lemy 1027 Napisano Jul 14, 2013 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Sada samo da se prijavim, kao novi član sekte Transalp. Motor sam pazario u petak na Vračaru (http://oglasnik.bjbikers.com/ads/transalp-xl-600-v/), treba malo da ga doteram (nije vozen 3 godine), pa u vožnju. Kada sam kod sređivanja, obzirom na okolnosti, mogao bih i da postavim par pitanja. Za početak bi mu obavezno zamenio ulje (u njmu je ono od pre 3 godine ) i prednje kocione pločice pošto je ostao samo metal od njih. Menjač nije ništo teže se šalta, ali to može biti i do ulja pretpostavljam, mada mi vlasnik reče da bi trebalo promeniti lamele. Ja ga nisam przio pošto nikad nsam vozio ovakam motocikl, ali sam par puta dao gas i potegao je bez problema, nisam primeti da kliza. Da li ovo zapinjanje menjaca moze da ima veze da potrosenim lamelama (meni nema logike), inace rekao bih da je nastelovana rucica kako treba. Motor se ne gasi na leru, ali mu ler varira tipa par stotina obrtaja, lepo pali (nikad nisam video da motor pali kao ovaj, što kažu na čvgu, bato Honda ), ali obzirom da je stajao , šta mislite da li bi trebalo odmah servisirati karburator ili mogu do kraja sezone ovako ( to je pu principu još 1.000-2,000 km plafon ? Svakao bih ga pre sledeće sezone odveo u servis, na detaljan pregled i zamenu i štelovanje svega, ali pošto sam istresao i poslednji dinar iz kuće, značilo bi mi da sa što manje troškova završim ovu sezonu. Toliko za sada, odoh da procitam ovih 300 stranica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jul 14, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Sada samo da se prijavim, kao novi član sekte Transalp. Motor sam pazario u petak na Vračaru (http://oglasnik.bjbi...nsalp-xl-600-v/), treba malo da ga doteram (nije vozen 3 godine), pa u vožnju. Kada sam kod sređivanja, obzirom na okolnosti, mogao bih i da postavim par pitanja. Za početak bi mu obavezno zamenio ulje (u njmu je ono od pre 3 godine ) i prednje kocione pločice pošto je ostao samo metal od njih. Menjač nije ništo teže se šalta, ali to može biti i do ulja pretpostavljam, mada mi vlasnik reče da bi trebalo promeniti lamele. Ja ga nisam przio pošto nikad nsam vozio ovakam motocikl, ali sam par puta dao gas i potegao je bez problema, nisam primeti da kliza. Da li ovo zapinjanje menjaca moze da ima veze da potrosenim lamelama (meni nema logike), inace rekao bih da je nastelovana rucica kako treba. Motor se ne gasi na leru, ali mu ler varira tipa par stotina obrtaja, lepo pali (nikad nisam video da motor pali kao ovaj, što kažu na čvgu, bato Honda ), ali obzirom da je stajao , šta mislite da li bi trebalo odmah servisirati karburator ili mogu do kraja sezone ovako ( to je pu principu još 1.000-2,000 km plafon ? Svakao bih ga pre sledeće sezone odveo u servis, na detaljan pregled i zamenu i štelovanje svega, ali pošto sam istresao i poslednji dinar iz kuće, značilo bi mi da sa što manje troškova završim ovu sezonu. Toliko za sada, odoh da procitam ovih 300 stranica Čestitke na pazaru i odluci Pazari prvo tecnost za ispiranje motora, i onda mu rokni sveze ulje ( preporucujem bardahl ).. uzmi manual i našteluj freeplay kvačila po specifikaciji, za to ti ne treba majstor. Sedi na motor i testiraj, možda ti je i sve u redu sa lamelama Pazario si po meni najzahvalniji motor koji si mogao naći (samo ako znaš malo da majstorišeš sam )! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1027 Napisano Jul 14, 2013 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, znam i imam alata za majstorisanje (masinac od rođenja ali kao i svi drugi bavim se sasvim desetim stvarima), jedino što nemam garažu u bg ali ima drugar. Tako sam i planirao, zamena ulja, prednje plocice i vozi, a preko zime neki servis da ga pregleda komplet i 2014 gas ! Taman do kraja sezone da malo uvezbam masinu, posto sam vozio samo kruzere. Na jesen ću ga u selo pa dok ne padne sneg da vezbam offroad na bezbednim mestima. TA le legenda na 2 tocka, to je pomoglo u odluci, a i ovaj forum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Jul 14, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan trandza je zakon kupio ga prosle godine, bilo tu menjanja stelovanja,,, ali presao je 18.000km kod mene prosao sam sa njim za manje od godinu dana madjarsku, poljsku sve do praga, pa austrija, slovenija, italija, hrvatska, bugarska, crna gora,,, ostala mi jos grcak a to cu u augustu potrosnja 6.2 litra, drzim ga satalno na 120km na sat gde moze, ako skinem ispod 100km na h, onda potrosnja padne na 5 litara,,, preko sam ga drzo i 160 - 170 na autoputu, ali tad srce solidnih 8,5 litara bez pardona, cak mozda i 9 cim predjem 140 ko da mu se otvori neka turbo dizna gume anake2 sam ocelavio nacisto, ali eto izdrazale su sezonu. i zadovoljan sam sa njima, uzeo bi ih ponovo, ako ima neko bilji predlog nek javne koje gume da uzmem danas sam vozio duz dunava, letnji put, banovci, slankamen, cortanovci... i samo pegla, motor i za put i van puta sta reci sem trandza je to, legenda od motora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jul 15, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Reparacija mog auspuha Sve je odrađeno sa prohromskim materijalom, elektrodama i žicom Što se tiče funckionalnosti kao nov je! Estetski.. spolja se i ne vidi mnogo, ali kad se zaviri ispod točka.. krpačina je.. ali uspešna izgleda da i kad sam kupio motor, auspuh je bio produvan.. sad ga prvi put čujem kako lepo prede, i ne mogu da verujem kako se samo agregat čuje kad se doda gas, na uspuh jedva.... dok na leru samo preeeedeee ko cica maca Ofarbao sam, (treba još nešto da se odradi pa ću da slikam) Inače, cev koja je držala taj izbušeni lim (mitraljez), se raspao na pola... sve je landaralo unutra.. ali sredili smo sve, i upakovali ručno to još bolje nego što je fabrički bilo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1027 Napisano Jul 15, 2013 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Danas kupih ulje i filter ulja. Ali filter mi nesto sumljiv, nekako na oko kraci od onog na motoru, a poucen iskustvom od ranije proverim na netu. Kupio sam Champion COF104 (F308), i svugde piše da je to ili za TA PD6 i mlađi ili TA 650, a kod mene je TA 600. Z anju sam našao da bi išao F304. Može li ovo da se nabudži, ili mora djunta sa sitnim nutom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 16, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan COF203 je nova oznaka. Stara oznaka je F304 i to je za TA. Može i ovo što si kupio. COF104 je za CB600 razne modele i jeste malo kraći. U principu nisi se prešao jer je isti navoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jul 19, 2013 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Dakar edition by photoshop...na brzaka... Sta kazete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko.p 30 Napisano Jul 19, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: NG Motocikl: Africa Twin 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi, da zasviramo i mi vako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 20, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Je li vi sa TA, oćete i ove godine da se slikate na Kosmaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 332 Napisano Jul 21, 2013 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Je li vi sa TA, oćete i ove godine da se slikate na Kosmaju? Kosmaj ili negde drugde nije bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jul 21, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Jul 21, 2013 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Je li vi sa TA, oćete i ove godine da se slikate na Kosmaju? Kosmaj ili negde drugde nije bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jul 21, 2013 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Opet se sprema neko okupljanje...? Dajte neke predloge za lokaciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 332 Napisano Jul 22, 2013 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Opet se sprema neko okupljanje...? Dajte neke predloge za lokaciju? Mozda ovaj put Fruska gora,Divcibare ili nesto trece?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Jul 22, 2013 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Opet se sprema neko okupljanje...? Dajte neke predloge za lokaciju? Mozda ovaj put Fruska gora,Divcibare ili nesto trece?? Moze bilo gde, a moze i odma ovaj vikend Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jul 22, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne moramo bas zuriti, mozemo otvoriti temu kao prosle godine na vreme i lepo se dogovoriti, gde i sta cemo, jer mislim da je vecina trenutno na letovanjima, odmorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jul 22, 2013 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Moze npr kraj avgusta...kontam tad se svi lepo vrate sa odmora i ostalih stvari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jul 22, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bas to i ja mislim. Evo kako je to izgledalo prosle godine http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/85634-ta-izlet/page__p__1371842__hl__transalp__fromsearch__1#entry1371842 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1027 Napisano Jul 22, 2013 Drug član, 1068 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Opet, ja. Kupio sa trandzu, ali vozim kineza (kinez zakon). Prosle nedelje sam dao poslednji dinar i kupio kocione plocice, jer je na starim ostalo oko 0.5mm materijala i definitivn nije bilo bezbedno voziti. Skinem ja klesta i krenem da vratim klipove da mogu da ubacim nove plocice. Međutim oni ni makac. Uzmem mali paser zapnem ko konj, nista. Onda stisnem kocnicu i isteram ih jos malo (oni su vec zbog pojedenih plocica izasli skoro celi) naprskam sa WD40, i probam. Jedan krete odmah, drugi nista. Ponovim postupak par puta i uspem da ih odglavim. Ubacim nove plocice, malo se provozam, povremeno drzim kocnicu da sti pre legnu plocice, i rekoh t oje to. Medjutim primetim da je motor osetno teze gurati. Danas ga provozam, namerno ne kocim prednjom , i kada sam stao disk vreo. Zakljucak, klipovi se ne vracaju kako treba i klesta blokiraju. E sad kontam da nisam imao sta da zajebem, sistem je krajnje prost, vec klipovi glave, jer su dugo vremena bili dosta izbaceni ( motor nije vozen poslednje 3 godine). Pitanje za majstore, vredi li da skinem klesta ponovo i pokusam sa WD40 da ih dodatno razradim, ili moraju da se vade (znam da je najbolje da se sve izvadi, ali sam u stisci sa vremenom a hteo sam da ga provozam par meseci, dok ima lepog vremena). Sto se tice kocenja i doziranja kocnice to je ok, mada realno koci losije od ovog kineza sto vozim. Za zimu planiram ozbiljan servis kod nekog majstora, (karburator, ventili, lamela) pa bih svakako rasturio klesta, ali bi mi pasovalo da ih sada sam sredim i vozam, ali opet ako nema vajde da se ne prljam bez veze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jul 22, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Skini klesta i razradi klipove. Budi strpljiv. Najbolje je prvo da klipove ocistis spolja, i blago nauljis uljem za kocenje pa onda mehanika, pumpas pa vratis. Stavi neki granicnik da ne isteras klip napolje. I tako sve dok ne krenu lako da se vracaju, tj kad mozes da ih polako rukom mozes vratiti. Samo strpljivo i resices problem. Preporuka je i da zamenis ulje u kocionom sistemu kad sve to razradis, jer je mozdra staro ulje lose i ima prljavstine u sebi i ne radi dobro posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Jul 22, 2013 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Opet, ja. Kupio sa trandzu, ali vozim kineza (kinez zakon). Prosle nedelje sam dao poslednji dinar i kupio kocione plocice, jer je na starim ostalo oko 0.5mm materijala i definitivn nije bilo bezbedno voziti. Skinem ja klesta i krenem da vratim klipove da mogu da ubacim nove plocice. Međutim oni ni makac. Uzmem mali paser zapnem ko konj, nista. Onda stisnem kocnicu i isteram ih jos malo (oni su vec zbog pojedenih plocica izasli skoro celi) naprskam sa WD40, i probam. Jedan krete odmah, drugi nista. Ponovim postupak par puta i uspem da ih odglavim. Ubacim nove plocice, malo se provozam, povremeno drzim kocnicu da sti pre legnu plocice, i rekoh t oje to. Medjutim primetim da je motor osetno teze gurati. Danas ga provozam, namerno ne kocim prednjom , i kada sam stao disk vreo. Zakljucak, klipovi se ne vracaju kako treba i klesta blokiraju. E sad kontam da nisam imao sta da zajebem, sistem je krajnje prost, vec klipovi glave, jer su dugo vremena bili dosta izbaceni ( motor nije vozen poslednje 3 godine). Pitanje za majstore, vredi li da skinem klesta ponovo i pokusam sa WD40 da ih dodatno razradim, ili moraju da se vade (znam da je najbolje da se sve izvadi, ali sam u stisci sa vremenom a hteo sam da ga provozam par meseci, dok ima lepog vremena). Sto se tice kocenja i doziranja kocnice to je ok, mada realno koci losije od ovog kineza sto vozim. Za zimu planiram ozbiljan servis kod nekog majstora, (karburator, ventili, lamela) pa bih svakako rasturio klesta, ali bi mi pasovalo da ih sada sam sredim i vozam, ali opet ako nema vajde da se ne prljam bez veze. Slobodno uzmi sitnu smirglu hiljadarku il' iljadu ipo iseci trakicu sirine klipa i malko mu ga daj dok ne zabeli metal i kao sto Aleksandar kaze naulji ga, razradi i promeni kocionu tecniost. I Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijelko 0 Napisano Jul 23, 2013 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan možda pre svega kočiona tečnost ništa više mislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Jul 23, 2013 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Gde kupiti pinjon i zna li neko cenu? Drugaru malopre na voznji prestao da radi kilometar sat,sajla je cela gledali smo,pretpostavljamo da je pinjon ili... Posto smo nas dvojica slabi oko mehanike dajte neki savet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Jul 23, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan ja ga kupio u sloveniji, bio nesto ispod 30e mada sam uzeo totmasti natrpo u njega i radilo to jos dosta dugo, samo sto je meni pocela da djipa kazaljka ko luda i mast je pomogla da ju umiri znaci za prvu ruku otvori ga natrpaj totmasti i probaj mozda i tebi proradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...