Mrva 541 Napisano Jul 1, 2013 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Sta se bunis najbolja opcija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jul 1, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan glupa,bedna sijalica a nije pregorela nego jednostavno neradi... Samo ti slusaj mene, daleko ces dogurati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17344 Napisano Jul 1, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3693 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Od kada sam ga kupio moj Transalp (1989 god) prilično "troškari" ulje (oko 1l na 1.000), pa uglavnom ne menjam ulje nego samo dolivam. Prošao sam njime od tada oko 38.000 km bez problema ali mi već postalo zamorno da vučem sa sobom kanticu sa uljem i dolivam, pa sam rešio da (za početak) promenim gumice na ventilima, pa ukoliko to ne pomogne bitno, idu i karike, .... . E, sada me intereresuje može li ova "operacija" (zamena gumica) da se izvede bez skidanja mašine i bez demontaže glava na cilindrima? Znam da bi bilo najzgodnije da je mašina van rama, ali nemam adekvatnih uslova za to pa da izbegnem ako je moguće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6069 Napisano Jul 2, 2013 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Može jedino ako brusilicom isečeš gornji deo rama ispod rezervoara Šalim se, ne znam da je ikom uspela ta operacija bez vađenja mašine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17344 Napisano Jul 2, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3693 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Može jedino ako brusilicom isečeš gornji deo rama ispod rezervoara Šalim se, ne znam da je ikom uspela ta operacija bez vađenja mašine. Imam kvalitetnu brusilicu i dobar kamen pa ima samo da lete cevke. A imam i kovačnicu u komšiluku (doduše majstor se nedavno upokojio), pa ako treba ima da raspalim oganj i "oklepam" ako šta ustreba. Razmišljam i da gamalo produžim (mislim na ram). Mada je ipak možda bolje da se skine mašina . Postaviću sličice ove operacije (kako god se odvijala). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Jul 2, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan glupa, bedna sijalica a nije pregorela nego jednostavno neradi... Idealno! Možeš da je staviš u kutiju sa rezervnim i niko neće primetiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 334 Napisano Jul 2, 2013 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ta beda od sijalice me danima rasturala.Neverovatno je da je ona te radila te nije i nikada je ne bih promenio da mi to nije bila najlaksa opcija od ponudjenih resenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jul 2, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ta beda od sijalice me danima rasturala.Neverovatno je da je ona te radila te nije i nikada je ne bih promenio da mi to nije bila najlaksa opcija od ponudjenih resenja. Nemoj da se nerviras, resio si problem I sad uzivaj. Inace prvo sto se proverava/menja su sijalice ... Uzmi OSRAM I nema problema. Bezi od no name sijalica vidis da dupe pomeraju...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Jul 2, 2013 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko da je skoro reg. TA600 da mi kaze koliko para je potrosio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Jul 2, 2013 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Sveze registrovan (juce) 1991 god. 12000 okruglo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jul 2, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takodje da potvrdim, registrovao pre mesec dana isto bilo 12000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 2, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @Žika56 Nemere drugačije nego da vadiš agregat iz rama. Džabe i da pokušaš drugačije. Nećeš moći ni deklove ventila da skineš a kamo li celu glavu. I treba ti pomoćnik jer sam da cimaš je glupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stivog 75 Napisano Jul 2, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: jug Motocikl: TA 94 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje da potvrdim, registrovao pre mesec dana isto bilo 12000. Ja ne znam kako kod vas, moj TA je 94. godište i gde god da pitam svi traže od 14.700 do 15.050 dinara, u čemu je fora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1214 Napisano Jul 3, 2013 Zainteresovan, 920 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje da potvrdim, registrovao pre mesec dana isto bilo 12000. Ja ne znam kako kod vas, moj TA je 94. godište i gde god da pitam svi traže od 14.700 do 15.050 dinara, u čemu je fora? Pa zavisi cena od godista, i meni je za 96. bilo tako nesto 14-15k Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skuteras 73 Napisano Jul 3, 2013 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Prvenstveno zavisi od opštine na kojoj si prijavljlen koliko ja znam, prigradska