Jump to content

Moto Zajednica

Motociklista i traktorista poginuli u nesreći kod Ćuprije

Recommended Posts

• Drug član, 1652 postova

Колико метара треба мотоциклу,  старом 15 година (неки просек код нас), тешком 250+ кг да се заустави, ако се креће 60 на сат (дебело испод ограничења на магистрали)? 

Колико метара баца светлосни сноп на том мотоциклу, ако се придржаваш закона, не стављаш ледове, ксеноне, додатна светла? 

Када будете ово срачунали, видећете да је јако тешко избећи несрећу. 

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300
Pre 2 sati, Bole37 je napisao:

Covek je verovatno slep vozio kad je sa 70 zavario traktor. Pa ima valjda far majka mu stara... Pa i ja vozim nocu, i vise od 1000 puta sam naleteo na neosvetljena vozila, pa se nisam zavario u njih. Ne postoji sansa da ako vozis u zoni ogranicenja ne osvetlis vozilo dok nailazis i da ti ne ostane vremena da odreagujes.

Ne znam stvarno. Nisam siguran koja je bila prica, ali znam da je to bio policijski izvestaj. Ima logike to sto kazes, ali ko zna. Svaka situacija je drugacija i svi smo mi drugaciji vozaci. Ja se ni dan danas ne osecam bezbedno kada me voze neke kolege, iako su iskusni vozaci.

• Drug član, 773 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.
pre 45 minuta, Zuba87 je napisao:

Колико метара треба мотоциклу,  старом 15 година (неки просек код нас), тешком 250+ кг да се заустави, ако се креће 60 на сат (дебело испод ограничења на магистрали)? 

Колико метара баца светлосни сноп на том мотоциклу, ако се придржаваш закона, не стављаш ледове, ксеноне, додатна светла? 

Zubo ne palamudi majke ti.Ima tema za tooo...

Promenio član Bole37
  • Zbunjen 1

• Ne silazi, 1799 postova
  • Motocikl: mali strom
pre 52 minuta, Zuba87 je napisao:

20 metara 

Dovoljno da vidis sve ispred sebe. 

Ne treba izazivati nesrecu. 

• Podržavam 1

• Drug član, 1891 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
2 hours ago, Markone88 said:

Au bre koji me djavo terao da komentarišem....... a realno ja šta god da napišem, ti ćeš kontra, al nema veze, neću ovde o tome.

Ne znam stvarno odakle ti to - koliko se ja sećam samo smo se sporili oko trolovanja nekog oglasa? Čak i ovde ne vidim da imamo neke drastično različite poglede na stvar. U svakom slučaju poruka shvaćena, izbegavaću ubuduće da odgovaram na tvoje postove.

@Bole37 stvarno ne znam čemu ta prostačka agresivna retorika. Napisao sam svoje iskustvo i šta mislim. Nema potrebe za vređanjem.

U svakom slučaju, isključujem se iz ove teme.

• Podržavam 1

• Drug član, 460 postova
  • Motocikl: V2- americki

Ne zelim da se raspravljam al izrazi zavario stvarno nisu za ovu temu.

U nedelju izlazim iz krivine, brzina vrh 90 kad lik vozi kamionce 20 na sat i razgovara telefonom. Iz suprotnog smera saobracaj, dok ukapiras da on vise stoji no ide, procenis udaljenost i brzinu vozila iz suprotnog smera prosao si vec pola razdaljine do kamiona. Reagovao jakim kocenjem obe kocnice i zaustavio se .

Sad sta da kazem za tvoje postove u ovoj temi, lice na one od pre godinu - dve.

Ne znamo sta se tacno desilo, a vec presudjujes. Po meni je veci debilizam i opasnost biti neosvetljen no prekoraciti brzinu za 50 60 km. Nikada nisam vozio bez svetla a brzinu sam mnogo puta prekoracivao kao i 101% nas ovde.

• Drug član, 1548 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita
1 hour ago, antir3ality said:

Ne znam stvarno odakle ti to - koliko se ja sećam samo smo se sporili oko trolovanja nekog oglasa? Čak i ovde ne vidim da imamo neke drastično različite poglede na stvar. U svakom slučaju poruka shvaćena, izbegavaću ubuduće da odgovaram na tvoje postove.

