aca-pn 6317 Napisano Octobar 24 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa i da je toliko, to je i dalje 1 u 1000 motora, sto nije malo. A ko je malo citao o tome mogao je da procita iskustva ljudi kako su ih ovlasceni servisi otkacinjali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Octobar 24 Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, i sad ce im KTM refundirati pare ako su sami platili. Nije da branim KTM, stvarno je glupo sto su dozvolili ovo da im se desi, ali nije toliko strasno koliko ljudi kukaju. Poceo jedan pa ajde svi i youtuberi i narod, i oni koji voze i ne voze.. Glupost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5288 Napisano Octobar 24 (promenjeno) Drug član, 1891 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, aca-pn said: Pa i da je toliko, to je i dalje 1 u 1000 motora, sto nije malo. A ko je malo citao o tome mogao je da procita iskustva ljudi kako su ih ovlasceni servisi otkacinjali. 1 u hiljadu je napravio malo veću km, i otvorio motor da proveri, ili ga je već zadesio problem. Još koliko motora čeka ista stvar ? Da imam taj motor - već bih mu otvarao glavu, ne bih mogao tako da ga vozim Ali da je KTM u problemu to je više nego evidentno. Evo situacije iz Albanije pre par meseci, nov 890 Adventure u pitanju, i šta se desilo sa garancijom itd. edit: pa sad vidim da smo već pisali u ovoj temi o ovome, ali ajde. Promenio Octobar 24 član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Octobar 24 Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Otvarao sam ja, baš zbog ovih kukača na internetu. ~25k na satu, bregaste kao nove. Naštelovao ventile, sklopio nazad i majstor me najurio i rekao da se ne glupiram više i da ne dolazim narednih 30k. 4 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1024 Napisano Octobar 24 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Otvarao sam i ja ali ne zbog interneta, nego nagurao motor 30,000. Bregaste u redu, naštelovani ventili, miram sam po rečima majstora do 60k (valjda ga neću voziti toliko, ima još motora za probati). Takođe, njegov 790R, 45,000 bregaste ok. Da ne bude hvalospev, imao je jedan slučaj sa obe potrošene bregaste, a ne održava 1,000 motora. Po meni velika bruka KTM kao premium brenda, trebalo su na naprave opoziv, ali siguran sam takođe da znaju šta rade, i da su imaju cost benefit analize za rešavanje (ignorisanje) ove situacije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Octobar 24 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Koliki je taj cost benefit na duže staze, pitanje je, gomila ljudi je izgubila poverenje u brend. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12514 Napisano Octobar 24 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Brend više ne garantuje kvalitet. Da mi ovde diskutujemo da li su bregaste dobre ili ne posle 40000? Pa i na 100 000? Pa Piaggio Liberty gura 100 000 pa bregaste sa ko zna kakvim uljem pa ništa. Nego nema tu šta, kupci su krivi. Zamisli, motocikl prešao 80 000, šta hoćeš više, kupi drugi, nov... To je izakano. Ma jel? A pre 30 godina K75 prelazio po pola miliona, Varadero istuče 750.000, pa i Stromove sam viđao po netu sa po 300 000... Šta je sad? Bolje nek naprave foru da rentiraš motor mesečno i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woo3 110 Napisano Octobar 24 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Beograd Motocikl: .... Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, Alekre said: Zamisli, motocikl prešao 80 000, šta hoćeš više, kupi drugi, nov... To je izakano. Ma jel? A pre 30 godina K75 prelazio po pola miliona, Varadero istuče 750.000, pa i Stromove sam viđao po netu sa po 300 000... Šta je sad? Bolje nek naprave foru da rentiraš motor mesečno i to je to. Upravo tako, danas se vecina stvari pravi da traje "do garancije", kojoj fabrici se isplati proizvod koji za 10godina nema ni jedan kvar. A ovo za rentu, ja bih prvi bio za tako nesto, kada bi naravno postojao neki iole realan model kod nas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Octobar 24 Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, lemy said: Otvarao sam i ja ali ne zbog interneta, nego nagurao motor 30,000. Bregaste u redu, naštelovani ventili, miram sam po rečima majstora do 60k (valjda ga neću voziti toliko, ima još motora za probati). Takođe, njegov 790R, 45,000 bregaste ok. Da ne bude hvalospev, imao je jedan slučaj sa obe potrošene bregaste, a ne održava 1,000 motora. Po meni velika bruka KTM kao premium brenda, trebalo su na naprave opoziv, ali siguran sam takođe da znaju šta rade, i da su imaju cost benefit analize za rešavanje (ignorisanje) ove situacije. Sve si u pravu, bruka jeste, ne mogu da verujem da dozvole ovako nešto, ali opet... ima drugih brendova koji su imali mnogo katastrofalnije greške pa ne idu po internetu i kukaju. Ja sam siguran da će KTM isplatiti svima koji su popravljali sami, a oni koji tek treba da će uraditi o njihovom trošku, ako neće kontaktira se KTM direktno, a ne diler. 36 minutes ago, Alekre said: Brend više ne garantuje kvalitet. Da mi ovde diskutujemo da li su bregaste dobre ili ne posle 40000? Pa i na 100 000? Pa Piaggio Liberty gura 100 000 pa bregaste sa ko zna kakvim uljem pa ništa. Nego nema tu šta, kupci su krivi. Zamisli, motocikl prešao 80 000, šta hoćeš više, kupi drugi, nov... To je izakano. Ma jel? A pre 30 godina K75 prelazio po pola miliona, Varadero istuče 750.000, pa i Stromove sam viđao po netu sa po 300 000... Šta je sad? Bolje nek naprave foru da rentiraš motor mesečno i to je to. A koji garantuje? Svi motori, automobili, bicikle su napravljene da traju i da se zamene, ako traju po 50 godina, gde je njima zarada tu? Telefoni, televizori, šta god pomisliš, štanca se novo i menja se. Nažalost više nije "pre 30 godina" i sad ili voziš novo, i imaš dečije probleme ili voziš matore bezgrešne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 528 Napisano Octobar 24 Pažljivo prati, 616 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Juče se slučajno dovatim teme sa mojim majstorom baš oko tih problema sa bregastom. Čovek inače ima sve njihove sertifikate nije neki indijanac a opet radi za sebe i bole ga patka da ih nešto pravda, i sam kaže da je bruka da se tako nešto desi. Elem kada su primetili problem uradili su neke ispravke na mašinama i čimi mi se da je rekao da od 2019 više nema tih problema i da je problem koliko se sećam najviše bio u vezi nekih nečistoća koje su se pojavljivalje u ulju, navodno su obacili neko sito (iskreno nisam se mnogo trudio da zapamtim gde) i da su sa tim rešili problem i da je baš na nekom seminaru saznao da i nije tako veliki broj opoziva i reklamacija kako se priča ali da je i dalje sramota za takvu grešku. Tako da ljudi samo terajte važni su klikovi na you tube a uopšte nema kvarova u tom broju mada je svaki broj velii za takvu fabriku i cenu motora 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Octobar 24 Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan E to isto je i meni rečeno. 15 minutes ago, Boban EN said: Tako da ljudi samo terajte važni su klikovi na you tube a uopšte nema kvarova u tom broju mada je svaki broj velii za takvu fabriku i cenu motora Ovo je najbitnije, pa popularni youtuberi od ovoga zarađuju, a masa se loži. On napravi snimak kako komentariše tu situaciju, trtuće 10 minuta i neka uzme malo para od reklama, puna kapa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 649 Napisano Octobar 24 Zainteresovan, 436 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan On 3/16/2024 at 12:09 PM, Tumbe said: odskoro se dešava da slabije svetli štop kada se koristi ručna kočnica. To ti je zbog onog "patenta" pozadi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1314 Napisano Octobar 24 (promenjeno) Drug član, 1132 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Alekre je napisao: Bolje nek naprave foru da rentiraš motor mesečno i to je to. Ima ovde u CH opcija da se rentira… ali ispada mesečna rata skuplje nego da ga kupis na rate, jedina je prednost ako menjaš svake godine jer bi se pri prodaji dosta izgubilo, ovako ovaj vratiš i uzmeš drugi Promenio Octobar 24 član bobangsxr 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Octobar 24 Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A i realno nije loše ako nema neka velika ugovorna obaveza, uzmeš par meseci, probaš, ako ti se svidi kupiš ili samo rentaš nekog turera npr za putovanje/letovanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1314 Napisano Octobar 25 Drug član, 1132 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam bas pogledao za GSA 1250, 730 CHF mesečno i 6000 km je limit za godinu dana, e sad koliko je to isplativo, opet kažem ako neko voli često da menja onda ok, platio si ga 9000 za godinu i vraćaš