Gliga 4377 Napisano Februar 24 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Predlog je da u nekom momentu ponoviš proces, ali sa debljim aluminijumom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 225 Napisano Februar 29 U prolazu, 48 postova Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Ej pa i ja sam tako mislio dok nije ceo komad bio gotov, toliko je cvrsto da razmisljam sl od 2mm da uradim da bude laksi. Na prethodnom transalpu sam imao turatek suspleh i on je isto bio od 3mm alu lima, cvrst kao stena, njega sam vise puta i cesao dole.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6308 Napisano Februar 29 (promenjeno) Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 2mm je suvise slabo da štiti od bilo čega sem kamenčića i blata koji baca točcak. S obzirom kako je na TA napravljen karter ja ne bi rizikovao ako iole misliš da silaziš sa asfalta, još bi i taj postojeći ojačao odozdo. I moj predlog ti je da stavis šrafove sa oblom glavom. Inače odlično si ga napravio, izgleda fabrički. Promenio Februar 29 član aca-pn 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Februar 29 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, aca-pn je napisao: 2mm je suvise slabo da štiti od bilo čega sem kamenčića i blata koji baca točcak. S obzirom kako je na TA napravljen karter ja ne bi rizikovao ako iole misliš da silaziš sa asfalta, još bi i taj postojeći ojačao odozdo. I moj predlog ti je da stavis šrafove sa oblom glavom. Inače odlično si ga napravio, izgleda fabrički. Ja bi još stavio neku distancu između štitnika i rame, tako da ako i udari negdje jako od kamen, ne može saviti lim da dođe u kontakt sa karterom ( koji baš nekako strši ispod motora ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 225 Napisano Februar 29 U prolazu, 48 postova Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, aca-pn said: 2mm je suvise slabo da štiti od bilo čega sem kamenčića i blata koji baca točcak. S obzirom kako je na TA napravljen karter ja ne bi rizikovao ako iole misliš da silaziš sa asfalta, još bi i taj postojeći ojačao odozdo. I moj predlog ti je da stavis šrafove sa oblom glavom. Inače odlično si ga napravio, izgleda fabrički. Tako je, poruceni su, one sam imao u radionici za prvu montazu .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16476 Napisano Mart 1 Integrisan, 4932 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Mart 1 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Motorcyclist je napisao: Objektivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Mart 1 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan U utorak sam isao da probam novog Transalp-a i mogu vam reci da je ostavio veoma pozitivan utisak na mene. Da se odma ogradim nemam previse iskustva da sad pametujem samo cu iskreno napisati neka svoja zapazanja. Belo plava boja uzivo mu ja prelepa, uzivo je motor po mom misljenju mnogo lepsi. Far nekom smeta meni licno ne, dok se vozim i ne vidim ga tako da meni taj deo ne smeta. Ono sto je mene odusevilo jeste polozaj sedenja. Visok sam 189+- tezak 88kg, cim sam seo kao da je motor pravljen za moju visinu tako su se noge uklopile u konturu motora da sam bio odusevljen. Mesta ima da se pomerim jos malo nazad na sedistu ali za to nije bilo potrebe. Mesta za suvozaca ima i ima ga dosta. Iskreno kratko sam vozio nc750x i tamo sam imao zamerku na polozaj nogu. Ovde nema sta da se zameri. Sediste je isto korektno, probao sam ga nekih 45 min iskreno po mom skromnom misljenju mogu da kazem da je udobno. Menjac radi perfektno to je jos jedan veoma pozitivan stavka(bar za mene) Snage za mene ima taman koliko treba, ubrzanje... Kako lepo ubrzava ima sve sto ti je potrebno i vise od toga. Motor leti, preko 6000 obrtaja to je to . Sto se tice ovih nasih puteva, rupa u asfaltu itd. Nista osetio nisam, vozio sam istim trasama kao sto prolazim svaki dan sve je to lepo skockano. Mislio sam da ce mi prednji tocak praviti problem pri skretanju(prvi put vozim 21) ali to nisam primetio. Plasio sam se kako ce biti u krivinama ali posle 10min sve je to nestalo. Zvuk motora i fabrickog auspuha je odlican taman kako treba. Fabricki vizir radi korektno svoj posao za neke duze staze pozeljna kupovina nekog dodatka. Primetio sam jedino kad sam prelazio most kad su bili jaci udari vetra sa strane ili ti sa bok, da mi nije bas sve jedno. Ekran se vidi odlicno bio je bas suncan dan u trenutku voznje bilo je nekih 12 pola 1, tako da je preglednost odlicna. Sto se mene tice polozaj sedenja, motor, menjac, celokupan paket je odlican. Motor je za svaku pohvalu i preporuku... Ali sad dolazimo do cene i do toga sto je motor klot... Stavio sam na papir svu dodatnu opremu koju bih uzeo i kad se to sabere sa cenom motora... Realno je da od te kupovine nema nista... bar ne za sad... Utisak je veoma pozitivan, osmeh ispod kacige dok sam ga vozio neprocenjiv, ali mislim da ce morati da saceka bar jos neku godinu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2678 Napisano Mart 1 Drug član, 1624 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Probao ga i ja dok sam cekao servis, odusevio sam se, Cena je haos. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16476 Napisano Mart 2 Integrisan, 4932 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam uopste mislio da 21 tocak otezava skretanje itd. Nisam uopste imao takav osecaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, RankoBg87 said: Probao ga i ja dok sam cekao servis, odusevio sam se, Cena je haos. Sigurno moze da se pregovara za cenu motora i dodatnu operemu, bar sam ja stekao takav utisak, ali ode sve to na 13k+ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Motorcyclist said: Nisam uopste mislio da 21 tocak otezava skretanje itd. Nisam uopste imao takav osecaj. Na osnovu onog sto sam citao po internetu i komentara. Moze biti da sam lose razumeo ono sto je neko hteo da kaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 225 Napisano Mart 2 U prolazu, 48 postova Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan 33 minutes ago, OgiBG said: Sigurno moze da se pregovara za cenu motora i dodatnu operemu, bar sam ja stekao takav utisak, ali ode sve to na 13k+ Go motor + OE qs OE grejaci rucica OE 12v Ali deflektori Acerbis stitnici ruku H&B crash donji i gornji DIY suspleh Ali retrovizori Ali nosac navigacije Ali rep Crash bar torbe + repna Ali maglenke + Registracija/mrtvi porez + Prvi servis = 11600e u Srbiji kraj 2023 Uz nesto pregovaranja, snalazenja, malo kopanja i volje/zelje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2678 Napisano Mart 2 Drug član, 1624 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Opet mislim da je mnogo, Afrika krece od 15k Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4377 Napisano Mart 2 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan I na Africi će biti tih početnih ulaganja. Tako je sa svakim motorom. A 4-5 hiljada razlike je bezmalo 50% cene TA. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2678 Napisano Mart 2 Drug član, 1624 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A znam al opet mislim da je mnogo. Da je 10k pa oprema mozda bi bilo ok. Kad pogledamo Kineze koji su ok sa brdo opreme za dosta manje para, mogu oni da budu jeftiniji al nece, ime su i to se prodaje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, SrdjanRadivojev said: Go motor + OE qs OE grejaci rucica OE 12v Ali deflektori Acerbis stitnici ruku H&B crash donji i gornji DIY suspleh Ali retrovizori Ali nosac navigacije Ali rep Crash bar torbe + repna Ali maglenke + Registracija/mrtvi porez + Prvi servis = 11600e u Srbiji kraj 2023 Uz nesto pregovaranja, snalazenja, malo kopanja i volje/zelje... Za tu cifu se isplati kupiti ga odmah, ako ti nije problem podeli sa mnom tvoju tajnu uspeh Moja racunica prelazi 12k sa manje opreme 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, izgleda da neke verzije Honda centralnog standera imaju defekt i vec ima opoziva. Na srecu, do sada nije bilo prpblema vec je unutrasnjom kontrolom uocen nedostatak. Ko ima fabricki stander, valjalo bi to pogledati. https://www.kfz-rueckrufe.de/rueckrufaktion-sicherheitsrisiko-bei-honda-transalp-motorraedern/12415/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Mart 11 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan - Osim genuine crash barove i nosače kofera, dali ste lokalno našli nesto zamensko? - Ako neko ima iskustva sa tank torbom neka predloži - koliko košta prvi servis na 1.000km, u Skoplju su tražili 17.000 DINARA!!!!%$#%/)!$#($&/"#&/=)!& Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Mart 11 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan 300 eura?! Bravo. Proveri u Makpetrolu, mozda jos uvek radi servis za motore?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Mart 11 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan 300 eura?! Bravo. Proveri u Makpetrolu, mozda jos uvek radi servis za motore?! Dinari, 150 evra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Mart 16 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje u vezi Transalpa, pošto NC750X se nije ponašao vako. Kill switch dugme je na OFF, okrenem ključ, upali se display i čujem zvuk pumpe za gorivo - kada pritisnem kill switch na on, pumpa se ponovo pokreće. Da li je ovo normalno ponašanje? Тakodje evo jednostavan nacin da preuzmete Honda RoadSync Aplikaciju direktno sa stora. Sacuvajte ovaj link - https://apkcombo.com/downloader/#package=com.honda.ms.dm.sab Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2678 Napisano Mart 16 Drug član, 1624 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Isto je i Nc, kil ma off cuje se pumpa ali nema paljenja, kil na on odradi opet pumpa i moze da se pali. Pumpa svakako mora da odradi, pravio sam sebi auto sa ubrizgavanjem i pumpa stalno mora da odradi pre paljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Mart 16 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ali ako je kill na off onda pumpa ne radi samo na kljuc sve dok ne promenis kill switch na on. Bar tako je bilo na mom NCu 2018 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5322 Napisano Mart 16 Ne silazi, 4777 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 3. 2024. at 3:34, Motorcyclist je napisao: Nisam uopste mislio da 21 tocak otezava skretanje itd. Nisam uopste imao takav osecaj. 21" točak daje veliku stabilnost na kočenju, uliva poverenje na ulasku u krivine. Jedina mana je što ne idu sportske gume na te felne i što je žiroskopski efekat daleko veći, te prebacivanje iz krivine u krivinu zna da bude teže. Dve poslednje stavke koje sam napisao piju vodu samo kad je u pitanju brza i agresivna vožnja (kao na stazi), a s obzirom da 21" ide na adv motocikle, ništa od dve pomenute stvari ne utiče na svakodnevnu vožnju. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...