Pisao sam u afektu, nisam mislio nista loše, nego ono kao, kontriramo i sukob misljenja, a slično razmišljamo.

Poenta koju si ti izneo je tačna 100%, mnogo ima neeosvetljenih vozila na putu, i vrlo često se ponavlja ova priča da neko strada baš tako.

E sad, ja sam samo hteo da kažem, da nažalost, koliko god ti i ja to želeli, ne možemo da promenimo to dok država ne uvede drastične mere za kontrolu tehničkih pregleda kao i kontrolu kvaliteta puteva itd itd

Ono što ti i ja možemo da uradimo, je da budemo svesni da ima mnogo rizika iza svakog ugla, i da vozimo, bar noću, kao po jajima.

Još jednom, izvini ako je prethodni post delovao nadr*ano, nije bila namera.

Neka vas gume drže i nasmejane kući vrate.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Prošle nedelje sam se provozao do Ljubovije. Krenuo sam malo kasnije a na povratku me je uveliko uhvatio debeo mrak. Kako je pocelo biti i muški hladno malo sam mu dao po gasu da sto ore stignem kući i da se bacim pod vruć tuš. Saobracaja nigde skoro a sela poprilično uspavana. I onda mi odjednom sinu kroz glavu … sela …. poljoprivreda … traktori!!

Popusti gas i otvori četvoro oči i ocekuj neočekivano iza svake krivine. Negde na malo posle pola puta sam stao da popijem čaj i da se malo ugrejem.

Šta ćeš, ne pravdam traktoriste ili druge koji se voze neobeleženi noću, ali moramo sami takodje da se čuvamo. To sto smo bili u pravu ništa ne znaci porodici kad ostanu bez oca/brata/sina..

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Voziti noću (po putevima gde je dozvoljeno kretanje biciklista, traktora,. ...) brzinom većom od 70-80 km/h je ruski rulet.

I nije mi toliko čudno kada u ovakvoj situaciji strada neko ko je navikao da vozi po auto putu ili u velegradu, ali mi neshvatljivo da ovako stradaju lokalci- motoristi koji se svakodnevno susreću sa ovakvom pojavom (a često i sami budu vozači neosvetljenih radnih mašina).

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Drug član, 773 postova

Nemojte traziti nesto cega nema u mojim postovima.  Pa i ako se pokvario i stao jel zato treba da pogine?On je glup sto je neosvetljen i neoznacen, motociklista je glup jer je peglao...Dvojica kolega su najnormalnije pretekla traktor, al ovaj treci nije... I odose dve osobe...covek i dete koje je tek pocelo da zivi... Vozili debelo preko ogranicenja...I vi se drndate na moje ostrije stavove??? Analizirate koliko motor predje sa nekom brzinom...Ovo bili avioni u niskom letu...Lokalci...Poznata matrica.

• Podržavam 3

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 10 minuta, ske je napisao:

Neosvetljen traktor, prikolica, biciklista a u susret ide motorista/auto sa kineskim ksenonima= katastrofa

"Dobitna" kombinacija.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 1799 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 17 sati, Zuba87 je napisao:

Шта 20 метара? Није потпун одговор. 

Pre 17 sati, Zuba87 je napisao:

Шта 20 метара? Није потпун одговор. 

Vidi se da ti je vreme za godisnji odmor,citaj sta si pitao jebtejebo,dva pitanja dva odgovora :P

Pre 17 sati, Bole37 je napisao:

... Vozili debelo preko ogranicenja...I vi se drndate na moje ostrije stavove??? Analizirate koliko motor predje sa nekom brzinom...Ovo bili avioni u niskom letu...Lokalci...Poznata matrica.

Дај, бре, више! 

Откуд знаш да је дивљао? Да су летели? Дај не измишљајте више! 

Да, могуће је, али не и сигурно. 

Шта ако нису возили преко ограничења? 

Сваки пут иста прича. Треба да се анализира, јер ако се само паламуди безвезе и кења да је неко јурцао, онда се ништа неће извући као закључак. Шта значи јурцао? 

Можда је и 60 на сат ту било превише?! 

Ништа под милим Богом не знамо о ситуацији, али ћеш том агресивном реториком ти да нас научиш памети? 

