Zarkela 1647 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 1027 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan I ja gledam semafor pesaka, e a tu se javio problem u Temisvaru. Tamo se promeni svetlo pesaka na crveno a zeleno za automobile jos dobrih minut je upaljeno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9250 Napisano Maj 1, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1983 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, gebee&co je napisao: @serizuzetno volim sve tvoje pisanije ovde na forumu,ali se ovde ne slažemo,i ne mogu da razumem......ali poštujem tvoje viđenje stvari,i nemam nameru da kažem da si u pravu ili ne.Stalno se potencira bezbednost,poštovanje pravila bar u naselju,to mi je primarno,i zašto podvoditi pod kompleks,ako neko vozi slabiji ili manji auto.Ne,ne vozim iz inata na taj način,jednostavno ako se nekom žuri,slobodno neka ide,sa leve ili desne strane,meni je sve jedno.Ako neko negoduje što vozim po ,,pravilima"isto tako mogu da negodujem što taj neko ne vozi.Ovo što pišem nije upućeno nikom lično,samo zdrava priča.Bar je ja tako doživljavam. Ovde nažalost nisi u pravu, i nije pitanje (ne slaganja), već zakona - vožnja levom trakom u naselju, bilo kojom brzinom je u redu dok ne ometaš vozila iza sebe: ZOBS, Član 35: Citiraj Član 35 Vozilo se kreće desnom stranom kolovoza u smeru kretanja. Vozač je dužan da vozilo u kretanju drži što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i na stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i ne izlaže sebe opasnosti. Na putu u naselju sa najmanje dve saobraćajne trake za isti smer, vozač može da se kreće vozilom saobraćajnom trakom koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza, ako time ne ometa vozila koja se kreću iza njegovog vozila. Odredba stava 3. ovog člana ne odnosi se na vozača teretnog vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg, vozača vozila koje na ravnom putu ne može razviti brzinu veću od 40 km/h i na vozača vozila koje nije motorno vozilo, osim na delu puta ispred raskrsnice ili drugog mesta na kome vozilo skreće ulevo, odnosno kada vrši preticanje ili obilaženje. U slučaju zastoja saobraćaja na putu gde postoje fizički odvojene kolovozne trake, vozači su dužni da ostave slobodan prostor za prolaz vozila pod pratnjom i vozila sa pravom prvenstva prolaza, na taj način što će vozači koji se nalaze u desnoj odnosno srednjim saobraćajnim trakama zauzeti položaj uz desnu ivicu saobraćajne trake, a vozači koji se nalaze u levoj saobraćajnoj traci zauzeti položaj uz levu ivicu saobraćajne trake, tako da ostavljen prostor mora biti dovoljan za nesmetani prolaz ovih vozila. Ja se prinicipijelno potpuno slažem s tobom, ali zakon se ne slaže s nama @Atorn baš tako @Gordak985 eto ga propis. Možemo svi mi da se slažemo ili ne slažemo oko nečeg, ali jbg, zakon... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11353 Napisano Maj 1, 2023 Ne silazi, 2312 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Svodi se na isto ili cu ga /budalu/pustiti da prodje,ili ce on da ablenduje ,mozda trubi da budalu pustim da prodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7842 Napisano Maj 1, 2023 (promenjeno) -, 1766 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan I posle se cudite zasto vam niko ne pravi mesta dok vozite motor..... Nema nikakve kulture uopste kod nas u saobracaju i svako tumaci pravila na svoj nacin, a ne kako zobs nalaze. Pa nije Nemcima ukinuto ogranicenje brzine na autobanu zbog kvaliteta puta vec zbog toga sto su maksimalno svesni prilikom ucestvovanja na istom. A eno vam i dokaz u temi o povredjenima na Zlatiboru koju je postavio hard rock. U komentarima na screenshootovanoj objavi ce se naci gomila komentara da im taj nije oduzeo prvenstvo prelazeci preko zida (puna linija je zamisljeni zid, osnovno pravilo) vec da su oni vozili brzo... Promenio Maj 1, 2023 član ser 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2647 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 1302 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Niko ovde od nas nije rekao da se ne treba skloniti iz kad neko iza tebe ide brže. Ja sam eto zaboravio da je to i zakonom definisano i zahvaljujem se kolegama na podsećanju, crno na belo, tako najviše volim. Više puta se ovde na forumu vraćamo na situaciju kad desna traka nije prazna mi idemo levom, na autoputu brže od desne trake, u gradu apsolutno nije obavezno da tako bude, i onda naleće blicač ablendaš svirač iza nas. Pa druže gde hoćeš da se sklonim? Nema gde. A sad, ako zakon kaže da ja moram da ubrzam preko ograničenja, da bi gospodin iza mene mogao da vozi preko ograničenja, serem se u zakon. Izvinjavam se na rečniku, nešto sam se privatno iznervirao. Ponavljam, pričam o situaciji kad desna traka NIJE prazna.Imam svako pravo da vozim levom trakom u gradu 50 ako je desna puna autobusa koji isto voze 50. Što bi ja sebe izlagao gledanju u dupe autobusa da neko ne bi morao da gleda u lepo oblikovano dupe crne Alfe :-)I ponavljam još jednom, ako neko ide brže, skloniću se, AKO imam gde. Niste pod rotacijom i sirenom da moram na ivičnjak zbog vas. I da ne bude da morališem, vozim u skladu sa saobraćajnim tokom, što u Beogradu a i Srbiji znači solidno iznad ograničenja.Sportski pozdrav.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 4 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1178 Napisano Maj 2, 2023 Zainteresovan, 450 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nekako smatram da je svo ovo vreme pricamo o situaciji u gradu, kada je desna traka slobodna, odnosno da imas mesta gde da se pomeris, bez da bitno menjas brzinu svog kretanja. Znaci, ne treba ni da ubrzavas ni da usporavas, samo se pomeris u desnu traku. Ako je zauzeta vozis levom dok se ne napravi prilika za prestrojavanje. Ali ne sad dva km uporedo , vec se ipak malo potrudis da se pomeris. I to naravno ako nema nikog ispred tebe. Ako je auto, ili kolona ispred tebe onda opet nema potrebe da se pomeras. Ali to je nekako normalno. Ja sam mislio da se govori o situaciji kad nemas nikog ispred a mozes u desnu ali ti ipak neces. To nije uredu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2647 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 1302 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Situacija sam u levoj i vozi abnormalno je i sama abnormalna, to su ipak retki slučajevi ozbiljno promašenih vozača. Ili nikad nisu ni bili za volan ili su u trenutku sluđeni. Možda su i godinama poodmakli i više nisu za saobraćaj. Da se starije kolege ne uvrede, moj deda je vozio aktivno do neke 80e godine, bez problema. Ali je isto tako i sam podvukao crtu kad je došlo vreme. Nije to stvar broja godina već psihofizičke sposobnosti.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8675 Napisano Maj 2, 2023 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan On 30. 4. 2023. at 15:20, ser je napisao: Ti nisi nadlezni organ vec ucesnik u saobracaju i tebe ne treba da interesuje dal neko krsi ogranicenje brzine. Imas pravo da to prijavis ali ne da sam sprecavas. Za takve stvari imamo saobracajce sa svojim metodama. I tako u J. Gagarina uvek idem levom trakom jer skrećem ili u Gandijevu ili Nehruovu. I sada treba da se uguravam u srednju i nikad se ne vratim u levu zbog gužve pred semafor. A vozim po ograničenju jer znam da tu stoje često sa radarom. I kad mi se neko zalepi i blica, odvalio bih ga od batina jer je glup. Semafor nas čeka pa nas čeka. 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4130 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jedno je slovo na papiru a drugo je situacija na terenu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7842 Napisano Maj 3, 2023 -, 1766 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Nemas sta da se uguravas ako imas ispred sebe i u srednjoj gomilu vozila. A kad spomenu Jurija Gagarina, tu bas dolaze do izrazaja levaci koji se u zadnjem trenutku uguravaju u srednju, tik pred semafor ili kraj kolone da ne bi skrenili u Gandijevu ili Nehruovu i tako zaustavljaju ceo tok saobracaja. I onda opet nastavi levom iako vidi da se srednjom cak i brze krecu vozila, pa opet pred semafor zaustavljaj sve da se ukljuci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6683 Napisano Maj 3, 2023 Drug član, 1922 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Imamo opasne probleme sa kompleksima kao narod, svi smo brzi i sta cemo u desnoj traci, taman posla jos da nas neko vidi da vozimo desnom. Kada bi pored puta stavili znak da je desna brza traka a leva za spore svi bi vozili desnom odjednom 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1810 Napisano Maj 3, 2023 Drug član, 1365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je i što su desne trake razvaljene od autobusa i prepune su udarnih rupa, kolotraga, pa ih ljudi najčešće izbegavaju iz tog razloga. A nema u gradu sporih i brzih traka osim u delu gde je autoput.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9250 Napisano Maj 3, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1983 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, vidakn je napisao: Problem je i što su desne trake razvaljene od autobusa i prepune su udarnih rupa, kolotraga, pa ih ljudi najčešće izbegavaju iz tog razloga. Ovo je osnovni razlog zašto sam ja često u levoj traci. Generalno izbegavam autoput, ali kad i idem njime, mnogo više volim da vozim desnom trakom i pretičem, nego levom, pa da se sklanjam da me pretiču. Ali, nažalost, vrlo često me stanje desne trake prosto otera u levu. Po Bg-u ista priča. Na nekim mestima su autobusi napravili takve talase asfalta da se sa mojih 11cm klirensa ne bih usudio ni da probam da prođem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11353 Napisano Maj 3, 2023 Ne silazi, 2312 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ubi nas prica.U gradu mozes da vozis bilo kojom trakom,van grada krajnjom desnom.Uvek ce se javiti neko da pametuje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koprian 405 Napisano Maj 4, 2023 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500ie Cruiser Prijavi odgovor kao problematičan U gradu vozim onom trakom koju mi planirano skretanje nalaze, ne volim da se smisljam tik pred raskrsnicu. Mislim da to saltanje traka kada je ulica opterecena pravi dodatni zastoj, isplaniraj kuda ces i kako ces i drzi se toga, ako na autoputu sa Konjarnika ka NBG ne skrecem ni kod Doma Zdravlja, a ni na Autokomandi necu zauzimati desnu traku, drzim se leve skroz do Gazele i prelazim u desnu, a u visini Galerije u krajnju desnu, druga situacija je ako su ulice praznije. Mada pocasti me kolega motorista srednjakom jer sam na autoputu Bg-Zg (pre granice) vozio levom trakom samo zato sto je desna izrovana, a put prazan. Jbg, ne placa mi on odrzavanje, a i isao sam malo preko ogranicenja (ili nisam ako je 130 tu). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5056 Napisano Maj 5, 2023 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 406 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Veceras dva radara na par kilometara udaljenosti jedan od drugog u istom smeru ... To nikad nisam videla .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4302 Napisano Maj 5, 2023 Drug član, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan To je stara fora sa auto-puta Novi Sad-Subotica. Kada amblenduju vozačima drugi učesnici u saobraćaju, čim prođu prvi radar oni po gasu...ovi na drugom radaru se ubiše od para...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Maj 6, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 4181 Napisano Maj 6, 2023 Drug član, 1045 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Ustade jbt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5056 Napisano Maj 11, 2023 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 406 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Sve što je potrebno da uradite jeste da na stranici Регистар неплаћених новчаних казни и других новчаних износа RNK.SIPRES.SUD.RS Kako naći da li imate neku kaznu do trenutka pretrage ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 386 Napisano Maj 13, 2023 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima u Ljigu na ibarskoj neka kamera za brzinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 3806 Napisano Maj 13, 2023 (promenjeno) Drug član, 332 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Djeronimo je napisao: Jel ima u Ljigu na ibarskoj neka kamera za brzinu? Ne. Za sada... Ali sam čuo da znaju da "upucavaju" otpozadi sa običnim radarom... Promenio Maj 13, 2023 član Tumbe 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5056 Napisano Maj 15, 2023 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 406 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Auto put , snimaju samo spreda ( da izvinite ) .. jel to tačno .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 768 Napisano Maj 15, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, GR 46 said: Auto put , snimaju samo spreda ( da izvinite ) .. jel to tačno .. Da izvinite, tacno je Promenio Maj 15, 2023 član Patriota Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5056 Napisano Maj 16, 2023 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 406 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, Patriota je napisao: Da izvinite, tacno je Da proste svaka im čast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...