Jovan Ristic 5423 Napisano Octobar 21, 2022 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Došlo vreme da se svode računi i za 300NK. Dobio na test na nedelju dana i reko dobio sam 300-ku, a na forumu je opšte poznato da sa slabijim motociklima ne može puno da se putuje. Okej, nisam putovao puno, napravio sam oko 1.500 km i to sa suvozačem, bez problema, ali tu temu ostavljam za neki drugi tekst. CFMOTO 300NK, nova generacija. Izgled prepisan sa dobrog mu brata Duke 390, kao i agregat, ali nešto slabiji. Slatko (i jeftino) smo se navozali. Moja težina 90 kg i težak ranac sa opremom. Devojčica, suvozačica 40+ kg plus oprema i njen ranac. Bilo nas je na sve strane pa i na NAVAK-u. Bez većih zamerke na 300NK, osim jedne male stvarčice prilikom baš jake kiše koja nas je sastavila. Naime, blatobran ne pokriva dovoljno prednju gumu i bacao je vodu direktno na džek senzora temperature rashladne tečnosti. U jednom momentu je malo brljavio sa čitanjem temperature (dok se intenzitet kiše sa jako na slabije nije smanjio i dok se nije osušio). Pri normalnoj kiši i ostalim uslovima sve okej. Rezime: ako neko želi da krene u svet motociklizma i da se voza, odličan motorčić. CFMOTO 300NK – Praktični mališa - BJBikers.com BJBIKERS.COM Iako je većina današnjih motocikala male radne zapremine sposobna za kraće vožnje, CFMOTO 300NK smo vozili na test koji je trajao oko 1.500 km Sad mogu da kažem da sam zaokružio celu paletu CFMOTO motocikala. Sa nestrpljenjem čekam novi SR-C21 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7267 Napisano Octobar 21, 2022 Drug član, 3027 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Jovan Ristic said: Devojčica, suvozačica 40+ kg plus oprema ...od celog teksta meni ovo najfrapantnije! Sa druge strane, ako je ovo tema za taj motor i buduće vlasnike, trebao si ovde šinuti malo slika, ne samo link. Jel ima razlike u odnosu na stari? Za njega znam da si se bio oduševio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Octobar 21, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: ...od celog teksta meni ovo najfrapantnije! Sa druge strane, ako je ovo tema za taj motor i buduće vlasnike, trebao si ovde šinuti malo slika, ne samo link. Jel ima razlike u odnosu na stari? Za njega znam da si se bio oduševio. Nisam vozio prethodni 300NK, vozio sam 300SR taj me oduševio. Ovaj mališa zanimljiv. Pitaj @nafetS i @maxx. Oteli mi motor po NS-u Promenio Octobar 21, 2022 član Jovan Ristic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1209 Napisano Octobar 21, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 506 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Jovan Ristic said: Oteli mi motor po NS-u Ispravka, ja sam oteo nafetS-u. On je oteo od tebe Malisa je izuzetno zanimljiv jos uvek mi neverovatno kako je uspeo da mi namami osmeh na lice u roku od 500m voznje po gradu. Takodje me je iznenadio koliko je neprimetan ispod vozaca. Osecaj mi bio kao da vozim bicikl koji ocas posla (i lagano) dodje i predje 50kmh. Bilo mi je zao sto tad nisam bio sa crf-om, pa da odmah uradimo uporedni test 300ki ( ideja za buducnost ). Pogotovo poredjenje sile koja je potrebna da se pritisne rucica kvacila. Na crf-u je lagano, ali je na nk bar duplo lakse. Promenio Octobar 21, 2022 član maxx 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Octobar 21, 2022 (promenjeno) Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Ajao. Seo sam na onu bicikletu (znači ne ni bicikl, nego i manje) i proterao kroz centar NS, do keja, malo razvukao na bulevaru, igrao se u cik cak u traci. Kvačilo je bežično skroz, ono nema otpor nikakav. Ulica zakrčena, čovek stao mnogo u stranu autom, izlazi suvozač jedva iz auta, nema mesta za vrata da se otvore lepo. Ja posle prolazim sa sokoćalcem i ne verujem. Tu bih prošao bajsem isto tako. Igračkica. Idem i vrištim od smeha, dam gas i ništa (subjektivni osećaj), al već ide 50-60, za po gradu milina. Skroz zanimljiva sprava. Retrovizori su taman široki da se vidi iza sve, a opet ne izlaze iz gabarita. edit: @Jovan Ristic šta oteo? Vratio sam ti ga isto veče, a ne kao neki koji uzmu pa ubiju 1000km, ne umeju da siđu danima (sa motora). Sent from my M2002J9G using Tapatalk Promenio Octobar 21, 2022 član nafetS 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Octobar 21, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Jesam rekao ajao? Edit: jesam. Ajao.Sent from my M2002J9G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Octobar 21, 2022 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, nafetS je napisao: edit: @Jovan Ristic šta oteo? Vratio sam ti ga isto veče, a ne kao neki koji uzmu pa ubiju 1000km, ne umeju da siđu danima (sa motora). Odgurno si me i poseo na Stroma, uzeo ključeev od NK - oteo. Nisam uzeo V-Strom, dao si mi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Octobar 21, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Odgurno si me i poseo na Stroma, uzeo ključeev od NK - oteo. Nisam uzeo V-Strom, dao si mi To što sam oto, to sam i vratio. Dao sam na servis, al ti ne umeš da upališ i vidiš nivo ulja, nego su umislio da se gleda posle 500km, al pošto nisi siguran, pogledaš dva puta Šalu nastranu, a i na stranu. NK odličan motorić za početnike, za niže, nejač. Iskreno pre bih ovo uzeo umesto skutera (ako šaltanje nije problem ili neki drugi razlog).Sent from my M2002J9G using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 362 Napisano Octobar 21, 2022 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Posle ovog teksta mi se proba ova masina. Ovo se vozi duplo jeftinije od prosecnog motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Octobar 22, 2022 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sem ako ga das Jovanu ili Stefanu da ga provozaju.... Onda trosi sve sto si ti sipao. Jos moraju da dolivaju sami. Ali generalno da, sjajno motorce. Sa moje tacke gledista. Iz stolice i slusajuci iskustva. Nisam ga vozao, ali kontam da je igracka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7267 Napisano Octobar 22, 2022 Drug član, 3027 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Nek me ispravi neko.... Prošli 300nk kad je došao kod nas bio je 3300e ili 3400e? Znam da sam ga gledao i razmišljao da ga kupim umesto PCX, čak sam i nekog juniora navato ispred Promenada da me pusti da sednem na njega (izgledao sam kao da sam ga ukrao mlađem bratu). A nije da sam ogroman. I lično ja volim underpower lightweight motore, zato što su čista zabava. Suština motociklizma. Manje je više. jako me raduje što smo kao kupci dobili još jedan ozbiljan brend, koji će čini se uskoro biti gigant... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Octobar 22, 2022 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Djeronimo je napisao: Posle ovog teksta mi se proba ova masina. Ovo se vozi duplo jeftinije od prosecnog motora Mene to oduševilo! Vozim se i već 290 km pređenih po odometru, a još ako se dobro sećam dve crtice goriva. Kažem saputnici, hajmo mi na pumpu, nešto mmi sumnjivo, nas dvoje na motoru, pretovareni. Vozili i na auto putu i na regionalnim putevima, plus po Subotici se zezali dok smo fotkali. Odem na pump, ravno 9 litara stalo. Reko lebe mekani, sa ovim se baš možeš navozati sa punim rezervoarom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Octobar 22, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Mene to oduševilo! Vozim se i već 290 km pređenih po odometru, a još ako se dobro sećam dve crtice goriva. Kažem saputnici, hajmo mi na pumpu, nešto mmi sumnjivo, nas dvoje na motoru, pretovareni. Vozili i na auto putu i na regionalnim putevima, plus po Subotici se zezali dok smo fotkali. Odem na pump, ravno 9 litara stalo. Reko lebe mekani, sa ovim se baš možeš navozati sa punim rezervoarom. E da mi je znati kako ste se dvoje smestili na ovo govance... Svaka vam čast!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Octobar 22, 2022 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, vidakn je napisao: E da mi je znati kako ste se dvoje smestili na ovo govance... Svaka vam čast! Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Mogu ti reći, iznenađujuće lako. Moj ranac sam stavio od napred i naslonio na rezervoar. Ona pozadi i njen ranac. Reko sad kad se zadnji amortizer sabije do bola, ali nije. To sam i sam primetio, na stazi. Nisu štedeli na oprugama na zadnjem amortizeru i prednjoj viljušci. Jedino kad sam pravio brze promene pravca na stazi kroz šikanu, tad se malo osetilo. Ovak u vožnji ništa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan13 1 Napisano juče u 07:24 (promenjeno) U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cfmoto NK300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Pa ovako: voleo bih da mogu da kazem da sam ponosan vlasnik jednog modela NK 300 ali ne. Moj trenutno na satu ima skoro 4k km. Juce se pojavljuje problem da mu se ventilator upali posle 10 sekundi paljenja motora, merac za temperaturu kao da ne radi, jednostavno ne prikazuje da je dize, check engine lampica sijasija i ventilator se ugasi tek kad se ugasi motor, sto letos nije bila situacija. Na vecim brzinama i vecim obrtajima check engine lampica blinka. Akumulator i ako je nov los je. Na servisu u tago moto centru kazem za problem paljenja, kazu da je sve u redu. Naravno desilo se jos par puta. Moje mišljenje o svim ovim motorima marke cfmoto da su samo dobro izreklamirani od strane youtubera koji su za to dobili dobre pare da bi nahvalili ovu marku motora i da imaju jako dobar marketing(ne mogu da kazem za skuplje modele da nisu kvalitetni, jer nisam imao iskustva sa njima) konkretno govorim za ovaj model jer je u mom vlasništvu od aprila meseca, takodje nk450, sr300, sr450. Sa suvaozacem max brzina 110. Već tad se osecaju vibracije. Ja sam na njemu skoro 140km/h, imam 95kg. Na toj brzini imam osecaj da ce nesto nda eksplodira. Ovim postom bih želeo da apelujem na sve potencijale kupce da dobro razmisle o kupovini ove marke motora. Ja nažalost nisam imao koga da pitam da mi kaze realno, nego sam citao po forumima i gledao recenzije o ovom motoru(svi koje rade recenzije su placeni da kazu sve najbolje o njemu) i naravno vodio se onom pricom "novo je novo". Smatram da nisu kvalitetni. Veliki pozdrav i cisti putevi. Promenio juče u 08:08 član Milan13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3132 Napisano juče u 09:21 Drug član, 2312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Milan13 je napisao: Pozdrav svima. Pa ovako: voleo bih da mogu da kazem da sam ponosan vlasnik jednog modela NK 300 ali ne. Moj trenutno na satu ima skoro 4k km. Juce se pojavljuje problem da mu se ventilator upali posle 10 sekundi paljenja motora, merac za temperaturu kao da ne radi, jednostavno ne prikazuje da je dize, check engine lampica sijasija i ventilator se ugasi tek kad se ugasi motor, sto letos nije bila situacija. Na vecim brzinama i vecim obrtajima check engine lampica blinka. Akumulator i ako je nov los je. Na servisu u tago moto centru kazem za problem paljenja, kazu da je sve u redu. Naravno desilo se jos par puta. Moje mišljenje o svim ovim motorima marke cfmoto da su samo dobro izreklamirani od strane youtubera koji su za to dobili dobre pare da bi nahvalili ovu marku motora i da imaju jako dobar marketing(ne mogu da kazem za skuplje modele da nisu kvalitetni, jer nisam imao iskustva sa njima) konkretno govorim za ovaj model jer je u mom vlasništvu od aprila meseca, takodje nk450, sr300, sr450. Sa suvaozacem max brzina 110. Već tad se osecaju vibracije. Ja sam na njemu skoro 140km/h, imam 95kg. Na toj brzini imam osecaj da ce nesto nda eksplodira. Ovim postom bih želeo da apelujem na sve potencijale kupce da dobro razmisle o kupovini ove marke motora. Ja nažalost nisam imao koga da pitam da mi kaze realno, nego sam citao po forumima i gledao recenzije o ovom motoru(svi koje rade recenzije su placeni da kazu sve najbolje o njemu) i naravno vodio se onom pricom "novo je novo". Smatram da nisu kvalitetni. Veliki pozdrav i cisti putevi. Otišao je termostat...poznata stvar kod CF-a realno nikakav problem za zamenu, ako imaju na stanju naravno Check engine lampica se po pravilu pali u vožnji usled kako kaažu spark missfire stvarčice koja je uzrokovana uštinutom smesom zbog Euro normi koje važe u Evropi a ne važe u USA i Kini. To se rešava boljim mapiranjem... Nisam vozio te slabije varijante ali sam imao trću generaciju NK650 i mogu reći da je sasvim korektan motor. Veći sam imao problem sa dilerom koji nema delova na stanju nego realno sa motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan13 1 Napisano juče u 09:41 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cfmoto NK300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, mick je napisao: Otišao je termostat...poznata stvar kod CF-a realno nikakav problem za zamenu, ako imaju na stanju naravno Check engine lampica se po pravilu pali u vožnji usled kako kaažu spark missfire stvarčice koja je uzrokovana uštinutom smesom zbog Euro normi koje važe u Evropi a ne važe u USA i Kini. To se rešava boljim mapiranjem... Nisam vozio te slabije varijante ali sam imao trću generaciju NK650 i mogu reći da je sasvim korektan motor. Veći sam imao problem sa dilerom koji nema delova na stanju nego realno sa motorom. Videćemo sta kazu serviseri sta je. Skloni su prvo da pricaju kako je to boljka, kako nije nikakav problem, da je greska vozaca itd. Zato sam i napisao da ne mogu da komentarisem skuplje modele kao tipa nk650 koji polovan kosta skoro 6000. Sigurno da je kvalitetniji. A ti problemi sa dilerom to je posebna tema. Opste je poznato da je podrska dilera uzasna, pogotovo za cf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3132 Napisano juče u 09:47 Drug član, 2312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Klasika ja bih rekao za svakog dilera koji ima servisnu mrežu nevezano za brend. Prosto mnogo volimo da palamudimo Srediće se to...mislim da ti je ok mali motorin. 90% celog doživljaja posedovanja novog motora unište ti servisni centri u kojima raznorazni sebi daju za pravo da komentarišu svašta. Ja sam ušao u taj krug da mogu da menjam nov motor svakih par godina...i veruj mi apsolutno su iste priče po servisima. Drugi brend a iste priče tako da se više ne obazirem, samo vodim računa da se nešto ne potkrade tj. da nešto ne ućare mimo normalnog servisa i ćao. Glava mi je mirnija i mnooogo opuštenije koristim svoj motor. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan13 1 Napisano juče u 09:57 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cfmoto NK300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, mick je napisao: Klasika ja bih rekao za svakog dilera koji ima servisnu mrežu nevezano za brend. Prosto mnogo volimo da palamudimo Srediće se to...mislim da ti je ok mali motorin. 90% celog doživljaja posedovanja novog motora unište ti servisni centri u kojima raznorazni sebi daju za pravo da komentarišu svašta. Ja sam ušao u taj krug da mogu da menjam nov motor svakih par godina...i veruj mi apsolutno su iste priče po servisima. Drugi brend a iste priče tako da se više ne obazirem, samo vodim računa da se nešto ne potkrade tj. da nešto ne ućare mimo normalnog servisa i ćao. Glava mi je mirnija i mnooogo opuštenije koristim svoj motor. Apsolutno se slazem za tobom jedini servis za koji sam cuo da je korektan je burnout Ducati. To je strasno. Čuo sam i priče da čak znaju da i upropaste motor, pa ljudi prsnu i sami posle servisiraju svoj motor. U svakom slucaju hvala na savetima, usao sam u ovaj svet i svaki savet znaci. Veliki pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 308 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 388 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, Milan13 je napisao: Pozdrav svima. Pa ovako: voleo bih da mogu da kazem da sam ponosan vlasnik jednog modela NK 300 ali ne. Moj trenutno na satu ima skoro 4k km. Juce se pojavljuje problem da mu se ventilator upali posle 10 sekundi paljenja motora, merac za temperaturu kao da ne radi, jednostavno ne prikazuje da je dize, check engine lampica sijasija i ventilator se ugasi tek kad se ugasi motor, sto letos nije bila situacija. Na vecim brzinama i vecim obrtajima check engine lampica blinka. Akumulator i ako je nov los je. Na servisu u tago moto centru kazem za problem paljenja, kazu da je sve u redu. Naravno desilo se jos par puta. Moje mišljenje o svim ovim motorima marke cfmoto da su samo dobro izreklamirani od strane youtubera koji su za to dobili dobre pare da bi nahvalili ovu marku motora i da imaju jako dobar marketing(ne mogu da kazem za skuplje modele da nisu kvalitetni, jer nisam imao iskustva sa njima) konkretno govorim za ovaj model jer je u mom vlasništvu od aprila meseca, takodje nk450, sr300, sr450. Sa suvaozacem max brzina 110. Već tad se osecaju vibracije. Ja sam na njemu skoro 140km/h, imam 95kg. Na toj brzini imam osecaj da ce nesto nda eksplodira. Ovim postom bih želeo da apelujem na sve potencijale kupce da dobro razmisle o kupovini ove marke motora. Ja nažalost nisam imao koga da pitam da mi kaze realno, nego sam citao po forumima i gledao recenzije o ovom motoru(svi koje rade recenzije su placeni da kazu sve najbolje o njemu) i naravno vodio se onom pricom "novo je novo". Smatram da nisu kvalitetni. Veliki pozdrav i cisti putevi. Svaka ti čast na iskreno napisanom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...