Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Žiko, to je CDI od kineza i može da posluži ali traljavo. Nije brate to to. Sve mu je drugačije.

Ma znam da to ne može da bude neko kvalitetno rešenje. Mislio sam možda samo kao način da se čovek vrati iz neke vukojebine do mesta gde može da obavi popravku ili zamenu CDI. Ovo sam naveo samo iz razloga što je cena takvih CDI smešna.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Žiko, to je CDI od kineza i može da posluži ali traljavo. Nije brate to to. Sve mu je drugačije.

Ma znam da to ne može da bude neko kvalitetno rešenje. Mislio sam možda samo kao način da se čovek vrati iz neke vukojebine do mesta gde može da obavi popravku ili zamenu CDI. Ovo sam naveo samo iz razloga što je cena takvih CDI smešna.

Ako radi nije lose rijesenje. Opasno je voziti motor kojem jedan cilindar nema iskru. Kako karburator nema pojma da svjecica ne baca iskru on normalno naljeva gorivo u cilindar, ispire ga i ostavlja bez uljnog filma koji ga stiti. Rezultat duze takve voznje je poderan cilindar koji nema kompresiju. Kupio sam jednom takav motor, steta sto nemam slike da vam pokazem kako je cilindar izgledao, a drugi zdrav kao dren!

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Jel zna neko gde ima da se kupe varta baterije za nase trandze? 134mm x 80mm x 160mm kontakti sa prednje + pa - i izdusak sa desne strane. 120A snaga verglanja. Kapacitet 12Ah

Ili neki drugi proizvodjac? :stabre:

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Ako radi nije lose rijesenje. Opasno je voziti motor kojem jedan cilindar nema iskru. Kako karburator nema pojma da svjecica ne baca iskru on normalno naljeva gorivo u cilindar, ispire ga i ostavlja bez uljnog filma koji ga stiti. Rezultat duze takve voznje je poderan cilindar koji nema kompresiju. Kupio sam jednom takav motor, steta sto nemam slike da vam pokazem kako je cilindar izgledao, a drugi zdrav kao dren!

Kod mene ne postoji opasnost od "ispiranja" zidova cilindra, iz razloga što moj trandža već godinu i po dana ide skoro isključivo na plin1zvizduk.gif1moto3.gif1lol.gif. Samo izađe nesagoreo gas i gotovo.

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: Honda crf300l rally

Jel zna neko gde ima da se kupe varta baterije za nase trandze? 134mm x 80mm x 160mm kontakti sa prednje + pa - i izdusak sa desne strane. 120A snaga verglanja. Kapacitet 12Ah

Ja pazari bas taj koji trazis u trznom centru ispod bazena 11 april ako znas gde je.Ranije je tamo bio batery centar

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Kod mene ne postoji opasnost od "ispiranja" zidova cilindra, iz razloga što moj trandža već godinu i po dana ide skoro isključivo na plin1zvizduk.gif1moto3.gif1lol.gif. Samo izađe nesagoreo gas i gotovo.

Svaka cast! :takoje:

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Ja pazari bas taj koji trazis u trznom centru ispod bazena 11 april ako znas gde je.Ranije je tamo bio batery centar

Ne poznajem BG baš najbolje, jel imaju neku kontakt adresu, broj telefona neki sajt na netu.. nešto?

• Very Funny Rider, 1124 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Drugari...pretpostavljam da nema veze koju sijalicu izaberem za xenon...jel sam upravu...

Ovu

XENON_sijalica_H_4d67b68b59e2e-500x500.jpg

ili ovu

H4-telescopic-xenon-lamp.jpg

Uzeo bih komplet za auto pa ako hoce neko da podeli mozda trosak...naravno taj drugi bi morao sam da naruci jos + kontroler koji fali kad se auto set rastavlja. 1zdravo.gif

• Svakom po zasluzi, 12396 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Bolje onu drugu :) ona prva ima xenon za kratko svetlo i halogenu običnu sijalicu za dugo svetlo.

I još nešto, gledaj da uzmeš 4300K, belu svetlost, već 6000K je malo plavkasta a sve iznad toga je plava šmekerska boja svetla :), dušu dala za Straje Baje i ništa izvan toga :moto3:

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Drugu uzmi i to 4300K, iliti belu svetlost Xenona! 0takoje.gif Nije loša ni 6000K, ali sve preko toga ti je, što kaže čika Rajko, za Silikonsku dolinu...1jee1.gif

• Svrati ponekad, 358 postova

Mare, bez razmisljanja 6000 Kelvina. Kao sto kazu, preko toga, NISTA, jer tokom kise neces videti pola puta. 6000K idealno, ni manje ni vise, a sijlica ide H4 kao sto ti pise i na faru. Imas one komplete, tj kitove koji se prodaju samo za motor, oko 30evrica su, tako da ne moras da kupujes za auto set. Koliko se secam, u LABOSU ti ugradjuju xenon za 40evra, sa garancijom na 1 god valjda :)

Hvala na linku 0namigivanje.gif

Uzeo sam danas od kolege povoljno H4 za auto ali imam sad jedan problem. Privezao sam sve ali mi ne radi dugo svetlo...tj nece se pomera ona zarulja 1neznam.gif

Kontam da nije mozda razlika u dzekovima u smislu pozicije zica...evo dzeka ispod...on se povezuje na dzek od instalacije motora...

84335828.jpg

Inace ovaj deo me totalno zbunjuje...po netu u uputstvima pise da je ovo HI/Low control wire...ja takav dzek kod mene nemam. :(

66235874.jpg

Evo i gde se sve nalazi...

35968566.jpg

A zašto ne spojiš dva "upitnika!?:neznam:

Oba su zenska konektora pa me to buni 0zbunjen.gif Valjda bi jedan trebao da bude muski...sa pipama :D

• Svakom po zasluzi, 12396 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

To su mane "povoljnih" ksenona :)

Šta da ti kažem, preseci te žice i zalemi ih?

Ja na mom kompletu nemam izvod za direktno spajanje na akumulator (+ i - izvod), spojio sam samo direktno. Jedino mi ne radi ablender kada upalim kratko svetlo (kad upalim poziciju, ablenduje). A pokazuje sve korektno na instrument tabli (signal za dugo svetlo).

Inače imam ovaj komplet...

h4motorcyclekit1_zpse088dfb0.jpg

I da. Zamenio sam položaje dveju žica na ovom 3-pinskom utikaču, zato što mi je bio obrnut redosled paljenja i gašenja kratkog i dugog svetla...0takoje.gif

To su mane "povoljnih" ksenona :)

Šta da ti kažem, preseci te žice i zalemi ih?

Hvala Rajko! Povezah ja 2 upitnika i sve proradi..blic...dugo...kratko 1oda.gif

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

h4motorcyclekit1_zpse088dfb0.jpg

e meni uvaili samo zarulju iz ovog kompleta i lik me odro za 40 evrica :( ustvari tek posle sam skonto da tu treba i trafo i sve sotalo..:nanana: za te pare mogo sam dobiti ceo komplet i to nov verovatno :P e da na sijalici pise H4S/5000K/12V/35W/AC nadam se da je ona bar ok ;)

Ja se uvek dobro informišem i raspitam, pre nego što bilo šta uzmem. Google je tvoj najbolji drug.0takoje.gif Ja sam ceo komplet kupio za 30€ na e-bayu (25€ komplet + 5€ poštarina). Ajde što ti je taj lik naplatio 40€, nego što ti nije dao sve što komplet poseduje?!1hmm.gif1lud.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja