Seneca 17 Napisano Octobar 27, 2022 U prolazu, 12 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, skoro sam polozio za A1 kategoriju i skupljam novac za svoj prvi motor. Gledao sam da kupim motor na kraju ove sezone tj do kraja godine, medjutim javlja se problem u tome sto ne znam sta hocu iliti znam ali se dvoumim previse. Za sad mi je izbor pao na 3 motora (Suzuki GN125, Honda NX125 i Honda CBR125). U sustini kriterijumi o kojima sam siguran su 4t, Japanac i 2 tocka . Motor bi mi sluzio za voznju po gradu ( do faksa, prodavnice, ili samo da lutam). S tim sto bi bar jednom nedeljno isao Nis-Leskovac i nazad. Ne bih autoputom tako da svaki od ovih motora ima mogucnos ta stigne do ogranicenja brzine. Drugim recima maksimalna brzina nema ulogu u odabiru. Suzuki GN125 Ne volim copere i ne volim hrom, ali ovo je motor koji bi najpre uzeo. Razlog tome je sto obozavam retro/scrambler stil. Znam kakva je situacija sa zakonom i ne predstavlja mi nikakav problem da vracam i menjam delove za tehnicki. Preradu bi uradio sam, bez secenja rama ( nesto ovako : https://www.youtube.com/watch?v=Z46_ZCnSQzU&list=LL&index=15). Mogu, imam mogucnosti i umem to da uradim i nije mi problem. Ako se pitate gde je onda problem, on je u ceni ovog motora, cene su astronomske za ono sto ovaj motor jeste (125cc 20+god star motor). Krece se od 1000e do 1500e u zavisnosti od stanja, s tim da cene cesto zavrsavaju u gornjem rangu. Kada vidim da je pre nekoliko godina kostao oko 700 javlja mi se osecaj da bacam 300+e u vodu ako se cene za godinu ili 2 vrate . Honda NX125 Svi vole hondu pa tako i ja . Svidja mi se stil, to sto otvara mogucnost za blagi off road po potrebi. Ako bi morao da kupim motor i da ga drzim u fabrickom stanju to bi bio ovaj. Problem je u tome sto je ovaj model dosta redak na nasem trzistu sto je generalno slucaj sa enduro motorima 4t 125cc. Honda CBR125 Motor koji mi nije prvi izbor cisto zbog toga sto mi se ne svidjaju sport motori toliko i definitivno mi se ne svidja polozaj tela na sport motorima. To je motor na kome sam imao obuku i na kome sam polagao. S tim buduci da ih ima mnogo kod nas na trzistu, cena im nije porasla toliko (ili mi se cini) i on dodje kao najbolji odnos cene i kvaliteta. Poznat i popularan motor, ako se gleda i 2gen dolazi i EFI u pricu sto je po meni dosta dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5231 Napisano Octobar 27, 2022 Drug član, 782 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Moj sin se sa A1 slatko navozao sa malim Varaderom, pa mozda i to uzmi u obzir... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 315 Napisano Octobar 27, 2022 Zainteresovan, 383 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nx 125, jedan cilindar, imao sam nx650 dva puta, to je odličan i vrlo zahvalan stroj.drugar je imao tog 125 pa to ne troši ništa, a problem nije nilada imao. Vozio ga je 10-ak godina. Za ove ostale ne znam sta da kažem. Imas i yamaha xt 125 koji je sličnog temperamenta, a malko izgleda modernije. Mladim vozačima je i to važno.Gledam na oglasima ima jedan suzuki dr 125. Isto dobro magare. pozdrav i sretno sa kupovinom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Octobar 27, 2022 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Seneca je napisao: Honda CBR125 Ovako nesto smo gledali za sinovca,1500+ e ,za 15godina star motor,kupljena peda pro xt 125 stara 10 meseci za 1300e u garanciji.Uooste ti ne zavidim,izbor je jako tezak za tu klasu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Seneca 17 Napisano Octobar 27, 2022 U prolazu, 12 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Varadero sam gledao, mada on je sigurno najskuplji polovni 125 kod nas. Nema ispod 2000e, a ima jedna na oglasima za 4400e. Imam veliku odbojnost prema kineskim motorima, dugo sam vozio kineski skuter i nisam ja mogo da ga popravim kolko je on mogo da se pokvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11094 Napisano Novembar 20, 2022 Ne silazi, 2225 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Varadero ,dva cilindra,rasterecena masina.Zato je skup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 177 Napisano Novembar 