sst 780 Napisano Januar 6 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo, ali se mora dobro zaštiti od vlage / vode. Ima sigurno nekog drugog rešenja (osim vađenja osigurača). Aktivira se kratkim držanjem donjeg tastera joystick-a. Dok je aktiviran blinka lampica mislim za TC tako da se primeti kada su ugašeni ABS i TC. Dobro odrađeno, brzo instalirano. Store | LSK Motorcycle Electronics WWW.LSKELECTRONICS.COM Online shop of LSK Motorcycle Electronics. You can buy motorcycle LED lights, motorcycle fuel gauges and other our products here. To je jedino što me ubija u pojam, uvek zaboravim da ugasim i primetim naravno uvek u kritičnim situacijama. Stani, psuj, šaltaj kroz meni ... Sve ostalo se mislim može preboleti. Ima malo i čari da nije natrpan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1957 Napisano Januar 6 Drug član, 1065 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da ovo je dobro. Jos mi palo na pamet, mozda nije skupo/komplikovano direkt reporgramirati ECU-u i namestiti da je TC default OFF uvek, to bi bilo idealno. Doduse za kola sam pitao par tjunera kod nas, niko nije znao to da uradi. A trebalo bi biti moguce, ko moze da ucita mapu i vidi sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23756 Napisano Februar 16 Integrisan, 7682 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 1173 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: XL750 / Tomos Tori / GL500 / VFR750 / NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Posle 2200km predjenih na eneos 10w30 nivo ulja nije mrdnuo od max crte, ranije je motul pao za koji mm na toj odbrojanoj kilometrazi. Dal je neko bolje ili losije nemam pojma, motor isto radi, isto se koristi, isto zvuci, isto mu vremena treba da ugasi lampicu za ulje. Ocigledno mu eneos vise prija, samo sam izneo zadnje zapazanje vezano za izvestaj koju stranu pre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7628 Napisano Mart 2 Ne silazi, 3369 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sipao ga i ja, meni top, nekako mi lepe radi, na oko 7 ću da radim servis pa ću videti stanje kad ispustim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 125 Napisano Mart 4 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750, BMW K 1300 R Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 3. 2026. at 20:19, SrdjanRadivojev je napisao: Posle 2200km predjenih na eneos 10w30 nivo ulja nije mrdnuo od max crte, ranije je motul pao za koji mm na toj odbrojanoj kilometrazi. Dal je neko bolje ili losije nemam pojma, motor isto radi, isto se koristi, isto zvuci, isto mu vremena treba da ugasi lampicu za ulje. Ocigledno mu eneos vise prija, samo sam izneo zadnje zapazanje vezano za izvestaj koju stranu pre. Pričao mi mehaničar, čovek periodično odlazi na različite seminare. Ovaj je organizovao Motul, kažu na zadnjem seminaru, da već neku godinu imaju obavezu da prilikom proizvodnje ubacuju deo (10% valda) starog recikliranog ulja. Honda ubacuje tokom garantno roka pa i prilikom servisa kod njih "Ekološko" mineralno, po meni i drugima upitnih karakteristika i zapreminske izdržljivosti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 1173 Napisano Mart 14 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: XL750 / Tomos Tori / GL500 / VFR750 / NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan I za selo i za grad. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 122 Napisano Maj 15 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da prijavim da sam juce promenio lanac i lancanike na 21k km i pride promenio prenos.Napred stavio 15h nazad 46h.Oooozbiljna je razlika u pitanju kako motor vuce, malo se vise dereni na malo visim obrtajima vrti nego ranije na istim brzinama, maksimalna brzina mu je ista.Svaka preporuka da se to uradi. Motor sad u svim stepenima prenosa vuce bolje u svakom smislu.Sent from my iPhone using Tapatalk 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 125 Napisano Ponedeljak u 17:26 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750, BMW K 1300 R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to malo čitao a možda negde i pisao sa ljudima... Jel istina da će na satu pokazivati nešto više kilometara od realnih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 125 Napisano Ponedeljak u 17:29 (promenjeno) Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750, BMW K 1300 R Prijavi odgovor kao problematičan Samo da prijavim da se Trandža pokazao sjajno!!! Drugar na staroj Africi i ja, prešli preko Cera nekih 14 km kroz pravu nedođiju. Da su nam motori stali, tražio bi nas SAJ... Zapravo smo pogrešili put i varijanta kad smo već tu ajmo Dostojan je! Promenio Ponedeljak u 17:30 član zoransm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Antuljeskov.011 122 Napisano Ponedeljak u 17:41 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo da prijavim da se Trandža pokazao sjajno!!! Drugar na staroj Africi i ja, prešli preko Cera nekih 14 km kroz pravu nedođiju. Da su nam motori stali, tražio bi nas SAJ... Zapravo smo pogrešili put i varijanta kad smo već tu ajmo Dostojan je! Ja ga poprilicno teram po terenu!Motor je sjajan. Ako nisi tezak gume su jedina dovoljna modifikacija.Ja jesam tako da ako ga ne prodam za neku ozbiljniju masinu za off upucacu lovu u vesanje i vise sediste i motor je bombona.Sto se vise kilometarq na satu tice, ja sam na tripu A, ako se ne varam, tek sto sam ga uzeo imao neki zabod pa pokazivao neku besmislenu potrosnju, samo restartujesni cao.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23756 Napisano Ponedeljak u 18:07 Integrisan, 7682 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Za mene bi Transalp bio top motor, za moje potrebe. Kao i 800mtx. Gabaritno i snaga. Ne treba vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 1173 Napisano Utorak u 05:50 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: XL750 / Tomos Tori / GL500 / VFR750 / NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Sad je red da se vratimo na tempomat/ unutrasnje gume.. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1957 Napisano Utorak u 08:01 (promenjeno) Drug član, 1065 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Meni je stalno na radaru Transalp, zbog prve ljubavi . I kada je izasao malo je falilo da krenem s njim. Videcemo u kom ce pravcu ici izmene i da li ce nesto drasticnije menjati. Jos cu ga malo vozati nekom prilikom. Evo ja cu spomenuti Uz naravno tubeless, jedino mu fali bolje oslanjanje (mozda je ove god bolje uz dodatna podesavanja). Nego me Afrika iznenadila. Cenovno nije jako daleko, a nudi solidno dosta toga za tih nekih 3.5K eur vise. (pogotovo oslanjanje). Agregat je zabavan na svoj nacin u oba, ali opet prednost za 1100. Promenio Utorak u 08:04 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 125 Napisano Utorak u 19:55 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750, BMW K 1300 R Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakva Africa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 125 Napisano Utorak u 19:58 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750, BMW K 1300 R Prijavi odgovor kao problematičan On 18. 5. 2026. at 19:41, Antuljeskov.011 je napisao: Sto se vise kilometarq na satu tice, ja sam na tripu A, ako se ne varam, tek sto sam ga uzeo imao neki zabod pa pokazivao neku besmislenu potrosnju, samo restartujesni cao. Mislio sam na to kada stavimo manje prednje zupčanike (ili veće zadnje, svejedno) da li će pokazivati nešto više pređenih km u odnosu na realne. Pošto je već bilo reči da mu je odometar zapravo unutra, na menjaču ili nešto slično. Logika, motor se vrti nešto brže nego što se kreće a u odnosu na fabričku postavku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 780 Napisano Sreda u 11:42 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo vozim Transalpa 2023. dve godine Negativno: Neki šrafići i sitnice malo korodiraju – smeta malo vizuelno, nisam očekivao ali meni nije dealbreaker. Nisam ga vozio samo kada je bilo leda po putu. Po offroad-u nema mnogo mrdanja nogama napred i nazad, pozadi je sedište šire, napred je rezervoar. Može ako se rašire noge, nije optimalno. Za offroad je meni sa mojim početničkim znanjem bio skroz ok ali to počinje da smeta polako. Uzeću šire footpegs, još su mi fabričke Težak je za neki ozbiljan off, ali i ja sam mlitav, mator i neiskusan za to Plastike su skupe, ali mislim da je to kod svih novijih motora tako ABS i TC se resetuju pri gašenju. Kupio sam onaj LSK dongle – vredi Ružan front za verziju iz 2023. kada su mu ugašena svetla Pozitivno: Odlično leži, mogu da se seku uže krivine baš lepo. Uživam u tome i stvarno sam bio pozitivno iznenađen na početku Može da se pređu dva, tri dana po 500, 600, 700 km (autoput, krivine, off) sa njim bez ikakvih muka. Siđeš, protegneš se i to je to. Imam 49 godina. Za mene sa 170 cm visina skroz odgovara. Naravno da je niže bolje, ali sam se navikao i radi skroz ok, imam Trailmax Raid Teramo i brže i zahtevnije offroad pasaže sa njim. Otpišeš to što je nov i onda sve to može. Zveknuo sam ga dva puta po skidplate-u, skidplate je apsolutno neophodna stavka po meni. I kasko barem prve dve, tri godine. Vešanje je epska priča. 90% nas ne bi osetilo razliku. Prilagodio sam preload i pritisak u gumama, skroz drugi motor - bukvalno. Gledam neke nemce koji su posle 50K raspakovali motor i sve osim karika na klipu je bukvalno u as-new stanju. Ja sam gledao BMW F800 GS mislim sa više opreme, Tenere i šta već. Kupio sam Hondu zato što hoću pre svega pouzdan motor za idućih 10 godina i visina mi je odgovarala kao početniku Jednostavna, proverena mehanika bez nekih gezojzna i sl. Zadovoljan sam i planiram da ga zadržim idućih desetak godina. Kada bih sada kupovao nešto novo sada uzeo bih možda Teneru zbog off-a, pošto se isto pokazala kao pouzdana, zbog vešanja i forme rezervoara a i visina mi nije toliko kritična više (imaju sada i nižu varijantu). Ne znam za duže staze, ali sumnjam da je tako neudobna. Ne razmišljam o menjanju aktuelno Ko hoće da sa vremena na vreme vozi možda i malo zahtevniji off neka bez razmišljanja uzme Transalp-a. I dalje je to tako svestran, tečan i solidan osećaj sa njim, o asfaltu da ne pričamo. Voziš magistralu, skreneš i dalje po nekom makadamu bez ikakvog switch-a u glavi. Na LSK dongle-u pritisneš jednu sekundi i teraš. Moraš autoputem nazad? Teraj 150, 160 km/h dva, tri sata bez razmišljanja. Sada baš nešto planiramo da se autoputem vraćamo od Skoplja, nikakva panika u glavi. Šta bih menjao: Raspitao bih se za vešanje, da li ima neke razlike. Ovo je u suštini bitno pošto mu ne menjam preload. Malo je grublje podešen za off, pa se i po asfaltu ponaša malo grublje. Želim da ga zadržim, tako da bi to bila dugoročna investicija Imam žuljeve od burme kada vozim duže etape, moram da je skinem > Tempomat ako imate ljubomornu ženu i ako se vozi dosta po autoputu. Po magistrali i lokalu bukvalno nema smisla Tubeless bi bilo super, ali nije mi se ništa desilo do sada. I to bi bila dugoročnija investicija Možda zupčanike kada se još malo uhodam, po off-u idem u drugoj brzini i radim dosta sa kvačilom, kapiram da bi tu pomoglo malo – nije mi neki prioritet Gledam da krajem godine uzmem neku malu zujalicu za ozbiljnije offroad pasaže. Sve preko 150km je mučenje i sebe i mašine. Za ostale motore, CF Moto i slično: Nisam early adopter. Neka se pokažu za nekoliko godina. Tada će im i cena biti blizu ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7628 Napisano Sreda u 11:51 Ne silazi, 3369 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Za vesanje bi se obratio Tesi, eno mojih kod njega, sam je rekao da su na novijim motorima lose podesili vesanje, pomenio je Nc, Transalpa, Afriku kao i ostale, okrenes ga i popricas, napravi ti neko resenje koje ti odgovara, Covek je u mladosti vozio moto kros tako da ce i znati sta ti treba. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...