QmBGD 3975 Napisano Januar 26 Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Šta Srbiji donosi Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom? N1INFO.RS Koji kineski proizvodi će od iduće godine biti jeftiniji za potrošače u Srbiji, a koje proizvode će naše kompanije pod povoljnijim uslovima izvoziti na tržište Kine precizno je... Sad ne znam jel AliExpress spada pod ovo 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7671 Napisano Januar 26 -, 1745 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Jel spadaju i pilece nogice u tu listu povlascenih proizvoda za izvoz? 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Januar 26 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Samo ako se vrsi razmena za letece automobile 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5264 Napisano Februar 7 Drug član, 1872 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi jel imao neko situaciju da su narudžbine markirane kao Completed na Aliju, a nisu stigle ? Kao i svima i meni par stvari nikako da stigne, a neke druge koje sam naručio u isto vreme su stigle. Dugo nisam ni otvarao Ali - i sad vidim - sve je completed, i ne mogu ni da pokrenem Refund ili da se žalim. Da li postoji neki rok posle koga sam sistem stavi stvari u Completed ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Februar 7 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan Meni lično nešto došlo posle 20 tak dana od kompletiranja, ali dve tri nisu uopšte, bile neke sitne pare što ne dođoše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5832 Napisano Februar 7 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Isao sam skoro u ns carinu pri posti. Zaustavili mi jednu posiljku par mesecije tamo bila. Srecom da su pozvali MUP da je pregleda, te ovi nisu dolazili jer ih mrzi. Inace bi je vratili posiljaocu.Onda sam im objasnio sta je to i zasta mi treba. Kazu ne vredi, pokusaj da ako imas veze u Mupu, inace ce je zapleniti ili vratiti. I dok sam ja otisao do Mupa i saznao da nista ne moze da se ucini, zvoni mobilni i kaze devojka s carine da je sefica pregledala i da ne treba Mup i da mogu da je preuzmem u posti iza. Odneo sam im cast, potrudili se. Komunikacija dobra sve zavrsava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano Februar 7 (promenjeno) Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, živke je napisao: Ljudi jel imao neko situaciju da su narudžbine markirane kao Completed na Aliju, a nisu stigle ? Kao i svima i meni par stvari nikako da stigne, a neke druge koje sam naručio u isto vreme su stigle. Dugo nisam ni otvarao Ali - i sad vidim - sve je completed, i ne mogu ni da pokrenem Refund ili da se žalim. Da li postoji neki rok posle koga sam sistem stavi stvari u Completed ? Kolega, ima neki rok gde oni automatski potvrde prijem pošiljke, mislim da je 80 dana. Do tada, porudžbina koja ima garanciju na pošiljku (obratiti pažnju pri kupovini), imaš pravo da se žališ i tražiš pare nazad. Nakon automatske potvrde rok za žalbe je još 15 dana. Promenio Februar 7 član QmBGD 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5264 Napisano Februar 7 Drug član, 1872 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druže, eto to nisam znao. Ok nisu skupe stvari, a možda i stignu nekad, neću da se cimam. Znam za sledeći put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4238 Napisano Februar 7 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Za dve nedelje mi stigla komunikacija. Do sada najbrže od svega što sam poručivao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano Februar 7 (promenjeno) Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Evo, pisao sam gore - meni stigle 3 kamere u vrednosti cca 730€. Ja sam 3 dana pred istek roka za automatsku potvrdu poslao dispute, gde su oni odobrili povraćaj novca kao opravdan zahtev. U rešenju slučaja je navedeno da ako roba stigne u nekom trenutku treba da je zadržim u ime "zadovoljstva klijenta" ili sl., jer svakako su prekoračili rok za isporuku. Kada su mi vratili pare na račun, ja sam opet poručio ali samo 1 