Знаш да те поштујем, знаш да сам увек фин у опхођењу са тобом, али претерао си. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1174 postova
  • Motocikl: Uly

A zašto vam je uopšte bitno da se raspravljate i dokazujete u temi o smrti dva čoveka... Neka im je laka zemlja i čisti putevi nebeski. Kad ih nekad sretnete gore, što je kasnije moguće, a vi im objasnite kako ste ovih dana bili pametni za njih...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 6

• Drug član, 773 postova
pre 58 minuta, Zuba87 je napisao:

Дај, бре, више! 

Откуд знаш да је дивљао? Да су летели? Дај не измишљајте више! 

Да, могуће је, али не и сигурно. 

Шта ако нису возили преко ограничења? 

Сваки пут иста прича. Треба да се анализира, јер ако се само паламуди безвезе и кења да је неко јурцао, онда се ништа неће извући као закључак. Шта значи јурцао? 

Можда је и 60 на сат ту било превише?! 

Ништа под милим Богом не знамо о ситуацији, али ћеш том агресивном реториком ти да нас научиш памети? 

Знаш да те поштујем, знаш да сам увек фин у опхођењу са тобом, али претерао си. 

Nisam ja agresivan prema vama pu pu daleko bilo. Ja sam agresivan vise na situacije gde poginu ljudi i jos strasnije kad strada necije dete.Kao roditelj, ne mogu drugacije. Zamislite oco koji je gledao kako mu dete gine...

Sto se tice pojedinosti, Stradali Nemanja bio je u polju sa starijim bratom i caletom. Krenuli su kuci, prosli celu Cupriju, i tu im se ugasio traktor.Taj deo je tolika pravina da je nemoguce ne videti ih. Cekali su slep, jos je bio dan kad se to desilo. Krenuo je covek da ih slepa, kad su motociklisti proleteli ogromnom brzinom. Zadnji motociklista od 3, je poceo da vrluda i svom silinom se zabio u traktor na kom su bili Nemanja i brat(sedeo na onom sedistu sejalice). Silina udarca  je bila strasna, jer je otkinuo celo sediste  sa Nemanjom. Motor se odbio, i par metara metara dalje otkinuo banderu... Kazu da je automobil koji je nailazio u susret zaslepio motoristu, Inace cesto se desavaju nerece jer ljudi tu diljaju kao ludi. Eto, da prestanemo da pricamo o 60 na sat.

Promenio član Bole37
  • Tužan 1

Па што лепо тако не образложиш? 

Што не кажеш да знаш причу из прве руке, да ти је очевидац причао? 

Онда нема потребе да било ко други нешто дода. 

П. С. И даље сумњам да је 30. октобра дан напољу после 18 часова и да очевици умеју да процене брзину мотоцикла. 

• Podržavam 1

• Drug član, 773 postova
pre 59 minuta, Zuba87 je napisao:

Па што лепо тако не образложиш? 

Што не кажеш да знаш причу из прве руке, да ти је очевидац причао? 

Онда нема потребе да било ко други нешто дода. 

П. С. И даље сумњам да је 30. октобра дан напољу после 18 часова и да очевици умеју да процене брзину мотоцикла. 

Dan je bio kad su ostali u kvaru. Nesreca se desila po mraku.

• Integrisan, 4946 postova
Just now, el classico said:

Imali bar rotirku.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Ima ali ne znam da li radi. Ima svetla pozadi i napred. Rekao sam uzecu mu one trake za kamione pa izlepiti nek sljasti... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 971 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.

Ja i dalje ne razumem zašto je toliko teško montirati rotirku na traktor, a ljudi na motore montiraju po 6 maglenki. Vrv je bol u kurcu preveliki.

Edit: pričam uopšteno, ne za tvog ćaleta posebno.

Promenio član Forsberg
  • Podržavam 1

• Integrisan, 4946 postova
2 hours ago, Forsberg said:

Ja i dalje ne razumem zašto je toliko teško montirati rotirku na traktor, a ljudi na motore montiraju po 6 maglenki. Vrv je bol u kurcu preveliki.

Edit: pričam uopšteno, ne za tvog ćaleta posebno.

I ja se pitam. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja