima, staro vojničko ćebe od vune je neprejebiv artikl. Vojno ćebe - Army Shop M.M.O.C. WWW.MMOC.RS Vojno Ćebe JNA šiveno od 100% vune. Zemlja porekla Srbija RASHOD Uvek mi stoji u kolima, posluži za slučaj da moram da menjam točak, ili krpim plastike ispod kola zakačene negde u zabiti da ne moraš da ležeš po zemlji. Može i za pik-nik (to je ono što se plakneš pred odlazak, za svaki slučaj ). Lepo posluži da se stavi ispod vreće kada je pakuješ da ne kupi travke i bube a da se ne grčiš u šatoru, ili ako baš zahladni za dodatni sloj ispod/preko vreće. I tako ... za svašta nešto. Vuna je to, nezajebiv materijal. Kod ovih je 1800 RSD, a može da se ubode skroz dobar komad na vojnom otpadu u Rakovici (skoro dokupio) po ceni od 240 RSD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8417 Napisano Septembar 17 4_tocka_i_karoserija, 1870 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se za off, ali moram da pitam... Pre 3 sati, drs je napisao: ....na vojnom otpadu u Rakovici Ideš li redovno tamo? Ima li nekog pravila kad ima neke robe? Ja svratio pre par dana posle 10-tak godina, i ono je baš bila tuga. Bukvalno ništa ni najmanje zanimljivo, a da je recimo bilo ove ćebadi, sigurno bih uzeo - i ja ih volim za svašta, a nemam već par godina nijedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16127 Napisano Septembar 18 (promenjeno) Misbehave Responsibly, 1637 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, zaludan said: Izvinjavam se za off, ali moram da pitam... Odem jednom u dve godine, otprilike. Stanje je uglavnom tugaljivo. Nekad bude raznih stvari a nekada baš prazno. Svodi se na sreću da naletiš na nešto interesantno. A verovatno da postoji likovi koji znaju pa se onda nacrtaju tamo da pokupe sve što je nekorišćeno/očuvano. Mislim da ni oni "pešadinci" tamo ne znaju tačno kada i šta bi mogli da imaju. Probaj oko 20-og, tada mi reče nazočni da bi mogli imati novi prijem. edit: 20.10 , čini mi se da tako reče Promenio Septembar 18 član drs 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brale 52 Napisano Octobar 15 U prolazu, 57 postova Lokacija: Srbija Motocikl: R1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko poručivao ovakve dušeke iz kine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2379 Napisano Octobar 15 Andragog, 4956 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga dobio pre dva meseca. Zadovoljan sam. Spavao sam pre neki dan na Tet-u pet dana. Okolina Sjenice je bilo -2c nocu i nije mi bilo hladno. Ispod duseka sam stavio onu foliju protiv sunca za šoferšajbnu. Napumpa se tom pumpom lako ali se moze naduvati ustima za manje od minut. Bolje je kupiti onaj bez jastuka i jastuk posebno. Ovaj dušek što ima jastuk ujedno, zbog težine tela pritisak ode u jastuk i on postane tvrd ko kamen. Ako bih sada kupovao uzeo bi bez jastuka. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brale 52 Napisano Octobar 15 U prolazu, 57 postova Lokacija: Srbija Motocikl: R1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Super, hvala! Baš mi treba za višednevna porodična planinarenja, pa mi je svaki gram bitan, a ovakvi po specifikaciji deluju lagano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Novembar 11 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo jedan sa jastukom i jedan bez. Bolji je ovaj bez jastuka. Takođe integrisana pumpa je potpuno nepotrebna stvar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...