kameru. Nakon sat vremena bukvalno dolazi poštar da kaže da imam 3 paketa u pošti. Znao sam da su te kamere, iako su poslate u 2 paketa i dobih dva broja za praćenje. Otkažem novu porudžbinu, vrate mi pare i tu. Dobih 3 kamere za dž. Promenio Februar 7 član QmBGD 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1557 Napisano Februar 8 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Juče mi stiglo nešto iz oktobra. Dve još nisu. Nego me nešto drugo zanima. Koju god valutu izabrali da nam prikazuje cenu, plaćanje je uvek u dolarima. Šta mene iritira. Srednji kurs dolara je oko 109 dinara a meni pri plaćanju obračunaju po 117. Pitao u banci, kažu nije do njih, to oni tamo računaju tako. Van svake pameti, ili grešim. Oni potražuju od banke dolare, banka im plaća a meni skidaju sa računa dinare. Ima li neko slično iskustvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5264 Napisano Februar 8 Drug član, 1872 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao. Meni ide u evrima, a banka do neke sume računa evro po srednjem kursu i skida sa dinarskog računa, što mi je skroz ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1557 Napisano Februar 8 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Tako i treba. Kada plaćam karticom u inostranstvu tako i računaju, srednji kurs, dal evra, konvertibilne marke ili nešto treće, sve jedno. Ovo za Ali mi nije jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1557 Napisano Februar 8 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo na primer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4238 Napisano Februar 8 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 2. 2024. at 11:52, QmBGD je napisao: Evo, pisao sam gore - meni stigle 3 kamere u vrednosti cca 730€. Ja sam 3 dana pred istek roka za automatsku potvrdu poslao dispute, gde su oni odobrili povraćaj novca kao opravdan zahtev. U rešenju slučaja je navedeno da ako roba stigne u nekom trenutku treba da je zadržim u ime "zadovoljstva klijenta" ili sl., jer svakako su prekoračili rok za isporuku. Kada su mi vratili pare na račun, ja sam opet poručio ali samo 1 kameru. Nakon sat vremena bukvalno dolazi poštar da kaže da imam 3 paketa u pošti. Znao sam da su te kamere, iako su poslate u 2 paketa i dobih dva broja za praćenje. Otkažem novu porudžbinu, vrate mi pare i tu. Dobih 3 kamere za dž. Ko je srećan i kapija mu se oteli! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 803 Napisano Februar 22 (promenjeno) Zainteresovan, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, vidim da je tema o samom poručivanju i pristizanju paketa, ali bih ja iskoristio priliku da nešto kažem i na temu zloupotrebe podataka sa kartica koje unosite kroz aplikaciju Aliexpress. Lično sam vršio plaćanje Visa karticom. Koristio sam je samo za kupovinu preko Aliexpress-a, jer sam u međuvremenu uzeo neki drugi paket i ta kartica je postala višak. Posle izvesnog vremena, i više učestalih transakcija, jednu noć počinje da mi vibrira telefon, tj. da mi stižu poruke da sam inicirao transakciju. Stiže poruka za porukom, uglavnom su inicirane transakcije po kladionicama. Dakle, onaj ko je inicirao transakciju došao je u posed podataka o broju kartice, mom imenu i prezimenu, periodu važnosti kartice i CC pinu. Apsolutno sam siguran da je ta kartica jedino sačuvana i korišćena na Aliexpress platformi. Naravno, ja sam karticu odmah blokirao. Hvala našem sistemu koju ima tu vrstu kontrole da se šalju kodovi na broj telefona za svaku iniciranu online transakciju, jer mi je na taj način sprečena materijalna šteta. Zaista jedno veoma neprijatno iskustvo, u po' noći stižu poruke da su inicirane neke transakcije... Jurim do novčanika da vidim da mi neko nije maznuo karticu Odem do Banke, raspitam se, i dobijem informaciju da nikako ne vršim plaćanja sa karticom koja je uvezana na tekući račun. Tada saznajem da postoji prepaid kartica, to je kartica koja funkcioniše tako što prebacite sredstva na nju i samo tu količinu sredstava možete da koristite, ne može da vam skine ostatak sredstava sa tekućeg računa. Samim