Jump to content

Moto Zajednica

AliExpress

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Ako hoćete da nije skupo a da je stvarno kvalitetno u svakom smislu onda ovaj set: 

Može i preko ebay-a, ja sam ga odatle prošle godine kupio:

WWW.EBAY.COM

Find many great new & used options and get the best deals for T-COMVB Motorcycle Intercom 800M Bluetooth Helmet Headset 2 Rider HIFI Sound FM at the best online prices at...

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9423 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Tamo 2010god kupim u Kanadi dve kacige za 300 dolara... Neki popust, bla, bla... Na sebi su imale fabricki ugradjen FreedConn intercom!

U temenu glave/ stiroporu kacige je bila baterija i logika za punjenje, ja tu stavim bateriju od 3310 nokia-e! Trajala po15 dana za razgovor a 2-3 dana uz slusanje muzike.

Ispravka, u potiljku kacige je baterija bila, pardoniram.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 2979 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
13 minutes ago, ekozelj said:

Ako hoćete da nije skupo a da je stvarno kvalitetno u svakom smislu onda ovaj set: 

Može i preko ebay-a, ja sam ga odatle prošle godine kupio:

WWW.EBAY.COM

Find many great new & used options and get the best deals for T-COMVB Motorcycle Intercom 800M Bluetooth Helmet Headset 2 Rider HIFI Sound FM at the best online prices at...

Smeće da nema gore. Prethodna verzija sa antenom baterija bila duplo bolja i domet 3x bolji.

Ja moj ovakav ću sad da poklonim drugu, pun mi ga kufer

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC

@ПИпезос

Оба ова уређаја делују ОК, али марке нису познате, тј. нису проверене. 

Оба такође служе за интерне потребе (навигација, музика, телефон) и комуникацију са сувозачем... али не и са другим возиачима

Кад већ узимаш (а знам да волиш геџете), препоручио бих ти да узмеш нешто мало квалитетније... што можеш да користиш и за комуникацију са другим мотоциклистима, ако путујеш са неким. 

Погледај следеће марке: Fodsports (одлични су FX4 Pro, M1-S) ili TCOM (али верзија SC).

Од јефтинијих, посао би по коментарима требало фино да ради нпр. Teleheer V6 Plus ( V6 Plus ). 

Сви ови су доста бољи од оних које си разматрао. 

Ето, надам се да сам помогао.

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
4 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

Smeće da nema gore. Prethodna verzija sa antenom baterija bila duplo bolja i domet 3x bolji.

Ja moj ovakav ću sad da poklonim drugu, pun mi ga kufer

Može biti. samo što moje jednogodišnje iskustvo intenzivnog korišćenja kaže upravo suprotno i što se dužine trajanja baterije tiče i što se dometa tiče.

Neznam koja je to prethodna verzija sa antenom ali znam da je prethodna verzija, koja skoro identično izgleda imala drugačije konektore za headset i kod ove nove verzije se u kompletu dobijaju oba tipa mikrofona i konektorom se spajaju na ožičenje.

Inače postoje dve verzije ove komunikacije, VB i SC. Razlika je u tome što SC ima mali displej koji u suštini ničemu ne služi.

Promenio član ekozelj

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL650

I ja mogu da potvrdim da ovaj  Freedconn stvarno vredi, imam set dve sezone, odličan kvalitet za tu cenu. Bez šumova, zvuk je super, baterija traje danima... super radi povezivanje i s telefonom i međusobno.

Što je Eken među akcionim kamericama, to je Freedconn među komunikacijama. :)

Jes kinez, al dobar kinez..

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1290 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Ja imam dva komada Freedconn komunikatora još malo pa pune 6 godine. Služe dobro i danas. Kapacitet baterija je opao vremenom, ali izdrže i dalje jednu dužu vožnju uz FM radio.

Kvalitet je dobar, rekao bih i odličan za cenu od 40€ tada 2017. godine. Odradili su posao za sve pare, i više. Uglavnom su korišćeni za vožnje sa saputnicom, ali povremeno i za komunikacijom sa drugim vozačima.

Ali… da li su vremenom jačina i kvalitet zvuka degradirali, ili je to moj neki subjektivni osećaj, čini mi se da bih sada rado kupio nove komunikatore, nešto još kvalitetnije. Za lagane i kraće vožnje to je i dalje sasvim okej, ali čim je buka malo veća, kao da ima i više šumova, a i slabije se čuju i tako. Verovatno da vreme eksploatacije uzima maha, znam da sam ranije bio super zadovoljan.

• Sviđa mi se 3

Pre 6 sati, Arakis je napisao:

Ne vidim, ima li FM radio? 

Sto se tice ovih koje cekam, izvestaj po probi stize!

Za sada nemam nikakvih informacija :takoje:

• Hvala 1

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

Ма наручих ту FreedConn T-COM VB, изашло ме са поштарином 45,45 € па шта буде биће, предвиђено време испоруке је 1.мај, генерално најбитнији ми је телефонска комуникација па тек онда све остало.
Код мене на BMW C400GT његов комуникатор преко дисплеја упарује засебно три уређаја, мобилни телефон, кацигу возача и кацигу сувозача тако да возач и сувозач могу да апсолутно различите комуникаторе који нису иста фирма или међусобно се не може извршити упаривање.

Promenio član ПИпезос
  • Sviđa mi se 4

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

Ja imam FreedConn T-COM SC (sa displejom) i ja sam zadovoljan. Traje, dobar zvuk sem sto kaze Vasa kad se ubrza, onda malo susti i iz mic i slabije se cuje u sluskama ali to valjda ima veze i sa kacigom. Cak sam zakljucio da komplet na Jet kacigi (samo komplet mic+sluske, komunikaciju premestam) manje susti jer onaj mikrofon na krutom nosacu ima sundjer. U Full Face kacigi preko 100km/h vec mi se zale kolege da moraju ugasiti zbog sustanja vetra. 

• Sviđa mi se 1

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

Da, zaboravih, sa raznima sam se konektovao, burazeru sam uzeo istu i kad smo zajedno bas se lepo cuje. Tel takođe, FM bi možda mogao malo bolje da hvata npr ali to najmanje i koristim. Pustim muziku sa mob-a. Generalno ocena jaka 8-ica.

• Sviđa mi se 1

Samo da javim,

bas sam zadovoljan, uopste ne zvuci kao uredjaj od 40 eura! (par!)

U interkom modu super, BT/Telefon poziv takodje... 3 sata smo se vozili, radila je bez problema... Od Batocine ka Kg je uvek neka vetrina (mada imam visok vizir), razgovor pri 90-120kmh bez problema.

Baterije punjene 20min pred kretanje.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Sviđa mi se 7

Povezem dve kacige na jedan telefon ali zvuk dobija samo ona koja se "nakacila" poslednja. 

Rade bez problema kao hands free, svaka se na svoj telefon nakaci...

Mi ih koristimo kao interfon i u tom se modu BT kao komunikacija sa telefonom/navigacijom iskljuci. 

Screenshot_20230424_152950_com.android.settings.jpg

• Hvala 1

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750

@N.F.S.na nekim interkomima,sistem slušanja iste muzike sa jednog tel. funkcioniše tako što interkom koji je povezan na telefon ,deli drugom interkomu muziku, pritiskanjem i držanjem nekog dugmeta npr. 3 sec...

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Himalajac

Da, uredjaj koji sam preporucio se ne vezuje za drugi komunikator. Za 2k dinara ne bi ni ocekivao da komunikacija sa drugim interkomom funkcionise na daljinama vecim od 50-100 metara, pa ni ne vidim poentu istog. Ok, jedina jeftina varijanta intercom bluetooth komunikatora koju bi kupio je za komunikaciju vozaca sa suvozacem. 

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)
Pre 2 sati, Džim Džarmuš je napisao:

@ПИпезосколега,дај молим те линк баш за тај што си поручио.Хвала

еве га линак :lol2:
https://www.aliexpress.com/item/1005005195554616.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.2.6712f19ccspxSm

image.jpeg.c9709a0ad7e8081d406d2f4f1ef41cc9.jpegimage.jpeg.4787a06347f77587aa8a4a8d246bc223.jpeg

Promenio član ПИпезос
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja