Jump to content

Moto Zajednica

KTM 890 Adventure R

Recommended Posts

• Enduraš, 6367 postova
  • Motocikl: CRF300L

Pa i da je toliko, to je i dalje 1 u 1000 motora, sto nije malo. A ko je malo citao o tome mogao je da procita iskustva ljudi kako su ih ovlasceni servisi otkacinjali.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure

Jeste, i sad ce im KTM refundirati pare ako su sami platili. Nije da branim KTM, stvarno je glupo sto su dozvolili ovo da im se desi, ali nije toliko strasno koliko ljudi kukaju. Poceo jedan pa ajde svi i youtuberi i narod, i oni koji voze i ne voze.. Glupost. 

• Drug član, 1891 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
2 hours ago, aca-pn said:

Pa i da je toliko, to je i dalje 1 u 1000 motora, sto nije malo. A ko je malo citao o tome mogao je da procita iskustva ljudi kako su ih ovlasceni servisi otkacinjali.

1 u hiljadu je napravio malo veću km, i otvorio motor da proveri, ili ga je već zadesio problem. Još koliko motora čeka ista stvar ?
Da imam taj motor - već bih mu otvarao glavu, ne bih mogao tako da ga vozim :)
Ali da je KTM u problemu to je više nego evidentno. Evo situacije iz Albanije pre par meseci, nov 890 Adventure u pitanju, i šta se desilo sa garancijom itd.

edit: pa sad vidim da smo već pisali u ovoj temi o ovome, ali ajde.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 2

Otvarao sam ja, baš zbog ovih kukača na internetu. ~25k na satu, bregaste kao nove. Naštelovao ventile, sklopio nazad i majstor me najurio i rekao da se ne glupiram više i da ne dolazim narednih 30k. 🤣

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1068 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

Otvarao sam i ja ali ne zbog interneta, nego nagurao motor 30,000. Bregaste u redu, naštelovani ventili, miram sam po rečima majstora do 60k (valjda ga neću voziti toliko, ima još motora za probati). 

Takođe, njegov 790R, 45,000 bregaste ok.

Da ne bude hvalospev, imao je jedan slučaj sa obe potrošene bregaste, a ne održava 1,000 motora.

Po meni velika bruka KTM kao premium brenda, trebalo su na naprave opoziv, ali siguran sam takođe da znaju šta rade, i da su imaju cost benefit analize za rešavanje (ignorisanje) ove situacije.

• Hvala 2

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900

Brend više ne garantuje kvalitet. Da mi ovde diskutujemo da li su bregaste dobre ili ne posle 40000? Pa i na 100 000? Pa Piaggio Liberty gura 100 000 pa bregaste sa ko zna kakvim uljem pa ništa.

Nego nema tu šta, kupci su krivi. Zamisli, motocikl prešao 80 000, šta hoćeš više, kupi drugi, nov... To je izakano. Ma jel? A pre 30 godina K75 prelazio po pola miliona, Varadero istuče 750.000, pa i Stromove sam viđao po netu sa po 300 000... Šta je sad? Bolje nek naprave foru da rentiraš motor mesečno i to je to.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: ....
18 minutes ago, Alekre said:

Zamisli, motocikl prešao 80 000, šta hoćeš više, kupi drugi, nov... To je izakano. Ma jel? A pre 30 godina K75 prelazio po pola miliona, Varadero istuče 750.000, pa i Stromove sam viđao po netu sa po 300 000... Šta je sad? Bolje nek naprave foru da rentiraš motor mesečno i to je to.

Upravo tako, danas se vecina stvari pravi da traje "do garancije", kojoj fabrici se isplati proizvod koji za 10godina nema ni jedan kvar.

A ovo za rentu, ja bih prvi bio za tako nesto, kada bi naravno postojao neki iole realan model kod nas.

• Sviđa mi se 1

1 hour ago, lemy said:

Otvarao sam i ja ali ne zbog interneta, nego nagurao motor 30,000. Bregaste u redu, naštelovani ventili, miram sam po rečima majstora do 60k (valjda ga neću voziti toliko, ima još motora za probati). 

Takođe, njegov 790R, 45,000 bregaste ok.

Da ne bude hvalospev, imao je jedan slučaj sa obe potrošene bregaste, a ne održava 1,000 motora.

Po meni velika bruka KTM kao premium brenda, trebalo su na naprave opoziv, ali siguran sam takođe da znaju šta rade, i da su imaju cost benefit analize za rešavanje (ignorisanje) ove situacije.

Sve si u pravu, bruka jeste, ne mogu da verujem da dozvole ovako nešto, ali opet... ima drugih brendova koji su imali mnogo katastrofalnije greške pa ne idu po internetu i kukaju.

Ja sam siguran da će KTM isplatiti svima koji su popravljali sami, a oni koji tek treba da će uraditi o njihovom trošku, ako neće kontaktira se KTM direktno, a ne diler. 

36 minutes ago, Alekre said:

Brend više ne garantuje kvalitet. Da mi ovde diskutujemo da li su bregaste dobre ili ne posle 40000? Pa i na 100 000? Pa Piaggio Liberty gura 100 000 pa bregaste sa ko zna kakvim uljem pa ništa.

Nego nema tu šta, kupci su krivi. Zamisli, motocikl prešao 80 000, šta hoćeš više, kupi drugi, nov... To je izakano. Ma jel? A pre 30 godina K75 prelazio po pola miliona, Varadero istuče 750.000, pa i Stromove sam viđao po netu sa po 300 000... Šta je sad? Bolje nek naprave foru da rentiraš motor mesečno i to je to.

A koji garantuje? Svi motori, automobili, bicikle su napravljene da traju i da se zamene, ako traju po 50 godina, gde je njima zarada tu? Telefoni, televizori, šta god pomisliš, štanca se novo i menja se. Nažalost više nije "pre 30 godina" i sad ili voziš novo, i imaš dečije probleme ili voziš matore bezgrešne. :)

• Pažljivo prati, 616 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro

Juče se slučajno dovatim teme sa mojim majstorom baš oko tih problema sa bregastom. Čovek inače ima sve njihove sertifikate nije neki indijanac a opet radi za sebe i bole ga patka da ih nešto pravda, i sam kaže da je bruka da se tako nešto desi. Elem kada su primetili problem uradili su neke ispravke na mašinama i čimi mi se da je rekao da od 2019 više nema tih problema i da je problem koliko se sećam najviše bio u vezi nekih nečistoća koje su se pojavljivalje u ulju, navodno su obacili neko sito (iskreno nisam se mnogo trudio da zapamtim gde) i da su sa tim rešili problem i da je baš na nekom seminaru saznao da i nije tako veliki broj opoziva i reklamacija kako se priča ali da je i dalje sramota za takvu grešku. Tako da ljudi samo terajte važni su klikovi na you tube a uopšte nema kvarova u tom broju mada je svaki broj velii za takvu fabriku i cenu motora

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

E to isto je i meni rečeno.

15 minutes ago, Boban EN said:

Tako da ljudi samo terajte važni su klikovi na you tube a uopšte nema kvarova u tom broju mada je svaki broj velii za takvu fabriku i cenu motora

Ovo je najbitnije, pa popularni youtuberi od ovoga zarađuju, a masa se loži. On napravi snimak kako komentariše tu situaciju, trtuće 10 minuta i neka uzme malo para od reklama, puna kapa. 

• Zainteresovan, 436 postova
  • Motocikl: R1150GS
On 3/16/2024 at 12:09 PM, Tumbe said:

odskoro se dešava da slabije svetli štop kada se koristi ručna kočnica.

To ti je zbog onog "patenta" pozadi 🤣

• Haha 2

• Drug član, 1132 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125
Pre 8 sati, Alekre je napisao:

Bolje nek naprave foru da rentiraš motor mesečno i to je to.