nazad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Octobar 25 Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo, ali npr ako zatreba za mesec dana je ok priča. Jeftinije nego klasičan rent-a-bike. U kojoj god zemlji da sam bio i gledao da uzmem su bili preko 100e po danu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1314 Napisano Octobar 25 Drug član, 1132 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako je u drugim zemljama, ovde u CH je to barem po meni dosta skupo i ne daju velike kilometraže da se prave… ja sam bio iznajmio transalpa na dan, 180 CHF je bilo dnevno i limit 300 km, ako prekoračiš limit onda je bilo oko 0,80 CHF po kilometru doplata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zivchany 48 Napisano Novembar 2 (promenjeno) Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje za vlasnike 890 , imam ovaj model '24 presao do sad 5k km. Da li se vama desava da kad vozite na ujednacenom gasu tj ne ubrzavate ili usporavate motor cima , kad da ima neke prekide u radu . Izrazenije je na nizim obrtajima ali realno ako bas umirim gas oseti se i nesto vecim obrtajima tipa 4-5k rpm. Zalio se u Delti ali su u fazonu da je to normalno za KTM a mene bas nervira i prosto mi neverovatno da je normalno da motor stalno cima dok se vozis kroz grad ili nekim sporijim destinacijama (izrazeniji je problem ) Ima li ko ovakva iskustva ili ipak postoji neki problem ? Sem ovog iritantnog dela motor je zaista zabavan za voznju Promenio Novembar 2 član zivchany Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1470 Napisano Novembar 2 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Zahvali EURO 5 normama. Ekstremno siromašna smješa goriva. Mada ima malo i do mapiranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16514 Napisano Novembar 2 Integrisan, 4945 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam primetio dok sam ga vozio kratko u dva navrata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zivchany 48 Napisano Novembar 2 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, admiki je napisao: Zahvali EURO 5 normama. Ekstremno siromašna smješa goriva. Mada ima malo i do mapiranja. Ima li neke pomoci tu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1470 Napisano Novembar 2 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan To moraš pitati nekog stručnijeg od mene. Nije jedini motor sa tim problemima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1038 Napisano Novembar 3 Drug član, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Motorcyclist je napisao: Nisam primetio dok sam ga vozio kratko u dva navrata. Pa nisi kad si ti vozio primerak gospodina @Tumbe koji mu je skinuo katalizu, dodao drugi top i verovatno nešto softverski mapirao da bi bajk imao uglađeniji rad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16514 Napisano Novembar 3 Integrisan, 4945 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, vucko23 said: Pa nisi kad si ti vozio primerak gospodina @Tumbe koji mu je skinuo katalizu, dodao drugi top i verovatno nešto softverski mapirao da bi bajk imao uglađeniji rad. Ja sam vozio pre ugradjivanja drugog auspuha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 267 Napisano Novembar 3 Svrati ponekad, 138 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, zivchany said: Jedno pitanje za vlasnike 890 , imam ovaj model '24 presao do sad 5k km. Da li se vama desava da kad vozite na ujednacenom gasu tj ne ubrzavate ili usporavate motor cima , kad da ima neke prekide u radu . Izrazenije je na nizim obrtajima ali realno ako bas umirim gas oseti se i nesto vecim obrtajima tipa 4-5k rpm. Zalio se u Delti ali su u fazonu da je to normalno za KTM a mene bas nervira i prosto mi neverovatno da je normalno da motor stalno cima dok se vozis kroz grad ili nekim sporijim destinacijama (izrazeniji je problem ) Ima li ko ovakva iskustva ili ipak postoji neki problem ? Sem ovog iritantnog dela motor je zaista zabavan za voznju Pisao sam o tome u ovoj temi na nekoj od strana, fuel dongle. To sto pričaju u Delti nije normalno za KTM već za sve Euro5 motore kao što kaže Admiki 3 hours ago, vucko23 said: Pa nisi kad si ti vozio primerak gospodina @Tumbe koji mu je skinuo katalizu, dodao drugi top i verovatno nešto softverski mapirao da bi bajk imao uglađeniji rad. Samo katalizator i top, softver mu je u zglobu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...