naselja jeftinije a što si bliže centru skuplje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skuteras 73 Napisano Jul 3, 2013 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Znaci da i ja trebam membrane da menjam. Jel su ti membrane bile pukle ili su izgubile svojstvo ili kako da se vec izrazim?? Original membrane 120e komad. Zamenske sa nemackog sajta komad 30e. Aj pusti linkove tih sajtova sa originalnim i zamenskim membranama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6069 Napisano Jul 3, 2013 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Prvenstveno zavisi od opštine na kojoj si prijavljlen koliko ja znam, prigradska naselja jeftinije a što si bliže centru skuplje. Sva vozila starija od 20 godina imaju umanjen porez tako da je i ukupna cena registracije manja za 3 - 4 000, zavisi od opštine do opštine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1214 Napisano Jul 3, 2013 Zainteresovan, 920 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Prvenstveno zavisi od opštine na kojoj si prijavljlen koliko ja znam, prigradska naselja jeftinije a što si bliže centru skuplje. Mislim da je razlika u ceni zbog poreza na upotrebu vozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Jul 3, 2013 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Znaci da i ja trebam membrane da menjam. Jel su ti membrane bile pukle ili su izgubile svojstvo ili kako da se vec izrazim?? Original membrane 120e komad. Zamenske sa nemackog sajta komad 30e. Aj pusti linkove tih sajtova sa originalnim i zamenskim membranama. Vidik s foruma (ako radi jos) reparira membrane. Meni je radio prije tri godine i jos se vozi na njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Jul 3, 2013 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za info.Pristize reg pa da znam koliko da odvojim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jul 3, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje! Nisam vozio motor jedno mesec dana. Juce sednem lagana voznja, zagrevanje sve ok. Izadjem malo na autoput da protrcim sve ok. Vuce ubrzava ide..... U jednom trenutku, kao I obicno, izlete mi budala u traku, ja oduzmem gas, malo prikocim, budala se skloni, ja po gasu kao na oko 7000 o/min motor trznu, kao da je progutao knedlu. Nastavim ja tako mislim stajao je, lose gorivo itd.... Uradim opet isto, dignem ga na 7000 o/min oko 140 km/h naglo pustim pa dodam gas, opet knedla I dalje sve OK. Sta to moze da bude? Filter vazduga nov K&N, svecice nove, sve je super. Kabrovi cisti, sinhronizovani, vazduh podesen. Motor kida kako ide, poteze, prima gas, sve je OK, osim tog trzaja na recimo 75% otvorenog gasa. Pri tome na punom gasu nema trzaja I vuce ko lud. Cinjenica da se posje jedno sat vremena voznje taj trzaj znacajno smanjio I da pri laganijem dodavanju gasa nema trzaja.... Da nije gorivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 986 Napisano Jul 3, 2013 Very Funny Rider, 1128 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Kreni redom...isprazni karburatore u providnu bočicu...vidi da nema balončića vode na dnu čančeta karba. Ako nema pogledaj onda rezervoar i obavezno crevo vakum slavinice koje ide na cilindar jer se bokiju 64 upravo desilo da se crevce slepilo. Uh..može čovek sad nagađati šta može biti. Dešava se isto i meni ali se trudim da ga ne akam na 7.000obrt jer meni lično nekako mučenje... Idi redom i srećno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jul 3, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc sam skinuo vakum crevo sa slavine I pustio motor da radi da izvuce svo gorivo iz loncica karburatora. Kad se ugasio, dao sam saug I pustio da izvuce I to malo sto je bilo.... Vratio sam vakum crevo, upalio I sve OK. Racunam, ako je imao neku vodu I necistocu da je to progutao... Radi lepo prima gas.... Motor radi glatko sve OK. Jedino nisam isao da jurim autoputem da vidim ima li promene jer je vec bilo mracno, a svakavi ludaci voze po autoputu... Danas popodne proveravam... Neki mi savetuju LM aditiv za ciscenje karbova. Kazu da im je to pomoglo. Problem je ove sezone sto sam se samo jednom vozio ko covek I to za 1. Maj, presao oko 1.200 km I od tada nista.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jul 3, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Uh..može čovek sad nagađati šta može biti. Dešava se isto i meni ali se trudim da ga ne akam na 7.000obrt jer meni lično nekako mučenje... Nemam obicaj da idem do tako visokih obrtaja, ali nije problem. Moj TA to podnosi bez problema. Cak posle toga kao da prodise I bolje ide. Stari TA600 se malo bunio na tim obrtajima, ali ovaj ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 334 Napisano Jul 3, 2013 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan malo mo je cudno da je brzina na 7000 obrtaja 140km??Zar ne bi trebalo da je to brze??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...