tim, ova kartica je idealna za online kupovinu i mahom se koristi u te svrhe. Tako da, ukoliko želite koliko toliko bezbedno da kupujete na internetu, nemojte da vas mrzi da prvom prilikom izvadite tzv. prepaid karticu. Verujem da mnogi već znaju za ovo i da nisam izmislio toplu vodu, ali eto, pišem predostrožnosti radi za sve one koji prave istu grešku koju sam ja napravio. Ako ništa, barem će biti smanjena šansa da se razbudite u tri ujutru Nadam se da će biti od koristi Promenio Februar 22 član Luka9905 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3975 Napisano Februar 22 Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ili prosto koristiš PayPal... Doduše, neki prodavci ne primaju uplate preko njega, a još češće ja zaboravim da ga upotrebim već plaćam direktno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Februar 22 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da su male sanse da je aliexpress zaduzen za to. Nije da ih branim ali obicno takvi sajtovi koriste sigurne softvere za placanje. Sam prodavac sa tim nema nista, a aliexpress ne vjerujem da bi se bavio takvim stvarima. U 99% slucajeva za ovakve stvari je kriv sam vlasnik kartice/naloga/maila... Recimo instalirao si adblocker (ja ga prvi imam). Pojma nemam koje resurse on koristi na browseru. Moze biti da ima pristup svemu sto kucas unutar njega... Vece su sanse da je kasirka iz Maxija zapamtila svaku brojku sa kartice nego da je aliexpress zloupotrijebio. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9513 Napisano Februar 22 Drug član, 1008 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Godinama za takva plaćanja koristim "internet karticu" ili kako kolega kaže pripejd da ne bi razmišljao da li mogu zloupotrebiti podatke. Jeste malo cimanje oko prebacivanja sredstava (minut dva) ali ne razmišljam.Sent from my M2006C3MII using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4566 Napisano Februar 22 Drug član, 1171 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u Komercijalnoj imala Prepaid Visa karticu. Prošle godine sam prešla u OTP, Mastercard koju su mi dali kažu da mogu da koristim i za internet kupovinu, a prvo što mi je prošlo kroz glavu je ovaj problem sa zloupotrebom podataka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1908 Napisano Februar 22 Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Čisto da znate da ste zaštićeni (teoretski) u slučaju većih zloupotreba kartice Tvoj novac TVOJNOVAC.NBS.RS 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Februar 22 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Ja batalio AliExpress. Posle nekoliko odbijanja da vrate novac, toliko od mene. Ne moze da neko tera biznis, a da meni pripadne rizik oko isporuke. Sto se tice sigurnosti, koristio sam pripejd karticu za internet. Ne verujem im otkada sam dobio nekoliko sms-a da treba da uplatim neki novac da bi dobio paket. Ko moze znati moj telefon i da ocekujem neki paket? Ili oni ili one koje su angazirali da rade isporuku. Promenio Februar 22 član Petre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2458 Napisano Februar 22 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan To za novac i pakete je stara prevara ala "nigerijski princ", nema veze s alijem, šalju svima, i ko čeka i ko ne čeka paket, po sistemu app.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2458 Napisano Februar 22 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za sve ove godine i desetine i desetine porudžbina imao manje od 5 neisporuka, jednu pogrešnu i samo jednom mi nisu vraćene pare, ali tu istina nisam na vreme reagovao.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 189 Napisano Februar 22 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan @QmBGD Kako si zadovoljan sa MT1 kamerom? Deluje moćno. Jel praktična montaža, pogotovo onog upravljača koji deluje pljosnat. Ja razmišljam o ovoj, malo je jeftinija i onako.... kul mi je što ima ove merače pritiska, kakvi god da su. https://www.aliexpress.com/item/1005005743275604.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...