21, 2022 Svrati ponekad, 169 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, kupi neki skuter pa kad polozis A2 predji na motor. To je sa finansijske strane najpametnije. Sta god da gledas od motora u A1 rangu ili je skupo ili je zamazana kanta, a cesto skupa i zamazana kanta. Ako mozes da se ikako pruzis 2900 pogledaj Beneli BN 125. ili ako imas ludu srecu da preko nadjes polovnu Hondu Navi i uvezes je. Da, ocekuj da cene motora skacu od januara 5-15% kako novih tako i polovnih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1592 Napisano Novembar 21, 2022 Drug član, 999 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Od gore navedenih moj glas ide suzukiju. Klasik je, nije rabljen, tj manja verovatnoca i najlakse se proda jer je za sve generacije. Varadero definitivno ali je skup. Eventižualno virago 250, ne znam da li spada u a1 kategoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Novembar 22, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Sva 3 motora su dobra u svojoj kategoriji. Suzuki GN 125 je tu najjeftiniji Hondu NX 125 nije lako naci Hondu CBR 125 R Iz nekog razloga porasle cene za taj motor. Kostao pre 2 godine 1000-1200e, sada je 1500-1800e. Ja kao ljubitelj sportskih motora bi uzeo CBR 125R i ako nije nesto preterano lep motor ako uporedimo npr sa Yamahom R125. Honda NX 125 je odlican za nase puteve i offroad. U 125 klasi verujem da enduro,supermoto i kros motori daju najvecu zabavu. Najlakse se dizu na zadnji, imaju kratke brzinu i daju osecaj jaceg ubrzanja, na lezece policajce ne moras da usporavas, mozes na off road. Virago 250 ne spada u a1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze 80 Napisano Novembar 22, 2022 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH350i Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, kupi neki skuter pa kad polozis A2 predji na motor. To je sa finansijske strane najpametnije. Sta god da gledas od motora u A1 rangu ili je skupo ili je zamazana kanta, a cesto skupa i zamazana kanta. Ako mozes da se ikako pruzis 2900 pogledaj Beneli BN 125. ili ako imas ludu srecu da preko nadjes polovnu Hondu Navi i uvezes je. Da, ocekuj da cene motora skacu od januara 5-15% kako novih tako i polovnih. Slažem se da je bolji izbor skuter 125cc pa kad se lepo uhodaš na dva točka onda neki pristojniji motor. Mislim da ti je bolja tranzicija, skuter ćeš uvek lakše da prodaš dalje nego motor manje kubikaže.Zašto da skaču cene i to baš od januara 5-15%? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Seneca 17 Napisano Novembar 22, 2022 U prolazu, 12 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Svestan sam toga da je skuter najpametniji finansijski izbor, imao sam skuter i ne privlaci me toliko, mnogo radije bih uzeo motor. Skok od 1000-1500 na 2900e nije mala stvar za nikog, a posebno za studenta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Novembar 22, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Seneca je napisao: Svestan sam toga da je skuter najpametniji finansijski izbor, imao sam skuter i ne privlaci me toliko, mnogo radije bih uzeo motor. Skok od 1000-1500 na 2900e nije mala stvar za nikog, a posebno za studenta. Ako si student znači imaš uslov za polažeš za A2, to ti je najjeftinija opcija Ako imaš A1, za A2 te polaganje izađe sa lekarskim i svim oko 24000(+/- 1000) A sa A2 hvala bogu imaš izbora, možda neki GS500, GPZ ili neka hondica starija 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Seneca 17 Napisano Decembar 22, 2022 U prolazu, 12 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Da dam neki zakljucak na temu, uzeo sam TW125 od kolege sa foruma. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6668 Napisano Decembar 22, 2022 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra motorče. Ume da bude problem nabavka guma, drugo se slabo šta i kvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Seneca 17 Napisano Decembar 22, 2022 U prolazu, 12 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan I jeste problem nabavka guma, ostavljen na mene da resim . Zadnja guma je iz fabrike msm (2002) a prednja 2005. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...