Ima ovde u CH opcija da se rentira… ali ispada mesečna rata  skuplje nego da ga kupis na rate, jedina je prednost ako menjaš svake godine jer bi se pri prodaji dosta izgubilo, ovako ovaj vratiš i uzmeš drugi 

Promenio član bobangsxr
  • Podržavam 1

A i realno nije loše ako nema neka velika ugovorna obaveza, uzmeš par meseci, probaš, ako ti se svidi kupiš ili samo rentaš nekog turera npr za putovanje/letovanje.

• Podržavam 1

• Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Sad sam bas pogledao za GSA 1250, 730 CHF mesečno i 6000 km je limit za godinu dana, e sad koliko je to isplativo, opet kažem ako neko voli često da menja onda ok, platio si ga 9000 za godinu i vraćaš nazad

Mnogo, ali npr ako zatreba za mesec dana je ok priča. Jeftinije nego klasičan rent-a-bike. U kojoj god zemlji da sam bio i gledao da uzmem su bili preko 100e po danu.

Ne znam kako je u drugim zemljama, ovde u CH je to barem po meni dosta skupo i ne daju velike kilometraže da se prave… ja sam bio iznajmio transalpa na dan, 180 CHF je bilo dnevno i limit 300 km, ako  prekoračiš limit onda je bilo oko 0,80 CHF po kilometru doplata

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Honda CRF1000

Jedno pitanje za vlasnike 890 , imam ovaj model '24 presao do sad 5k km.

Da li se vama desava da kad vozite na ujednacenom gasu tj ne ubrzavate ili usporavate motor cima , kad da ima neke prekide u radu .

Izrazenije je na nizim obrtajima ali realno ako bas umirim gas oseti se i nesto vecim obrtajima tipa 4-5k rpm.

Zalio se u Delti ali su u fazonu da je to normalno za KTM a mene bas nervira i prosto mi neverovatno da je normalno da motor stalno cima dok se vozis kroz grad ili nekim sporijim destinacijama (izrazeniji je problem )

Ima li ko ovakva iskustva ili ipak postoji neki problem ?

Sem ovog iritantnog dela motor je zaista  zabavan za voznju 😊

Promenio član zivchany

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Honda CRF1000
pre 47 minuta, admiki je napisao:

Zahvali EURO 5 normama. Ekstremno siromašna smješa goriva. Mada ima malo i do mapiranja.

Ima li neke pomoci tu ?

• Drug član, 376 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica
Pre 8 sati, Motorcyclist je napisao:

Nisam primetio dok sam ga vozio kratko u dva navrata.

Pa nisi kad si ti vozio primerak gospodina @Tumbe koji mu je skinuo katalizu, dodao drugi top i verovatno nešto softverski mapirao da bi bajk imao uglađeniji rad.

• Integrisan, 4945 postova
2 hours ago, vucko23 said:

Pa nisi kad si ti vozio primerak gospodina @Tumbe koji mu je skinuo katalizu, dodao drugi top i verovatno nešto softverski mapirao da bi bajk imao uglađeniji rad.

Ja sam vozio pre ugradjivanja drugog auspuha :)

13 hours ago, zivchany said:

Jedno pitanje za vlasnike 890 , imam ovaj model '24 presao do sad 5k km.

Da li se vama desava da kad vozite na ujednacenom gasu tj ne ubrzavate ili usporavate motor cima , kad da ima neke prekide u radu .

Izrazenije je na nizim obrtajima ali realno ako bas umirim gas oseti se i nesto vecim obrtajima tipa 4-5k rpm.

Zalio se u Delti ali su u fazonu da je to normalno za KTM a mene bas nervira i prosto mi neverovatno da je normalno da motor stalno cima dok se vozis kroz grad ili nekim sporijim destinacijama (izrazeniji je problem )

Ima li ko ovakva iskustva ili ipak postoji neki problem ?

Sem ovog iritantnog dela motor je zaista  zabavan za voznju 😊

Pisao sam o tome u ovoj temi na nekoj od strana, fuel dongle. 
To sto pričaju u Delti nije normalno za KTM već za sve Euro5 motore kao što kaže Admiki

3 hours ago, vucko23 said:

Samo katalizator i top, softver mu je u zglobu 🤣🤣

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja